Dostane každý človek kiahne?

borocka
16. mar 2012

Syn mal v skolke kiahne, teda mali epidemiu ktoru zacal jeho najlepsi kamos ( takze s nim bol v najuzsom kontakte) ale moj maly ich napiek tomu nedostal. Bol len 4dni s teplotami, ktore vybehli vzdy v poobednych hodinach ( okolo 4-5ej a vyleteli mu az do vysky 39,4) a po nurofene sa zrazili a do druheho dna do vecera bol zasa uplne v pohode. nemal ziadne ine priznaky.
aj moja mamina, ktora sa o nas vsetkych surodencov starala pocas kiahni, ich vlastne nikdy nedostala-nikdy sa nevyhadzala. hoci mi je to tazko uveritelne. tak len uvazujem ci mozu byt pripady, kedy clovek sice chyti kiahne, ale nevyhadze sa.

grettka
16. mar 2012

neviem, co je na tom pravdy, ale pocula som, ze u podaktorych ludi si ich imunitny system s virusom kiahni poradi po svojom, a to bud prebehnu v nejakej latentnej forme, co by teoreticky mohol byt pripad tvojho maleho alebo ich nedostanu vobec, pripad ako u tvojej maminy. (moja mama ich tiez tak podobne, nechytila)
Najistejsie by sa to vsak dalo zistit s krvneho vysetrenia, zrejme po prekonani by uz mal protilatky.
Skus sa poradit s pediatrickou.

zusta
17. mar 2012

Ahoj,da sa spravit krvny test,podľa ktorého zistíš,či ich prekonal. Niektorí majú aj taký priebeh,že sa nevyhádžu,napr. sa im objaví len jedna vyrážka. Myslím,že aj tie horúčky mohli byť prejavom ochorenia.Skús tie krvné testy aj ja na ne pôjdem,pretože som kiahne podľa maminy nemala a chceme bábeno,tak aby som mala istotu,či aj ja som ich náhodou neprekonala,tak,že o tom ani neviem.

sorciera24
17. mar 2012

vobec clovek nemusi dostat za zivot kiahne (ak ma v tele protilatky, tak ich nedostane)...moj muz nemal kiahne napr. ......mozno ich este prekona, alebo mal tzv. skryte kiahne...aj take existuju, ze proste clovek ich prekona, ale bez vyrazok...alebo ma len 1 vyrazku niekde v halve, ze si ju ani nevsimnes...takze ano, je to mozne...