Kontrola po operácii žlčníka

tjesulka
18. júl 2014

Ahojte chcela by som sa opýtať tých čo im odstránili žlčník či sa robia nejaké preventívne kontroly alebo niečo podobne.Operovali ma 16.6. laparoskopicky stehy vybrali o týždeň.Kontrolu už nepísali tak neviem či to už kontroluje obvodní či to je už ok?Niekde som niečo počula o pečeňových testoch robia sa?Kedy a kto ich robí?Ďakujem

arwent
18. júl 2014

@tjesulka ahoj, mne vyberali žlčník pred asi 4mi rokmi a nikto mi nerobil žiadnu kontrolu...Sama som zistila ktoré potraviny už žiaľ nemôžem...ak veľmi chceš, tak máš nárok každý rok u obvodného lekára ísť na ročnú prehliadku a priamo sa pýtať na pečeňové testy...

havana_frost
18. júl 2014

@tjesulka mne vyberali žlčník pred 4 rokmi a tiež som už nebola na žiadnej kontrole. Predpísali dietu, tú som postupne začala vynechávať až už jem úplne všetko ako normálne aj predtým. Žiadne ďalšie testy ani kontroly sa špecificky s odstráneným žlčníkom nerobia. Resp. ja som o tom ani len nepočula, ani to nikto na mne nepraktizoval.

hennyinnsbruck
18. júl 2014

@tjesulka nie.vybrali mi stehy po laparoskopii,dostala som nejaké papiere kde bolo popísané čo smiem jesť A čo nie A to bolo všetko..ako písala @arwent musíš časom sama na to prísť ktoré potraviny ti vyhovujú ktoré nie..
Ja našťastie nemôžem len kukuricu /ktorú milujem/...som ca 8rokov po operácii.

stefka33
18. júl 2014

@tjesulka Na kontroly sa nechodí. Ideš pri problémoch za obvodným a ten ak je treba tak ťa pošle na gastro. Inak ak chceš pečeňové testy tak stačí povedať obvoďákovi. Teda aspoň mne ich robí na požiadanie. Rok po operácii žlčníka som na nich chodievala každý mesiac tak si to prial lekár - ale toto sa bežne nerobí. Ja som bola operovaná po akútnej pankreatitíde, mesiac som bola na JIS-ke.