Ako ďalej?

vierkainka
1. máj 2016

ahojte žienky...už som tu parkrat pisala,ale opäť som sa rozhodla pridať sem ničo a poprosiť vas o rady,pripadne vaš nazor.Milujem z celeho srdca jedneho muža...Tvorili sme par nei dlho,ale ani nie kratko na to,aby som pochopila že je mpjou pravou laskou,niekto s kym chcem zostarnuť a naplnať lasku každy jeden den po jeho boku...vytvoriť si domov a byť mu oporou v dobrom aj v zlom,šťasti i v nešťasti...zdolavať prekažky a tešiť sa z radoti každodenneho života.....lenže.......na vianoce sa so mnou rozišiel,nahle a man to zabolelo tak velmi že ta bolesť je neopisatelna....bol to krasny a harmonicky vzťah ktory sa skončil kvoli jeho praci v zahraniči...naš rozchod bol korektny a v dobrom....povedali sme si ,že ostaneme priatelia aj nadalej a prislubil že si ma nevymaže zo života,ja vraj uričte nie som človek o ktoreho by chcel prisť.....bolo medzi nami priatelstvo aj laska....Snažila som sa z toho pozviechať,sustrediť sa na pracu a zvyknuť si na žvot bez neho....Je to akoby mi chybala druha polovica mojho JA....Tešim sa z každeho dna že som zdrava,že mam pracu...tešim sa zo slniečka,chodim občas s kamoškami von....ale napriek tomu život bez neho je prazdny.....Teraz mam navyše problemy ktore su pre man velmi ťažke,ale o tom som už založial diskusiu a dakujem každej ktora mi poradila.....Velmi mi chyba ten človek:( Velmi.....:( Vobec ma nekontaktoval odvtedy a ja ho kontaktovať tiež nemam ako,kedže je v zahraniči....V tychto chvilach mi chyba ovela vaic ako predtym......U mna nefunguje že zide z oči zide z mysle....Vravi sa že pro jedno kviti slunce nesviti,ale tento muž je kralom mojho srdca.....dakujem že existuje MK že som sa tu mohla zveriť so svojim trapenim...:(

morning
1. máj 2016

@vierkainka Ak rozchod navrhol on a este ta nekontaktoval, tak bohuzial ta nevnimal ze si prenho ta prava a nechcel s tebou mat okrem par spomienok nic spolocne. Inak nechapem, ako v 21. storoci sa neda skontaktovat sa, aj ked je ten druhy v zahranici ( ak teda nie je prave v KĽDR). Chlapik si proste este chce uzit co to da, ale zase je charakter, ze ti netahal medove motuzy popod nos. Takze vlastne super, si volna pre ineho fesaka. A takych kingov ako on beha po svete par milionov.

sono2
1. máj 2016

@vierkainka Prepáč, že ti to napíšem takto.,. Ale čo bolo také dôležité, že musel do zahraničia a ukončiť váš vsťah? Nekontaktoval ťa, veď aj načo, rozišli ste sa. Všetko trochu chladné. Neviem si predstaviť, žeby som V začiatkoch opustila môjho muža kvôli nejakej práci, proste by som ju odmietla alebo šla tam, a on by prišiel za mnou. Prepáč, ale podľa mňa, necítil, čo cítiš ty. Práca mu bola prednejsia. Zabudla by som naňho. Nestal o teba. Odišiel. Zabudni naňho.

shia
1. máj 2016

presne ako pisala @morning - ked sa ti neozval doteraz, zial, asi prenho tolko neznamenas ako on pre teba..krute, ale je to ocividne tak... skus ho brat ako uzatvorenu kapitolu zivota a otvorit srdce aj pre inych, ktori si to zasluzia viac..lebo ak by chcel, nerozchadzal by sa s tebou kvoli praci v zahranici, da sa to rpedsa riesit aj inak - minimalne ti mohol navrhnut ci neches odcestovat s nim, ked uz ine nie...alebo byt apson v kontatke, neviem kde je to "zahranicie", ale v dnesnej dobe telefon, net, skype vsetko funguje plus letenky prip cesta nie je taka draha, aby za tie 4 mesiace aspon raz neprisiel...

nyusika
1. máj 2016

@vierkainka prepáč, ale ja nie som ani tvoj bývalý a mam z teba hrôzu.
Veď ty píšeš ako keby si ním bola chorobne posadnutá.
Možno len pred tebou utiekol, lebo sa ta bál

jana_eyre
1. máj 2016

niekde som raz citala, ze niektore ukoncene vztahy ostavaju v takejto zivej pamati len preto, lebo boli ukoncene a my zivime v sebe predstavu ake uzasne by to bolo, keby to pokracovalo.. neviem, ci pisem zrozumitelne..

ja som mala raz jednu lasku, chodili sme spolu takmer 2roky a takmer dva roky som v sebe udrzovala myslienku, ze prave on bol ten pravy a nemali sme sa rozist.. tiez sme sa najprv kontaktovali, vraj budeme kamarati, dokonca sme par krat skoncili aj v posteli, nevedela som sa od neho odputat.. on si potom nasiel priatelku, mna to velmi trapilo, stale som si myslela, ze som stratila jedinu pravu lasku..

nakoniec ma paradoxne z toho vsetkeho vytiahla jedna tragedia v rodine co ma postretla, s kombinaciou noveho kamarata do ktoreho som sa troska zamilovala.. po dlhsom case som stretla mojho terajsieho manzela s ktorym sa moj zivot velmi zlepsil a na expriatela a na dalsieho exkamarata som uplne zabudla..

momentalne neviem ci verim, ze existuje prava laska, jeden clovek, s ktorym zostarnes a zostanes s nim do konca zivota.. ale verim, ze nic netrva vecne - ziaden smutok, ani ten tvoj.. neviem ako dlho sa uz trapis, ale raz to prejde.. asi to nie je utecha - zatial si treba proste hladat nejaku inu radost zo zivota, kym nepride zas niekto, kto bude za to a o to stat..

mamulka211
1. máj 2016

Možno nie je v zahraničí, ale v base, keď sa ti neozýva, aj také sa stalo mojej kamoške, že sa jej hanbil priateľ povedať, že nastupuje do výkonu, tak povedal, že ide do zahraničia 😀

sissy27
1. máj 2016

@vierkainka asi by bolo vhodné uvedomiť si, že ideálny partner je v prvom rade ten, s ktorým sme "na jednej vlne", teda cítime veci rovnako... a to ste vy dvaja očividne neboli... ľudia fungujú na diaľku bežne, v dnešnej dobe internetu sa ten kontakt dá udržovať úplne ľahko (ver, že viem o čom hovorím - sestru mám už vyše 20rokov na opačnom konci sveta a som s ňou častejšie v kontakte ako s kamoškou o dve ulice ďalej)...takže práca v zahraničí nie je v tomto prípade ničím iným, ako lacnou výhovorkou... a ty si mu to zožrala, čo svedčí o tom, že zdravý úsudok u teba úplne absentuje... a ak si sa jemu vylievala tak ako teraz tu, tak dvakrát nepoviem, že buď zdrhol, alebo nikam nešiel, len ťa oklamal...
"podtrženo sečteno" - on váš vzťah nevnímal rovnako ako ty a aj sa zariadil podľa seba. Čím skôr si to celé prestaneš idealizovať, tým lepšie pre teba.

moonlight1210
1. máj 2016

@vierkainka nie je to dlho, este si posmutis, ale rozhodne on nie je ziadna zivotna laska. Co si to snazis natarat do tej peknej hlavky?

Pokial sa do dvoch mesiacov neozve, preco mlcal a co sa dialo a ze lutuje a ospravedlnuje sa, ze ti nedal nic vediet (ved ta uvezpecoval, ze ty za to stojis), tak by si sa mala zdravo nasrat na to, co urobil (povedal ti tie typicke frazy o tom, aky si uzasny clovek, nikdy nezabudne, nechce ta stratit a bude sa ozyvat - zabudol dodat, ze s frekvenciou vopred neurcenou a riadne sporadickou), a uvedomit si, ze kvoli nemu dobrovolne zijes uz pol roka v iluzii a minulosti.

Mas navyse blbe obdobie, vtedy sa clovek uchyluje k spomienkam na krasnu minulost a vsetko mu chyba ovela viac. Naviac, ked sa ta minulost skoncila necakane uprostred najlepsieho a ostala nezatvorena z tvojej strany. To je cele.

A moj nazor je, ze kym ty zijes s pohladom upretym do blba a snivas o tom, co bolo a co by bolo byvalo mohlo byt, keby neodisiel, tak on zivot proste zije dalej. A s najvacsou pravdepodobnostou si spomina, ze si bola fajn a bolo to pekne, ale tato baba tu je z masa a kosti, ziadna spomienka z minulosti ako ty, a preto stoji za to ju kontaktovat, pisat jej a stretavat sa s nou, aby si ju ziskal.
A aj keby si ziadnu neziskval a bol sam. Proste on zije a ty stojis.

Nech bol on aky chcel, nerob z neho modlu a zlate tela. Bol skvely - fajn. MAli ste krasne casy - fajn. Dal ti kopec ocenenenia - fajn.
Ale sup s nim dole s piedestalu. Vezmi si z toho to potrebne - tie pekne veci a zi dalej, ako zije aj on bez teba.

gir
1. máj 2016

Niekedy to, čo na začiatku vyzerá ako "tragédia" je nakoniec veľké požehnanie. Príde deň, keď si povieš, že nič lepšie sa ti nemohlo stať. Nemárni svoj život čakaním...

jeennyv
1. máj 2016

@vierkainka baby maju pravdu, to ze si vnimala vaz vztah ako harmonicky perfektny atd. fajn, ale to bol len tvoj pohlad, ak by chcel davno ta kontaktuje atd. dnes mnoho ludi, dokonca rodin funguje zivotom na dialku, kvoli praci ak nie je ina moznost, zbytocne sa trapis niekym kto vas vztah nevnimal tak ako ty....ja to ako dovod na rozchod nevnimam, skor zo vnimam ako zamienku pre rozchod, ked nic nebolo po ruke.....ja som posledny taky nevztah mala taky, ze na dialku, kto chce sa s tebou vidiet sa uvidi, a aj ked je velmi daleko tak dnes je tisic sposobov ako sa kontaktovat...

lubkavargova1
2. máj 2016

Niekedy to "zahranicie" je len zamienka na rozchod. Tiez som mala napadnika. Sice to bolo horsie jak lepra, ani zoskrabat sa nedal...tak som povedala ze odchadzam do zahranicia a nebudem mat pristup na net a ani cas na nejake vypisovanie lebo prvorada bude praca...proste som sa ho potrebovala zbavit...
Pozri, ak je on a aj ty to prave orechove, tak to ostane ak nie, zivot ide dalej 🙄

jeannna
2. máj 2016

Hm, povedal ti, ze si velmi dolezity clovek v jeho zivote, o ktorého by nechcel prist? Ti garantujem, ze tento muz ta nemiloval. Lebo za muzov hovoria ciny a nie slova. Keby to myslel vazne, tak by bud neodisiel, alebo by hladal moznost, aby si isla s nim. Pokial by to nebolo mozne, tak by bol s tebou v neustalom kontakte, lebo by sa bal, ze o teba moze naozaj prist.

Never vsetkemu, co muzi hovoria a pozicia cakanky zenam nesvedci.
Hlavu hore, nie je jediny na svete, tuto kapitolu uzavriet a ide sa dalej.