Moju dcéru jej priateľ iba využíva.

amanda12e4567i90
10. júl 2019

Prosim poradte mi co mam robit. Mojej dcerke sa narodil krasny chlapcek som velmi stasna. Je premna vsetkym .ale jej priatel ju manipuluje vsetko robi podla neho aj ked to nie je spravne. Jeho rodicia na nu aj na vnuka seru.neboli ani v nemocnici. Neboli zvedavy na vlastneho vnuka. A on chce aby isla znemocnice rovno knim.zevraj on je otec a chce ukazat syna .pritom jeho maju na haku.a co ma najviac hneva ze moja dcera stym suhlasi. Tak nakoniec co som sa starala o nu kazdy den som bola pri nej milujem ju a stale jej budem oporov ona ide ako atrakciu ukazova. Maleho takym co by som ich posla do pi... Darmo jej vravim ze je egoista a nebude pri nom stastna.povedala mi ze nema starať ona vie co robi. Avelmi ma sklamala.

nini1010
10. júl 2019

Zaujimave vyjadrovanie sa jednej babky...

ivca88
10. júl 2019

Kriste pane, slovnik babicky 🙈
Ako pardon, ale toto mi nesedi proste ani k takej peknej udalosti, ako narodenie vnuka.

K problemu. Vies o tom, ze niekedy prilisna starostlivosť prinesie viac skody ako osohu ?
Pytala si sa dcery, či ta chce v tej porodnici ?
Lebo napriklad ja som chcela mat kľud.
Nemala som chut na navstevy. Bola som unavena, riesila som samu seba a zoznamovala som sa s babatkom. Sústredila som sa na dojcenie a nechcela som, aby mi furt stal niekto za zadkom a natahoval mi dieta ako maciatko.
Tvoja dcera je dospela. Ty mas vnuka, ale ona syna.
Bohužiaľ nič ine ti neostava, len sa s tym zmierit.
To čo ta stve az tak, ze to sem pises,je az smiesne, majetnicke.
Týmto docielis presny opak toho, čo chceš. Hadam nechces byť svokra furia.
Nechaj mladych zit si tak, ako si praju oni.
Pochop,ze aj pre dceru je dolezite,aby mala vztah so svokrovcami. Nemozes ocakavat, ze pobezi hned k tebe.

ecoli
10. júl 2019

@amanda12e4567i90 ja som z podobného vzťahu odišla pred dvomi mesiacmi... Boli sme spolu 10rokov a máme dvojročnú dcéru. Vždy som vedela, že mnou manipuluje a je to egoisticky frajer. Ja som to brala tak, ze som proste slabšia osobnosť a on je vodca... A že v každom vzťahu sú nejaké problémy. Naučila som sa ho poslúchať a neodvrávať... Je pravda, že som sa ho bála. Nikdy nevieš čo viac za tým je... Ja som sa tiež Nikdy nikomu nesťažovala, nikto nevedel prečo mu to tolerujem... Tak mi zničil sebavedomie, že som sa bála čokoľvek urobiť.... Rozsvietilo sa mi až ked moja malá začala viac vnímať a uvedomila som si, že nechcem aby toto videla a aby mala takýto obraz o rodine.... Mne rodičia tiež veľakrát povedali, že to, alebo to, by tak nemalo byť..... Tiež som si ho vždy zastávala a rodičov presviedčala, že vsetko je ok... Musí to sama pochopiť.... Raz na to určite príde...

amanda12e4567i90
autor
10. júl 2019

@ecoli
@ivca88 aky slovnik prosim ta len mi nepovedz ze si nikdy nezahresila. Ja som jej vobec nikdy nebola za zadkom . tym som chcela povedat co si ty nepochopila. Ty by si suhlasila stym ze tvoja dcera po sekcii rovno z nemocnici ide k takym svokrovcom co jej ani kavu nespravia.musi si ona kupit jest.

amanda12e4567i90
autor
10. júl 2019

Jaj take hrozne slovo.

amanda12e4567i90
autor
10. júl 2019

@ecoli dakujem .za nazor. No uz to necham na nu.

amanda12e4567i90
autor
10. júl 2019

@ivca88 to uz su svokrovci ze si u nich musi kupit aj kavu a jest .lebo nevari

galioska
10. júl 2019

@amanda12e4567i90 napriek vyjadrovaniu a gramatike ti úplne rozumiem, cítila by som to rovnako, byť v takej situácii,... len jedno musíš pochopiť, že dieťa má oboch rodičov a keď už je záujem o dieťa, nechaj nech ukáže, možno to dieťa časom nárovna vaše vztahy😉
Buď na vrch a ukáž, že toto ťa neurazí☺️

amanda12e4567i90
autor
10. júl 2019

@galioska dik.ani ani ty nemas vporiadku gramatiku.

galioska
10. júl 2019

@amanda12e4567i90 jaaj ok, ja som ťa chcela podporiť, teba uráža gramatika, tak nič, tak ti treba 😆🤦

berenika39
10. júl 2019

@amanda12e4567i90 ahoj, kolik ti je, jestli se můžu zeptat? máš dospělou dceru, nech ji žít. má svůj život, svoji rodinu, není na tobě to řešit za ní.

selest
10. júl 2019

Mala by si respektovat ze odteraz su oni par, rodina a rozhoduju oni dvaja spolocne. Nie ty za nu, nie ty s nou ale oni dvaja. Akokolvek a v comkolvek sa oni rozhodnu mala by si to respektovat a nie sa takto navazat do neho a do ich vztahu. Ona uz nieje dieta, je viac partnerka matka nez dcera. Zbytocne ides sama proti sebe, pretoze jedine co takto dosiahnes je ze prides o dceru. Z tohto prispevku mam dojem ze teba najviac trapi ze dcera sa nenecha manipulovat tebou a nepocuva teba na slovo. To ze si sa o nu starala neznamena ze ona teraz musi splnat vsetky tvoje priania a ocakavania. Proste sa tes s nou a babatko uvidis potom ked to ona uzna. Je to jej dieta jej zivot jej partner.

dskjhfdlkdjhl
10. júl 2019

@amanda12e4567i90 Tvoja dcera ma dieta so svojim priatelom, nie s Tebou, uz su oni rodina, mali by zit spolu a najlepsie sami.

lindusss2016
10. júl 2019

@dskjhfdlkdjhl tak tak... uplny suhlas

amanda12e4567i90
autor
10. júl 2019

@selest ved ano ja to respektujem. Len som vyjadrila svoj nazor. A uz vobec nie ju manipulovat.
Ale uprimne keby si bola na mojom mieste bola by si stym spokojna. Nepovedala by si svoj nazor ze co robi nie je spravne? A okrem toho vlastne byvanie nemaju . vsetko financujem ja. On moentalne nepracuje.

amanda12e4567i90
autor
10. júl 2019

@berenika39 ja mam43

dskjhfdlkdjhl
10. júl 2019

@amanda12e4567i90 Tak ich nefinancuj, nech su odkazani na vlastne ruky, takto z nich nebude nikdy nic, ked budu nesamostatni.

amanda12e4567i90
autor
10. júl 2019

Mas pravdu.

amanda12e4567i90
autor
10. júl 2019

Nemas odpoved . lebo urcite by si bola rovnako nahnevana.

selest
10. júl 2019

@amanda12e4567i90 to ze ich financujes je tvoje rozhodnutie. Ano povedala by som svoj nazor ale nesnazila by som sa jej pretlacat svoj nazor ako jediny spravny. Ja nevidim nic zle na tom ze ona pojde po porode ku svokrovcom. Su tak isto stary rodicia ako aj ty. Ci jej oni uvaria kavu ty neries. To je jej problem, mozno o tu kavu ani tak nestoji, ako skor chce ma po porode s babatkom pokoj od reci ako ju jej priatel vyuziva, ze nepracuje, ze ich ty financujes a podobne. Lebo nehnevaj sa pri vsetkej ucte keby som ja nasla ze moja mama takto pise na mk o mojom partnerovi, nech uz by bol akykolvek, tak by som poslala do pip ju a nie svokrovcov. Svoj nazor si jej iste povedala. Ona iste tebe tiez. Neries hluposti kam ona pojde z nemocnice po porode a podobne. Mas na vnucika cely zivot. A nezabudaj ze nech im akokolvek pomahas stale je to vnucik a nie syn. Nechaj ju byt mamou

margymak
10. júl 2019

zrejme ked ty mas 43r, mas dceru okolo 20r? 23r? a teda este im platis byvanie a mlady vyskakuje, nie su manzelia? no vsak treba prestat im pomahat financne a hned by vedela ze kam a na koho sa ma obratit , ine je ked by mali samostatne byvanie, ziju samy bez akejkolvek podpory rodicov, ano tak nech si ziju, ale naco ist k svokre ked ani kavu jej neurobia? tomu akoze si hovoria ze su svokrovci zrejme nie je tvoja dcera u nich ani vitana, mozno ich teda naozaj ani vnuk nezaujima, ak som to dobre pochopila, no teda ja by som ich prestala podporovat financne a potom uvidis, ze ako sa bude tvarit dcera a jej priatel, zrejme su mlady a este si neuvedomuju co zivot obnasa, ked su stale odkazany na tvoju financnu pomoc. A potom mozes cakat ze za par dni nacupita k tebe a uz budes najlepsia mama na svete, ked zistia ze nemaju financnu injekciu.

deti95060810
10. júl 2019

chápem ťa ako matku...niečim podobným som si prešla. Najskôr som ho počúvala aj keď som vedela že je to na figu, že s tým nesúhlasím. Ale netrval tento stav dlho. Moji rodičia ma poznali a čakali kedy padnem na hubu . aj sa tak pomerne rýchlo stalo. S ex sa nerozprávame od rozvodu. a to je už poriadne dlhý čas... viac ako 20 rokov....
tiež sme z pôrodnice išli ukazovať decko ako nejakú cvičenú opicu... pozerali že čo to je... Hlupáci.

margymak
10. júl 2019

@selest myslim ze ona to bude respektovat az potom ked nebude dceru a priatela podporovat financne a platit im byvanie, zrejme preto tu pani napisala a hlada rady inych mamiciek, babiciek, svokier.

margymak
10. júl 2019

@dskjhfdlkdjhl tak potom ked ma diete s priatelom nech jejaj priatel financuje byvanie, a nech ide do prace aby uzivil rodinu, a nie sa spoliehat na pomoc od mamy aby este mladym platila byvanie.

selest
10. júl 2019

@margymak a rady dcer..
to ze niekomu pomaham a financne ho podporujem neznamena, ze ma bude na slovo posluchat a ked ja poviem ze z nemocnice rovno domov lebo svokrovci ti nepomahaju a nemaju zaujem o vnucika a treba ich poslat do pip atd tak pobezi domov. Dcera je mozno mlada a jej partner tiez ale casom dospeju najdu si pracu byvanie a ked sa ona bude takto manipulativne k dcere spravat a takto , hoci mozno pravom, kydat na jej partnera a jeho rodinu, tak moze dosiahnut akurat to ze dceru od seba odzenie.

dskjhfdlkdjhl
10. júl 2019

@margymak ved presne to iste pisem, nema ich podporovat ona, nech sa staraju mladi.

patka06
10. júl 2019

tu hovorí urazená ješitnosť starej mamy.
Dcéra je dospelá, má vlastnú domácnosť, má právo sa aj rozhodnúť kam pôjde a čo urobí.
Rozhodne by som sa jej na tvojom mieste nestarala do všetkého...trošku sa od nej odstrihni a nechaj ju žiť

katka2602
10. júl 2019

Za mnou tiež neprišli svokrovci do pôrodnice a vôbec mi to nevadilo 🙂 dokonca som po tom ani "netúžila" acpritom vzťah máme fajn. A to všetko Ti vraví dcéra? Takto sa sťažuje na "svokrovcov" a aj tak tam chce ísť? A to ty im platíš bývanie, keď idú bývať tam? Doteraz, kde bývali?

chokma
11. júl 2019

Nechaj ju nech na to príde sama... Čas po rieši veľa vecí a veľmi efektívne.

maminuska
11. júl 2019

@patka06 dcéra nemá vlastnú domácnosť a nie je ani samostatná . Vedľa seba má neschopného človeka, ktorý v čase kedy je nedostatok zamestnancov nemám prácu .

@amanda12e4567i90 nerozumiem prečo ich podporuješ. Moja mama mala 42 keď som stala babkou a ja 21 keď sa m narodila dcéra. Momentom kedy som sa vydala vyživovaciu povinnosť prevzal manžel , a ten teda bral hocijakú brigádu len aby zarobil obidvaja sme boli študenti na VŠ ) .
Tým že ich podporuješ zbavuješ toho mladého akejkoľvek zodpovednosti .