Manželstvo bez chémie

somavi
21. apr 2019

Ahojte,
Potrebujem sa trochu vyrozprávať.
Som vydatá už zopár rokov , mame s manželom dve deti , 9 a 4 roky .
Moj problém je ten, že s manželom nemáme žiaden intímny vzťah . Sex sme nemali odkedy sa narodilo druhé dieťa , predtým len párkrát , kým sa nám podarilo , že som otehotnela . Neviem presne kedy to začalo , nespomínam si na to.
Mne aj deťom sa venuje - je často doma , neflaka sa ľade tade , porozprávať sa vieme , trávime spolu veľmi veľa času .
Ja už roky spávam v detskej - manžel v spálni .
Nikdy si nesťažoval , naopak , je rad , že ma svoj klud . Keď som večer za ním niekedy prišla ( už nechodím ), tak bol nervózny , že niečo pozerá v TV , proste že mu narúšam jeho priestor . Tvrdí , že nervózny nie je keď prídem , ale vidím , ten občas je a keď nie , tak ma dosť ignoruje , pozerá TV .
Takze momentálne to funguje tak , že ja do spálne ani nechodím .
Mimomanželský pomer nemá . Stále je s nami, okrem víkendov večer - to chodi väčšinou s kamarátmi posedieť , cez deň sme tiež často spolu , mobil si necháva kade tade pohodený doma ,som si ista , že toto to nebude .
Intímne sme sa strašne odcudzili - aspoň on mne .
Ono, aj by som ho mohla skúsiť nejak možno zvádzať alebo čo ( aj keď mi to príde pod úroveň ), ale ja si už ani neviem predstaviť , že by som s ním mala mat sex .
Aby som veci ešte uviedla na pravú mieru - sem tam za mnou príde , že potrebuje odo mna čosi ( ručne ). Nič viac .
Chyba mi take to mužské objatie , nejaká vášeň , chémia . Už ma ide poraziť a neviem čo mám robiť ? Nejak sa snažiť , riešiť to s mužom .. keď ja ani neviem , ci to chcem . Lebo áno , chcem to, ale neviem , ci s ním ☹️ Sme takí dobrí spolubyvajuci , čo vychovávajú deti . Ale úplne sa stratila intimita , vášeň , všetko . Som z toho zúfalá . A rozbíjať rodinu kvôli tomu ? To by som nechcela☹️ Zažil niekto niečo podobne ? Čo robiť v tejto situácii ?

janinah
21. apr 2019

Už ste to nechali zájsť príliš ďaleko....podla mňa už pomôžu /ak vôbec/ len odborníci- manž.poradňa,sexuolog.

0silvia0
22. apr 2019

@somavi v takomto štádiu by ste museli obaja veľmi chcieť nápravu, ale ani ty nevieš ci chceš, on nechce... Bud ho znásilnis alebo sa porozprávajte ako si predstavujete svoj život. Pochybujem ze aj on je takto spokojný...

83lenka83
22. apr 2019

@somavi treba sa mu viac priblizit, castejsie ho pohladkaj, pochval, pobozkaj, sadni si l nemu blizsie napr pri pozerani tv, len tak v priebehu dna sa k nemu pritul, zo zaciatku sa ti to bude zdat na silu ake po tyzdni ti to uz tak nepride, lahni si k nemu do spalne bez natlaku na intimne veci, postupne by sa to malo zlepsit, ja som to tiez mala s manzelom ( sme spolu 14 rokov), pomohlo nam to. Drzm palce.

atreyu
22. apr 2019

a nie je gay?

volterra
22. apr 2019

Zakladna otazka je: preco spis uz roky s detmi v deckej izbe? Nikdy si nemala odist zo spalne. Odcudzili ste sa jeden druhemu, manzel sa prisposobil, zvykol si, teraz to uz bude tazka cesta spat. Deti su len vyhovorka. Mam 3 deti, viem o com hovorim.

asia83
22. apr 2019

@somavi Mne to príde akoby bol inak orientovaný. Každý zdravý muž potrebuje aspoň z času na čas ženu. Ach. Rozhovor.

hivanik
22. apr 2019

....ze potrebuje "cosi".....To akoze vazne? Mna tiez napadlo, ze je opacne orientovany. Kazdy chlap aj ked obcas potrebuje sex, a nie rucne strucne

katkati
22. apr 2019

@somavi Nazúfalejšia veta z tvojho príspevku je podľa mňa tá, že občas príde za tebou, aby si mu to ty ručne urobila. A ty mu to aj urobíš a on tebe nie? Čo si ty pre neho? Anča dlaňová? Prepáč, trochu normálnejsie by bolo, keby tá intimtita nebola žiadna ako takáto.

wolawka
22. apr 2019

Aj podla mna je gay...

ave17
22. apr 2019

Určite to nie je normálne, a ze mam mu to urobiť ručne, a ty si ako co?? Tak on nič, lebo on je z teba nervózny, ale spraviť ho rukou môžeš, nedajboh, aby si na neho vyskixika, no do prdele by som ho poslala, nexh si hľadá inú dlaň

saslavka73
22. apr 2019

@somavi Keď príde za Tebou na dlaňovku tak Ti to aj povie? Normálne, prosím ťa urob mi to?
Alebo ti ho vloží do ruky? Len sa pýtam, lebo si to neviem predstaviť.

somavi
autor
22. apr 2019

@saslavka73
@ave17
@katkati
Normálne príde , začne ma chytať ( boze ja viem znie to blbo celé ) a že potrebuje “uvoľniť “🤦‍♀️😤 niekedy povolim, niekedy nie , poslednú dobu už mám toho dosť a nie .. je mi z toho na grc☹️ Ako my mame resp mali sme fajn vzťah , ideme na kávu, pokecame , vieme sa zasmiať spolu.. aj keď toto všetko čo mi vadí , sa už začína podľa mma prenášať do nášho vzťahu a už som z toho nervna , mám niekedy chuť ho poslať do prdele , aké mám už nervy .

somavi
autor
22. apr 2019

@wolawka
@hivanik
@atreyu gay nie je baby . Vážne . To som si ista . Podľa mna ma nejaký problém - zdravotný ( nejaký s erekciou alebo čo , ja neviem ), lebo podľa mna to začalo tým , že párkrát mal taký problém a potom sa na sex úplne vysral. Ale príde mi to take sebecké , vôbec to neriešil s dr ani nemal snahu .

somavi
autor
22. apr 2019

@volterra deti sa vkuse v noci budili keď boli malé , kojila som dlho , dva roky , aj v noci a ja som už nevladala vstávať , tak pre mna bolo jednoduchšie spat spolu s dieťaťom v jednej posteli a nebola som potom ráno taká “rozbitá “. Už by som kľudne mohla spat v spálni , ale akosi sa mi nechce premiestniť a myslím , že to tak manželovi vyhovuje .

somavi
autor
22. apr 2019

@83lenka83 dakjjem , ale nemyslím , že toto by bol problém . Často ho pohladkam , postiskam, poviem že ho ľúbim , cez deň spolu často telefonujeme... nie som k nemu chladná . Tak ja neviem . Podľa mna to budú nejake zdravotne problémy ( s erekciou ), lebo viem že párkrát mal taký problém a tak sa na to všetko vysral . Ani nenavštívil dr , nič . Tak ja neviem , som až nastvata, že ho vôbec nenapadne, aby myslel aj na mna .

eliska13
22. apr 2019

@somavi v poslednom čase čo počúvam okolo seba veľa manželstiev žije bez sexu a tiež majú ináč dobrý vztah.Ty musíš vedieť čo chces, ak to chces napraviť asi jedine sa mu do tej postele vtlačiť.to, že Ťa požiada o uvoľnenie je zvláštne odporné ponizujuce neviem ako to pomenovať.ak by mal problém s erekciou mal by ho stále aj pri ručnej práci😀asi by ste mali byť chvílu spolu sami trocha sa zblížiť.Jasne, že chémia rokmi odíde, keď sa ho spýtas či mu nechýba sex čo povie?veď normálne narovinu my sme tiež jednu dobu dlho nemali sex.ak má problém s erekciou donútis ho k doktorovi jedine, keď mu do tej postele budeš chodiť a zlyha

saslavka73
22. apr 2019

@somavi Tak môžeš si vybrať mať dobrý sex alebo dobrého muža. Ja to mám opačne. Rozprávať sa s ním nedá. Dala by som mu po papuli.

katkati
22. apr 2019

@somavi No dobre, môže mať problémy s erekciou, čo by samozrejme mal riešiť s odborníkom. Ale keď prút za tebou, že sa potrebuje uvoľniť, vôbec s nebavite o tom, že aj on teba uspokojí? Veď aj on má ruky, jazyk alebo nejaké pomôcky použiť. Pripadá mi ako veľmi nezrelý muž a hlavne sebec. Alebo aj milenka.

nelusiatko
22. apr 2019

Odcudzili ste sa, to je jasné. My máme niečo podobné, už počas tehotenstva o sex postupne prestaval javiť záujem. Dcéra má 6 rokov. Vždy som musela byť iniciativna ja, aby čosi bolo a už ma to naozaj nebaví. Momentálne má zdravotné problémy, v lete ho čaká operácia chrbtice, takže na niekoľko mesiacov nebude vôbec nič. Už nevladzem ani plakať. Dokonca som rozmýšľala nad milencom, ale v tomto jeho stave keď je, proste by mi to nedalo. Vy si aspoň nejako prejavite lásku počas dňa, on vôbec. Chladný ako ľad. Neviem, čo je toto za generácia chlapov, počúvam o tom zo všetkých strán.

asia83
23. apr 2019

@somavi A keď s vami nemusí spať, vtedy problém s erekciou nemá? Keď je to rukou, problém s erekciou nemá? Či vtedy si môže predstavovať niekoho iného? Problém, neproblém, nemá na vás chuť a to nemá nič s erekciou. Chyba je niekde inde. A keď si sama odpovedáte a poznáte dôvod, prečo chcete naše názory? Aby sme vám ho potvrdili? No to sa nestalo. Prečo asi? Zatvárate oči pred skutočným problémom vášho muža.

3petka
23. apr 2019

@somavi Tak choď aj ty za ním že potrebuješ Čosi a dobiedzaj kým nepovolí.

somavi
autor
23. apr 2019

@asia83 prepáčte , ale úplne som nepochopila vašu odpoved . Na čo si mama odpovedám ? Dôvod si myslím , aký môže byt , nie som si ista a aj keď to je problém s erekciou , hnevá ma , že to nerieši . To , že si predstavuje niekoho iného ( rukou ) , neviem , každopádne by to mohol robiť aj pri sexe nie ? Ci ? Neviem ci ma alebo nemá na mna chuť . Viem , že mu ukradnutá nie som. Každopádne ma aj kadejaké sexuálne narážky hocikedy, ale tam to aj zostane.
Myslím , že keby mal chuť na sex - len nie so mnou , tak by si to zariadil inde. Ale to určite nie - nema milenku - nemá kedy .
Takze neviem kde je problém , mysliet si môžem , neodpovedám si na nič sama a neviem ako to celé riešiť . Lebo manžel je dobrý ( jasne , že ma niektoré veci rozčuľujú , ale to beriem tak ako to je ), otec je dobrý ( nie nikdy nekocikoval, neprebaloval, neobliekal , nevozil do školy ani škôlky , ale vie sa s deťmi pohrať , je na nich milý a deti ho majú radi ), takze toto s tou intímnostou je taká jediná vec , ktorá mi ale vážne trhá žily . Preto neviem čo robiť . Ci do toho rýpať ( ak áno , ako - dá sa to ešte vôbec , lebo už po ňom Netúžim ani ja ) alebo sa zmieriť so situáciou - žiť v tridsiatke ako mníška ? Už niekoľko rokov ? Dokedy ? Navždy ? Neviem - chcem aby to bolo iné ( avšak ako som pisala , beveim ako to vyriešiť ) a zároveň nechcem kvôli tomu rozbiť rodinu .

somavi
autor
23. apr 2019

@3petka veľký problém je už aj v tom , že ja už nemám chuť . Dlho som čakala , už nemám chuť na sex s ním . A to ma mrzí , lebo o to je to komplikovanejšie . Chcela by som navrátiť takú tu vášeň do nášho vzťahu , ale neviem ako . Sexy prádlo ? Ja nemám vážne chuť 😞 som znechutená z toho celého . Inak raz som to aj urobila a on zaspal. Takze tak

sasa1310
23. apr 2019

@somavi ako prvé sa vráť do spálne. aj keď to je nebude chcieť. Jednoducho povedz, že tam patríš aj ty a deti máš veľké. A inak. ...Podľa mňa čistý gay. Ale že fakt čistý.
Začni ho zvádzať a uvidíš. A nie, nie je to pod úroveň. Je to tvoj muž.

wolawka
23. apr 2019

@sasa1310 presne toto by mala urobit.. uvidi ako bude reagovat a ked nic tak je to jasne, tiez si myslim ze ho zacali chlapi zaujimat a to uz potom nema zmysel..

hivanik
23. apr 2019

@somavi ...podla toho co pises tak nemusi byt gay ale pravdepodobne sa boji zlyhania a vyhyba sa sexu...a ak je to tak, tak by mal vyhladat odbornika, cim skor tym lepsie....proste sa ho otvorene opytat...a urcite by som sa vratila do spalne a uvidis ako zareaguje.....ste mlady a deti sa budu pytat preco je to tak a beru si vzor do buducna

3petka
23. apr 2019

@somavi celkom viem o čom hovoríš. Síce nemáme problém sa pomaznať alebo so sexom ako takým. Ale môj muž má super vlastnosť, ktorú zdedil po mame. Ja sa na neho celý deň teším a robím si zálusk. A on príde a medzi dverami hneď nejaká výčitka, takže moje libido opadne a môžem sa ísť pásť. Aj keby bolo všetko naporiadku tak si niečo nájde ale to je naučený od jeho mamy ona má furt s ničím problém, takže musím striehnúť na tú správnu príležitosť. 🙂

iwka_77
23. apr 2019

@somavi úplne chápem, že nemáš chuť, že si z toho znechutená, ale čím dlhšie to bude trvať, tým tvoja nechuť bude väčšia, teraz s tým vieš ešte niečo robiť, ale keď to necháš takto ešte ďalšie roky, tak tú vášeň už späť nedostaneš ani keby saa na hlávku postavíš

juliet86
23. apr 2019

chod ku kvalitnemu psychologovi a vy dvaja spolu do poradne. mysliet si se deti toto vnimaju ako nronalny vztah je ale ze uplna blbost

nadineqq
24. apr 2019

@shmania skus sa na to pozriet realne, bez emocii..tvoj muz zije bez sexu 4r napriek tomu, ze ma doma manzelku, ktoru občas poprosi o "rucnu vypomoc" (uz toto je absolutne absurdne a malo ti to otvorit oci)
ak by bol impotentny, tvoja ruka by mu nepomohla..neviem,akeho zlyhania by sa mal bat, vsak ak s tebou nespi 4r a netrapi ho to, tak mu to z nejakeho dovodu vyhovuje,
minimalne by mal byt tvoj manzel nakolko slusny, aby nezavadzal, a povedal ti, ako to naozaj je.. ale toho sa asi nedockas, nakolko jemu dany stav plne vyhovuje.. a ako pises, riesit to, ked on nema zaujem, nema vyznam
bud budes vasu situaciu akceptovat, alebo si zivot zaridis tak, aby si bola spokojna