Je môj partner divný?

termoska15
27. nov 2015

Ahojte zienky..chcem sa s vami poradit, myslim, ze vy my mozete pomoct najlepsie 🙂 . S partnerom sa pozname 3 roky, z toho 1 rok a 3 mesiace tvorime par, zo zaciatku to bolo take opatrne. Myslim, ze toto leto bolo take prelomove, zblizili sme sa este viac. Zacali sme sa rozpavat a rozmyslat aj o spolocnom byvani, rodine a fungovani. Mam synceka z predosleho vztahu, moj priatel sa s nim chce viac spoznat, travit s nim cas a zoznamit ho aj s jeho rodinou, aby si maly na vsetkych zvykol. Prijal ho velmi pekne, necakala som, ze sa onho bude tak zaujimat a starat. Doteraz vztah ku detom nemal, bolo mu to cudzie, preto som sa bala ako to cele vezme a ako to bude..Mojho partnera lubim a aj on mna a chcela by som s nim zacat byvat a mat s jim dietatko, bavili sme sa o tom, no on to stale nejako odklada a odsuva do neutralu...vsetci jeho kamarati, kolegovia, blizki ludia z okolia ziju so svojimi partnerkami/snubenicami/manzelkami a bud uz dietatko maju alebo cakaju...len on sa tomu stale nejako vyhyba. Ked som sa ho na to pytala, povedal mi, ze on by aj chcel, len najprv by chcel skusit byvanie a potom dieta, lenze mam taky pocit, ze jeho do toho nedokopem tak skoro, basnil mi o horizonte 2-3 rokov ale nejako tomu neverim, poznam ho. Uz to odklada dost dlho (myslim aj z minulych vztahov), je to taky vetroplach a uz by ho bolo na case nejako skrotit a usadit..nie je najmladsi, ide mat 33 rokov. Beriem antikoncepciu, hlavne kvoli nemu..poradte baby, co s nim? Ja by som sa chcela aspon zasnubit, no on je voci svadbe dost opatrny a vzdy cely vyplaseny, ked to spomeniem. Chcem s nim mat dieta a spolocnu domacnost, no nerada by som to urobila tak, ze nebudem uzivat tabletky a jemu poviem, ze ich beriem...Ja uz som z toho celkom zufala, neviem co robit a ako ho "dat do laty". Baby poradte prosim, ako by ste takyto stav riesili vy? Dakujem za vsetky rady 🙂

jasminet
27. nov 2015

@termoska15 len ty pekne tu antikoncepciu ber, zacnite spolu byvat, fungovat ako rodina - kazdodenna realita a staranie sa o tvojho syna vas mozno prebudi - bud k svadbe a spolocnemu dietatu, alebo k rozchodu... z jeho alebo z tvojej strany.

ci chces mat druhe dieta s druhym muzom a nakoniec aj tak ostat sama, kedze mlady moc zaujmu o deti akutalne nema? 😉

a nie, nie je divny, je mlady, mozno nevybureny a hlavne nepripraveny na vlastne dieta.... a osobne si myslim,ze po roku vztahu, ked este ani tvojho syna nepozna poriadne je na svadbu veeeeelmi skoro. len ty to zenies turbo rychlostou.

marcela305
27. nov 2015

Myslim ze by si to v prvom rade mala riesit s partnerom a nie na modrom koniku..na rovinu mu povedat ze ty deti chces a nie v 40ke aby si potom padala na nos a 2 dieta by bolo uz nemozne .. a ak ti da zas nejaku vyhybavu a neurcitu odpoved je to jasne chce ta len natahovat.Jasne ze je dolezite mat spolocnu domacnost ale netreba cakat donekonecna kedy budete mat toto hento a este toto
pretoze podla niektorych muzov musis mat postaveny dom 3 auta a potom odrazu neni ako mat deti.

bosoriak
27. nov 2015

@termoska15 No v prvom rade, rozhodnutie o svadbe a dietati je rozhodnutie, ktore maju spravit dvaja ludia vo vztahu, nie len jeden. U vas sa mi to javi tak, ze ty by si chcela a on nie. A s tym sa neda urobit absolutne nic. Obzvlast sa mi teda velmi nepacia tvoje vyjadrenia ako "dat ho do laty". Nehnevaj sa, ja by som s tebou tiez nechcela nic vazneho, ak by si mala k tomu takyto pristup. Tlacis na pilu.

Ak nechce, tak nechce. Nie je to jeho povinnost. Myslim, ze je pozitivne, ze si hlada cestu k tvojmu dietatu. Ty sa nemusis snazit byt za kazdu cenu vydata a s dalsim dietatom na krku. Lebo ak na to budes takto tlacit a nedajboze vysadis tabletky tajne, si na najlepsej ceste byt slobodnou mamickou dvoch deti.

Takze bud sa zmieris s tym, ze tento partner deti a svadbu nechce, alebo si hladaj ineho.

nikolet_89
27. nov 2015

@termoska15 pride mi, je este nedozrety...ja by som mu povedala moj zlaty niesi najmladsi ja tiez nie, chcem este jedno dietatko a bola by som rada, keby bolo s tebou...ak chces aj ty tak podme do toho, ale zo vsetkym co k tomu patri...svadba, dieta...starosti radosti ak nie tak podme kazdy svojou cestou aj ked sa lubime...ono budes cakat do aleluje a nemas ziadnu istotu...jasne nemas ju ani ked sa vezmete ani ked bude dieta...ale je to aspon znak toho, ze obaja sa snazite a chcete..

kachita21
27. nov 2015

Fu, podla mna 33 vobec nie je vela, clovek ma este plany a sny. My sme s priatelom 8 rokov a na spolocne byvat sme zacali az po 6tich rokoch, dnes je to normalne tempo. A bud rada ze tvoj priatel ma pristup aky ma, najskor spolocne byvanie, potom svadba a potom dieta 🙂 Podla mna by bolo divne mat dieta po pol roku vztahu, vsak to sa ludia vobec nepoznaju po takomto kratkom case.

termoska15
autor
27. nov 2015

@marcela305 riesila som to aj s nim ale chcela som nejake skusenosti od zien aj tu na MK, mozno niektora nieco podobne zazila. To iste som mu presne povedala aj ja, ze ked on bude pripraveny na dieta a bude "mat vsetko" bude mat on 5O rokov a ja 40...a dalsia vec, spolocne dieta sa nam nemusi podarit aj niekolko rokov.
@bosoriak myslela som pod vyrazom "dat ho do laty" ako ho ukludnit a trochu usadit, nemyslim si, ze je nevybureny alebo nieco podobne. Mozno som trochu netrpezliva. Ale poznam ho...

marcela305
27. nov 2015

@termoska15 presne tak na druhu stranu ste ozaj spolu kratko ..ja mam presne kamaratku ktore je vo vztahu 9 rokov a ma presne partnera co najskor chce mat vsetky majetky dom auto vsetko TOP ale ich vtzah sa za ten cas nijako neposunul ja uz by som na to kaslala..no nam sa dieta podarilo hned na prvy sup a to dva razy ha ale nebyva to ta vzdy ved to mozno aj to si neuvedomuje tvoj partner. Inak ked uz jendo dieta mas s niekym inym nebojis sa ze bude medzi svojim a ,,tvojim ,,dietatom robit rozdiely??

termoska15
autor
27. nov 2015

@nikolet_89 dakujem 🙂 podobny nazor mam aj ja. Pozname sa velmi dobre a ja si myslim, ze uz by bolo na case sa trosku posunut. Myslim, ze dieta by nas este viac spojilo.
@kachita ano som rada, aky ma pristup, no o tej svadbe on moc vraviet nechce, povedal, ze svadbu nepotrebuje na to aby mal s nikym rodinu a byvanie, ze podla neho to ide aj bez svadby... A po takej kratkej dobe by to bolo nezodpovedne.

nikolet_89
27. nov 2015

@termoska15 nieje vylucene mat najskor dieta a svadbu neskor ci v case ked budes tehu...ale musi chciet to dietatko a spolocny zivot aj on

sasa1310
27. nov 2015

@termoska15 no podľa mňa nie je on divný, ale ty si divná. Jeden vzťah za sebou máš, ostalo ti dieťa. Ak to budeš síliť, tak je možné, že ostaneš potom sama s 2 deťmi. Ja sa ti divím, že sa vôbec do niečoho takého aj púšťať, keď on nechce ešte. Kam sa náhliš?
A myslíš, že by vás dieťa spojilo....Hm, tak potom prečo máš to prvé dieťa a nežiješ s jeho otcom?

marcela305
27. nov 2015

@sasa1310 Je divna pretoze chce kompletnu rodnu?? Ved je to prirodzene ...

sissy27
27. nov 2015

@termoska15 no nič, v zlom, ale divná si podľa mňa ty 😅 celkovo ste spolu niečo málo cez rok a len teraz v lete ste sa nejak viac zblížili, s tvojím synom si len teraz začal budovať nejakú väzbu a ty už aj hneď riešiš svadbu a spoločné dieťa - lebo všetci v okolí tak fungujú... sorry, ale na mňa pôsobíš ako guľa na nohe a poriadne ťažká... ak som dobre pochopila, tak je medzi vami 10 rokov rozdiel - on 33, ty 23... brzdi dievča, ideš na to príliš hrrrr, nemáš sa kam ponáhľať a ak on hovorí o časovom horizonte 2-3 rokov, tak to je akurát na to, aby ste sa nejako zladili alebo zistili, že to spolu nepôjde...
a určite si vyskúšajte spoločný život pod jednou strechou ešte predtým, ako sa zoberiete a splodíte ďalšie dieťa, poriešte si financie a podobné praktické záležitosti, dohodnite sa dopredu na nejakom modeli fungovania...

sasa1310
27. nov 2015

@marcela305 prirodzené je, keď to chcú obaja. Sorry, ale rok a 3 mesiace spolu tvoria pár a rovno splodiť dieťa, keď už jedno mám z nevydareného vzťahu? Prirodzene je byť trošku opatrnejšia. Aby si z každého vzťahu nebrala potom suvenír - dieťa.

nyusika
27. nov 2015

@termoska15 no ja si teda myslim, ze mozes do mesiaca cakat rozchod...lebo sialene tlacis na pilu.
par ste len nieco malo cez rok, az toto leto ste sa dokladnejsie zblizili (ako sama pises) a ty uz riesis svadbu a dieta ???
a argumet - vsetci nasi znami to tak robia.

chlapec je este prilis mlady, najskor potrebuje ziskat blizsi vztah k tvojmu dietatu.
sam vravel, ze to vidi na obdobie cca 2-3 rokov. sam navrhol spolocne byvanie...ale ty do od seba rovno zacnes odhanat basnenim o svadbe a decku, lebo aj ini to tak maju.

plus ten sialeny napad s vysadenim HAK...no moja, neviem, kto z vas dvoch je nezrely. ty si navyse este aj svina. bez pardonu.

termoska15
autor
27. nov 2015

@nikolet_89 on dieta aj spolocny zivot chce, len to podla mna velmi odklada a chce cakat. Nehovorim, ze dieta s nim musim mat do mesiaca alebo tak. Ale chcela by som sa aspon niekam viac pohnut, aspon zacat riesit spolocne byvanie, bavili sme sa uz aj o tom, ze si vezmeme hypoteku atd, len sa to akosi zaseklo...
@sasa1310 to preco nezijem s otcom prveho dietata je snad moja vec, myslim, ze v dnesnej dobe je vela mamiciek, ktore maju dieta s niekym s kym neziju a maju noveho partnera a chcu zit "normalny zivot". A radsej budem zit s dietatom ako slobodna matka ako zit nasilu s niekym, s kym viem, ze by to bolo uplne zle pre mna aj pre dieta.

marcela305
27. nov 2015

@sasa1310 ved to ked to chcu obaja je to normalne ale je normalne aj to ked to riesi zena pretoze muzi su voci rodine a podobnym veciach trochu viac lahostajni a az tak sa neponahlaju dakedy maju cas aj do 40ky ...myslim ze problem moze byt aj v tom ze je medzi nimi 10rocny rozdiel ..

nyusika
27. nov 2015

plus ten tvoj status "nie, ale snazime sa" v profile, to vravi za vsetko.

snazis sa IBA ty, ale byt slobodnou matkou dvoch deti

hanka_april
27. nov 2015

@termoska15 ak spravne pocitam podla toho, co si napisala, tak ty mas 23, na dalsie dieta ma cas. Po roku vztahu naozaj nemusis na nic tlacit (odporuca sa minimalne 3 roky, vraj potom az opadava prva zalubenost). Ako vidno, dieta ludi dokopy nezlepi - videla si zrejme na vztahu, z ktoreho mas synceka.....s manzelom sme boli spolu 9 rokov, kym sme sa vzali a dalsich 5 kym sme mali dieta (podarilo sa hned, cielene sme deti nemali), preto nechapem kam sa taka mlada zenies??? Pracuj, zarb si, vybuduj nieco, ak potom pride aj zle vo vztahu nezostanes nezaopatrena na ulici ako tu vidis v mnohych prispevkoch....A antiku urcite ber, zrada v podobe klamstva by nastrbila aj fungujuci vztah....

nechcem aby si to brala ako kritiku, ale ty si zrejme taka hrrr osobka a je dobre, ze si si nasla partnera s chladnejsou hlavou 🙂 ber to ako pozitivum, je to zjavne zodpovedny clovek 😉

marcela305
27. nov 2015

@termoska15 nebude problemom aj to ze ty mas 23 a uz vlastne dieta on 33 a ziadne?? desatrocny rozdiel je dost a tym ze ty mas dieta a on nie mozno dokazuje ake su vase dva svety vzdialene

jasminet
27. nov 2015

@termoska15 chapem dobre, ze, si o 10rokov od priatela mladsia, cize mas 23r, dieta a silou mocou sa chces vydavat, lebo kamaratky to tak robia.... ? to uz dava zmysel.... by ma zaujimalo, ako dlho trval vztah z ktoreho mas syna.

sasa1310
27. nov 2015

@nyusika presne tak....slobodnou matkou dvoch detí. Ja niektoré ženy fakt nepochopím
On má fakt chvalabohu rozum

termoska15
autor
27. nov 2015

@nyusika ten "status" mi tam dalo automaticky a neriesim co je tam napisane, pre mna je to nepodstatne, doteraz som si to ani nevsimla, ked ti mam pravdu povedat. A o tom vysadeni HAK aspon citaj poriadne 🙂 je tam napisane, ze NEchcem vysadit a povedat mu, ze nadalej beriem (viem, ze niektore baby to tak urobili). Takze ked sa rozhodnes niekde prispiet poriadne si to najskor precitaj 🙂

sasa1310
27. nov 2015

@jasminet však píšem, z každého vzťahu dieťa ako suvenír....a to má len 23 🙂

katarinapekna
27. nov 2015

Jedno dieťa máš,načo ti je druhé??? Nudis sa??? Máš málo starostí??? Alebo??? Veď si uzivaj život,jeden druhého a neries, čas ukáže....nechce dieťa lebo ma evidentne viac rozumu ako ty.

nyusika
27. nov 2015

@jasminet asi tak dlho, ako sa dohodli s kamaratkami 😀 😀 😀

ja neviem, fakt existuju taketo truby ??

moni244
27. nov 2015

@termoska15 nie, tvoj priatel nie je divny, ale ty, mat za sebou jeden nevydareny vztah, s ktoreho mam dieta, tak som to ja, co ma zatiahnutu rucnu a idem na to pomaly, boze, mat svadby, spolocnu domacnost, dieta len preto, ze to tak maju ostatni, my pride detinske a nevyzrete

marcela305
27. nov 2015

@sasa1310 a co ked ma 23 a ma dieta ?? ja mam 2 a zijem 🙂

nyusika
27. nov 2015

@termoska15 ja citam poriadne a vyslo mi z toho, ze to (ne)vysadene povazujes za jednu z moznosti, aj ked sa ti to akoze prieci...ale asi to tak robia aj kamaratky, tak je to OK.

pokial by si nad takouto moznostou neuvazovala, tak ti to ani nenapadne spomenut

jasminet
27. nov 2015

@marcela305 kazde s inym muzom? 😉

sasa1310
27. nov 2015

@marcela305 bože ty si tiež asi nepochopila. Aj ja som mala dieťa ako 21 ročná. Teraz má 14. Ale s jeho otcom som stále. O to ide, vieš. Ale treba najprv prečítať, hoc aj dvakrát