Drobné klamstvá a strata dôvery
Ahojte dievcata,
potrebujem sa vyrozpravat a budem rada za vas nazor, proste, nemam sa s kym porozpravat. Vopred tusim, ze ma odsudite pod ciernu zem, ratam s tym. Opisem, kam som sa svojimi rozhodnutiami dostala..
Bola som 14 r. vydata, mam 3 krasne dospele deti, su to moje zlaticka, som na ne velmi pysna. Zavarila som si pred 9 rokmi, ked som sa bezhlavo zalubila, uplne sa mi zatemnil mozog a rozviedla som sa. Bolo to krasne spociatku vsetko, verila som novemu vztahu. Dnes som na bode kedy zvazujem co dalej, mozno zvolim samotu pred nevyhovujucim vztahom. Nicia ho neustale drobne klamstva. Partner totiz nepracuje v mieste bydliska, cez tyzden je mimo. Nepovie mi, ked si ide s kamaratmi niekam sadnut, ani vlastne vela z toho, ako tam travi volny cas. Aj tak sa to vzdy potom dozviem nejakou nahodou. Stve ma to, pretoze ja mu nic nezakazujem, ale on mi to nepovie preto, aby som nahodou ja nikam nechodila. A kedze som taka povaha ze malokedy chodim niekam von si sadnut, tak mu to vyhovuje. Mam dost svojich zaujmov. Vela krat som mu povedala, ze mi to vadi ked mi nepovie idem tam a tam, bol som tam a tam a mne je blbe sa na to pytat, tak nejako ocakavam ze to bude predsa somnou zdielat. A ked to potom dodatocne vyplava na povrch ze napriklad sedel do polnoci v podniku, zrani ma to. Aj povie ano, prepac, mal som ti to povedat, ale stane sa to vzdy znovu a znovu. Som z toho taka znechutena ze uvazujem o rozchode :(
Aj mne sa zda, ze riesis hluposti. Ved co ma robit ak je niekde na tyzdnovke a po veceroch nema nic ine an strosti? Ved hadam toto nerobi, ked je doma s tebou, ci ano?
On sa ta vypytuje, co si robila cely tyzden po veceroch, ked on je na tyzdnovke?
Ved pokym ti nezahyba, tak je redsa vsetko ok, nie?
Niekto drichme pri telke, niekto ide do posilky, niekdo do kina, niekto cita, niekto sa stretne s kamosmi. Co bude trcat kazdy vecer cely tyzden niekde na izbe (alebo kde byva) sam? Clovek je tvor spolocensky, obcas treba vypadnut von, hlavne, ked je clovek doma sam a nema sa s kym ani podebatit.
nemam problem, tak si ho vyrobim...... 😒
To si nemyslim ze ma milenku, ved to je to. Vztah pre mna straca vyznam pokial si v nom nezdielame vsetko. Je to sice navonok blbost, ale mne to uplne destruuje pocit dovery, som z toho smutna, prestavam sa na partnera tesit. Mozno som sa pomiatla a riskujem ze ostanem pred 50tkou sama ale pride mi to neprijatelne nehovorit si s partnerom vsetko, kde som, kam idem, ako travim cas..
@adrika47 ja nechcem vediet VSETKO, co partner robi kazdu sekundu casu, ked nie sme spolu. A rovnako sa mu nespovedam ja.
Preboha, ste dospeli ludia, tak ho zamkni doma , nech nechodi do prace, nikam. Kristova noho, je to chlap. On uz na druhy den zabudne, ze bol s kamosmi na pivo predchadzajuci vecer. On rozmysla inak. Si uvedom, ze on ti neklame, len ho proste nenapadne, ze je to koniec sveta, ked ti nereferuje a nepodava hlasenia ako skolacik.
Sklidni hormon a tes sa z peknych veci, ktore mate.
@adrika47 Booooooze vsetko? Ako sorry, ale to je na hlavu. Moja mama by povedala "stihacka". Najdi si konicek a nebudes mysliet na taketo hluposti.
Aj moj muz chodi prec. Sice len kazde ca. 4 tyzdne na jeden tyzden ale je na opacnom konci sveta. Ja, tak isto ako on mne, plne doverujem. A co robi za ten tyzden po veceroch, bud mi povie alebo nie, ale nestihackujem. Mne je srdecne jedno, ci ma veceru s kolegovcami alebo ide do fitka, alebo do kina alebo trci na hoteli.
Ja mam co robit a tiez mam este aj vlastne zaluby, nemam cas uvazovat o takychto blbostiach. Viem, ze aj ked niekde ide, nevrhne sa na nijaku zensku (chlapa????😂)a ani si nijaku nezbali.
Pises, ze ty nikam enchodis. Co robis po veceroch sama? Najdi si zalubu, ktora ti zamestna mysel a najlepsie aj telo. Chod si zabehat, zaplavat, ekd nerada vysedavas s kamoskami, tak sa unavis, ze prides domov a padnes "mrtva" to perin a nebudes mat cas vymyslat.
50tka nie je ziadny vek, si mlada zena, nenic si zdravie a nervy hlupostami.
@adrika47 nechcem aby to vyznelo ako urazka, ale nejako mam z opisaneho pocit, ze si jednoducho nestaly clovek - z prveho vztahu si mala moznost sa zalubit, tak si sa rychlo rozviedla.. teraz akoby si uz na ihlach nevedela co dalej, tak ti vadi to, ze nereferuje kazdu minutu dna a tak zvazujes rozchod..
fakt nechcem sudit, urazit - ale podla textu to namna tak posobi..
Chlapi sú iní a oni nepovažujú za potrebné hovoriť žene o takýchto, pre nich banálnych, veciach. Väčšina chlapov má svoje malé tajomstvá, o ktorých ženám nehovoria, tým si zvyšujú svoje ego. Máš dve možnosti. Buď to pustíš z hlavy, alebo ho občas večer bez ohlásenia na ubytovni prepadneš.
@adrika47 Ani náhodou ti partner sa nemusí spovedať z každej maličkosti čo robí pokiaľ nechce. Samozrejme zdieľanie zážitkov je hnacím motorom partnerských vzťahov, ale nie je to povinnosťou.
Správne hovoríš, máš to v hlave popletené a potrebuješ tam upratať. To ti hovorím ako niekto kto má partnerku psychiatričku. S takýmto prístupom nemôžeš mať vyvážený vzťah založený na vzájomnej dôvere.
Mat tvoje problémy, 😱, toto nestojí ani za komentár.
Aké ste tu všetky benevolentné k tráveniu voľného času vašich partnerov 🙂 Zrazu tu nie je žiadna stihačka. Jeden taký turnusák sa vyjadril, že jedni idú do krčmy, druhí za babami. Tak si vyberte, kde ide ten váš 🙂
No neviem, ked sa napriklad o 22 lucime do telefonu, povie mi, ze si ide lahnut. Ale urobi nieco ine. Ked sa ho potom opytam ze ved si mi mohol povedat ze ides este von, povie ze to nie je dolezite a nepovazoval za potrebne mi to povedat, proste zmenil nazor. Gratulujem vam zienky k vasej neskutocnej tolerancii 🙂, ja som sa tam este nedopracovala. Kedze vacsinu casu z roka je mimo pracovne, nie je to az tak easy ako keby to bolo par krat do roka.
Fu ale ste sa do nej pustili...ja teda mam milion zalub a som velmi spolocenska a chodievam na akcie s partiou kolegov-velmi si rozumieme.manzel je skor introvert ale tiez mavaju teambuildingy, vecere apod...vzdy si ale spolu vybehneme na pivo alebo len tak sa prejst a rozpravame kde sme boli...s kym...co sa udialo...co kto povedal...a nie je to o nedovere ale presne o tom ze sme si blizki a chceme "shareovat"je to pre nas uplne prirodzene.ja autorku chapem.nie je to o tom ze jej vadi ze on niekam chodi.vadi jej ze jej nepovie ze ide...bol apod.ja neviem my sme s muzom asi idioti podla vas ale hovorime si to.jasne ze nie detaily kto tam bol co presne kedy povedal a co sme jedli pili atd...ale proste prirodzene komunikujeme...takisto si aj s deckami hovorime kde sme boli aky sme mali den a tak.vola sa to zaujem a laska....som asi mimo z tejto chorej doby
@oli18 ani to ani to. Nema na to cas. Je triatlet a musis trenovat tri discipliny naraz. Na ine neostava cas. A ked je na sluzobke tak si sakramentsky dobre rozmysli, ci pojde do krmy (hlavne, ked nepije haha) alebo vyuzije vecer radsej na splnenie svojho treningoveho penza, kedze doma je to o to tazsie, ze mame aj rodinu a potomstvo chce mat tiez nieco z otca.
Mam zaluby denne sportujem behavam, citam vela, kuknem si dobry filmik, volam si s rodinou, ja neviem... proste uprimne mam malo casu. Napriek tomu ma pichne pri srdci ked si pomyslim ze neviem co moj drahy momentalne robi.
@yanni citame s porozumenim.nereferujeme.rozpravame sa a sme spolu 17 rokov.sme ukecani a radi sa spolu rozpravame a co?nepovedala som ze kde o kolkej atd...ale urcite spomeniem ze som bola vecer v meste v kine apod ked je napr .moj muz v zahranici...pre mna je to prirodzene..a ak toto ma svedcit o tom ze som nezrela tak potom budem rada nezrela a nie nejaka stara zrela chudera co sa nebavi so svojimi blizkymi
Skusala som sa na to pozriet z hladiska vacsiny z vas, proste to neriesit, zit si svoj zivot ked je prec. Ale mam pocit, akoby som zradzala samu seba, lebo moja intuicia mi vravi nieco ine. Pocitujem to ako vyclenenie z urcitej casti partnerovho zivota. Ked sa zacnem takto chovat aj ja, co nam potom z celeho tyzdna ostane?
@adrika47 Môj muž cestuje pracovne enormne veľa, ale naozaj neriešim, či si ide ľahnúť po našom večernom telefonáte. Resp. nepýtam sa ho na druhý deň, či si naozaj išiel ľahnúť. Nedôveruješ mu. Asi vieš prečo. Buď cítiš, že robí niečo, čo nie je kosher, alebo máš problém sama so sebou.
@nenne27 áno, ale je iné normálne komunikovať a stihackovat. Si myslíš, ze my celé tie roky, co sme spolu, mlcime?
Ale tade aby sme si do detailov referovali, ze bola som tam a tam, s tým a ty, o toľkej a toľkej, vypila toľko a toľko a čoho este atd. To uz je vela. My sa poznáme natoľko, ze aj keby sme su nepovedali, vieme kto co robil. A to sme tiez dosť od seba.
Ale my si dôverujeme. Ani pýtať sa nemusí.
Zakladateľka očividne partnerovi neverí a chce ho mat aj na diaľku pod kontrolou. Chce vedieť, co robí každý večer s kam atd.
Tiez, kedže viac z domu ako doma, tak aký ma význam takýto vzťah? Ona mu neveri, on je ma na "haku". Prečo nehľadajú spôsob, ako by mohli byt viac spolu?
Môjho muža pred takmer tromi rokmi poslala firma do zahraničia. Po pár mesiacoch (tak dlho trvalo vybavenie povolení) sme išli cela rodina za ním, aby bola rodina pokope. Takto je to lepsie, je jeden tyzden z mesiaca mimo a tri pracuje "doma". Predtým to bolo opačne. Tri mimo a jeden doma. Cize hľadali sme spôsob aby sme mohli byt viac spolu a našli. Projekt skončí, ideme zase všetci domov.
Ale ani vtedy som nemala pocit, ze musím stihackovat. Zhruba sme vzdy vedeli, Cinkotu robí. Ono komunikácia je dôležitá ale zase preháňať s výsluchom sa to nemusí.
moj nazor chces mat vsetko pod palcom. aj ja som taky typ cloveka, musim o vsetkom vediet, ale zasa mam celu rodinu zatial doma a mame dohodu, ze mi musia dat vediet kam idu, kedy pridu a ked pridu neskor dat info ze sa zdrizia. neviem si predstavit ze by sme boli s mm odluzeny na tyzdnovky. nie so ten typ cloveka. asi by som sa prestahovala s nim do daneho mesta, najma keby so uz nemala deti a nemala by som sa o koho starat, proste ja osobne mam potrebu starat sa o niekoho. nemyslim doslovne "starat sa DO niekoho" ale proste "o" niekoho mozno je to aj tvoj pripad a kedze si cele dni sama chyba ti to citis sa nenaplnena deti vyleleli z hniezda a nevies co so sebou a tak to prenasas na partnera a chces vediet o kazdom jeho kroku dychu... ak si neches znicit tento vztah sprav s tym nieco, hlavne s nim o tom hovor co ta trapi, navstevuj deti... partnera
@alaguema je to mozne ze mu uz nedoverujem, som si toho vedoma a to je zle. Aj som mu to uz viackrat povedala. Viem ze on sa nezmeni pretoze ako tu niekde zaznelo je to predsa chlap a ludia sa nemenia, na to som uz dost stara ze to viem 👍 Chcela som len vediet, ci som jedina na planete ktorej toto vadi.
@adrika47 ja ta chapem...mne by sa tiez nepacilo keby som sa rozlucila s muzom s tym,zr ide spat a potom sa dozviem,ze niekde bol....
Brala by som to ako nedoveru voci mne a nepacili by sa mi taketo klsmstva...vzdy je lepsie ak povie narovinu kde napr ide ako sa to potom nejakym stylom vyzvediet
@adrika47 ahoj.chapem ta..mne by to riez vadili. Ak by povedal ,,dobru nocku idem uz spat,, a potom sa dozviem ze bol niekde..je to normalne ak picitujes nedoveru..on vyvolava v tebe nedoveru malymi klamstvami..ak je to par krat tak by som to chapaka ze situacia sa zvrtla ale ak je to castejsie tak je proste taky..nepovazuje to za nejaku zlu vec!! Ale keby si to spravila ty..to by sakra zuril..si myslim..vela stastia🍀

Mne to pride taka blbost, pokial Ti teda netaji tym nieco ine, napr.milenku.