Nie som šťastná

18. mar 2024

Mam uplne ze vsetko, manzela, skvele zdrave deti, velky nadstandardny dom a velky objem penazi, vcelku dost volneho casu, super pracu a stale nie som stastna. Vlastne mam pocit prazdna a sama nerozumiem preco. Nieco mi chyba a ja neviem co.

dominikatomas
22. mar 2024

@maminazosatnika asi viacerí...

yoxinka
22. mar 2024

@dominikatomas
@maminazosatnika
Sranda, však? Ani všetok majetok sveta ti nezaručí, že budeš šťastná. Slávni a bohatí ľudia by ti vedeli rozprávať. A potok existujú ľudia, ktorí žijú z výplaty do výplaty, fungujú len skrz nejaké základné možnosti. Deti chodia v obečku po iných deťoch a napriek tomu je tá rodina šťastná 🤷‍♀️.

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dominikatomas
22. mar 2024

@yoxinka hmotné veci nnie sú všetko ale ja som sa dnes napr potešila. Svetriku, okolo ktorého som chodila dlho a keď som si ho kúpila bola som fakt šťastná 🙂a nie nie som materiálne zalozEna ale potešilo , našetrila som si na neho a zbytočne nestrácala na iné a konečne ho mám 🙂

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dominikatomas
22. mar 2024

@maminazosatnika z istej časti je to sloboda, ale ja mám aj iné priority bohužiaľ nie každý to takto vidi

yoxinka
22. mar 2024

@dominikatomas
Áno, napísala si správne. Peniaze sú sloboda. Ale najdôležitejšie sú vzťahy. Na konci dňa, je to len a len o vzťahoch. Autorka píše, že má pekný vzťah s manželom. Ale celé mi to z jej písania príde všetko také chladné a neosobné. Je pekné mať všetko, ale krajšie je byť s niekým … tu mi napadá, že jej možno chýbajú fakt úprimné kamošky. A možno ten vzťah s manželom až taký ideálny nie je … kto vie 🤷‍♀️

karinss
23. mar 2024

Podľa mňa by ti stačila jedna normálna úprimná kamoška s ktorou by si trávila kus času

hejj
7. apr 2024

Vďačnosť ti chýba, nevážiš si čo máš...niekto chodí muklovat do prace s odporom a za mizerný plat lebo sa nevie alebo nemá na výber niekam posunúť, niekto ma doma tyrana a nemá možnosť od neho odísť a niekto oboje naraz...skús poďakovať raz za čas keď budeš o samote len tak sama pre seba za to co máš 🙂

fido69
7. apr 2024

@autor Život je jeden z najkomplikovanejších... Viem o čom píšeš, pretože riešim podobný problém a rovnako hľadám odpovede. Napíš mi správu, ak si nájdeš čas a vôľu. 😉

annakaj
12. okt 2024

Dobrý deň,

rozumiem Vám, čo asi cítite (aj keď Vás osobne nepoznám, takže sa môžem mýliť), ja zažívam tiež podobné pocity prázdna, najmä vtedy, keď ma zahlcuje vonkajší svet, požiadavky, ľudia…vtedy sa sama sebe strácam, akoby strácam kontakt sama so sebou a svojím vnútrom. Myslím si, že v dnešnej rýchlej dobe to cíti väčšina ľudí, pretože sme akoby neustále na pretekoch so sebou samými a ostatnými a strácame kontakt so svojím vnútrom. Mne veľmi pomáhajú prechádzky, kde som len ja, sledujem prírodu a nechávam k sebe prichádzať to, čo sa vo filozofii nazýva bytie, (v kresťnastve zas Boh). Ťažko sa to vysvetľuje, je to niečo, k čomu si človek musí nájsť vlastnú cestu, instantné návody tu nefungujú. Vy píšete, že máte vlastne všetko, čo sa v dnešnej dobe považuje za šťastie (rodinu, dom, dobrú prácu, voľný čas a pod.), no predsa Vám niečo chýba. To, že to cítite, je vlastne veľmi dobré, pretože niečo vo Vašom vnútri vie, že existuje ešte niečo viac, že existuje ešte iné šťastie…to šťastie sa ale ukrýva vo Vás, len vy k nemu máte kľúč, nedá Vám to nikto a nič z vonkajšieho sveta. Vy totiž máte v sebe dušu, ktorá nemá hranice a dokáže v sebe obsiahnuť všetko, absolutno, čiže je schopná prežívať absolútne šťastie…no cestu k Vášmu prameňu poznáte len vy sama. Je potrebné však vyprázdniť sa z tých všetkých vecí, ktoré do Vás tlačí svet, ísť do samoty a tam hľadať to, kým naozaj ste. To, kým sme vo svojej podstate, sa hľadá najťažšie, pretože je to tak blízko nás, že to nemôžeme vidieť. Odporúčam Vám prednášky od prof. Anny Hogenovej, ktorá sa touto témou zaoberá naozaj do hĺbky, mne veľmi pomohla. Ale návod Vám nedá nikto, Vy sama sa musíte k svojmu prameňu prekopať.🙂 možno s týmto mojím pohľadom veľa ľudí nebude súhlasiť, možno ani Vám to nebude rezonovať, ale chcela som Vám ponúknuť svoju skúsenosť, verím, že to mohlo byť obohacujúce. Prajem Vám veľa šťastia na Vašej ceste🙂
Anna