Chcem vlastné bývanie, ale manžel to odmieta. Čo robiť?

2. feb 2025

zaujimal by ma aj iny pohlad na tuto vec - s muzom zijeme v dome po rodicoch, ale nie je nas a ja mam tuzbu sa osamostatnit a poriesit si vlastne byvanie aby sme mali nieco spolu pre nas a nase deti, no tu nastava problem ze muz to vobec nechce riesit a hovori ze ci si myslim ze vsetci v nasom okoli a kazdy mlady clovek ma svoje byvanie. Samozrejme ze nie ale ja tuzim si vybudovat nas domov pre nase deti a aj keby sa nam nieco stali aby boli zabezpecene. Potom tvrdi ze som nevdacna ze vsak mame kde byvat. Som z toho smutna. Ja osobne co poznam ludi tak si riesia svoje byvanie spolu a aj ked su docasne napriklad v podnajme tak setria alebo robia vsetko pre to aby casom ako rodina mali aj nieco svoje. Tak ja neviem ci ked toto chcem aj ja mam take zle tuzby 🥹

deti95060810
2. feb 2025

pozri na kataster komu patrí dom. ak rodičom tak to treba riešiť, pretože raz príde dedičské konanie a zistíš že si zveľaďovala cudzí majetok...

miadi
2. feb 2025

Ved co vam brani setrit na to vlastne byvanie? Popripade ak sa vam da vybavit hypo kupit nieco a prenajat kym splacate a zijete v dome ktory nie je vas . Tvoj muz je moc pohodlny a nemysli na buducnost.

anketkarka
2. feb 2025

A kto bude dediť ten dom? Je nejaký problém ho vysporiadať, aby bol už váš?

zuzana76
2. feb 2025

Tvoj muz je neambiciozny, nie, nemas byt vdacna, ze vas rodicia trpia vo vlastnom. Neviem, kolko mate rokov, ale pre mna je to strasne. Nechcela by som tak zit. Ak by mi s takymto niecim vyrukoval pred svadbou, tak by som ju rovno zrusila.

ina2405
2. feb 2025

Šetrite na bývanie, kým ste u rodičov. Z podnájmu to je o niečo ťažšie, resp.drahšie. Ale len v prípade, že bývanie u rodičov je ok, vy ste s nimi v pohode a naopak. Takže "túžby 🥹" si môžeš naplniť a ešte rýchlejšie.

really8
2. feb 2025

Nejak tu ani v komentaroch nevidim (okrem klasickej nadavky na muza) ze ci na to vobec mate? Lebo to po com tuzis je jedna vec a to co si mozes dovolit druha.

autor
2. feb 2025

@really8 mame

petamich
2. feb 2025

Prilis malo informacii, kto vlastni dom, preco nemozete napr. odkupit tento, ked tam uz zijete a fungujete? Mozete si dovolit vlastne byvanie?

A nie nie je nic zle na tom, chciet mat spolocne a vlastne byvanie.

autor
2. feb 2025

@petamich dom je na jeho matku, ja som mu to uz navrhla nech sa nejako dohodneme ze to odkupime alebo nech ideme uplne kdesi inde lenze on nechce s tym robit absolutne nic

petamich
2. feb 2025

No tak to si v nezavidneniahodnej situacii, ak sa s jeho mamou nieco stane, on bude dedit (a neviem kto este) ale ty...

januska12323
2. feb 2025

Nerozprávali ste sa o tom predsvadbou/sťahovaním /deťmi? Nie je zlé ani je do ani druhé ale máte sa dohodnúť spolu.

tenerifka
2. feb 2025

Malo informacii....
Muz je manzel, alebo po modernom "partner"?
Ma surodencov?

autor
2. feb 2025

@tenerifka manzel je jedinacik

ina2405
2. feb 2025

No ale veď manžel a otec sú jediní dediči, ak by sa niečo stalo. Nie je to najhoršia situácia.

sisska96
2. feb 2025

oooooooooo jedináčikovia sú najhoršie. Stále by ostali pod maminkinou sukňou , alebo maminka ich nepustí preč, aby mali vlastný život. Ja by som nežila v cudzom dome. A ešte do toho aj financuješ predpokladám a dom aj tak nie je tvoj

lienka.7
2. feb 2025

@autorka tak toto je najhoršia možná kombinácia, žiť v dome rodica manžela. Celý život budeš platiť cudzie a na staré kolená ostaneš pred dverami s 2 igelitkami. Nepostrehla som, či máte deti, ak nie, ani by som si ich v dohľadnej dobe nerobila.

olimuc
2. feb 2025

Je pochopitelne, ze muz sa nechce hybat … on zdedi alebo jemu bude dom podarovany., co sa bude namahat … Tebe nebude partit ani klucka od hajzlu. Ma ta pod kontrolou … skus si nieco zabezpecit sama aby si na stare roky neostala neprijemne prekvapena. Zabezpec sa sama … aj v manzelstva sa to da …

kiki68
2. feb 2025

Ak mu to nepatri, tak ries. Hlavne tam nesmiete nic spravit bez pisomneho suhlasu vlastnikov. Na toto velky pozor, moze to zle skoncit. Muz je blbucky, este s nikym nededil a nedosiel do konfliktu skrz taketo veci

grof_monte_christo
2. feb 2025

Ja sa tvojmu mužovi nečudujem, hlavne ak je dom v dobrej lokalite a s dobrým pozemkom. Nasvedčuje niečo tomu, že by boli problémy s dedenim?

gribka1
2. feb 2025

Ja by som trvala na svojom, že zabezpečiť niečo spoločné.On asi veľmi dobre vie, že mu to ostane. Ale iba jemu.

sissy27
2. feb 2025

Muz nema chut investovat peniaze do niecoho, o co sa mozno raz bude musiet delit ak by ste sa nahodou rozviedli. Rodicovsky dom bude po smrti rodicov iba jeho a aj v pripade rozvodu zostane iba jemu a nemusi ta z neho vyplacat (iba ak by si vedela dokazat nejake investicie z vlastnych zdrojov - teda z penazi, ktore si ziskala pred manzelstvom, dedenim alebo darom).
Takze byt tebou, rozmyslam nad tym, ako sa dostanem k vlastnej nehnutelnosti, aby som raz neostala s holym zadkom. Manzel sa zabezpecil, mala by si sa aj ty…

bielasovicka
2. feb 2025

Túžiť po niečom je pekné, ale aj zrealizovať to už neide tak ľahko. Ved ten dom zdedí tvoj muž, tak načo ma kupovať ďalší? to ma akú logiku......

sisska96
2. feb 2025

@bielasovicka No ona si vybrala zle a bude časom plakať

petamich
2. feb 2025

@bielasovicka on nema preco ale ona ma preco, aby v pripade rozvodu (aj ked vsetky verime na stastne az do smrti), neodisla z holym zadkom z domu svojej svokry (alebo manzela, ked ho zdedi).

bielasovicka
2. feb 2025

@sisska96
@petamich áno ja to viem, ale načo tam išla bývať, ved dobre vedela ze muž odtiaľ odísť nechce. Nejak neskoro začala rozmýšľať.

autor
2. feb 2025

@bielasovicka nie nevedela muz tvrdil ze je to docasne riesenie preto som s tym suhlasila brala som to ze tam teda budeme kym si nenajdeme nieco svoje no on zrazu nechce lebo jemu to vyhovuje

sisska96
2. feb 2025

No môj bývalý bol taký, že budeme žiť u nich dočasne a potom si kúpime vlastné. No prd, ešte stále býva u rodičov lebo je neschopný jedináčik maznáčik. Ešte že som tam nešla bývať, by som padala na hubu

hellionka
2. feb 2025

Pre mňa by bol muž ktorý by si ma chcel nasťahovať k mamke, už na začiatku odpisaný … čo je toto za zmýšľanie, že muž si dovedie svoju rodinu k mamičke do domu. Nikdy nepochopim …

cacianka
2. feb 2025

@hellionka píše jasne - žijú v dome po rodičoch, takže asi tam matka nebýva.
Ale aj tak , čokoľvek by sa stalo, autorke tam nepatrí ani patriť nebude, ani kľučka. Pokiaľ teda muž , resp. svokra neprepise dom na oboch
Úplne autorku chápem, žije v podstate v cudzom dome, ja by som tam takisto nič neinvestoval.

anketkarka
3. feb 2025

@autorka a Tebe na tom čo konkrétne nevyhovuje? Akú máš predstavu? Však to bude ,,vaše". Je jedináčik.