Manželská kríza - môj manžel ma prestal milovať

tinatitti
5. jún 2013

Ahojte, ja som už úplne zúfalá, preto som sa rozhodla založiť túto diskusiu, možno máte viaceré podobný problém. Hmmmm, ani neviem, kde by som mala začať. Mám 33 rokov, 8 rokov som vydatá, mám 1,5 ročnú dcérku, dobrú prácu, pekný byt, auto a aj napriek tomu som stále nešťastná .... akoby som odmietala byť šťastná.

Celé sa to asi začalo ešte pred tehotenstvom. Mali sme s manželom krízu, dokonca sa začalo skloňovať slovíčko rozvod. Potom, pravdu povediac ani neviem ako, sme to nejak dali opäť dokopy , náš vzťah sme zachránili a ja som otehotnela (po 6 ročnom snažení). Počas tehu sme absolútne prestali sexovať, len raz sme sa pokúsili ale skončilo to tým, že máme strach, či neublížime malej a tak nič nebolo. Po pôrode - opäť nič. Dnes má naša dcéra takmer rok a pol a od porodu sme mali sex asi len 5 krát, naposledy niekedy v marci. A prečo? Buď nemám chuť ja, alebo nemá chuť môj manžel, alebo nie je doma (pracuje na smeny) a pod. Výhovoriek bolo vždy dosť.

Ono to má však aj inú príčinu, myslím si. Zmenila som sa. Pribrala som (dnes pri výške 170 cm vážim 105 kg) - ale toto viem, že mužovi až tak nevadí. Viac to vadí mne, hnusím sa sama sebe a som znechutená sama sebou, lebo sa neviem zaťať a niečo s tým urobiť.
Kvôli nedostatku financií som musela ísť opäť do práce, takže keď malá dovŕšila rok, šla som do práce. Toto si neustále vyčítam a je mi ľúto, že nie som s ňou. Je o ňu dobre postarané. Je s ňou manžel alebo je v jasličkách.

No a celé toto má za následok to, že ja som stále nespokojná, nešťastná. Hnevám sa za to sama na seba, pretože mám krásnu, zdravú dcéru a nie aby som sa z toho tešila, ale mám takéto myšlienky. K tomu som stále podráždená a štekám na svoje okolie. Hlavne na môjho muža. Nečudujem sa, že máme krízu. Opäť! Včera mi oznámil, že on ma už nemiluje. Tiež sa mu nečudujem, ale som z toho veľmi smutná.

Ja viem, že chyba je hlavne vo mne. Preto som sa rozhodla dať sa dokopy a potom chcem vyriešiť aj náš vzťah, ak však ešte nejaký bude. Začala som chodiť k psychologičke, dúfam, že mi pomôže.... Čo si o tomto všetkom myslíte?

ritusuk
5. jún 2013

myslim si,ze je absolutne skvele,ze si uvedomujes podstatu problemov,pretoze toto zistit a priznat si to,je vzdy najtazsi krok.ta psychologicka je tiez vyborny napad,budes vidiet veci z tej 'druhej strany'.frustracia a nechut obycajne vyvrcholi dvoma smermi: bud Ta to nakopne alebo prevalcuje a ty si na najlepsej ceste z toho von.drzim palce

jonas17
5. jún 2013

@tinatitti tiež si myslím, že si na najlepšej ceste. je dôležité, že si si uvedomila, čo robíš zle.a že to chceš zmeniť. určite by som začala cvičiť, zdravo jesť, nespoliehať sa na to, že mužovi je to jedno, lebo nie je, budeš sa cítiť aj ty lepšie a ked budeš spokojná so sebou, prestaneš kričať a odvrkovať a začneš sa zo života tešiť...ja mám polovicu kíl čo ty a ked priberiem len kilo-dve, po schudnutí sa cítim ako modelka, po cvičení mám energie na rozdávanie, je to radosť žiť 😉 spokojná žena - šťastná rodina 😉 držím palce 🙂

kacicka01
5. jún 2013

Ahoj, ja si zasa myslim, ze netreba chybu hladat iba v sebe samej a dufam, ze ti nieco podobne povie aj psychologicka.. Ti ze si pribrala a nevies schudnut, mne sa nieco podobne stalo vo vztahu, kde som bola nestastna, niektore chudnu, ine priberaju, kazdopadne si myslim, ze toho je to dosledok a to ze ti muz povie, ze ta nemiluje, to tiez nie je zrovna povzbudzujuce... Drzim palce, nech v dohladnej dobe pridu pozitivnejsie myslienky a elan do chudnutia, aby si sa citila lepsie 😉 NIE koli chlapovi, ale koli sebe!!!

aristka
5. jún 2013

@tinatitti takouto alebo podobnou krízou prechádza každé manželstvo ,po narodení dieťaťa,riešiš to správne a ešte lepšie to vyriešiš ak prídeš domov a objímeš svojho muža a povieš mu ,že ho ľúbiš....a objímaj ho tak často ako sa dá...je to zaručený recept,dotykom a váhu nerieš...,keď sa dostaneš do kľudu pôjde to ľahšie,možno aj samo....a hlavne žiadne výčitky...nie si ani prvá ani posledná čo musela ísť do práce a pre svoje dieťa si tá najkrajšia mam na svete a budeš krajšia ak nebudeš moc rozmýšlať nad postavou,dám ti dobrý typ pozri si pár krát markízu v pondelok a zistíš ,že si na tom ešte stále dobre.... 😉

chanthall
5. jún 2013

Moja zlatá!!! To, že si všetko uvedomuješ je pokrok!!! 🙂

Niekde som čítala, že ak žena nemá rešpekt sama pred sebou, ak sa sama neľúbi, muž ju už dupľom ľúbiť nebude. A veru - u nás sa to vyplatilo.

V prvom rade sa sústreď na to, čo vraví a radí psychologička. Napísala si váhu 105 kg 😀 obrooovské číslo (ja len 45 ☹ ) ale tvoje telo nemusí vyzerať, že váži 105 kg, lebo som videla mužov aj ženy, čo vážili cez 120 kg a tipovala som im asi 80-90 kg. Takže keď sa pekne oblečieš, nalíčiš a učešeš (aj keď poznám prípady, kedy sa líčiť netreba, lebo žena je krásna sama o sebe) a naješ tak, aby si z toho mala fajn pocit, tak vtedy si povedz - SOM KRÁSNA! Nauč sa cítiť sa krásna 🙂

Ja mám kolísavé manželstvo. Raz sme hore, potom dole... a ešte nižšie... ale potom zas hore... No poviem ti, keby som sa nevzdávala a mala trpezlivosť dlhšie ako dva dni, tak sme len hore. Objímať, bozkávať a vravieť, ako ho ľúbiš mu bude dávať dôkaz, že ho miluješ. Muži si ZVYKAJÚ!!!! Ak si znova zvykne na to, že ho miluješ, okamžite sa cit prebudí aj v ňom a časom si aj on zvykne, že vo vzťahu sa správa milo a láskavo.
Keď povie, že ťa nemiluje, na vine je on. Lebo KAŽDÝ ČLOVEK SVOJE SRDCE VEDIE, NIE NASLEDUJE! Ak by mal dosť vnútornej sily, odvahy a trpezlivosti, miloval by ťa. A taktiež aj ty - ak budeš mať veľa sily, trpezlivosti, odhodlania a rozumu, tak ho budeš nekonečne milovať v každej chvíli.
Je veľká nádej, že manželstvo zachrániš! Ale musíš chcieť a robiť niečo.

*Ohňovzdorný* alebo *V jednom ohni* alebo *Fireproof* je film o manželstve v troskách. Pozri si ho! Ak by sa dalo, tak si ho pozrite spoločne. Okrem toho, je aj kniha *Dar lásky*, ktorá je 40 dňová púť. Každý deň je o niečom inom (jeden deň v knihe neznamená, že na druhý deň musíš ísť na ďalší aj v knihe.... ale o tom potom).

Videli sme film (v blízkej budúcnosti ho opäť zapnem, keď bude muž schopný pozerať sa na TV) a ako svadobný dar som si vypýtala túto knihu. Knihu som začala čítať minulý týždeň a som len na 4. dni. Idem pomaly. Dnes stojím pred veľkou skúškou. Akoby s´by to na mňa sám Boh nastavil. Som zúfala, ale motivuje ma predstava toho, aké naše manželstvo môže byť. Môže byť krásne a plné lásky 🙂 ale JA musím byť tá, kto to nevzdá. Lebo ak to jeden už vzdal, druhý nemôže. Inak to je už len utrpenie pre všetkých, nie len pre teba.

Držím palce 🙂

chanthall
5. jún 2013

Zabudla som dodať záver - svojím správaním ukážeš mužovi, že ho miluješ. Skôr či neskôr to pochopí 🙂 Ale môže to trvať aj rok... Nevzdať to, byť trpezlivá, mať motiváciu a veriť si je veľmi podstatné
!

morning
5. jún 2013

Zadefinovala si si sama pricinu svojich nalad a frustracii a myslim si, ze sama aj velmi dobre vies, ako zacat a co robit. Tak uz konecne zacni.

janicadracica
6. jún 2013

@chanthall cista pavda, stotoznujem sa so vsetkym, co si napisala. 🙂

tinatitti
autor
6. jún 2013

Ahojte, ste velmi zlate a dakujem za vase reakcie. Ani neviete, ako ste mi pomohli. Uz som pomaly stracala motivaciu ist dalej ale uistili ste ma, ze som na spravnej ceste, tak ja sa pokusim pokracovat a uvidim, co to da..... Moj muz mi povedal sice, ze ma uz nemiluje ale rovnako mi povedal, ze som stale jeho manzelka, ze ma ma rad a ze mozeme byt vo vzajomnej harmonii a ze to, ze ma zacne opat milovat, to vraj este moze prist .... Momentalne to vidim skepticky, ale tajne dufam, ze to tak bude 🙂 Drzte mi palce, dam vediet ako som pokrocila.

PS: k mojej vahe - pred viac ako mesiacom to bolo o 10 kg viac! Takze aj na tom sa uz pracuje 😎

Dakujeeeem

luludia
6. jún 2013

@tinatitti tiež si myslím, že základ do dobrého vzťahu je mať rád sám seba. Skús opäť nájsť pozitívny prístup sama k sebe a ostatné potom

chanthall
6. jún 2013

@tinatitti budem na teba často myslieť! 🙂 Keby som ti vyrozprávala svoj príbeh, možno by si prišla na to, že nie si na tom najhoršie (môj manžel mi síce nepovedal, že ma nemiluje, ale ani to, že ma miluje 😀 neviem na čom som, ale viem, na čom chcem byť).
1. krok - MAŤ RADA SAMÚ SEBA
2. krok - UVEDOM SI, KDE ROBÍTE CHYBU A PRACUJ NA TOM (trpezlivosť; nevhodné slová/vety, ktoré vzbudzujú len hnev,ktorý plodí ďalší hnev; málo pozornosti a lásky; dobré skutky...)
3. krok - PRACUJ NA VAŠOM MANŽELSTVE SKRZ SEBA

Veľakrát som to takmer vzdala, ale zatiaľ (ten 4. deň) je najdlhšia doba, čo ma tá "záchrana" drží. Včera som prišla mužovi na jednu vec. Spal, tak som mu napísala list, ktorý by si ráno napísal. 1. list bol plný hrubých slov a vyhrážok. 2. list bol len o tom, nech čaká odo mňa telefonát a teší sa, lebo bude riadne šťavnatý. 3. list som písala už bez nervy, ale aj bez lásky. Len racionálna úvaha o tom, čo mohol spraviť... 4. list sa začal: "Láska, nadovšetko ťa milujem, ale toto ti už nedovolím..." a pokračovala som s rozumnými argumentami a láskavými slovami. On mi na list odpísal - len nervy a hnev. Hneď som mu volala a zas na mňa nakričal a on bol chúďatko, ja tyranka. Po dvoch hodinách som opäť volala a spýtala si, či sa upokojil. Áno, upokojil 🙂 zložila som telefón a na obed mu zavolám opäť. Všimla si si ten postup?? Napísala som 4 rôzne odkazy. Čím viac času prešlo, tým menej hnevu a viac lásky som v ňom napísala. Dôležitý je postup.

Odporúčam kúpiť si tú knihu (potajomky najlepšie). Stojí 9-11€, kde ako. Mne pomáha 🙂 pomôže každému, kto to nevzdá a chopí sa šance 🙂

NAJKRAJŠIU MOTIVÁCIU TI NEDÁME MY, ALE TVOJA PREDSTAVA TOHO, ŽE TVRDOU PRÁCOU SI MôŽEŠ VYBUDOVAŤ KRÁSNE MANŽELSTVO 🙂

tinatitti
autor
6. jún 2013

Ta kniha bude hned prva vec, ktoru si na vyplatu kupim 🙂

vzdatto
6. jún 2013

z Tvojho príspevku vidno že Ti na manželstve záleží..
uplne Ťa chápem že nie si spokojná, najprv 6 rokov nemôžeš otehotnieť a potom musíš od ročnej vytúženej dcérky odísť do práce..pravdepodobne z toho vyplíva tvoj vnútorný nepokoj, lebo nerobíš to čo chceš a to už je jedno z akéhokoľvek dôvodu...to bola podla mňa chyba že si nešla za hlasom svojho srdca a teraz to ľutuješ a si podráždená nemôžeš vydržať ani sama zo sebou, nie ešte aby vydržal s Tebou manžel..určite by som riešila to srdce podla mna..a to je dcera...ved je to v podstate ešte bábatko a takáto absencia lásky, prítomnosti, ..nie si pri nej, vybrala si si zlú cestu..teraz si nešťastná ..
poradila by som urobiť to po čom Ti tak srdce piští...

chanthall
6. jún 2013

@tinatitti rozumné 🙂 ak sa nevzdáš, iste ti pomôže 🙂 môže to byť cesta dlhá 5 rokov, no možno iba 5 mesiacov. Ale myslím, že sa oplatí investovať 5 rokov, pre ďalších 20 šťastných 🙂 Ani ja sama neviem, ako dlho mi to potrvá, ale ako poznám môjho manžela, tak keby som sa ňou riadila stále, tak stále by bolo fajn. Ale ja nechcem fajn, chcem viac, tak pracujem na tom. Držím silno palce 🙂 a každý deň si čítaj túto diskusiu, privedie ťa na pekné myšlienky, lebo je nás tu viac, čo na teba myslíme a držíme palce 🙂

chanthall
6. jún 2013

@janicadracica veru... dlho mi to trvalo, kým som prišla k tejto pravde. Nie som ešte najmúdrejšia, ale odvaha a túžba mať pri sebe milujúceho muža motivuje 🙂 eešte veľa vecí pochopím, ktoré som doposiaľ nezažila, ale ide o to, ako sa k ním postavím. A nevravím len o sebe, je to dokonca všeobecné pre mužov a ženy 🙂

tinatitti
autor
6. jún 2013

Baby, ste absolutne uzasne. @chanthall neuveris, ale dnes ked som prisla z prace, dala som pusu svojmu manzelovi. A on sa neodtiahol, dokonca mi dal potom sam druhu! A nie na lice (ako obycajne), ale na pery 🙂
Nic extra, ale potesi 😀

Zajtra by sme mali ist na predlzeny vikendovy wellness pobyt (moj manzel ho vyhral), tak som zvedava, ci nam to pomoze prist na ine myslienky...

Este raz vam dakujem a drzim palce nielen sebe, ale i vam 🙂 pekny vikendik

chanthall
6. jún 2013

@tinatitti skackala som pri NB 😀 😀 milééé! 🙂 Tak pokračujte 🙂 na wellnese jedna pusa, druhá pusa... postískať a pohádzať sa v posteli 😉 😀 uvidíš, že hneď prídete na iné myšlienky, len buď iniciátor 🙂 riaď ty a bude ok 🙂 možno ho stačí nakopnúť 🙂 a pôjde to všetko super 🙂 a ďakujeme aj my! 🙂

vavrikova
7. jún 2013

ahojte mam taky problem manzel mi hovori ze neciti nic ku mne ne ale ja tomu neverim naprek tomu ze sex sme nemali pomaly 3mesiace ja sa pitam kedy si to razdame aon nato ze neni chuti je mi to tak luto ze ma nechce co mam spravit aby ma zasa chcel?dokladne som skontrolovala vypis o tom ani nevie ziadne spravy nikomu nepise ani netelefonije vsetko je vilucene 😕 😕 ako ho mam prinutit zasa s 😕 milovat 😕 ☹ ☹ ☹ velmi chiba jeho dotyky 😝 😝

irriss
7. jún 2013

@vavrikova
Nikoho neprinutis..a kdyz bude Te to STAT hodne zklamani a bolesti, protoze to nebude uprimne.. ☹
Kdyz je Ti to schopen rict na rovinu, bude to velmi hloubkove..ale zaroven je schopen se o tom bavit..a to je pozitivni
vyuzij toho, ze umi rikat veci i ty smutne a bolestive primo do oci a pokecejte.. 😉
p.s. udelej si vlastni Tema..pokud mas cas...tady Ti Tvoje "slzy" zapadaji do neviditelnosti😉

seraa
7. jún 2013

@tinatitti

ahoj, chcem ti len zazelat vela sil 🙂
este nic nie je stratene , ked zapracujes na manzelstve vsetko sa moze napravit drizm palce 🙂

lenusiatko
7. jún 2013

@tinatitti
Neviem, ja som v tomto stara skola, kde ma zena najst oporu, ked nie v muzovi? Ty na sebe pracujes, ty chodis k psychologovi, ty si nespokojna, tvoj muz je OK? Je pekny, vysportovany, dobre naladeny, vzorne sa starajuci o dieta, rodinu, humorny, uvari, operie, zvodne ta zvadza, ma vyrovnane vnutro a v pohode ego? Ako sorry, mozno uz dlho zijem vo vztahu s jednym muzom (15 rokov) a zivot ma dost prefackal, ale ja si o manzelstve iluzie nerobim. Tiez preto, ze mame doma 2 male, vecne nespokojne, zive a narocne deti a neuspokojujem sa tym, ze ved mame pekny byt a dve auta a dobru pracu, to je len zasterka, ked dvaja ludia maju problem. V prvom rade, ked si nechcela ist do prace, tak si nemala ist. To nie je tvoje zlyhanie, tvoj manzel sa mal o vas postarat a ty si ho mala o to nahlas poziadat. On to mal spravit, preto je muzom. Mali ste sa o tom bavit. Tvoja vaha, chapem Ta, ja mam len blbych 5 kg navrch ako pred porodom a lezem si na nervy, nie som leniva cvicit, ale cas nenatiahnem. Ked nie si v pohode fyzicky, psychicky to tiez nedas, lebo ani nevladzes. Ludia maju vo vztahu tendenciu leniviet a casto to zvalovat na deti. Povedal ti vlastne tvoj muz, preco ta nemiluje? Mozno to nevie kulturnejsie povedat, ved zase si nebudeme klamat, ze sa dvaja ludia budu cely zivot bez jednej starosti milovat. To ze nesexujete, nie je vyhra, ale ani povinnost. Osobne by sa ma velmi dotklo, keby mi manzel taketo nieco povedal, to aj keby si vyzerala ako supermodelka, by ta polozilo. Sama hovoris, ze vaha mu nevadi, tak co potom? Ho omrzeli starosti, povinnosti? Na rovinu rozhovor, bez klamstiev, nemozes takto dalej zit, si urcite lepsia, ako si myslis.

tinatitti
autor
12. jún 2013

Ahojte kočeny, tak mám niekoľko noviniek. Boli sme na tom wellness pobyte a mali ste pravdu, zmenilo sa prostredie a zmenili sa (resp. sa vyjasnili) nejake veci. Manžel bol ako vymenený. Bol samá lichôtka, nežnôstka, až som nechápala. Večer dokonca bol sex 🙂 Na tom pobyte mi povedal, že ma stále miluje a že nič nie je stratené a všetko bude zas v poriadku. Keď som sa ho pýtala, prečo mi teda vtedy povedal, že ma už nemiluje, tak jeho argument bol, že nejak som ti musel dať najavo, že so sebou musíš niečo robiť, že takto to ďalej nejde. A áno, vraj v tom momente ku mne lásku necítil. Takže som sa rozhodla to ďalej neriešiť a budem to brať tak, ako to je. Momentálne je to úplne super, obaja sa snažíme, dávame si pusinky a tešíme sa z našej malej dcérky.

To však celé nemení nič na tom, že sa potrebujem dať dokopy JA. Môj pohľad na mňa samú sa musí zmeniť a pod. Bola som u tej psychologičky, mali sme druhé sedenie. A tak vám teraz neviem .... Pri prvom (zoznamovacom) stretnutí mi hovorila, že stretnutia budú tak raz za mesiac. Teraz, keď som prišla s tým, že budem samoplatca, tak už je zrazu potrebné chodiť každý týždeň 😎 Sa mi to nejak nezdá. Alebo som paranoidná, alebo chce na mne zarobiť .... A vôbec, celé sa mi to prestáva páčiť..... uvidím, či tam vlastne budem chodiť a míňať na to peniaze ... čo si o tom myslíte vy?

@lenusiatko prepáč, ale nemôžem s tebou úplne súhlasiť. Môj manžel skúsil urobiť všetko, čo v rámci jeho možností bolo, aby som ja do práce ísť nemusela. Ale aj napriek tomu to nebolo postačujúce a preto som do práce ísť musela. To je dnešná realita na Slovensku. Bohužiaľ .... Ak máš ty to šťastie, že tvoj manžel zarobí toľko, že ty nemusíš pracovať, tak to je super, u nás to tak bohužiaľ nebolo.

zuzimia
12. jún 2013

Ahoj, drzim palce v uspesnej premene! Pre malicku si nerob vycitky, je o nu dobre postarane - jednoducho to inak neslo. Aj ja som musela od svojich deticiek odist do prace skoro a napriek tomu je nas vztah v poriadku.
A co sa tyka psychologicky - nehadz hned flintu do zita, ale ak sa rozhodla ta vyciciavat, tak si ty urci ako casto sedenia budu a hotovo. Myslim, ze kazdy tyzden je fakt prehnane.

mariamayi
12. jún 2013

@tinatitti Myslím, že tá psychologička chce na Tebe zarobiť ...a z vlastnej skúsenosti, pomôcť Ti skutočne pomôže len Boh. Neviem, či si veriaca alebo nie a ako prijmeš tento môj príspevok, ale ak skúšaš "otvárať rôzne "dvere", kde si myslíš, že Ti pomôžu" ...Čo tak otvoriť dvere srdca Bohu a poprosiť Ho o pomoc? Určite Ťa neodmietne...Poteší , povzbudí, poradí i uzdraví ......všetko je v Jeho moci, len Ho pozvi do svojho srdca ...On sa nasilu dobýjať nebude....Ak nevieš ako ...stačí si nájsť čas, keď budeš sama a v duchu si predstav, že je s Tebou...povedz mu potom všetko, úplne všetko čo cítiš, čo prežívaš ako by si to hovorila tej najlepšej priateľke ....a všímaj si, čo bude odpovedať ....hovorí cez ľudí, cez okolnosti dňa, cez knihy i v tichu srdca ...Prajem Ti veľa lásky a radosti do života 🙂

margarita
12. jún 2013

@tinatitti
je mi velmi sympaticke, ako presne vies pomenovat svoj (vas) problem a priciny krizy v manzelstve.
podla mna na to ides velmi spravne a dobre...a co sa tyka psychologicky, asi vies sama, ze NIKTO iny Ti v zmene Teba samej nepomoze. Je to len pohlad z inej strany, mam niekolko psychologov v rodine, tak viem,ze mnohi sa tvaria, ze ved chodim ku psycho, a "nepomohol mi". On nie je lekar, ze predpisem 2x denne tabletku a do tyzdna je po priznakoch 😀
Ale z toho, co pises, myslim, ze to chapes.
Tak je len na Tebe, kedy budes mat pocit, ze dalsie sedenie uz nepotrebujes....niektore pripady su mozno take, ze lepsie ist kazdy tyzden, a nastartovat sa, aby si napr. o 2 mesiace s tym mohla seknut....inym vyhovuje aj raz za 3 mesiace, ale nepracuju na sebe, a tak mozu mat sedenia aj 5 rokov vkuse, a zmena nikde 😒

Je pravda, ze vsetko zacina a konci v hlave, nasej 😀 ak sa Ty sama dokazes citit pekna, stastna a prestat si vycitat, co aj tak nemozes zmenit (pracu, manzelove smeny a pod...), si na najlepsej ceste k uspechu, lebo ako sa citis, tak to vyzarujes aj navonok - aj voci manzelovi.

drzim palce, nech sa vam dari a zvladnete ostat spolu aj napriek krize....mas na to! 😉

tinatitti
autor
12. jún 2013

@mariamayi Ahoj, ano som veriaca. Boh mi pomaha vo vela veciach a vdaka jeho laske mi je aj lahsie na dusi. Hmmmm, nechcela som sa az tak velmi rozpisovat, ale momentalne som bola v takom rozpolozeni, ze jednoducho aom mala pocit, ze si jeho lasku nezasluzim a tak som aj trochu zacala zanedbavat svoju ucast v chrame bozom a aj celkovo moju vieru. Viem, je to hlupost, ale tak som to momentalne citila.
Ale to je na dlhsiu debatu.
Aj preto som sa rozhodla najprv poriesit SEBA. A ak sa budem citit, ze som hodna vstupit do chramu bozieho, opat tak rada urobim....

margarita
12. jún 2013

@tinatitti
ziadna laska, a Bozia uz vobec 😉 , sa neda zasluzit 😵
ak si veriaca, tak je naozaj lepsie riesit aj SEBA s Bohom, az budes cakat, kym sa budes citit "hodna", postupne ochladnes tak, ze mozno uz nenajdes cestu spat.

chapem, ze sa takto citis, ale Boh je tu pre Teba aj vtedy, a prave vtedy, ked sa Ho necitis hodna 😵

chanthall
12. jún 2013

joou, ale keď to tu tak čítam, mám hneď radosť 🙂 titulok je tak zlý, negatívny... a teraz keď otvorím túto tému, usmievam sa a pravdu povediac - naberám energiu 🙂 stále na vás (nás) žienky myslím, aby sme tie manželstvá utiahli 🙂 muži sa zdajú ako hrdinovia, ale v dušičke sú to malý bezbranný chlapci, ktorých treba ťuťkať, mojkať, láskať a MY ŽENY SA MUSÍME STARAŤ O TO, ABY SA PRI NÁS CÍTILI JEDINEČNÍ, ÚŽASNÍ A POTREBNÍ 🙂 ak im to nedáme my, niet divu, že potom hľadajú potešenie inde 🙂 aj keď... aj o nás sa treba starať 🙂 ale dobro sa vždy nakoniec dobrom vyplatí 🙂 ta nám držím palce 🙂

lenusiatko
13. jún 2013

@tinatitti
Vies ja to beriem podla seba, keby som musela ist do prace od dietata, ktoreho nechcem este ist, aj moj vztah k muzovi by bol nastrbeny, na jednej strane ich mame podporovat a na druhej strane muz neutiahne rodinu, no neviem, nebudem sa k tomu vyjadrovat, predsa len som uz dlhsie vydata a asi aj starsia. Ja som tiez pracovala na materskej, ale preto, ze som chcela, nie musela, ale o to som sa zasluzila sama, lebo som si to tak vybudovala este ako slobodna deva.
K psychologicke by som na tvojom mieste nechodila, radsej daj peniaze do seba inak, ze kozmetika, masaz, cvicenie.
Inak k tomu, ze mame byt k muzom uzasne, ano, ale aj oni k nam a nemyslim si, ze my to mozeme v manzelstve uz az tak menit, alebo si vynucovat, podstata ide z vlastnej rodiny a od vlastnej matky.
Drzim Ti palce, aby si to zvladla podla svojich predstav a najma pre svoje stastie, pohodu a najma sebavedomie 🙂

mimikas
13. jún 2013

@tinatitti niekde som citala ze ludia sa nemozu milovat cely zivot, na to jedno zamilovanie nestaci, umenie je zamilovat sa stale do to isteho cloveka. Inak povedane musime sa stale spravat tak aby sa do nas ta druha polovica zase a opat zamilovavala. Jasne snaha ma prist z oboch stran. Ak ta tvoj muz nepodvadza a citis ze chyba je niekde v tebe tak bojuj o jeho lasku. Snazis sa o to aby ste mali dobre manzelstvo a aj o to aby si bola atraktivna a to je zaklad, drzim palce aby vam to vyslo. Kriza nic neznamena, kazde manzelstvo ju obcas ma, dolezite je ju prekonat a vyjst z nes silnejsi.