Manželka sa chce rozviesť, ale ja ju stále milujem

ergonimum
14. jún 2016

Mozno nie je zvykom ked sem pise muz. Moja polovicka sa 1.2. rozhodla rozvadzat po takmer 11rokoch a to mame dve deti 10 a 8 rocne dcerky.
Dovod rozvodu ze ma prestala lubit a ze jej nie som oporou.

Zazivam od vtedy peklo v zivote. Prosil som, zobral som, po kolenach chodil, skusal to po dobrom po zlom, slubmi vyhrazkami....

Nic je to uz mesiac co sa dokonca odstahovala zo spolocneh domacnosti do prenajmu kym jej postavia dom.

Dostala sa na vyssiu poziciu , do mesta sa pristahovala jej mama a tak je vsetko pre nu jednoduchsiem. Dokonca si stihla uz najst aj priatela.

Ja som ostal v dome sam. Neviem sa sustredit uz 5ty mesiac na pracu, zacal som fajcit a nie malo minimalne 60cigariet a bolo aj 120 denne.

Nerobim jej obstrukcie a dal som jej tisic dovodov preco to skusit znova. Bolo to pekelne obdobie a este je. Dva mesiace som nevedel ci zit ci uz nezit.
Priatelia ma presvedcili ze tu musim byt pre deti.

Teraz som mimo na dovolenke kde som sa isiel zrelaxovat. Ale cely cas len myslim na deti a manzelku. Ked pridu deti ku mne tak som stastnejsi ale zaroven ma vsetko boli pretoze mi chyba manzelka.

Sam neviem ako dalej. Skusal som zurovat s kamaratmi, skusal som randit, skusal zabudnut chlastom, dovolenkou.....

Nic z toho absolutne nepomaha. Ked bolo rande a uz islo do vaznejsieho cukol som nedokazem to. Jedine pozitivum ze mi to zvysilo sebavedomie. Zacinam si uvedomovat ze uz nikoho tak milovat nebudem a radsej sa obetujem ja a budem sam zit v trapeni len aby moje 3 baby boli stastne. Ale napr. deti mi hovoria ze sa im to takto nepaci a necitia sa stastne. Manzelka tvrdi ze to nie je pravda a su stastne.

Neviem ako dalej fungovat. Pracovne sa mi to cele ruca. Fyzicky chradnem na zdravi. Budim sa sam, spat idem sam. Nezijem ale prezivam.

A vsetci mi len hovoria ze to chce cas a baby sa mi vratia.

Na sud nejdem , rozvadzat sa nechcem ale nemienim sa natahovat. Vsetko je tak ako si manzelka zela a ja len si mozem zanadavat, vyhrazat sa ze s tym nebudem suhlasit ale nakoniec aj tak robim vsetko co chce a co si praje. Obetujem radsej seba a svoj rozum len nech su stastne.

Poradtw mi prosim ako dalej zit a nie len prezivat.

misel0806
14. jún 2016

A aky bol pravy dovod na rozvod ,,to len tak sa jednoducho vzala aj s detmi a isla prec?

cichlida
14. jún 2016

Och...no tu rada asi uz nie je , len klise - nechat tomu cas, u teba to zrejme bude na dlhsie. Je mi luto, ze to takto dopadlo, ale na druhej strane mame len tvoj pohlad na situaciu, mazelka co?to ta prestala lubit pre nic, za nic? Musel si nieco tusit, urobil si pre to nieco? Diskutoval si s nou? Podla mna zena/matka musi o takomto kroku rozmyslat dlho, kym poda o rozvod.drz sa

ergonimum
autor
14. jún 2016

@misel0806 dala si urobit plastiku prs s ktorou som nesuhlasil a sme sa preto hadali. Ale tvrdi ze ma prestala lubit a nebude zit s clovekom ktoreho nelubi. A ze som jej nikdy nebolou oporou s cim absolutne nesuhlasim. Bol som pri kazdom porode. Pri kazdej operacii. Ano som clovek s horucou krvou co nie je easy.
Dodnes som nepochopil co sa stalo.

ergonimum
autor
14. jún 2016

@cichlida moja manzelka komunikuje minimalne ja som velmi komunikativny stale som sa pytal preco za co co ju trapi ale ona si nechava veci sama pre seba. Je vysoka managerka ja len obycajny realitak a taxikar.

sasa1310
14. jún 2016

@ergonimum teraz je taký trend tuším, že ženám začína druhá puberta, ako bolo predtým u chlapov. Nejeden príklad poznám osobne. A väčšinou je to tak, že mali všetko na podnose a chlapi im dali aj modré z neba a aj to bolo málo.

ergonimum
autor
14. jún 2016

@sasa1310 aj teraz by som za nu dal zivot a vsetko co by som jej na ociach videla preto to ma zjavne jednoduchsie

marcelatje
14. jún 2016

@ergonimum zmier sa s tym. Neda sa niekoho nutit aby ta miloval napriek tomu ze kedysi to tak bolo a mate deti. Ona sa uz rozhodla. Je to smutne ale stava sa to.

sasa1310
14. jún 2016

@ergonimum aj môj muž mi dá všetko čo mi na očiach vidí. Ale ja si to vážim a robím pre neho to isté.
Jej to možno raz príde, len s tým stiahne ďalšie 3 osoby zo sebou bohužiaľ

ergonimum
autor
14. jún 2016

@marcelatje bude to pre mna konecna :(

misel0806
14. jún 2016

@ergonimum cize plastika prs jej zdvihla sebavedomie,,mozno aj nejaky chlap a ktorom si ani netusil... Proste ona ta ani nikdy asi nemilovala a nestal si jej za nic.. Urcite je tu niekto treti..

ergonimum
autor
14. jún 2016

@misel0806 zjavne hej

marse
14. jún 2016

bol a je v tom nejaký muž... to neni len tak..keby nie, tak s tebou o tom aspon komunikuje...co jej vadi a tak... tu si už nepomozeš...

sintra
14. jún 2016

Ved si to sam pomenoval: Je vysoka managerka ja len obycajny realitak a taxikar.
Skratka je uz inde, asi si jej prestal stacit ako partner, tak hladala inde. Iste k tomu nedoslo zo dna na den, museli tam byt problemy, ktore ste neriesili adekvatne, tak vyustili do rozchodu.
Aj tak by bolo zaujimave pocut aj jej verziu...

misel0806
14. jún 2016

@ergonimum neplac po no nociach no vankusa maj svoju hrdost,,ona si uziva a ti sa trapis..... Mozno teraz lieta v oblakoch ale raz spadne na zem a moze sa stat ze ostane s dlhym nosom a pride ta odprosit...no myslim si ze bez nej ti bude lepsie

marcelatje
14. jún 2016

@ergonimum dovolim si tvrdit ze clovek moze vztah prehodnotit aj bez toho aby v tom bol niekto treti. Sam tvrdis ze to s tebou nie je lahke tak nerobme hned vinnika len z tvojej zeny.

sissy27
14. jún 2016

@ergonimum nič v zlom, ale načo nutne potrebuješ vo svojom živote osobu, ktorá nemá záujem? bol by si spokojný, keby povedala "ok, zostaňme spolu" ale prakticky by ste žili len vedľa seba a každý by si žil svoj život? resp. ona by žila a ty by si sa len pozeral a trápil sa?
čo sa týka detí - už sú pomerne veľké, rozvodom sa končí manželstvo a nie rodičovstvo, takže v tomto - ak sa to len trošku dá - sa dohodnúť s budúcou ex na tom, že deti kedykoľvek budú chcieť, majú u teba dvere otvorené a vieš si ich prísť vyzdvihnúť a stráviť s nimi čas... je to ako cez víkend, keď žena potrebuje upratať alebo si oddýchnuť a otecko si spraví s deťmi vlastný program...
randiť a žúrovať nasilu nemá zmysel, rovnako tak nemá zmysel "sa obetovať a trpieť, len aby moje tri baby boli šťastné" či akú somarinu si to napísal... v prvom rade musíš byť šťastný ty, aby mohli byť šťastné tvoje deti, to je základ... nemusíš sa nijako obetovať, stačí len pochopiť, že na vzťah je treba dvoch a keď sa jedna strana rozhodne, že nie je šťastná a nechce takto žiť, tak to proste akceptovať a zariadiť sa po svojom... určite máš nejaké nesplnené sny, túžby, ktoré si možno kvôli manželke odložil bokom, tak je teraz ten správny čas ich zrealizovať 🙂 a nerozmýšľaj nad tým, ako nežiť ale presne naopak - čo všetko môžeš teraz podniknúť ako slobodný chlap a kľudne do toho môžeš zakomponovať aj deti... môžete podniknúť milión výletov, aktivít, niečo môžeš robiť len s kamošmi... život nestojí a nepadá na jednej jedinej osobe.

lubkavargova1
14. jún 2016

A realny dovod nebude ci len tieto bajky?

ergonimum
autor
14. jún 2016

Kludne sa moze zapojit aj ona "tulka3" ale to silno poxhybujem

ergonimum
autor
14. jún 2016

@marcelatje nehovorim ze vunnik je len ona. Na vsetko treba dvoch

natalym
14. jún 2016

@ergonimum Každých osem minút si zapáliť cigu? Tak to sa nečudujem, že chradneš.

ergonimum
autor
14. jún 2016

@misel0806 uz davno neplacem. Ale prezivam a nezijem to je horsie. Uvidime co bude

marcelatje
14. jún 2016

@ergonimum tak to aj ja pochybujem. Obhajovat svoje rozhodnutie pred tlupou nabrusenych zien je uplne pod uroven. A aky by to vlastne malo vyznam.......

suve99
14. jún 2016

@ergonimum no, poznáme iba Tvoju verziu...ja iba toľko : "Keď je koze dobre, ide na ľad tancovať" ....
Niekto žije z výplaty do výplaty, ale má krásny vzťah s mužom/ženou a deťmi, niekto nevie, čo od dobroty a hľadá dôvody odísť... Ja by som však nebojovala o lásku niekoho, kto ma už nemiluje, tobôž by som si neničila zdravie fajčením a utápaním sa v slzách 😉

guinevre
14. jún 2016

@ergonimum Keby si bo zena a pisal, ze sa muz chce rozviest, nikto by sa ta nepytal, co a preco, a ze urcite ona nejaky dobry dovod ma, ale by uz davno kydali na toho druheho partnera, nezodpovedneho otca a manzela, ktory si nasiel milenku, bla bla. Ale, kedze si muz, tu zrazu pocut v podstate dobre otazky a komenty (ktore tu zeny nikdy nekladu zenam): "realny dovod je nieco ine, ci len tieto bajky", "pocujeme len jednu stranu, nemozeme sudit", "neda sa nikoho nutit aby ta miloval" a podobne.

Treba sa zmierit s tym, je velmi tazko udrzat manzelstvo 20-30 rokov, to sa podari len tym ktori si velmi dobre sadli a aj maju stastie. Tvoj zivot nie je jedna zena, tvoj zivot si ty, takze zacni zit svoj zivot, casom si uvedomis, ze je lepsie aj byt sam ako v nefungujucom manzelstve.

mandala77
14. jún 2016

@ergonimum mne to príde, prepáč, ale dosť pod úroveň, že si tu spomenul jej nick. Ak sa to k nej dostane, iba si ju viac poštveš proti sebe.

Tu sú ženy ako sudkyne, ktoré potrebujú počuť obe strany, aby mohli vyjadriť svoj verdikt.

Z mojej skúsenosti určite odporúčam Jeronýma Klimeša, je to český psychológ. Na youtube nájdeš videá od neho ako sa vyrovnať s rozchodom (sú síce troj hodinové ale stoja za to) alebo jeho kniha Když odchází partner. Vďaka jeho radám rozchod zvládneš. Určite si nehľadaj vzťahy ale daj sa v prvom rade do poriadku Ty sám.
Život treba brať ako prichádza, lebo vždy sa deje tak ako má.

Počúvať a veriť rečiam, že sa vráti je úplná naivita. Žena ak sa takto rozhodne, vie čo robí a má jasno, inak by bola s Tebou.
Nepoddávaj sa sebaľútosti, to Ti nepomôže. Ži tým čo je, nie tým, čo bolo alebo by mohlo byť.

kllamarka
14. jún 2016

@ergonimum Tomu prezivaniu sa nevyhnes. To je nutny proces ozdravovania psychiky. Je ale len na tebe co pocas toho spravis, aby si sa postavil na nohy. Ale nevyhnes sa tomu, ber to ako sucast smutku..mozog musi vyplavit emocie. Jedz zdravo, aby si fyzicky nechatral. Inak sport tiez dost pozitivne posobi na mozog a hormony...vtedy to mozgu velmi ulahcis (teda aj sebe 🙂 ).
Radim, z vlastnej skusenosti. Nezaoberaj sa vecami, ktore nemozes zmenit, zameraj sa na seba a moznosti ako si udrzat vztahy s detmi.
Ak sa chce manzelka rozviest..nechaj ju predsa. To nikde nieje napisane, ze je koniec sveta.
Ci uz by sa mala vratit (znova by ste sa vzali) alebo naozaj casom sa vsetko vycisti a budes rad, ze to mas za sebou a najdes novy smer.
Nic netrva vecne, ani smutok. Nove vztahy nehladaj, nema to vyznam pokial v hlave nie si uzdraveny.
Narobis viac skodu sebe aj druhym ludom.
Venuj sa hlavne sebe, venuj sa cinostiam, pri ktorych budes nuteny obracat mysel inym smerom alebo produkovat hormony "stastia" (sport).
Vsetkeho docasu. Bud smutny, nevyhybaj sa tomu nasilu, ber to ako sucast zivota/odlucenia.

0silvia0
14. jún 2016

@ergonimum každý človek je na tomto svete sám za seba. Aj keď život prináša aj takéto nepríjemné situácie, na ktoré človek nebol pripravaný, treba ísť ďalej. Posmútiť, poplakať, utrieť slzy, sople a ísť ďalej.
Toto je skúška pre teba, ak ju zvládneš, vyjdeš z nej silnejší, odolnejší. Nemá význam fňukať za niekým, kto už nemá žiadny záujem...

maciatkolulu
14. jún 2016

@ergonimum a to si ona zacala hned stavat dom?

dominika6
14. jún 2016

@ergonimum
žena neprestane ľúbiť,jedine ak si nájde niekoho iného,ským chce zažiť niečo nové,nepoznané...a je to na 100% kolega..
čiže odpoved budeš darmo hlaať,kedže vieš že je za tým chlap tak je to preto,lebo má vysoké ambície a asi aj dobrých kolegov..😀
takto sa cíti ohrdnutá žena s deťmi,ked jej chlap utečie s mladšou a vymýšľa neexistujúce dôvody na rozvod...

prikláňam sa že to chce čas,neponižuj sa a ani nebud náhrada ked sa jej bud nedarí v živote či láske...
venuj max.ča sa lásku iba deťom,tie sú tvoja budúcnosť a ukáž im,že oni sa na teba môžu kedykoľvek spoľahnúť,lebo oni tento hnusný svet nemôžu chápať a zlomí im to srdce...

majka99999
14. jún 2016

@ergonimum ako zena hovorim: niekedy je lepsie odist a mat pokoj ako prat trenky niekomu, co mi nevyhovuje. Zrejme to v nej dozrievalo dlhsie, asi cakala, kym budu deti vacsie (nie v skolke a chore). Nebude to ani tvojim povolanim skor vecami, ktore od teba cakala a ty si ich nespravil. Vacsina muzov su typy "ja to hned spravim, nemusis mi to pripominat kazdy mesiac". Postupne sa to nabaluje az to zenu prestane bavit. Mozno si mysli, ze este nie je neskoro zacat znova. Ocividne nie je problem v peniazoch, ktore zabrzdia mozno 50 % zien, ktore sa rozhodnu ostat v nestastnom vztahu, zvysne si myslia, ze to ma este sancu. Kolko mate rokov? Brali ste sa po dlhej znamosti?