icon

Partner je nezrelý pre rodinu

ejmi25
25. feb 2013

mile mamicky,Mam 33 r.Partner s ktorym zijem v spolocnej domacnosti ma 30.S predchadzajuceho vztahu ma on dcerku a ja syna.O dceru sa stara jeho ex.Teraz cakame mimi som v 8 mesiaci-..Nakolko pred nasim vztahom zil 5 r v Irsku,tam mal bezstarostny zivot,zabavy,opijacky.Tu je moj problem,a neviem ho riesit.Chodi do prace,o chod domacnosti financne mame pol,napol.Aj sem tam uvari,pomoze.ale ked je piatok,ci sobota,musi ist s kamaratmi von..Nevadilo by mi nech ide na pivko,ale vzdy pride rano,strati mobil,a teraz naposledy prisiel s rozbitou hlavou,ja mam rizikove teh..mam len lezat,a on dosiel s tou roz.hlavou,a k tomu otras mozgu,som zufala s tej jeho lahostajnosti,ze si neuvedomuje,ze nam tym ublizuje.uz som ho aj vyhodila z domu,byt je moj,nakolko sa nevies spratat do koze,a prednejsie ti je chodit po krcmach,tak si nemal zakladat rodinu,ze uz sa to nebude opakovat.ale ako pride piatok,uz ho mrle zeru..ja aj ked mam lezat ideme na navstevu,navsteva ku nam,aby nemal pocit,ze sme len doma,snazim sa starat o domacnost syna,aj jeho.teraz ho maju pustit z nemocnice,a fakt neviem co mam urobit.. ☹

martina364
25. feb 2013

no uplietla si si na seba poriadny byč ☹ myslim ,ze by si mala dat ruky od neho preč,alebo to budeš musiet znašat..nezavideniahodna situacia..prajem pevne nervy

lulu090
25. feb 2013

v tvojej situacii je to dost tazke, kedze si tehu, inak by som ho uz ja vyhodila, ale ak ti ma kto pomoct tak, tak ho posli prec, lebo s budes len trapit. ak ti uz raz slubil, ze sa zmeni a neurobil to, necakaj , ze sa to zmeni. je to velky sebec, lebo ak by si nahodou potrebovala ist do nemocky skor ako mas termin a on by bol prave vtedy niekde s kamaratmi, tak ja by som mu to asi neodpustila. jeho spravanie je velmi detinske a lahostajne. ries to este teraz, lebo ak sa narodi male, potom budes mat tych starosti nad hlavu. jedina rada: daj mu ultimatum. ty sa mu aj napriiek svojmu stavu prisposobujes, no on tebe nie!!!

petuskalm
25. feb 2013

prepac ale teraz je neskroo uvazovat ci je zrely alebo nezrely, to si mala vediet uz predtym ked ste sa dali do kopy. Len ti chcem poradit ze ja osobne by som usla radsej z kratsej cesty, ako potom nariekat ze ti nepomoze, budes na materskej a on sa bude opijat..

sonazitnanova
25. feb 2013

@ejmi25 tiez si myslim ze sa nezmeni ani ked budete mat babetko mozno to bude este horsie a bude si robit co chce viem ze to je velmi tazke rozhodnutie ale odlucenie by mozno pomohlo k rozhodnutiu ako dalej ...drzim palceky

ejmi25
autor
25. feb 2013

jeho otec povedal,ze som nanho makka,ze ked je piatok nemam ho nikam pustit,ale ved je dospely uz by mal vediet ako sa ma spravat,co ho mam drzat na voditku..strasne mi bolo luto,ze kukam na hodiny rano pol 4,jeho nikde,len pocujem vonku dlho nastar..auto,pozriem on sedi v aute hlava rozbita a spi,ledva som ho zobudila,volala jeho rodicom,nech ho vezmu na chirurgiu,je mi luto,ze si neuvedomuje ako ma to rani..prave rozmyslam nech odide,nastastie ked budem brat rodicovsky,mam aj invalidny,mam skoliozu chrbtice,nebude to neviem kolko,ale myslim ,ze by sme vysli..

dadica
25. feb 2013

@ejmi25 S takýmto chlapom nikdy spokojný a pokojný život mať nebudeš (hovorím z vlastnej skúsenosti). Ja by som to tiež riešila radšej teraz, čím skôr tým lepšie.

ejmi25
autor
25. feb 2013

Petuska viem,ale cas sa nevrati,mam kamaratku a jej je presne taky isty,niekedy mam pocit,ze cim zena viac robi pre rodinu,muz si ju nevazi..

lulu090
25. feb 2013

ak mas tu moznost a nie si na nom financne zavisla, zvaz si plusy a minusy a sama prides na to, ci snim zostat.... tazka situacia, velmi ti drzim palce. mas este synceka, pre ktoreho by mal byt prikladom a asi ani sama nechces mat pre svoje deti taky priklad...

klincek
25. feb 2013

@ejmi25 ja by som mu zbalila veci a vylozila kufor pred dvere.
30rocny chlap si uz nemoze dovolit spravat sa ako pubertak, hlavne ked ma rodinu. ak to ten tvoj stale robi, zjavne nechape, co ma byt teraz v jeho zivote podstatne. aby s nim kazdy piatok silo, ze musi ist pit? to co je za priority?
ak ho k zivotu nepotrebujes /myslim z financneho hladiska/, a dospela si k zaveru, ze sa nezmeni /asi sa ani velmi nepokusal, ze?/, tak to s nim uz zrejme nema zmysel. ked sa narodi babo, hlavne si nezabudni dat sudom urcit vyzivne, a pripadne pockaj, ako sa situacia vyvinie. mozno mu este svitne, a ak nie, nemas za cim lutovat.
to posledne, co potrebujes, je starat sa popri synovi a babatku este aj o ozrana, ktory pride domov ako posledny zobrak a este po nom utierat sable alebo mu osetrovat urazy, za ktore si moze sam, lebo sa nevie spratat do koze. normalne s nim vyraz dvere, a budete mat klud.

lenula57
25. feb 2013

Ja mám niečo podobné lenže ten môj má už druhú a mňa úplne ignoruje a dosť ma to raní keď ešte s ním budem mať aj teraz bábo 😒 ...a teraz myslí že sa z toho zbláznim ale počkám dokedy sa narodí a jak nedostane rozum tak to už riešiť nebudem..Ja ti radím je to na tebe ale tak ja by som mu ukázala aké to je keď niečo bude chcieť..a Držím palčeky aby všetko dobre dopadlo s bábom 🙂

mima4
25. feb 2013

@ejmi25
ahoj, pises o partnerovi, takze zatial nie ste manzelia, takze ho posli kadelahsie... Je sice slobodny muz, ale ked sa uz teraz ked ty si tehotna, sprava tak, ako to bude, ked si zalozite rodinu? Tiez ti neodporucam zakladat si s nim rodinu, prijimat nejaky zavazok... Zivot s takym clovekom je utrpenie, je to sebec. Ty si vsak slobodna, odid od neho... daj mu kopacky...

ejmi25
autor
25. feb 2013

dakujem vam za rady,teraz mi zalezi na drobcoch,hlavne na tom v brusku,nech si tam este pospi,lebo brusko mi uz tvrdne,lenulka prajem aj vam len to dobre,mima niesme zobrati,nastastie...uvidim,ked sa vrati,jeho otec mi povedal,je uzasny,ze ked sa nespamata,mam ho vyhodit..tiez ho to trapi..

aurorag
25. feb 2013

@ejmi25 mne to pripada skor tak, ze by si najprv mala riesit, ci doma nemas zacinajuceho alkoholika! alkoholik nie je len chlap, ktory mlati zenu a deti, ale aj taketo vikendove opijanie..... ide mu o stretnutie s kamosmi, alebo mu je jedno s kym bude pit, hlavne nech tecie?
skus ho nahovorit na nejaku protialkoholicku liecbu, neviem, ci este existuju take tyzdnove sedenia pre alkoholikov so psychiatrom, volakedy to fungovalo v kazdom vacsom meste! ked nie ine, aspon tam uvidi, kam ho moze to popijanie priviest.... lebo vratit sa domov s rozbitou hlavou a zaspat tak v aute, to chce dobru davku tvrdeho chlastu!

cecil36
25. feb 2013

ja len jedno slovo: Utekjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj

jabadaba
25. feb 2013

no vida a tu je zas ta chyba, ktoru casto baby robia. Nezistia si preco sa ich nove objekty rozisli ci rozviedli s predchadzajucou partnerkou a potom to tak vyzera. Neskoro plakat nad rozliatym mliekom. Veru, neskoro. A este s nim cakat dieta! Prepanajana! Kde mate rozum baby?!

ejmi, len jedna rada - byt je tvoj. Nech Ta ani nenapadne prepisovat ho na partnera.

digysa
26. feb 2013

...................."nakolko sa nevies spratat do koze,a prednejsie ti je chodit po krcmach,tak si nemal zakladat rodinu"...........

Ako sa zaklada rodina? Ze sa dvaja vyspia a maju spolu dieta? Podla mna, tu ziadna zalozena rodina nie je....urcite nie....ak 30 rocny ujo chodi s rozmlatenou hlavou a spity domov.... jedno dieta urobi jednej pipke....druhe urobi dalsej.....

....a este sa o neho aj postaraju. Chalan to ma dobre vymyslene....klobuk dolu 😕

@ejmi25 nenic zivot detom a sebe

malinkaaninka
26. feb 2013

prehovor mu do duše,všetko na neho priamo vysyp čo si myslíš.bez kriku,v klude ale bez okolkov natvrdo.a nastol podmienky ako často a v akom stave sa má vracať z krčmy.ked to nevie sám,treba mu to objasniť.

m_ij_ka
3. sep 2013

ruky od takého chlapa preč

juliana77
3. sep 2013

@digysa Chlapec si našiel ubytovnu nie v Irsku ale na Slovensku aj so servisom a dalej si robí čo chce, a zrejme ťažko pochopí že rodina nie je partia pri fľaške.

janickacrazy
3. sep 2013

Ejmi, moj manžel tiež žil v Irsku 5 rokov a viem, ako to tam chodí, ked sú viacerí osamelí chlapi spolu....vačšinou si vedia vypiť cez víkend.......moj muž ale alkohol nemá rád, takže si dal s nimi vždy len dáke jedno pivo a ostatní sa vedeli niekedy sťať poriadne......niektorí z nich po návrate na Slovensko sekajú dobrotu, majú manželky, deti, dvaja z bývalej partie pijú dalej a ide to s nimi s kopca..........ja by som mu dala ešte asi jednu poslednú šancu a ak sa nepolepší ani po narodení bábatka tak KONIEC drž sa