Zaľúbil som sa do zadanej kolegyne

lubbos
19. máj 2018

Stretol som v praci babu,ale ako to bývá,tak tie najlepšie su zabrané 🙂 Po 4 mesiacoch sme sa uplne prepojili,teraz sa mi už uplne otvorila,ako nikomu. Piseme si na fb,skype (praci) ,tel furt ako keby sme sa poznali celý život. Obedy,kavicky... smejeme sa.. vždy ma rada vidí a cití sa previnilo,ked ma sklame, ked potrebuje,tak ju zveziem naposledy ze "ukazem ti kde byvam". Mame toho tonu spolecneho,vidi vo mne schopnejsieho,akcnejsieho muza ako ma teraz. Stazuje si ze je furt doma..
S priatelom je 6 rokov cez skolu.. byvaju obaja u rodicov oddelene a vidia sa málo,asi cez víkendy.. chcu kupovat dom a svadbu,tento rok.. nemaju peniaze a ani zasnubak nema... nehovori o nom a ani o laske k nemu a ani veselo,ze by sa tesila..,ani predemnou a ani pred nikym v praci.. Mne to pride,ze si mysli,ze jej tikaju hodiny a musi niekde zakotvit,lebo povedala ze jej rodina chce potomka ako ma jej surodenec... A chce vypadnut z domu..
Nedavno tak okato sa ma pytala,ci mam priatelku... potom ze, -ukaz ako balis "akoze" na mne,az ti viem poradit. Snažil som sa ju vytiahnut ako "kamaratku" von,ale že to nesmiem tak okato,ze to musi byt nahoda,ze ju dostavam do blbeho pocitu... Sama mi napise len niekdy,neni "chatovaci" typ,ale vždy je rada ked jej napisem ja,radsej to ma osobne.

Nikdy som nešiel po zadanej a este v praci,dávám jej komplimenty,darceky,zaujmam sa o nu.. muselo jej dojst,že po nej idem (ked to doslo ostatnym kolegom) :D a ani sa nebraní,na to,že bude pred "svadbou". Ale má ten blok,že to neni spravne,že by išla so mnou von sama,to už bere ako rande, Neni to mrcha,čo by sa so mnou hrala.. Co som zachytil,tak povedala doma o mne,že odkial som a kto som,ked som ju viezol pred dom,nič viac..

Som v keli,myslím na nu furt a to aj na rande s inou (pokus ako na nu zabudnut),chcem niečo viac,ale nechcem ju zase odradit a stratit aj ako kamaratku,takeho cloveka som za zivot nestretol.

Vybalit na nu pocity by bola blbost..? Viac sa o nu zaujmat,častejsie,kým ju nebude otravovat? Musím ju presvedcit,ze aby to vobec skusila a isla so mnou von. Nechcem premarnit šancu,potom by som si celý život hovoril,preco som to neskusil.

Ďakujem za prečitanie a rady,niesom sviňa,keby mala dokonalý vztah a odmietla ma,tak to ani neskusam.

zuzans258
19. máj 2018

zadaná ešte nie je vydatá !!🙂 to je moja rada...tiež som bola zadaná a bolo to dosť vážne, chystali sme sa spolu bývať, mala som sa sťahovať....ALE mala som kamaráta, vedela som že sa mu páčim,no aj on sa páčil mne, nakoniec som sa s ním dala dokopy...a teraz sme manželia ;)

lubbos
autor
19. máj 2018

@zuzans258 Happy End 🙂 Ale ako to ten kamarat/manžel dokazal? Inu babu by som pozval normalne von (na rande),ale tu to nejde a len v praci to je platonické a z toho sa chcem dostat rychlo von,inak padnem trvalo do fiendzone... niečo čo ju nakopne,že o nu mam vžný zaujem ,ale zase neodradí..

zuzans258
19. máj 2018

nedal sa odradiť....:D ale tiež sa potom odmlčal...a keď som zistila, že mi chýba...už som si bola na istom...jednoducho bavili sme sa narovinu, povedal mi čo cíti....

lubbos
autor
19. máj 2018

@zuzans258 Tak to ďakujem povzbudenie 🙂 Ale asi čakala,keby som ju vytiahol von,že jej to poviem,že by to bolo stretko v pare so zahadnymi myslienkami... Ale od tej doby som pokročil ,dám tomu ešte čas,budem sa jej venovať a potom to suverene vybalím,lebo čas uteká..

zuzans258
19. máj 2018

@lubbos urob ako to cítiš a nemáš zač 🙂 hlavne jej daj čas a potom sa prípadne odmč...a daj jej čas 🙂 ...aj pre mňa to bolo ťažké rozhodnutie ale neľutujem 🙂....takže drž sa 🙂

miriam11
19. máj 2018

@lubbos moja rada: povedz jej o vsetkom. To, ze má niekoho 6 rokov a svadba, ktora sa len planuje...kašli na to. Ked jej to nepovies, do konca zivota si to budes vycitat. Neboj, ona si prehodnoti vsetko, aj svoj vlazny vztah s frajerom.

lubbos
autor
19. máj 2018

To by bolo to jednoduhsie 😃 ,ale ako ju mam stretavat kazdy den v praci,ked mi povie,že "nemozem som zadana".?

Hlavne ked sme ani neboli mimo pracu nikde..

0silvia0
19. máj 2018

@lubbos to odmlcanie sa na nejaky cas je fajn napad. Skus menej iniciovat stretnutia a ak je medzi vami fajn vztah, dotycna by si mala uvedomit, ze jej chybas- ak jej teda budes skutocne chybat.

lubbos
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubbos
autor
19. máj 2018

No neviem čo to znamená,ale bola chorá týžden a potom ráno pred ludmi veselo
pozdravila a objala,to bolo este pred 2 mesiacmi . Po každej dovolenke/víkendu,sa zaujma,čo som robil. Tak asi aj ano
Sama od seba sa ukáže/napíše ,len keď jej chýbám a uplňe pri mne žiary vždy a smeje sa.. to mi došlo,že sa jej páčím alebo len so mnou len rada tráví čas (30min pokec cez prac.dobu 😃 ),ale neviem či až tak ,aby nechala toho chalana čo má. Keď máme momentalne len platonický vztah,nič fyzické alebo realné,mimopracovné. Každopadné,jak mi povedal kamarat ,si zamylovaný až si v prdeli 😃 A to mi píšu 2 kamaratky,čo chcu nejaku "aktivitu" a vobec ma to nelaka,len myšlienka na túto..

Ešte nemám ten pocit, že by mi povedala "ano citim to stejne" ,možno cítí,ale neverí tomu. Skusím sa jej viac venovať a lichotit,doteraz jej to vobec nevadilo,išla radšej somnou autom ako s rodinou.. 🙂

mimi1237
19. máj 2018

@lubbos nie o pocitoch jej podla mna nevrav este skus si ju doberat tak trosku si z nej utahovat ,ale v dobrom ,skus ju trosku dostat do takej neistoty a nie nech ma hned pocit ze ju mas za kralovnu 🙃 Nech ta zacne trosku ona vyhladavat a prejavovat zaujem toto ked zbadas vtedy mozes jemne nacrtnut ci by stebov napr niekam sla ,alebo ak ju budes nabuduce brat domov mozno by suhlasila niekde sa stavit.Napr na kavu ci tak

lubbos
autor
19. máj 2018

Ona mna vníma ako autoritu. Nedavno pisem.. obed?.. ze pockame na kolegu,potom napisala ,sak podme. Zabral som solo stol v jedalni,sadli sme si,potom prechadzka,porozpravala o rodine,ako byva,deti v rodine atd.. vobec sa nebranila.. ale o priatelovy zas nic 😃 Len ze pojdu byvat a svadbu,problemy ze nemaju peniaze.. 😃 Dost ma to furt udivuje,aky na to mate nazor?

mimi1237
19. máj 2018

@lubbos A co ta udivuje? O priatelovi ti hovorit zrejme nechxe a ma plany ako svadba byvanie len tie peniaze ju mrzia.Mozes jej polozit jednoduchu otazku,napr ci je stastna.

lubbos
autor
19. máj 2018

Ta otazka už padla a neodpovedala nijako... Čo poznám ludí,tak su celý štastný a veselý,hovoria o tom z každej strany,ale ona nič,o všetkom osobnom,vtipňe,sranduje,vesela,len o tomto tématu mlčí alebo len tak neutralne odpovie... nie len mne. Ale každopádne dakujem,za nazory,už niesom stratený a viem aspoň čo robit a nerobit. 🙂

bosoriak
19. máj 2018

@lubbos ja som bola zasnubena a moj terajsi manzel ma dostal 🙂 Bol pozorny, mily a najma sa neskryval za kamaratstvo, ale bolo jasne, ze mu ide o mna. Jej je tiez jasne, co chces, ale asi potrebuje nakopnut. Bud dohodnite nejaky firemny vecierok alebo ju po ceste domov vezmi na nanuk na pumpe, to bol nas prvy "kontakt" s muzom. A pis jej dalej, ty nerobis nic zle. 🙂
Vela stastia.

bosoriak
19. máj 2018

@lubbos p.s. s muzom sme spolu uz 15 rokov.

moonlight1210
19. máj 2018

@lubbos nie je si ista, ci kvôli novému nevymeni uz zabehnutého, u ktorého ma asi vo vela veciach spolah. takze vie, o co ti ide, ale schvalne mlci. kym to nie je nahlas vypovedane, nemusi sa rozhodnut a moze to nechat volne plynut a uzivat si to, kym sa neukaze, kto z vas dvoch bude pre nu vacsia vyhoda.

aktualne si proste uziva krasny pocit ziadanej zeny dvoch muzov, ktora si v podstate vybera. (inak, vseobecne prijemny pocit.)

fakt je, ze kym po nej pojdes ako pes po udenom, ona nema dovod hlbsie premyslat, co naoazj chce. ty jej vytvaras tu slobodou nechat veci plynut a neriesit.
takze mozno pomaly nastal cas trochu cuvnut, aby mala priestor porozmyslat, ci pre nu tiez tak vela znamenas, ako ona pre teba. akcia-reakcia.
hlavne to skus prv, ako dohodnu termin, zajednaju salu, rozposlu oznamenia a pozvanky, lebo potom sa uz naozaj tazsie od vsetkeho cuva. to si uz musi potom byt clovek fakt isty, kedze uz to nie je rozhodnutie v sukromi vo dvojici, ale verejne.
ako da sa to aj potom samozrejme, ale uz je to emotivne obmedzujucejsie (kolko ludi je takých, ze mali pocit to radsej ukoncit tesne pred svadbou, ale nemali na to tu verejnu odvahu. tak svadba bola a do roka potom rozvod. poznam par, kde svadba bola velka a riadne draha a po troch dnoch nevesta priznala lasku ku kolegovi z prace a dala ziadost o rozvod. bola s nim uz pol roka, len nemala odvahu tu oznamenu drahu svadbu verejne rusit.).

PS: inak, friendzone nema jasne hranice a je to volne premenlivy stav. aj po par rokoch friendzone stavu (hlavne, ked su v hlavnom vztahu problemy) sa moze tento stav preklopit na milenecky.

tatisna
19. máj 2018

To fakt nemá zasnubak? Teraz neviem ci jej ho nedal alebo zámerne nenosí... v tom ich vzťahu možno chyba romantika. Chlap ma klaknut, vytiahnuť prsteň a hotovo, aj keby malo zarábal, aspoň na nejaký musí našetriť...

lubbos
autor
19. máj 2018

@tatisna No ked som sa dozvedel po mesiaci co som ju poznal,ze ma vobec priatela :D Tak som kukal na zasnubak a nic.. 🙂 Vsetko len planuju,aj to byvanie.. aj svadbu.. tento rok. Tiez sa cudujem..

zuzanka.zuzu
20. máj 2018

no slečinka sa cíti ako královná, ona teraz nemá dôvod nič meniť, jej to vyhovuje 😉 ja by som skúsila cúvnuť, trošku schladiť... alebo to na ňu vybal a nie, že "nič nepovie" ale proste nech sa vyjadrí či áno alebo nie. ak áno, vyhral si... rovno jej navrhni spoločné bývanie, lebo očividne chce vypadnúť z domu a toto to dosť urýchli (nehovorím, že je na peniaze, ale čo si budeme hovoriť, aj o tom sú vzťahy) 🙂 a ak nie, tak aspoň budeš vedieť, že hlboký friendzone (ani tu nie je nič stratené, začneš postupom času flirtovať s inými a možno sa dotyčná spamätá/začne žiarliť a sama bude iniciovať vaše spoločné chvíle)

lucilaines
20. máj 2018

Ja som to mala podobne len z mojej strany🙂 teraz uz manzel bol vtedy zadany, mal trojrocny “vlazny” vztah. Tiez spolu nebyvali, ale ani noc neplanovali. Tiez to bol kolega v praci. U nas sa to vyvinulo presne tak, ze sme si veeeeela pisali, najprv len ako kamarati, potom sme uz vedeli, ze to bude nieco viac. Prelomilo sa to na spolocn firemnom teambuildingu, kde bol alkohol a tak a kde sme sa pobozkali. Potom sme sa spolu este asi tri krat stretli, boli sme na veceri a raz dokonca v hoteli, kde aj k niecomu prislo a bola to krasna noc. Nechcela spm dopadnut ako milenka zadaneho, takze v tej chvili som mu vsetko povedala, ze chcem byt s nim, ale nie takto, odmlcala som sa, v praci sme riesili len pracovne veci a dala som mu ultimatum, dokonca aj s konkretnym datumom, ze bud si dovtedy poriesi situaciu doma, alebo sa ja posuniem dalej. No dopadlo to dobre, s priatelkou sa rozisiel a odvtedy sme spolu 🙂 uprimne naozaj neviem, ci by to takto dopadlo aj bez toho fyzickejo kontaktu, minimalne toho bozku aj pocas vztahu..aj ked na to nie som hrda, bol to spustac toho, ze naozaj musi nieco spravit

lubbos
autor
20. máj 2018

Pozerám,že je to uplne bežná vec,to len ja som taký sralo ist po zabratej.. :D Máte pravdu,nebudem to hrotit,ale dala jasne najavo po konverzacii, ze zadané nebalím ,.."tak nech to akoze skusim",pred par dnami. Zatlačím a pokusim sa aj nenapadne naviazat fyzicky kontakt,pozvem ju von ,počítám,že bude váhať,tak ju budem chvilku ignorovat a uvidím,či si to rozmyslí 🙂

littledove
20. máj 2018

Ja som napriklad neznasala ked som povedala niekomu ze som zadana ale oni sa tvarili akokeby to nepoculi... neviem ci si mysleli ze budu mat nejaku sancu alebo co, ale urcite nieje dobre si vytvarat falosne nadeje. Poviem ti je fajn mat kamaratov/ kamaratky, stretavat sa spolu, mat sa radi ale kamarat nieje priatel, to si treba uvedomit. Neviem sice ako to ma ona, ale moje zadana by znamenalo ze tu je so mnou niekto kto si ma ziskal a ja ho nechcem stratit... Tym nechcem povedat ze nemas sancu u nej. Ale mozno ani tebe by sa nepacilo keby si povedal ze si zadany a napriek tomu by po tebe sla nejaka baba...

kasokri
20. máj 2018

@lubbos jednoznačne jej povedz , čo cítiš. Nič nestratíš, môžeš iba získať🙂

catherinah
20. máj 2018

Povedz jej to rovno. A potom to uz nechaj na nej.

julajlatvar
20. máj 2018

Bola som vo velmi podobnej situacii. Musel mi to povedat rovno, (aj ked som aj bez toho vedela, ze ma chce) aby som nabrala odvahu zanechat vlazny vztah, kt. bol naoko vazny... povedal mi narovinu a hned sa diali veci 🙂 takze, do toho...!!

magdalenaza
20. máj 2018

Tiež si myslím, že by si ku nej mal byť úprimný v tom, čo cítiš a povedať jej to na rovinu. Samozrejme jej nechať čas na rozmyslenie, určite je veľmi ťažké niekoho opustiť po dlhšom vzťahu. A ak to ona necíti ako ty, tak aspoň aj ty budeš vedieť, na čom si a že je čas sa posunúť niekam ďalej. Hlavne sa nehraj na drsného a neignoruj ju, aby si uvedomila "ako jej chýbaš" ako ti tu niektoré radili, podľa mňa je také správanie detinské a nič ním nedosiahneš. Dokonca sa to môže obrátiť proti tebe.

lubbos
autor
21. máj 2018

Tak uz vobec neviem co robit... ked je to este v praci. Viem,ze ma vlastny zivot a ked ma priatela,tak nepotrebuje lovit dalsieho,preto sa mi moc sama od seba neozve mimo pracu.To mi doslo.. Ale ked ja zacnem,alebo ma stretne,tak je vzdy rada.. Mam teda 2 moznosti,bud to na nu vybalit a dufat ze citi to iste,alebo sa jej dalej venovat a davat vacsie a vacsie naznaky. Ale asi moznost prva,inak ma to užere k smrti..

catherinah
21. máj 2018

@lubbos naznaky nie. Musis to na nu vybalit priamo. Lebo ju mozes naznakmi stratiť.

lubbos
autor
21. máj 2018

Ked bude moznost,tak jej to poviem,ale nedavam si moc nadeji,je to pocestne dievca,aleaspon si to vyjasnime 🙂 Dakujem vsetkym,uz to nema zmysel riesit.