Máme mať ešte tretie dieťa?
Máme dvoch chlapcov, ešte nechodia do školy, Ja ešte rozmýšľam nad dievčatkom, manžel je však dosť proti. Vraj by som mala hľadať prácu a tak. Začala som váhať. Mám ho presvedčovať? Sama sa neviem rozhodnúť?
tak toto tazko za vas niekto rozhodne, pokial je manzel zasadne proti nesla by som do toho. nasla by som si pracu a uvidite casom. garancia ze tretie bude dievcatko nie je ziadna... kolko si na materskej? predpokladam ze 5-6 rokov, ak ano, tak sa mu ani necudujem ze nie je z tej myslienky nadseny. ak si najdes pracu, mozno nazor zmeni sam 😉 pravdepodobne ho uz nebavi tahat celu rodinu financne sam...
@doli11 my sme mali tiez dvoch malych,resp ked som otehu davidko mal 6rokov a adamko 4roky a teraz mame nase krasne tretie slniecko vysnivanu princeznu.Doma jedneho skolopovinneho a od septembra druheho.A neboj sa vsetko sa da zvladnut.Aj moj muz nechcel tretie a divaj sa tak ju miluje velmi ze sa nestiham cudovat.
Ja by som skúsila, však nech deti vyrastajú spolu, ako sa hovorí všetko pri jednom dyme. potom zo zabehnutej práce sa ti už nebude chcieť ísť.
na dieťa treba dvoch 🙂 keď manžel nechce, nenúť ho. A nezabudni, že do tretice to môže byť chlapček 😉 My máme tiež dvoch chlapcov, tretie neplánujeme, máme v tom jasno obaja. Ak by motyka vystrelila, bolo by určite vítané, ale žiadne upnutie na predstavu, že by to mohlo byť "konečne" dievča, u nás nehrozí. Vždy je to 50:50 🙂
@doli11 my sme mali tiež dvoch synov (aj to s ťažkosťami), o treťom dieťati sme ani neuvažovali. Ale náš malý zázrak má už 15 mesiacov. A do tretice chlapec. Najstarší bude mať v lete 6 rokov. Zvládnuť sa to dá, na MD/RD som už takmer 6 rokov.
Ale ako píšu baby nado mnou, treba na to dvoch. Môj muž, keď som mu s plačom volala, že som 3x tehotná, tak sa ma pýtal, či plačem od šťastia alebo od zúfalstva. Ja na to, že ani neviem (bol to totálny šok). On mi na to, tak plač od šťastia, kde sa uživia dve deti, uživí sa aj tretie.
Nespominas svoj vek,lebo babatko by si mohla mat aj neskor,trosku praca teraz a potom o tak o 3 roky,mozno aj manzel zmeni nazor
ja by som chcela , manžel by chcel ...ale financie nedovolia...je nám to strašne lúto, ale jednoducho si nemôžeme dovoliť ...ja už mám 35...
@doli11 Záleží aj na tom ako ste na tom finančne, či si to možete dovoliť alebo už teraz žijete od výplaty k výplate. Neviem, koľko máš rokov, ale ak si mladá, tak kludne možeš rok dva odrobiť a potom ísť znovu na materskú, aspon budeš mať zmenu. Ja som mala prvé v 22, druhé v 33 a teraz čakáme tretie a ja mám 38. Medzitým som pracovala a vobec mi to neuškodilo, aspon som sa viac tešila na materskú. Tiež máme 2 chlapcov a teraz dúfam, že bude dievčatko. Ja som manžela teiž musela trošku prehovárať, ale u mna už bol taký vek, že bud teraz alebo už nikdy.
@doli11 na dietatko by ste mali byt dvaja, malo by to byt vase spolocne rozhodnutie, spolocne a hlavne dobrovolne, ktore ide zo srdca nie z natlaku toho druheho, ci okolia a podobne... Mozes si to vynutit u muza, vsak zeny na to maju "paky", ale moze sa ti to dost vypomstit...
Dalsia vec je ta, ze celu domacnost financne taha tvoj muz a tiez to nie je jednoduche. Asi sa ti nebude chciet po 6 mesiacov materskej nastupit do prace, tak skus chapat aj manzela... a vypomoct rodine financne. Pokial si si si nenasla chlapa v hoteli Kempinski a nenosi hodinky aspon za 10 litrov... tak netlac na neho
@janickacrazy jeeeeej gratulujem k tehotenstvu 🙂
@doli11 ja som po druhom povedala, že už nikdy viac...ale prešli 2r. a názor som zmenila..veľmi som chcela ďalšie bábätko..dievčatko 😀 ale manžel, že nie, že to bude ťažšie finančne a aj celkovo sa obával budúcnosti..keď chalani pôjdu na stredné a vysoké školy...výdaje a tak. Tak som si povedala ok 😀 Hneď po skončení druhej materskej som nastúpila do práce, ale po roku som sa musela vrátiť späť, kvoli zdravotnému stavu mladšieho syna 😒 a vtedy zrazu chcel bábo aj manžel ( už počas obdobia čo som chodila do práce o tom často rozprával ) Mala som 33, tak som povedala, že max do 35, viac nie. To už prešlo pol roka, synov stav sa o 99% zlepšil, uvažovala som, že sa vrátim späť do práce. S manželom sme si povedali, že si "dáme 3 pokusy" a ak to nevyjde, pôjdem do práce a necháme tomu voľný priebeh. Podarilo sa na 1x 😀 takže som ostala ďalej doma na predlženej materskej už aj s bábätkom v brušku... Očakávania velké, konečne bude baba 😀 a ono to na ultrazvuku malo pipíka..zasa 😀
Takže mám troch chlapcov : 10r, 7r a 2r a absolutne neľutujem!!!!! Ak by som nemala za chvílku 36, určite by som chcela aj štvrté bábätko a bolo by mi fuk či by to bolo dievčatko alebo chlapček, pretože vidieť ich troch spolu, ako si pomáhajú, ako sa učia, zlostia atd. je na nezaplatenie! Daj mu čas, na všetko musíte byť dvaja...ale zas, veď sú aj páry u ktorých sa "to" proste stalo a bolo 🙂
Čo sa týka finančnej pomoci, tak ak zarábaš od 500e v čistom hore, tak to určite rozpočtu pomôže, ale ak máš min. mzdu...tak to máš na rovnako 😉
Neviem kolko mas rokov a cci las cas. Moj.manzrl nechcel yretie..ja som chcela tri za sebou..sla som na rok dva do prace a yeraz sa pomalicky chystame ba yretie..som rada ze sme pockali...chlapci su uz vacsi...lepsie zvladnu byt nezpmna..su samostatnejsi a ja som si zarobila na pnku ci matersku
Vždy ma neskutočne pobaví, ak sa niektorá mamina pýta "cudzích" ľudí, či má...alebo nemá mať ďalšie dieťa 🙂 Niektorá ma jedno a je spokojná....niektorá má sedem a je tiež spokojná......nooooo 🙂 A niektorá má päť a šieste na ceste a preukrutne narieka, že manžel ju "opustil" ☹ že čo si ona teraz počne s toľkými deťmi ☹
@petra7777 ja sa viem tiež pobaviť na takejto téme a ešte na téme " Ako sa má volať moje dieťa?" 😀 ... by som sa musela s riadne veľkým koňom zraziť, aby som sa pýtala cudzích ľudí ako si mám nazvať vlastné dieťa 😀 ...no proste niektoré ženy nemajú ani kus zdravého sebavedomia ☹
@nikawero12 lepsia je "Som tehotna?" 😀 😀 😀 😀
@prasiatko30 máš pravdu 🙂 A tá téma sa tu opakuje často a pravidelne 😀
@prasiatko30 Tak to si "trafila" 🙂 Občas ma prepadne aj záchvat smiechu...Aj dnes okolo siedmej tuším tu niekto vycapil nový "sci-fi" príbeh o príííííípadnom tehotenstve 🙂 Ale čo už.....veď každá sme nejaká 😀 😀 😀
@doli11 kamoska ma tri a baby viem ze z muzom chceli strasne chlapca ale nepodarilo sa.Teraz nahana robotu malu 6 mesacnu ma v jasliach aj druhu a tretiu v skole.Povedala ze rok pocka a ide na dalsie, ale ked to nebude chlapec neviem neviem a tri deti je dobra pecka ked k nej chodim na navstevu akoze podla mna to nie je lahke, ale jasne treba aj peniazky.Podla mna rok pockaj a pracuj potom sa da rozmyslat a budes viac odychnuta ved aj ta materska je zaberak.
@doli11 urcite by som nechcela tretie dieta len koli tomu,ze tuzim po dievcatku.najskor sa ti moze narodit dalsi chlapec a potom sa mozes zblaznit.nevymyslaj a chod fakt radsej do roboty.dakuj Bohu za chlapcov.poznam pary,ktore sa takto pokusali a bohuzial vsetky tri kusy su rovnakeho pohlavia.dokonca jedni skusali aj stvrte a zase rovnaky kus.no na slucku 😀
No my tiež máme jedného chlapca a druhého čakáme. Tiež sme uvažovali aj nad tretím ale asi ostaneme pri dvoch ale keby sa náhodou stane že čakáme tretie tak by sme to ľahko prijali ale zatiaľ sme sa dohodli že ostaneme pri dvoch deťoch. Aj ja by som už nastúpila do práce po dvoch deťoch keď je to také náročnejšie nájsť si po dvoch deťoch nejakú prácu ale dá sa myslím. Lebo aj aby sme to finančne zvládali. Lebo nie sme na tom najhoršie ale zase ani najlepšie je to tak z ruky do huby ako sa povie ako väčšina rodín.
@doli11ja nechápem ludí,ktorí chcú mat v tejto dobe dve a viac detí.Po finančnej stránke je to teda dost náročné,ak nezarábaju ludia nadpriemer,a dalšia vec,nestačí len deti "narobit" a potom staraj sa ulica.Treba sa im venovat a poskytnut im vetko čo potrebujú na život.Teraz rodičia nemajú na deti čas,každý sa niekam ponáhla,v robote neskutočne šikanujú ludí, ked príde človek domov nemá čas a ani chut sa venovat tolkým detom.Radšej vychovat jedno poriadne ako tri-štyri a nech sa trápia. 🙂
Ahoj, ja som si myslela, že dve deti stačia, ale ako rástli, bola moja túžba po bábätku čoraz väčšia. Ale to som nejako nerozmýšľala, či áno, alebo nie .... jednoducho, keď som videla maličké deti, strašne som po jednom túžila. Ak tvoja túžba nie je veľká, choď do práce, prerob aspoň 2 roky - potom aj materskú budeš mať väčšiu, a uvidíš, či ešte stále budeš chcieť bábätko. My teraz čakáme tretie, baby mám už vlastne odrastené - jedna je ôsmačka, druhá je druháčka. Je to určite iné, ako mať 3 deti naraz a naraz kupovať na leto 3x sandálky, 3 x tenisky .... Takže ak nad dievčatkom iba premýšľaš, nechaj to ešte tak a uvidíš, ako to bude pokračovať. A nemyslím si, že ak má niekto viac detí, tak sú menej vychované ako to, ktoré je jedináčik - mám 2 kamarátky, ktoré majú 5 detí a by si sa čudovala, ako to v tých rodinách klape. Jednoducho starší pomáhajú s mladšími, chalani ocinovi, baby mamine ... Tak držím palce, aby si sa rozhodla správne 😵 😵
Mnohybsa cuduju preco nemmm dalsie..tiez financie..okolie si mysli ze sa topime v penkazoch,ale malokto bie ako je to naozaj..ja uz rodinu nemam,zijeme zo svokrovcami a ti maju uz 50 a 55r..chory obaja ☹ mozno ak bi som si nalsa nakzaj dobru oracu,odpracovala aspon 2r,sla na matersku a potom sa tam,nzova vratila...ale kolkonkrat sa stalo ze uz nezobrali zenu po materskej naspet?!

U nás je to naopak. Manžel by chcel, ja rozmýšľam, sú problémy so zamestnaním a tak. Veď čas ukáže v každom prípade.