Manžel ma nemá rád. Som smutná

violetta01
5. okt 2017

ahojte ženy! Viem, že už tu také témy boli, no nejako sa netýkali mňa. Teraz je to iné, necítim sa a nemám sa dobre. Manžel je ku mne dobrý , alebo milý, alebo dá sa povedať, že lepší, len keď mu o niečo ide, alebo niečo chce (napríklad sex). Inak to nie je dobré doma vôbec. Len tak pre príklad, v pondelok, keď som sa vrátila domov z 2-hodinového tréningu, deti spali, on už vo dverách čakal a vrieskal jak najatý, nenormálne, že mu nebolo ľúto budiť tie dve deti, čo máme, že som mu nezvesila prádlo z balkóna. Áno, zvešala som len detí a domácnosti, jeho som chcela neskôr, ale keďže stále bola robota doma a furt niečo, úplne mi to vyfučalo z hlavy a keď som sa ho opýtala, kde bol taký problém teda, prečo si ho sám nezvešal tých mizerných 7 vecí, nadával mi ostro, do kurvy, piči, že som že sa so mnou rozvedie, že mi nedá žiadne peniaze a okamžite to mám ísť hneď zvesiť, lebo uvidím. To bolo akože ešte dobré, lebo sa mi nepritrafila facka od neho, sotenie na dlážku, prípadne ma netreskol o stenu. Čítate dobre. Išla som to zvesiť, vrieskal napriek tomu ďalej, musel sa predsa na niekom vybiť. Tak ma vyprovokoval, že som kričala aj ja, hoci som prišla kľudná, usmiata, už som nato mohla zabudnúť, pokazil mi náladu a tak. Ďalší deň mi vyvolával, nedvíhala som. Potom sa doma začal líškať, až na ten popo ďalší deň som začala nejako komunikovať, ale vôbec sa mi neospravedlnil, stále bol na koni on, akú hroznú chybu som ja spravila a že ja som len na vine, nikto iný, iba ja. Ale rozprávali sme sa, dokonca bol milší, chcel sex, tak si vydobil milotou, ale bola len predstieraná zrejme. Lebo dneska čo urobil? Ako sa zasa dneska zachoval? Nechal ma so synom stáť v obchode, len preto , že som si dovolila niečo povedať, čo jemu nesadlo, tak nás tam nechal na nákupoch a odišiel. Mohla som si to sama dámy zaplatiť, sama s tým malým pobrať a ísť. Ako sa vám to páči? Mne nie, som ticho doma odvtedy, ani som neprehovorila. Som v napätí a neklude. Som totálne mlkva a smutná, je mi do plaču, ale neplačem. Ešte ked som prišla domov, vykrikoval na mňa, že opäť som ja na vine, že on odišiel a nás tam nechal, bola som ticho, nereagovala, tak prestal. A to má dotyčný v sobotu narodeniny , chcela som robiť tortu a mám darčeky, ale nič nejdem. Vôbec nič. Veď som predsa na vine. Nech sa páči dámy, okomentujte to.

jana005
5. okt 2017

@violetta01 ahoj, prepac, ale ja by som s takym debilom nebola. A uz vonkoncom nie, ked su tam deti a vsetko to vnimaju

nini1010
5. okt 2017

Tazko to posudzovat z jednej strany,nikdy to nemoze byt objektivne.Ale z toho co pises to vyzera ze mas doma jedneho psychicky nevyrovnaneho magora.Je mi luto nielen teba ale najma tych deti najviac.

zlevysavam
5. okt 2017

A preco s nim si?

sense
5. okt 2017

Ak je toto pravda tak uz len kvoli detom.by som s nim nebola

gabrielachochulka
5. okt 2017

ako stare deti mate a kolkom ste spolu? je to castejsie a castejsie toto jeho spravanie, maval to uz za slobodna taketo nalady, vsetko si treba v klude vykomunikovat, nie mat tichu domacnost, ta k nicomu nevedie, porozpravajte sa, povedz mu, ako sa citis,ze ti to ublizuje a aj detom

maciatkolulu
5. okt 2017

@violetta01 mna len zaujalo, ze ty si pozvesavala veci z balkona a jeho sedem veci si nezvesala😉 nechapem, samozrejme jeho reakcia, nebola adekvatna, ale ked si mala cas byt dve hodiny na treningu, tak si snad mohla najst cas zvesit sedem veci a nie len detske a veci do domacnosti, to som fakt nepochopila a deti zjavne spali, takze ich asi uspal a postaral sa o ne kym ty si bola na treningu a ze si v obchode sama zaplatila, hrala sa s malym tiez nevidim ako scenu na rozvod, kedze odisiel a nehadal sa, lepsie ako po sebe vrieskat na verejnosti podla mna a pred detmi, nie jedna zena je sama na nakupoch s detmi.... Podla mna chyba je v obidvoch, ty si mu nenadavala ked si po nom vrieskala? Fajn prostredie pre deti.... Asi by som zacala od seba a uvidis.

anjelic
5. okt 2017

@violetta01 škoda slov... alebo inak. Ty čušíš keď Ti nadáva a on si má domyslieť, že si na neho naštvaná? On sa políška, aby mal sex a z Tvojej strany bol predstieraný a jeho to malo akože vytrestať? Vy dvaja nekomunikujete a potom, keď začnete, tak on násilím a Ty mlčaním. Celé zle. Ak používa násilie, ak Ťa napáda slovne alebo fyzicky, začni konať /rázne povedať dosť, stačilo, toto si už nedovolíš, podať trestné oznámenie, zvažovať odchod/. Pokiaľ si nevyriešiš jeden problém, pokiaľ nepríde na svoju chybu a neprizná si, že konal nevhodne... žiadne vyhoviem Ti, urobím čo si želáš, pomilujeme sa. On je na koni a Ty si ho tam vysadila. Pokiaľ budeš stále tá submisívna a on dominantný, pokiaľ neurčíš hranice, pokiaľ otvorene nezačne problémy pomenovávať lepšie nebude.
Som už dosť dlhú dobu vydatá, ale ani raz sa nestalo, žeby ma môj muž fyzicky napadol. Ak ma naštval, tak mu nestačilo sa "políškať" aby ma dostal do postele, ak som urobila chybu, uznala som si a napravila, ak on ospravedlnil sa... to je vzťah v ktorom si jeden druhého vážime a milujeme a pokiaľ by sa niečo zmenilo k horšiemu, tak nielen kvôli sebe, ale hlavne kvôli mojim deťom /ktoré sa bezbranne môžu len prizerať, ako sa rodičia k sebe správajú a vezmú si príklad so svojich budúcich vzťahov/ by som to riešila...

kariangela
5. okt 2017

To mi je luto. Psychopaticky manipulator a tyran. Psychicke tyranie je castokrat horsie ako fyzicke. Chce navodit dojem, ze on nie je ten zly a ze si za to mozes sama. Su to jasne znaky tyrania. Je to chore. Ziadna zena si nezasluzi zit s takymto chlapom.
Viem ze je tam strach vzopriet sa mu, vziat veci do vlastnych ruk a zacat to riesit. Ale on sa nezmeni. Neviem ako stare mate deticky ale stoji za uvazenie opustit ho. Nezbada sa nezmeni sa a bude este vacsie peklo lebo ty budes samozrejme ta zla, ale takyto zivot je na figu a ty to vies. Mas pravdu ze ta nema rad. Takyto ludia maju radi len seba, a nespravia nic co by nebolo mimo ich prospech. Skus vyhladat odbornu pomoc, skusenejsi ti budu vediet vysvetlit situaciu a porovnat aj zo skusenosti s inymi tyranymi zenami. Drzim ti palce 🙂

vorkola
5. okt 2017

@violetta01 No ja mam tiez doma takého debila, co on je ten naj ,naj, to som sa aj ja snazila, aby k hadkam nedochadzalo.Trochu sa darilo,ale su vzdy nejake momenty,kde treba nieco v dome riesit,a vtedy zacne na mna skriekat,asi tak jak tvoj muz,ze z blchy spravi slona. proste z hentakymi sa neda.Ked nechcem aby mi stupol tlak,tak som sa rozhodla, ze budem radcej ticho No moj ma aj prepity mozog,kedysi pil, a navyse pochadza z rozharanej rodiny,takze u ho je aj porucha osobnosti,a asi aj u tvojho,No ked nechces aby si prisla o zdravie,porad sa z psychológom alebo ak si veriaca z rimskokatolickym knazom ,Ved tyraniu, este zvlast kde su deti nemusis trpiet.,lebo ja viem ,co toje prist o nervy.Nastastie to zvladam.na ukludnenie od obvodaka., ale co ak mi raz nebudu zaberat?Ale ja ked to bude takto pokracovat s nim nemienim.Mna nebije ,a le tiez ma sadisticke sklony.Ak mas kde ist a bude pokracovat, odit,a nenechaj sa zlakat.Tvojmu muzovi u teba asi ide len o sex

vegetarian13
5. okt 2017

ani neviem, ci Ti pisat ci nie, je to velmi intimny problem, rodinny......ale neda mi......tazko mi je pisat objektivny nazor, pretoze nevidim do toho uplne, len podla toho co pises.....mala by si sa zamysliet nad svojim zivotom, aky zivot chces Ty a aky zivot pre Tvoje deti.......nemyslim si, ze sa takto da zit dlho, v takomto napati........viem to podla seba, ked ja trosku zvysim hlas, trosku, alebo sa pohadame s manzelom, ked na seba nakricime, vidim ako to vnima nasa mala dcerka........povedali sme si, ze hadky pred malou nikdy, ze si vsetko vydiskutujeme a tak by to malo byt......pretoze deti vsetko vnimaju......snaz sa im dopriat co najvyrovnanejsi zivot, nic ine neviem poradit......nech nie su v strese, lebo to moze mat niekedy fatalne nasledky........drzim Ti palce, hlavu hore, neopustaj sa, skus to prediskutovat s manzelom, ak sa neda, tak urob kroky, aby si Ty a deti boli stastni....

tiper24
5. okt 2017

@violetta01 vyser sa nanho

kobylamodra
5. okt 2017

je to psychopat. vygugli si nieco o tom. nie je to normalne, nikdy necakaj napravu. utec a nech na teba a deti nema dosah.

kllamarka
5. okt 2017

@violetta01 musi dobre drb*t ... jemu urcite. Vyser sa na neho. Ani psa by som s nim nenechala.

sissy27
5. okt 2017

@violetta01 a čo máme na tomto komentovať? Budem asi krutá, ale za druhú facku (neveru, nadávku, klamstvo...) môže sama. Mala odísť po prvej. A áno, zažila som. Tiež som bola sprostá skoro dva roky. A nehovor, že s ním zostávaš kvôli deťom - deti len trpia v takomto prostredí.

pribinak
6. okt 2017

Mas kam ist? K rodičom? K babke? Zbal sa s ťahaj prec
Toto normalny chlap nie je

marylis
6. okt 2017

@maciatkolulu Prepac, ale aj kedy to pradlo tam nechala tyzden, nikto jej snad nesmie nadavat do p.c a uz vobec po nej vrieskat. To kde sme ako??? Ved ten chlap ma 2 ruky, neubudne z neho. To iste, co sa tyka uspatia deti. Je tiez rodic a jeho psia povinnost sa o deti postarat! Snad ma zakladatelka pravo ist na trening. Ci ma len doma sediet? Hnusny tyran s nizkym sebavedomim, co si to vybija na zene. Uplna nula.

A k zakladatelke- vase manzelstvo je davno mrtve. Odisla by som davno. Kam myslis, ze toto smeruje? Ze z teba spravi jednu nestastnu kopku, do ktorej si kopne vzdy ked pojde okolo? A deti to vsetko vnimaju a preberaju toto spravanie. Lebo vy ste ich vzory!
Odisla by som, kym nieje neskoro.

@violetta01

pininka
6. okt 2017

Toto je tipicky priklad tyranstva. A ty uz to zjavne beries naucene. Aj to je normalny scenar. Otazka je,preco to robis svojim detom. My mame zhodnotit,co ty uz sama vies,ze tvoj muz nieje normalny?! A este s nim aj spis, lebo sa liska pritom vies,ze rano pride to iste? Navstivit odbornika a podat ziadost o rozvod, aj ked jednoduche to s nim nebude. Taki sa drzia zubami nechtami, este pride vyhrazanie,ze ti vezme deti a pod. bud budes trpiet cely zivot, alebo odides a priprav sa na boj, no deti budu aspon normalne vyrastat.

nitusiak
6. okt 2017

@violetta01 V prvom rade, prečo si si ho brala? Bol predtým iný?

Podobnú situáciu som dlhé roky zažívala ako dieťa doma. Oco sa tak správal k mamine. Poriadky som robila ja. No všimla som si postupom času, že aká je pravdá, taká je, ale minca má vždy dve strany. Mamina vedela, že je prudká povaha a i tak musela mať posledné slovo, rýpala do neho i keď to už on uzavrel a vždy mala takú poznámku, ktorým ho vyburcovala, hoci ona si myslela, že nie. Ocino žiaľ prišiel o rodičov, ochorel a úplne sa zmenil. Ale že úplne, no tiež to občas tak vypália a ja sa smejem, keď mamina hučí aký je otrasný. Takže prepáč, ale my sme len pozorovatelia jednej strany,tvojej. A som žena, viem aké vieme niekedy byť.

To k tomu hádaniu a správaniu. Čo sa týka bitia, či fyzickému násiliu, to už je slabošské a prosím, nikdy mu nedovoľ, aby to robil. Radšej odíď. Nehovorím, že nadávky a pod. máš trpieť, nie. Ľúbiš ho? Prečo v takom vzťahu zotrvávaš? Nehovor prosím, že si na ňom závislá - kvôli peniazom i deťom. Veľa žien bolo a odišli. Každý má právo byť šťastný a nikdy nie je neskoro. Deti trpia rovnako ako ty, takže ak to robíš kvôli deťom, skôr im ubližuješ. Možno sa to nezdá, ale oni to vnímajú a z vlastnej skúsenosti viem, že nezabúdajú. Si silná žena, myslí na to.

maciatkolulu
6. okt 2017

@marylis ja by som len chcela.vediet dovod,pretoze ja ked davam veci zo susiaka,tak vobec nerozmyslam nad kym koho su,to je podla mna normalne,takze v tomto vztahu to ok,nebude a samozrejme,ze reakcia ako som pisala bola.neadekvatna,ale opat,asi celkovo tento vztah nie je normalny,velmi by ma realne zaujimal nazor muza,ci mu manzelka tiez pekne neporozpravala kadeco a pod,mozno by ste mile damy niektore pozerali ako srnky,ze kde je pravda. Netvrdim,ze prave v tomto pripade,ale..... Jasne,ze ma zena narok ist von a pocvicit si,oddychnut,rovnako ako muz oddychnut po praci,ked zaraba na celu rodinu a nie,prist a zvesiavat,sedem veci,starat sa o deti,ukladat ich a pod. To je ako priklad. Vycerpanej zeny , materskej sa kazdy zastane,ze chuda,ale aj muzi maju pravo byt vycerpany a zniceny,lebo zabezpeciit familiu v dnesnejndobe nie je jednoduche. Tiez mozu chlapovi rupnut nervy,tak ako zene,samozrejme v normalnom vztahu,by to nemalo ist do extremov a nadavok,to je chore,ale hned z neho robit psychopata a nasilnika mi pride cez.... Podla mna tazko povedat ked nevieme co a ako a nepozname nazor druhej strany. Ale v.konecnom dosledku kludne nech odide,uz bude nakupovat iba sama a nebude musiet nikomu prat a vesat,ci zvesiavat a ani nic nepodobne. Akurat bude mat problem ist vecer na trening,ked nebude mat aupair pre deti😀

admet
6. okt 2017

to co popisujes je priklad toho, ako sa k sebe manzelia spravat nemaju. Ak ho budes brat na milost, bude sa to len zhorsovat. Chran si svoje psychicke zdravie a zdravie svojich deti a rozved sa s nim...to je asi jedine, co sa da urobit pri takom cloveku.

lija22
6. okt 2017

sprosty debil. kde je laska, kde je ucta?

zuzanka.zuzu
6. okt 2017

toto sa mi nevidí na rozvod. obaja sú podľa mňa praštení... "schovala som prádlo detí a domácnosti a jeho nechala" - toto sa kde takto delí? čo sme na internáte? 😂

ak by mne manžel, otec mojich detí, povedal, že som p*ča alebo k*rva, tak nie on mne, ale ja jemu by som vyťala... preboha. to čo je za slovník? pred deťmi?

druhá vec je, že on dostane aj sex, aj nakúpiš, aj zaplatíš, aj prádlo schováš, takže on asi problém nevidí... skôr teraz má doma "zase umrnčanú a ofučenú ženu, hoci ja som nič neurobil..." - predpokladám, že on to vidí takto. proste "podráždená p*ča" aby som použila slovník tvojho manžela.

z predajne by som odišla JA (a už vôbec nie že zaplatila). ty sa vieš aj s deťmi prestravovať inde a milý pán bude hladný 😝 dámy, trošku si doma urobte poriadky, lebo vám budú chlapi skákať po hlave...

ema234
6. okt 2017

@violetta01 a to bol taky vzdy? Ak nie, nema frajerku ak sa zmenil?

lucinkab
6. okt 2017

učíš deti ako sa treba spravat k zenam? otvor oci , vezmi deti a utekaj!!! alebo tu nic radsej nepis... a uvedomis sa az ked ti syn anda do kuriev lebo tak otca videl..alebo ked uvidis dceru ako jej priatel nadava do kuriev a ona pokojne mlci ako aj jej maminka...lebo je to "noirmalne" predsa

salomke
6. okt 2017

podľa toho ako si opísala svojho partnera, sú to typické znaky tyrana. Aj si tam spomínala že ťa zvykne udrieť...a vtedy keď je milý to sú tzv. medové týždne alebo dni...
Jediné čo ti môže m poradiť je, že keď si chceš vážiť samú seba mala by si od neho odísť pretože zrejme to bude stále len horšie...
mám kamarátku čo si prežívala niečo podobné ako ty, tiež s dvomi deťmi, bil ju čoraz častejšie. Aj keď sa bála odísť, jednak či si ju nevyhľadá a neublíži jej, jednak nemala iné bývanie a bála sa či jej to z platu vydá uživiť dve deti a predstav si že všetko zvládla a konečne môže byť sama sebou a šťastná. Najprv bývala u mami, podala návrh o rozvod, súd zveril deti jej, určil výživné, pridelil sa jej mestský byt, a všetko je v pohode.

nika898
6. okt 2017

@violetta01 necitala som vsetky prispevky no ocividne mas doma samonasieracieho cholerika. To ze po tebe/sebe vrieskate a nadavate si vobec neprispieva vasim detom. Ako to ze na teba vrieskal kvoli nezvesenym veciam je chore ale bohuzial su aj taky muzi. Nepises ci bol taky vzdy alebo sa to stupnuje. No veta ze "mozem byt rada ze sa mi neusla facka,sotenie na dlazku alebo o stenu" ma dojala. Hnet by som odisla ked je takyto agresivny moze si to casom ventilovat aj na detoch. Nevravim ze hnet rozvod ale proste odist na dlhsie ako tyzden, niektory si uvedomia svoj problem a zacnu ho potom riesit. Ak sa to vsak nezmeni tak potom len rozvod ak sa nechces nechat otlkat.

marylis
6. okt 2017

@maciatkolulu Inac k tomu zveseniu pradla. Mne sa to napriklad stava casto. Tiez pradlo zvesiavam postupne. Najskor synove, moje a muzove. Resp. ine poradie, ale proste nikdy neberiem naraz vsetko. Tiez sa mi velakrat stalo, ze som zvesila synove, poskladala, odniesla do izby. Zrazu vola kurier, ze mam dolu balicek. Samozrejme som sla ponho. Ked som uz dosla hore, na pradlo som zabudla. No a co? Tak som ho zvesila neskor. A stalo sa mi to uz viackrat 😇 Okrem toho, ako vies , ze zakladatelka je doma na MD? Ved kludne moze chodit do prace. A kludne to moze byt aj vymyslena tema, kedze sa dotycna prave zargistrovala. 😅

obsadenemeno
6. okt 2017

@violetta01 no neviem, ake ine temy si citala, ked si sa este len cerstvo zaregistrovala....damy ti komentuju a ty nic.... zeby dalsia vymyslena tema?

Ak nie je vymyslena, tak ste obaja dost mimo, chudata tie deti.....😒

silverrko
6. okt 2017

Treba patrat po príčine navštíviť manželskú poradňu alebo ist cim skor od seba. Je jasne ze po rokoch prvotny osial vyprcha no na dlhodobom vztahu treba pracovat mat hranice nie ze sa stane z teba handra alebo boxovaci vankus. 😠 Manzela zober k psychologovi nech mu prestavi myslenie ktovie co zazil v dectve aky mal vzor co sa na nom zapisalo..ale rozhodne v poriadku nie je a ani to co robi. Ak sa nebude chciet liecit rozvod. Treba mysliet na deti.

emilia25
6. okt 2017

Nechapem to ani to nepochopim.nemam takeho muza nezila som s nikym takym asi preto to nikdy nepochopim a ani to preco si stale s nim.joj mat takeho chlapa by bolo asi talianske manzelstvo stale a bitka by bola vratena.ziadny chlap nema pravo udriet zenu.