Je možné vratenie tovaru bez bločka?

lili2207
29. jún 2019

Ahojte prosim môžete mi.poradiť?včera,sme kupovali nafukovačku jedmorožca lenže až doma sme si všimli,že hmotnosť je len do 40 kg😔lenže bloček asi ostal v nákupnom košiku😔 vymenia mi tovar alebo vrátie peniaze bez bločka?dakujem za každú radu🙏je to také rodinné papierníctvo

amelia000
29. jún 2019

@lili2207 mozes ist vyskusat ale silno pochybujem ze bez blocka nieco vymenia alebo vratia peniazky. Peniaze ti ani vratit nemusi. Max ak velmi ochotny tak vymenit tovar.

lili2207
autor
29. jún 2019

@amelia000 to by mi nevadilo zobrala by som inu😉je tam aj ich cena napisana.

amelia000
29. jún 2019

@lili2207 tak skus si najst na nich cislo a zavolat ze ci sa da prist vymenit tovar ze si ho kupovala vcera alebo sa stavit osobne. Ale pokial sa nepreukazes blockom predajca absolutne nic nemusi urobit.

lucka1222
29. jún 2019

Podľa zákona ti v obchode tovar nemusia ani vymeniť, ani zobrať naspäť, dokonca ani s bločkom. Sú povinní riešiť iba reklamáciu, ak je tovar poškodený a pod. Inak je to len na ich ochote a dobrej vôli. Skús sa u nich spýtať, ak to bol nejaký malý obchodík, možno ti vyjdú v ústrety a vymenia 🙂

emily.s
29. jún 2019

Predajca potrebuje blok, aby mohol stornovať nákup.

miadi
29. jún 2019

Bez blocka nemas narok na nič. Kup inu a tuto daruj niekomu co mà dieta pod 40kg

lubik87
30. jún 2019

@lili2207 ja mám malý surf do 25 kíl a odnesie aj 90 kiloveho brata akurát že splýva s vodou . Nechaj si ju alebo predaj . A keď je to také malé papierníctvo normálne tam zbehni a popros či si nemôžeš ísť vymeniť za niečo v rovnakej hodnote ...

vedvieskto
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lili2207
autor
30. jún 2019

Tak uz je to vyriesene 😉 nafukovacka je nafuknuta a udrzi na vode aj mojho 100kg chlapa😂😂😂

fokuska
30. jún 2019

@vedvieskto V kamennej predajni? Podla akeho zakona?
Preco pises somariny?

candii
30. jún 2019

@vedvieskto áno, na internetovom obchode do 14 dní, v kamennom nie.

vedvieskto
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
30. jún 2019

@vedvieskto A ked nemas blok (platba v hotovosti) a záručný list ma len isty druh tovaru na zaklade coho ti vrátia peniaze?! A poprosím zakon a paragraf ktory upravuje a hovorí to co tvrdis.

evittam
30. jún 2019

@vedviesko Si prisla na to, ze trepes sprostosti? Stacilo to priznat.😀😉
Zákonný nárok na vrátenie tovaru bez udania dôvodu vzniká len vtedy, keď spotrebiteľ zakúpil tovar prostredníctvom:
zmluvy uzavretej na diaľku (zmluvy medzi predávajúcim a spotrebiteľom dohodnutej a uzavretej výlučne prostredníctvom jedného alebo viacerých prostriedkov diaľkovej komunikácie bez súčasnej fyzickej prítomnosti predávajúceho a spotrebiteľa, najmä využitím webového sídla, elektronickej pošty, telefónu, faxu, adresného listu alebo ponukového katalógu), a
zmluvy uzavretej mimo prevádzkových priestorov predávajúceho (zmluvy medzi predávajúcim a spotrebiteľom uzavretá za súčasnej fyzickej prítomnosti predávajúceho a spotrebiteľa na mieste, ktoré nie je prevádzkovým priestorom predávajúceho; zmluvy na ktorej uzavretie dal návrh predávajúcemu spotrebiteľ na mieste, ktoré nie je prevádzkovým priestorom predávajúceho; zmluvy uzavretej v prevádzkových priestoroch predávajúceho alebo prostredníctvom prostriedkov diaľkovej komunikácie bezprostredne po individuálnom a osobnom oslovení spotrebiteľa predávajúcim na mieste, ktoré nie je prevádzkovým priestorom predávajúceho alebo zmluvy uzavretej počas predajnej akcie alebo v súvislosti s ňou).
Spotrebiteľ môže uplatniť právo na odstúpenie od zmluvy u predávajúceho v listinnej podobe alebo v podobe zápisu na inom trvanlivom nosiči; ak bola zmluva uzavretá ústne, na uplatnenie práva spotrebiteľa na odstúpenie od zmluvy stačí akékoľvek jednoznačne formulované vyhlásenie spotrebiteľa vyjadrujúce jeho vôľu odstúpiť od zmluvy. Spotrebiteľ môže použiť formulár na odstúpenie od zmluvy, ktorý mu odovzdal predávajúci. Učiniť tak môže v lehote 14 dní odo dňa prevzatia tovaru.

Po doručení oznámenia o odstúpení od zmluvy je predávajúci povinný bez zbytočného odkladu, najneskôr do 14 dní odo dňa doručenia oznámenia vrátiť spotrebiteľovi všetky platby, ktoré od neho prijal na základe zmluvy alebo v súvislosti s ňou, vrátane nákladov na dopravu, dodanie a poštovné a iných nákladov a poplatkov. Na druhej strane, spotrebiteľ musí najneskôr do 14 dní odo dňa odstúpenia od zmluvy zaslať tovar späť alebo ho odovzdať predávajúcemu.

Upozornenie:
Žiadny právny predpis nepriznáva spotrebiteľovi nárok na bezdôvodné vrátenie tovaru, zakúpeného v tzv. kamennom obchode (prevádzkarni). Ak predávajúci takúto možnosť (prípadne možnosť výmeny tovaru za iný tovar) spotrebiteľovi ponúka, činí tak nad rámec svojich povinností. Nárok na bezdôvodné vrátenie alebo výmenu tovaru nie je právne vymáhateľný.

SOI - je všeobecným orgánom trhového dozoru v ochrane spotrebiteľa na vnútornom trhu podľa zákona č. 128/2002 Z. z. o štátnej kontrole.

lubik87
30. jún 2019

@lili2207 no vidíš :D počkaj udrží ešte aj teba :D

lili2207
autor
30. jún 2019

@lubik87 tak to dufam😂😂😂

lubik87
30. jún 2019

@lili2207 myslela som teda spolu aby som to dala.na správnu mieru :D

lucka1222
30. jún 2019

@candii presne tak to je