Impulzívny hysterik, amok u muža

22. apr 2021

Su všelijakí ľudia, niektori rýchlo vzplanu a nekontrolujú sa.
Ako odlíšiť agresivitu od hystérie amoku či psychickej poruchy?
Ako by ste nazvali muža kt.svoju milovanu partnerku, kt zahŕňa denne láskou a naozaj ju miluje a len teraz sa vzali, fyzicky mierne napadá pri hádkach : stuchnutie, ťahanie za rukáv, kricanie, radikálne reči veľmi nepríjemné na partnerkinu osobu,mierne posotenia počas hadok, neschopnosť kontrolovať sa, úplný amok, nervové šťavy a prepiny,a zrútenie sa, hystéria, kopnutie okolo seba do predmetov, hodenie taniera o zem. Ako sa nazýva takýto človek, patrí do rúk odborníkov ? Keď nie je naštvaný, tak je normálny a milý. Výročí ho maličkosť. Ďakujem za rady

littlebubble
22. apr 2021

To sa pýtaš vážne? Žijem v harmonickom vzťahu a netolerovala by som žiadne štuchance ani rozbíjanie tanierov.Začne to tanierom a skončí nožom v srdci?

Jasné, že taký človek nie je normálny a raz mu prepne a v amoku tebe/ jej ublíži.

21oktober
22. apr 2021

to sú cholerici , ľahko vzbĺknu ,štartovanie je u nich veľmi rýchle a pokliaľ nie sú psychopatické osobnosti , tak je to len veľmi nepríjemné .

elizabet173
22. apr 2021

ja by som sa ho snažila čo najskôr nazvať môj bývalý

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lavender273
22. apr 2021

Mna napadlo pomenovanie ze jebnuty. Toto uz je davno cez ciaru ze cholerik, nervak .. chyba mu v hlave koliesko.

andreatytler
23. apr 2021

Toto je ovela viac ako cholerik. Cholerik je zaklana povahova crta. Ano ti ludia lahko vzblknu ale pokial su normalni, nepotrebuju rozbijat taniere alebo kopat do veci okolo seba a uz vobec nie fyzicky utocit na ine osoby.
Tento clovek nevie ovladat svoje emocie.... najma hnev (ale myslim ze u neho sa vsetky negativne emocie pretavia do hnevu). No a ten hnev je vzdy silnejsi ako oni. Nemaju nad tym ziadnu kontrolu. Treba ho poslat k psychologovi. Da sa na tom pracovat. Vacsina ludi sa nauci ovladat svoj hnev ako deti pocas tych epizod kedy sa hadzu o zem. Ak im rodicia nepomozu a neukazu im ako ten hnev spracovat, ti ludia sa to musia naucit neskor v dospelosti.

miadi
23. apr 2021

Ako by som ho nazvala ? 🤬nechci vediet. Je uplne jedno aku nalepku tomu das stale je to 💩 Takto sa milujuci muz nechova este k tomu cerstvo po svadbe. A toho je len zaciatok mozes pockat kam sa to posunie.. rada lahsie si zmeniš priezvysko svadbou s inym ako zmenit takeho agresivneho cholerika.

vilma7
23. apr 2021

A len teraz sa vzali ... A to akože pred svadbou taký nebol? Tak asi len čakal kým bude po sobáši aby mohol ukázať svoju pravú tvár.

Ako milujúci človek toto určite nerobí osobe, ktorú miluje a pri každom vzplanuti, ktoré je podľa popisu.. keďže ho vytočí aj maličkosť, asi na dennom programe.

amelie2017
23. apr 2021

Mna napadlo ako prve to, co
@elizabet173, nazvala by som ho byvalym manzelom. Vlastne ani to nie. Lebo by sa nim nikdy nestal. Aj ked teda osobne poznam chlapa, ktory sa takto naozaj zmenil az po svadbe. Do svadby super a po pol roku uz manzelku mlatil ako zito. Tiez to zacalo len stuchancami. Nastastie uz je stastne rozvedena.

tinatitti
23. apr 2021

Psychopat. Precitaj si diskusiu Život s psychopatom. Bude sa to stupňovať, ver mi.

diewcatqoo
23. apr 2021

Toto je dost cez ciaru. Nedavno sa vzali, mal by partnerku nosit na rukach a nie do nej sacat.
Ja som s muzom uz dooost dlho a nikdy na mna ani nezvysil hlas, nikdy mi nepovedal ani len, ze som krava, nikdy nemlatil do steny, nic nehodil o zem...
Toto nie je cholerik, toto je idiot. Cholerik som ja.. vela veci ma rozculi, rychlo vzplaniem, ale dokazem sa kontrolovat tak, aby som nikomu neublizila ani slovne, ani fyzicky.

diewcatqoo
23. apr 2021

Inak, nechapem.. to pred svadbou bol sladky ako med? Nehovorim, ze po zene vrieskal alebo ju sacal, ale urcite mal uz predtym minimalne nejake nevhodne poznamky alebo radikalnejsie nazory, z ktorych sa dalo nieco vytusit... v tom pripade nerozumiem, preco sa hnat do svadby s niekym takym.

pavucikvet
23. apr 2021

tiez by ma zaujimalo aky bol pred svadbou. Mala som takehoto, uz je ex - kopanie do veci naokolo, pena na papuli, vrieskanie...neskôr ospravedlnenie, vlastne sa ani neospravedlnoval, iba vysvetloval, že ich rodina je taka "talianska". Kedze som si chcela zachovat svoje dusevne zdravie a pochopila som, ze jemu staci mala iskierka (hocijaka a z rôznych dovodov) na to, aby vrieskal ako zmyslov zbaveny, tak som ho poslala do riti. A majitelke takehoto idiota odporucam, aby ho poslala k mamicke.

sissy27
23. apr 2021

Psychopat, agresor, manipulátor, tyran. Na zvyšné pomenovania je skoro a asi by ma blokli 🙈
A nie, nemiluje ťa. Miluje seba, svoj pocit nadradenosti voči tebe, miluje pocit tvojej bezmocnosti, zúfalstva... milujúci človek sa totiž s partnerom neháda takýmto spôsobom, netrápi toho druhého, prirodzene mu nedokáže vulgárne vynadať či fyzicky atakovať. Teraz ste na začiatku, takže takéto hádky sú dajme tomu raz za dva mesiace, medzitým je sladký ako med, určite sa po takom výstupe aj ospravedlní, kvety prinesie... a postupne sa tie intervaly budú skracovať a otočí sa to - raz za dva mesiace bude bez hádok. Som si na 100% istá, že tie hádky sú kvôli úplným absurditám, ktoré by normálne nikto neriešil. A ospravedlnenie v štýle “prepáč, že som bol vulgárny, ale musel som, dohnala si ma k tomu, ja za to nemôžem, je to tvoja chyba”. A ty sa potom snažíš spraviť všetko pre to, aby k ďalšej hádke nedošlo, ale aj tak príde... pretože jemu sa vyhovieť nedá, on sa chce hádať a ponižovať a nie je to tvoja chyba.
Snáď sa ti oči otvoria skôr ako skončíš dobitá na ARO alebo u psychiatra na tabletkách.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amelie2017
23. apr 2021

@cocolino234 kde si vycitala nieco o 2 rokoch?

tykat
23. apr 2021

Takyto clovek by bol hlavne ex... este pred napisanim na kona. A diagnoza by ma vobec nezaujimala.

apolka77
23. apr 2021

A Tebe je naco správne pomenovanie chuja?
V úvodnom príspevku vidieť ako sa snažis zľahčovať situáciu,,,že mierne stuchnutie, ťahanie 🙅🙅🤦
Nikto ti tu nenapíše že je to normálne akceptovateľné keby to aj malo nejaký krásny psychiatrický názov.
Napíšem Ti, môj otec bol veľký nervak, hneď oheň na streche ale Nikdy Nikdy si nedovolil mamu sotit, ani nás ani do ničoho nekopal ani nič nerozbijal....
Vieš čo spravil?
Šiel do záhrady rukoväť, alebo rúbať drevo ...tam si vybil svoju zlosť....
To čo predvádza tvoj je zle....keď sa nevie ovládať nech chodí na terapie,,,lebo keď to budeš zľahčovať a odpúšťať raz ti takú struhne že skončíš v nemocnici....nie a ešte raz nie,,,žiješ vedľa veľmi nebezpečného človeka,, daj mu ultimátum nech sa ide liečiť a keď nie tak radšej odíď.

apolka77
23. apr 2021

Do záhrady rylovat malo byt

midori123
23. apr 2021

@lavender273 to nie ze koliesko, ale cely kolotoc!

jaskolka
23. apr 2021

Psychopat. Možno až pri tvrdo som to napísala, ale iné pomenovanie nemám. Autorka, ak si ty tou ženou, v záujme zachovania svojho psychického a už aj fyzického zdravia, odíd z toho vzťahu! Neviem, aký bol pred svadbou,či to tajil, alebo si zatvárala oči, ale z toho nič dobre nebude. Áno poznám taky typ, že vresk, krik, bordová tvar, hlasivky šiel vyplut, rozbitá skrinka, odštepene z parkiet, vulgárne nadávky, sotenie, kmasanie vlasov, stuchnutie, drvenie rúk, a obhajova"ved to nie je bitka, to len ty si nemala nikdy vzťah, tak tomu nerozumies"🙉🙉. Nuž nie, taky vzťah som veru predtým ani potom nemala. A nie, nie je to normálne, utekaj, kým môžeš. Toto je nebezpečny človek pre vzťah. Alebo ostaň, obhajuj, veď on ta neskutočne "miluje" a ty jeho ešte viac 🙈🙈🙈, veď keď je kľudný, tak je zlatíčko, akurát že "kľudný" už bude čím ďalej tým menej teš sa z postupne menej dní, keď bude dobre, trp urážky, a bitky,pripadne vymýšľajú hlúpe výhovorky, kupuj nové miesto rozbitych veci, ale potom sa nesťažuj. Lebo v takom prípade si ľútosť nezaslúžis.

fiafia
23. apr 2021

Ja by som ho nazvala psychopatom. Aby sa tie mierne stuchance nezmenili na facky a facky na bitku . Odporučila by som mu lekára a tebe ak nie rozvod aspoň nie tehotenstvo kým sa ozaj neukáže. Tieto jeho výbuchy zlosti je státie na tenkom ľade

autor
23. apr 2021

psychopat? viaceré ste sa tu zhodli na tom, že je nebezpečný psychopat.😢
nechce ísť k odborníkovi
nechce o tom ani len počuť
pred svadbou kričal, vulgarizmy nepoužíva, ale veľmi nepríjemné slová ked je v amoku, balansujem na tenkom ľade, sme spolu krátko po svadbe. Malo by to byť medové. Namiesto toho niekoľkokrát mesačne vreskoty, bordová tvár pre nič, v amoku sotenie do mňa, štuchnutie, ťahanie za rukáv mojej blúzky, aby som ho vypočula. Nikdy nie však fyzické ublíženie.
Následné sypanie popola na hlavu a ospravedlňovanie a plač- ako on nechcel a nechápe, kde sa v ňom tá impulzivita a agresia berie🙏
deti nemáme, zatiaľ sa zabezpečujem, neviem čo sa vykľuje z neho

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bona
23. apr 2021

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/partner-pri-hadkach-chce-fyzicky-dominovat-a-ma-hysteriu-2/ neviem,príde mi to,že to píše ta ista osoba,akurát je už po svadbe a zrejme žiadna zázračná zmena nenastala..🙄

amelie2017
23. apr 2021

Ja napr. nechapem, kvoli comu sa moze takto vytocit. My sme spolu skoro 8 rokov a da sa povedat, ze naozajstnu hadku sme mali 1, este ked sme spolu len chodili a aj to z nedorozumenia kvoli 3. osobe. Aj to boli asi len 2 minuty kriku a bolo. Neviem si predstavit, kvoli comu sa tak clovek dokaze vytocit. Asi kvoli uplnych blbostiam, lebo je to proste jeho povaha, potrebuje mat navrh, citi sa tak na koni. A nie, urcite to nie je milujuci partner. Lebo keby ta miloval naozaj, nepotreboval by taketo vybuchovanie, akceptoval by, aka si, ako robis veci, ako rozpravas, tvoje nazory.

tinatitti
23. apr 2021

Vykľuje sa z neho tyran - manipulátor. Utekaj, žena, kym nie je neskoro.

lula313
23. apr 2021

Ja som tiež vybusnejsia-rýchlo splaniem, ale suvisi to s temperamentom. Nikdy by som však do muza nestrkala, od jedu nič nerozbila, či nekricim ani po detoch. A kvôli čomu sú tie hádky? Nemáte rozkol preto, že on chce problem hneď si vydiskutovať a ty to s ním hneď nechceš riesit a tým ho rozculis? Aj keď samozrejme by sa rozčúliť nemal nechat, ale Možno nie ste rovnako nastavení z hľadiska typov osobnosti a preto tam vznikajú konflikty a aj vzdy budú.

luccija
23. apr 2021

Psychopat striedajú sa medové týždne ako Ta lubi a potom tie horšie...neskôr už nie sú ani medové.ked sa nevie ovládať nech chodí behať a brať ukludnujuce lieky Za pár rokov bude z teba troska, lebo nevieš kedy vybuchne určite by som s takým nemala deti

janeninka
23. apr 2021

Tak asi mu to nie je dost a skutocne luto inak by to predsa riesil s odbornikom.
Domyslam si ale som si takmer ista, ze do svojich kolegov, sefa, sestry, susedov nesace, nebliaka a nerozbija im riady.. Takze predsa sa trosku ovladat vie, aj pred svadbou sa asi kusok ovládal. No teraz uz ma pocit, ze nemusi.
Si tak predstavujem o com asi cerstvo po svadbe, bez deti mozte mat take hadky? Co budete robiť
, ked pride dieta - zmena, unava, menej penazi, neporiadok, nebodaj choroba...
Vyhladaj odbornika aspon pre seba