Manžel, ktorý sa nevie postarať o rodinu

mimka124
19. sep 2018

ahojte, sme manzelia roka pol, mame aj synceka, nebrali sme sa kvoli nemu, on prisiel az po svadbe, ale k pointe, moj manzel: nestara sa o seba, neoholeny,neostrihany, nesprchuje sa, zuby a hygiena je neznamy pojem...obliekanie tak isto onicom, aby ste boli v obraze, do prace ide v teplakoch, 2dni to iste prepotene tricko, ideme na nakup, ja s malym vychystana ako na nakup a panko v teplakoch a spinavych botaskach + neupraveny...to je jeho zovnajsok a co sa tyka staroatlivosti o rodinu, kamen urazu c.2 :/ byvame v podnajme, nedali nam hypo, lebo malo zarabal. ja som bola uz na PN...ok, poriesime zatial podnajom, casom sa poriesi nase vlastne byvanie, ale panko nie je schopny ani podnajom platit, ja z materskej malemu mlieko, plienky, lieky a este aj podnajom...same stupidne vyhovorky ma, nema nasetreny ani cent...mam chut sa od neho odstahovat a uz mi napadol aj rozvod...mali ste niektora takyto problem?? ma vobec riesenie?? ma sice novu pracu, ale zatial aj tak nas nevie uzivit...a som zvedava co spravime, ked prejdem na ubohy rodicak...

yonce
19. sep 2018

@mimka124 a kde teda tie vsetky peniaze ktore zarobi dava???

pribinak
19. sep 2018

musim sa ta to opytat? naco si sa vydala za takehoto chlapa? naco si si s nim robila este aj dieta?
no nic, nedonesie peniaze, nedostane jest.

ale nieco zarobit musi, ked pracuje, takze preber financovanie rodiny ty. daj nastavit strhavanie najmu a vsetko co treba poplatit a co zostane je na jedlo, oblecenie.

jana_eyre
19. sep 2018

a to sa tak zrazu vsetko zmenilo?

sasa1310
19. sep 2018

@mimka124 Akého si si brala, tak takého máš. Či ti ho po svadbe vymenili?
A taký čo hygiena mu nič nevraví, ani zuby umyť, s takým by som ja nemala ani z čoho otehotnieť, lebo by musel byť na km odo mňa.

ivkazba
19. sep 2018

No tieto otázky si si mala dať pred svadbou a predtým, než si sa rozhodla mať s takýmto človekom dieťa. Ja osobne by som sa z chlapa bez hygieny pozvracala. A chlap, ktorý sa nevie postarať o rodinu, je chudák u mňa. Kopec chlapov mukluje v horúčavach či v zime na stavbách, alebo v bani len aby uživili rodinu. Takýto leňoch je k ničomu. A úprimne, neverím na to, že takýto ľudia sa dokážu zmeniť.

beky1813
19. sep 2018

To ako zijete a komunikujete v manzelstve? Ked nenate taku zakladnu vec ako financie vyriesene? Ved to je zaklad. A co ked uz budes na rodicaku? To pojdete pod most? Toto muselo byt este pred dietatom, preco si to neriesila skor?

ukulela
19. sep 2018

@mimka124 ty nevies, kolko zaraba? kde dava peniaze? nevies si vypytat na najom? hnusi sa ti, ze si neumyje zuby a chodi v teplakoch? ked si s nim spala, tak ti to nevadilo???? ano, ak sa nebudete rozravat a riesit v prvom rade financie, tak na rodicaku budes v pecku. mozes si pomaly balit kufre ...

saslavka73
19. sep 2018

To ste ako prišli k tomu dieťaťu? To si predtým nevidela? Nechápem.

codal
19. sep 2018

@mimka124 s takovým mužem bych nebyla ve vztahu, nevzala bych si ho a už vůbec bych si s ním nepořídila děti... Pokud se změnil po svatbě, tak mu jasně říct, že ti vadí jeho vztah k hygieně atd. a dokud by s tím něco neudělal,asi bych odmítla fyzicky kontakt...ale myslim si, že co se týká financí, tak to tak asi bylo od začátku a bohužel jste si to dostatečně včas nevykomunikovali a to je prostě špatně.. buď jsi to nechtěla vidět nebo to z nějakého důvodu přehlížela a teď když už jste nějak zajetí, máte dítě, tak bude náročné to změnit.. Nic jiného než mluvit a řešit to, nepomůže... Rozvod má být až poslední možnost!

prevenar
19. sep 2018

magicka formulka : "OSOBNA ZODPOVEDNOST" ..mas takeho muza, akeho si si zobrala. otazka je , preco si si zobrala jeho a nie niekoho ineho. preco si s takymto clovekom mala dieta ? prislo k tomu dobrovolne, alebo ta znasilnil. ak ta znasilnil, tak to ries cez policiu ..ak si s nim mala sex dobrovolne , tak co tu riesis . mas co si si navarila . nemas rada realitu a dopad vlastnych rozhodnuti ?? ..tak to budes mat v zivote tazke .

mimka124
autor
19. sep 2018

no, odpoviem vam hromadne, nie nehnusil sa mi a babatko sme chceli obaja, starat sa o seba prestal cca po porode, co je 5 mesiacov...takze pre tie, ktore tu pisu o hnuseni sa, nie nehnusil sa mi...zmenil sa po porode a uz aj skor cez tehotenstvo bol kadejaky, ale nie ako teraz...a financie?? asi keby som vedela, ze nema na suchy rozok, nezoberiem si ho... ja som zila zo svojich penazi, on zo svojich a fungovali sme, ale teraz s aukazalo, ze ocividne nezaraba tolko, aby sa postaral o rodinu...sam o seba by mal dost peniazi, pre rodinu nema...

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 Niečo sa muselo zmeniť, alebo ty si to nevidela. A povedala si mu to takto na rovinu?

wieruska1
19. sep 2018

@mimka124 sak stare handry rarohy mu vyhod aj trplaky a vybavene a na ten zvysok ani neviem ci dodat. Asi nebyval iny..... ty di ss zmenila a teraz ti vadi zr nif aj on

ivkazba
19. sep 2018

@mimka124 ale otázku financií je treba riešiť pred tým, než ľudia spolu začnú žiť a než majú dieťa a vezmú sa. Neviem si predstaviť vydať sa bez toho, aby som s partnerom nepoznala vzájomnú finančnú situáciu a to myslím nielen príjmy, ale aj výdavky (úvery a pod).
V každom prípade, treba si s ním sadnúť a v kľude a bez emócií povedať mu, ako vnímaš jeho zmenu. A na rovinu sa ho opýtať, ako chce riešiť finančnú situáciu. A podľa reakcie sa zariadiť. Ak mu na tebe a dieťaťu záleží, zmení sa a zariadi sa tak, aby sa o vás postaral. Ak nie, tak asi je to jasné.

mimka124
autor
19. sep 2018

zboznujem vety typu: co si si vzala to mas..... ako clovek si pride pre radu, ako to napr riesit, nie pocuvat kritiku, mam dost nervy k prdeli, ale co som cakala, ze tu od ludi z MK, cest vynimkam

beky1813
19. sep 2018

@mimka124 ale co cakas? Financie su zaklad pred manzelstvom a dietatom

mimka124
autor
19. sep 2018

@saslavka73 ano, vsetko som mu povedala na rovinu, len sklopil hlavu a nic... reakcia hodna chlapa...

vroni
19. sep 2018

Tebe muza dorucili v den sobasa rano postou alebo ako? On sa neumyje, on nezarobi, on sa nepostara.... A ty co? Tak mu poviem, padaj sa oprchovat, daj si ciste tricko, naval vyplatu, zaplatim najom.... Nezorganizuje on, musis ty, inak nebudete mat nikdy nic. A ze sa ti nepaci kritika? Chapem, ani mne by sa nepacila. Ale tu musite zabrat obaja, nie len muz. Ak nezmenis ty svoj postoj, nezmeni sa ani on a nedopadne to dobre.

mimka124
autor
19. sep 2018

@wieruska1 hej, mam to v plane, vsetko mu povyhadzovat, ale zas aj teplaky na doma musi mat, nemoze v nohaviciach, ci rifliach fungovat cely den..

babatkoo
19. sep 2018

Komunikacia a este raz komunikacia. Posadit sa a priamo povedat ze ti jeho , opustenie' prekaza. Ako chce riesit vasu financnu situaciu teraz a po nastupe na rodicak. Lebo takto dalej fungovat neviete. Nech navrhne on riesenie kedze je teraz zivitel rodiny. Napr. Nech si najde k praci este brigadu. Ale nechala by som toto vsetko na nom. Nech uvazuje ci sa da takto dalej zit

mimka124
autor
19. sep 2018

@ivkazba dala som mu cas do konca roka. bud uvidim zmenu, alebo odchadzam a ked sa neuvedomi, bude to mat nasledky...alebo ho vyzeniem do zahranicia, nech zarobi a vrati sa

biba12
19. sep 2018

@mimka124 netrpí necjakou psychickou chorobou? Neskrýva tým niečo? Keď sa začal meniť až v tvojom tehotenstvo a teraz keď máte dieťa je to úplne zlé? Možno mu nedošlo, čo to znamená mať dieťa, možno má z toho nejaké depky... Ja neviem.. Skúsila by som sa spýtať najprv jeho, keď nič, tak smer psychológ.

ukulela
19. sep 2018

@mimka124 pozri, vsak mu povedz, ze v teplakoch s nim nikam nejdes, a nech sa laskavo osprchuje. treicko mu hod rovno do prania a hotovo. a co sa tyka penazi - tak mu rovno napis: kym som na MD, tolkoto davam a ty houby, malo by to byt aspon na polovicu, ked dostanem 230, mam tak akurat na streavu pre mna a malemu na mlieko, takze plienky/najom budu na tebe, das mi 300/400/500 ja neviem, ako to vyratas - na ruku vzdy ku tomu a tomu datumu, alebo budes chodit do obchodu s listockom?
a teda podla mna sa takto clovek nezmeni porodom - ze si prestane umyvat zuby a bude chodit prepoteny ...

miku1
19. sep 2018

@mimka124 Akého si si vzala, takého ho máš...Určite sa zo dňa na deň nezmenil. Ťažko radiť, asi by nechápal čo mu vyčítaš, keď ti predtým tieto veci zrejme nevadili.

kvetinka75
19. sep 2018

nečítala som všetky príspevky ale nemá nejaké problémy? v práci, osobné, psychické?

pribinak
19. sep 2018

vsak ti radime: preber narabanie s financiami ty. daj nastavit trvale prikazy, aby bola zaplatena strecha nad hlavou a vsetko co k tomu patri, aby bolo co jest. Ak hrozi, ze nemate strechu nad hlavou, ked ti skonci materska, tak to co ma na sebe je uplne nepodstatne. aj teplaky su potom luxus.
treba s nim komunikovat, nieco sa muselo stat, co si ty nepostrehla. nie je nic vynimocne, ze muz ziarli na dieta a takto si vynucuje pozornost, alebo vydiera citovo partnerku, aby sa mu akoze viac venovala
ludia sa nemenia len tak. druha vec je, ze ste spolu dost kratko a jednoducho si nepoznala poriadne

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 Inak ja som mala skutočne hlbokú depresiu. Mám k tomu sklony. Môj muž ma nikdy nepodržal, vlastne nikto ma nepodržal, zdalo sa mi práve, že cudzí ľudia sú účastní ale vlastná rodina nie. Dobre na mňa naziapal, to mi nepomohlo skôr naopak, mala som chuť hodiť sa pod vlak. Nemá on nejaký problém v robote?
Na môjho muža zase platí keď má také chvíľky, že sa vypne, dobre s ním narobiť poriadky. Vyhodiť veci do prania, do koša, vysotiť do kúpeľne a pod.

pribinak
19. sep 2018

co vlastne robi? ake je jeho zamestnanie, vzdelanie? mozno by si mu mohlo pomoct najst inu pracu.

mimka124
autor
19. sep 2018

@vroni bolo mu to takto povedane uz asi 2x, teraz naposledy mi povedql, ok, da vyplatu mne, nech hospodarim a to ho mam obrat aj o podlednu stipku muznosti?? hoci, neviem, ci sa da vobec o chlapovi hovorit

sasesoe
19. sep 2018

@mimka124 nieco sa muselo stat pocas tehu, po porode. Mozno akasi depresia, strach? Mozno nieco o com nevies. Pisala si, ze ma novu robotu, tak mozno aj ten prechod medzi nimi, aj nove povinnosti na nejaho nejako dolahli a "zlozil sa". Ak je to depresia, zvazte aj odbornu pomoc.

Co sa financii tyka, tak su ludia s nizzou financou gramotnostou, da sa naucit hodpodarit s peniazmi, ale kym to nastane, tak by som odporucila, aby Ti odovzdal celu vyplatu a od Teba dostaval "vreckove". Proste mas dalsie dieta, ktore musis naucit co ako s peniazmi. Moze to mat suvis aj s tou zmenou, ze sa tak opustil a je mu "vsetko jedno".

Pises, ze malemu kupujes mlieko, kojenie by bolo lacnejsie. Sice podla profilu ma skoro 5m, cize asi uz aj prikrmujes. A tipujem, ze pri tychto problemoch je tento najmenjsi. Ale skus si o kojeni viac pozistovat v pripade dalsieho dietata. Viem, ze to moze byt narocne napriek chceniu, tiez sme to nemali lahke a takmer som to vzdala.

Skuste zvazit aj manzelovu matersku - ci by sa vam to neoplatilo. Pozri na you tube Mihal Materska. Mohlo by vam to pomoct ziskat nejaky cas a vyriesit zatial ostatne problemy. Ak nic nepomoze, tak asi budes musiet zvazit aj skorsi navrat do prace.

No a asi by som poprosila o pomoc aj sirsiu rodinu. Mozno vedia nieco viac ako Ty. Alebo by mohli nejako inak pomoct, aspon docasne.