Partnerka je stále nervózna. Čo mám robiť?

plas
18. nov 2009

Ahojte. Mam problem, partnerka mi stale nieco vycita. Mame 1 babo, 1 rok, chodim do prace,myslim ze zarabam dost, v noci stavam k malej, hravam sa s malou asi 2 az 3 hodiny denne, chodim s nou von. Zene na mne stale nieco vadi. Ked to odstranim, zacne jej vadit nieco ine.Sprava sa slovne utocne, uraza sa aj na nemozne. Pritom nepijem, nefajcim, do barov nechodim. Nechapem to.

katrin21
18. nov 2009

plas, klobuk dole, ze sa denne venujes malej tolko.. neviem..asi si ta tvoja neuvedomuje co ma doma..ale mozno by si sa s nou mal v klude porozpravat, asi bude frustrovana z toho, ze je doma... je taka len odkedy je na materskej, alebo uz aj predtym taka bola?hm?

plas
autor
18. nov 2009

Ahoj. Nie, pred tehotenstvom nebola taká, bola velmi mila,spoločenská. Ale akonáhle otehotnela, zmenila sa. Zostala nepríjemná, ufrflaná. Popri MD chodí externe do školy aby mohla učit na zuške. Vytváram jej priestor na učenie, a nepomáha to. Nepáčilo sa jej že chodím s malou von, že si nemá kedy oddýchnut. Potom mi vyčítala že chodím s malou von bez nej. Ona si vždy niečo nájde.

katrin21
18. nov 2009

fuuuha, no tak to neviem.... takto to vyzera, ze nevie co chce,... asi nezvlada rolu matky a studentky zaroven, a je toho na nu vela.. ak sa mozem spytat, kolko ma rokov?

cat
18. nov 2009

vieš plas ja tipujem,že to bude aj preto,že sa tvoja žena na MD cíti možnože aj sama, odrezaná od sveta a potom si to vybíja na tebe. Chodí si trebárs aspoň občas pokecať von s kamoškami? Keďže bola predtým spoločenská, určite ju ubíja byť stále doma. A ešte je toho na ňu aj vela,keďže stále študuje..
No mala by si uvedomiť,že v jej situácii je kopa žien a iba málo z nich má mužov až takto ochotných pomáhať a starať sa,hlavne o to bábo. Na túto tému by si s ňou mal hodiť pokec,že ako by sa jej páčilo,kebyže si tak ako drvivá väčšina mužov do večera/noci v robote a bola by na všetko sama.. Potom sa možno uvedomí.

plas
autor
18. nov 2009

25 Myslím, že školu zvláda dobre, až moc. Možno jej vadím ja? tvrdí že nie, ale neviem. Naopak obvinuje mna, lebo som už parkkrát spomenul rozvod. podla nej som ja ten zlý.

katrin21
18. nov 2009

suhlasim uplne s cat, to je to, co som chcela povedat.. kazda zena to berie tazsie, ked je na MD a pomaha aspon obcas ist von.. a mozno zistila, ze mat dieta bolo na nu skoro , fakt aj to moze byt, ze proste sa citi uvaznena, ze jej chyba ten zivot predtym a fakt si to potom vybija na tebe.. no .. ale to je skor jej problem, nez tvoj v tom pripade, ty jej mozes len dat pomocnu ruku, snazit sa jej pomahat co najviac a rozpravat sa snou, ze to naozaj je len iste obdobie a aj mala bude stale vacsia a aj jej bude lespie...
nechodi napr. do Materskeho centra, kde by sa vykecala s inymi maminami? mozno by rychlo zistila, ze polovica maminiek nema ani tolko podpory a pomoci ako ma ona, ze mnohe su na deti uplne sami, partneri do vecera v praci..a pod.. a mozno by sa jej trochu otvborili oci..a okrem toho by sa prevabila, zoznamila s novymi ludmi, mala by proste nejaku cinnost, program.....drzim palce

veronika81
18. nov 2009

porozprávať sa!! nech ti presne vysvetlí čo jej vadí, prečo je taká a čo by chcela zmeniť. Nie iba povedať, že ty si zlý..vysvetliť, prečo si podľa nej zlý.
Tiež otázky ako.. má ťa ešte rada? Miluje ťa? Zmenil sa jej vzťah k tebe?

plas
autor
18. nov 2009

Ist von som jej navrhol, ona tvrdi, že jej do toho vždy niečo prišlo. Aj ja si myslím že byto vyriešilo sčasti náš problem. Ona mi asi neverí, že ju mám naozaj rád. Ale v takom partnerstve sa nedá žit.

katrin21
18. nov 2009

vies co?? podla mna je sklamana... mala ruzove okuliare a realita je ina... a je nestastna... nevie kam sa pohnut...
mozno jej laska k tebe sa po prichode dietata zmenila a nedokaze povedat pravdu, tak hlada milion dovodou, preco si ty !"zly".... to nechcem malovat certa na stenu, ale aj to je jedna z moznosti...

co ti kokretne vycita?

veronika81
18. nov 2009

a inak tiež súhlasím aj s cat a katrin, aj to môže byť dôvod

katrin21
18. nov 2009

dovodov, pardon 🙂

ono ten pocit pozname asi vsetky, ze je to ine, nez sme si to vysnivali... aj ja som to zazila... bohuzial, u mna boli aj ine problemy, teda partner sa zamiloval do kolegyne a bolo lahsie odist , ako pracovat na vztahu a byt zodpovedný.. dufam, ze u vas sa to skonci lepsie...

veronika81
18. nov 2009

presne katrin, aj ja som na to narážala vyššie.. že nech sa jej opýta aj na to, či ho ešte vôbec miluje 😒 Lebo vtedy žena fakt hľadá každú maličkosť, ktorú by mohla vytknúť a nič jej nie je dobré

katrin21
18. nov 2009

a hlavne, vtedy ide partner na nervy.... ak tam uz nie je ta laska a ucta...

ale mozno len nevie spracovat to, ze su z nich uz nie zamilovanci, ale rodicia.. ze je to ine ako zalubenost.... mozno nevie, co to je " milovat", ze to nie je ten osial, ale to stat pri sebe, tesit sa spolu ako deticky rastu, co spolu dokazu, ist ty istym smerom a to hriatie pri srdci z toho... je to niekedy tazke... lebo to stoji aj dost sebapresviedacania o tom , ako je to normalne a dobre... a mozno stoji za to, spomenut si , perco sme si toho partnera, kt. je pri nas kedysi vybrali... co nas ocarilo 🙂)) lebo na to casto zabudame :.-))

veronika81
18. nov 2009

pekne si to napísala 😵

katrin21
18. nov 2009

diky 🙂 to mam odzite, nechcem filozofovat, ale bohuzial to mam vazne odzite 🙂)))

plas
autor
18. nov 2009

Ona stále tvrdí že jej vztah ku mne sa nezmenil, a fakt je, že ani s nikým nekomunikuje, neflirtuje. Ale stále hovorí že nestíha, ani íst do materského centra. Ona ale je nervozna na svoju mamu, moju mamu, mna, na všetkých. asi si inak predstavovala rodinný život, s rozvodom vobec nesúhlasila.

veronika81
18. nov 2009

plas a čo robí tie 2-3 hodinky,keď sa ty venuješ malej?

katrin21
18. nov 2009

no ved hovorim... predstava nerovna sa realita.. presne toto som citila ja... bola som velmi sklamana tym, ako sa choavl moj muz, ked sa narodila mala... venoval sa jej, KED bol doma( co ty si 🙂 ). ale on nebol. mal kamaratov, karty- mariaš, a tenis a pod... a ja nsenazil sa zamestnat, ale stale cakal.... ale ty si iny... ty toto vsetko robis, aspon teda ak pises pravdu.. tak neviem, preco je stale sklamana..
moje dieta bolo napr. velmi uplakane.. a ja som bola z toho nervozna, ze som tuzila po dietatku, ale ked tu bolo, nedokazala som sa mu tak idelne venovat.. nemala som na neho " nervy" niekedy... dost mi pomahali nasi, ale aj ja som mala konflikty s mamou, ale to my mame odjakziva, sme ako ohen a voda. 😀
takze neviem, ako si predstavuje tvoja zienka rodinny zivot, co nestiha...pocuj, nie je ona prehnane uzkostliva, ze vsetko chce mat pod kontrolou, načančane, vyluxovane, navarene... ale az tak prehnane.. a preto nestiha?

plas
autor
18. nov 2009

Spí, alebo sa učí. Myslím že o tej zalubenosti to može byt, lebo často hovorí, že sme mali pred tým viac času na seba, a teraz sa jej zdá že sa málo venujeme sami sebe, nechodíme na víkendy, len tak posediet. Ale neviem či sa to dá zvládnut, už ked sme rodičmi

plas
autor
18. nov 2009

Už musím končit, dakujem ale za rady, určite sa k tejto téme ešte vrátim, večer si ešte prečítam príspevky

veronika81
18. nov 2009

tiež si robím externe VŠ, tak viem aký je drahocenný čas, keď sa môžem učiť, takže chápem.. aj to spanie chápem, ja si zvyknem pospať spolu s malým 😀

Ale čo tak dať na noc, alebo aj na víkend (ak už nekojí a ak s tým malý nebude mať problém) malého k rodičom a ísť niekam spolu? Možno to znie gýčovo, ale proste urobiť si taký romantický víkend, ďaleko od domova, od všetkých problémov, trošku sa zregenerovať a nabrať nové sily?

katrin21
18. nov 2009

a nemate starych rodicov, kde by ste dali malu na vikend a vyrazili niekde sami??

veronika81
18. nov 2009

jaj prepáč, máte dcérku 😉

mywiel
18. nov 2009

Plas nezvlada to, je to na nu vela, alebo skor ju to tak nemotivuje ako ked bola zvyknuta byt kazdy den medzi ludmi, bohuzial nasu nervozitu si vzdy odnesie najblizsi clovek co je po ruke a tym si ty, takze to nie je priamo mierené na teba ale ona si nechce priznat ze sa citi uzavrena v roly matky a takto si to nepredstavovala, ma menej casu alebo si ho nevie zorganizovat. Jediné co mozes urobit je ostat kludny a povedat jej ze ju mas rad, ze si stastny ze mate babo a ze nemoze za vsetko vinit teba, ze co mozes urobit je obcas vybavit niekoho na postrazenie baba a vy mozte ist do kina, ale na veceru spolu, zrejme jej chybaju len vase spolocné chvilky. Podla toho co pises tak ty zle nerobis nic, povedz jej ze zarabas pre vas a ze do prace jednoducho musis chodit, a povedz jej ze je to prechodné, ze dieta povyrastie, pojde do skolky aspon na jedne den v tyzdni a ze ona bude mat viac casu na seba. Ale ved kamaratky sa da pozvat aj k sebe, ci ona mamicky v okoli nema?

muriel293
18. nov 2009

ahojte....ja počúvam od môjho muža teraz tiež to isté,že mi stále dačo vadí a je to tak...som často depresívna,podráždená a cítim sa hrozne odrezaná od sveta! a hrozne osamelá! meterstvo je krásne ale lezie mi na city že som stále doma s drobcom,že nikam nechodím (prechádzky s kočíkom nerátam lebo aj tak nikoho poriadne nestretnem) muž robí doma v dielni vidím ho stále a pritom mu stále vytýkam že je s nami málo,že nikam nás neberie,že sa mi nevenuje a vraj predtým to bolo tak isto a mi to nevadilo takže je asi dačo pravdy na tom že je to len tento momentálny stav a nemyslím že tomu niečo pomôže treba to pretrpieť a to si tu sama kydám na seba ale je to tak...občas mám pocit že tu scvoknem, teraz stačí že môžem raz za čas vypadnúť sama do nákupného centra a som z toho celá šialená) Kamošky na md ma upokojili že to zažíva asi každá tak to musíme všetci len pretrpieť,je to akési obdobie izolovanosti ale tak raz prejde! 😝

denduska
18. nov 2009

plas, v prvej chvili som si myslela ze sa tu prihlasil moj muz 😅 lebo ja vraj robim tiez to iste 😅 prave vcera sme sa pochytili zas a skoncilo to s tym ze mi dal radu aby som bola znova normalna 😠 takze asi je to celkom bezne a ja len dufam ze casom sa to zlepsi.

k.a.t.k.a.
18. nov 2009

prisla som sa pozriet ci tuto temu nezalozil moj manzel 😀 ale nie je to on 😀

erikasadek
18. nov 2009

plas si dokonaly muz.. nezasluzi si Ta.. 😉
ale nie, ono , vies zeny sa menia s zmenou hormonov.; a ma stastie ze si taky aky si, moj muz , uz by ma davno poslal niekde.. 😠 ak by som takto skakala.. 😒

podla mna problem moze byt niekde inde len Ti to nevie povedat a tak si hlada zamienky.. 😉

ale , vela pevnych nervov Ti zelam.. 😉

bihan
18. nov 2009

čo ja viem? každá minca má dve strany a možno obe tie strany myslia, že robia všetko dokonale.. len to tak nevnímajú navzájom 😝

mamutka
18. nov 2009

no, nevieme jej nazor........
aj moj si mysli ze sa neviem ako venuje malemu ked vecer dojde, ze co ja mozem chciem, som len doma s dietatom alebo sa prechadzam. lenze ja popri venovani sa malemu aj varim, pratam, periem, maly pritom stale pod nohami, malo spi od narodenia. je do noci hore, takze ani navarit si vecer nemozem, aby som cez den mala klud.
tiez nemam cas nikam ist, lebo maly ma vyzaduje stale pri sebe a som rada ak povesam vsetko pradlo a fakt aj povarim. tu som vtedy, ked maly odvkecne, konecne zaspal na chvilu, od rana fical a potom bude ficat do noci zas...
ona aj skolu musi zvladat, no dakujem pekne...
uz nedocitavam posledne prispevky, lebo nestihnem ani napisat kym sa maly zobudi, tak neviem, ale koji? hormony vela s telom dorobia, ja som stale precitlivela, a podla mna aj preto ze stale kojim....
mne tiez vadi muzova mama, ale ona sa k nam sprava velmi povysenecky, pri kazdom stretnuti je urazena a nadava nam, najdu sa dovody a veci ktore predtym zena zniesla, ako matka, naplno vytazena uz nevladze akceptovat.
nestaraju sa vam stari rodicia do vychovy? to zatrhni, a razne, to jej moze velmi vadit a opravnene

a ja som najskor tiez myslela, ze pise moja muz 😅 zaciatok by sadol. lenze ja som uz vyse roka nespala viac ako tri hodky v kuse, ked konecne maly zaspi tak pocuvam muzovo chrapanie a nevladzem ho uz ani upozornovat, len cakam kedy zaspim aj napriek chrapaniu a potom je zase maly hore.
je to az tak tazke pochopit, ze toto zo zeny urobi inu osobku? 😉 vydrz, podporuj ju, nestazuj sa ze je naladova, ty si za nu ani nevynosil ani neporodil, ani nemusis fungovat pri dietati na sto percent aj s ucenim sa, vydrz to chvilu a zase bude dobre.
muz ma v robote aj ten obed v stanovenom case a ma pri nom klud, matka na materskej sa naje ked je cas, ked dieta nie a nie spat, tak neje vobec, vacsinou vsetko uz vychladnute......proste je stale na druhom mieste, tebe sa zivot po narodeni malej tak nezmenil, mas stale svoj pokoj na pracu, pekne od teba ze sa malej venujes, si otec, dobre robis.
matka maka 24 hod denne, muz predsa nemoze odrobit 8 hodin a povedat, ze on sa namakal a hotovo...chapes...delite si to a tak to ma byt, ze je toho na nu vela, ked ma aj skolu je pochopitelne.

keby jej dieta vela spalo a este aj pomahala stara mama, tak moze mat cas na kamosky a materske centrum, ak to ma ine, tak cas nie je a nevnucuj jej, ze si ho moze najst, to ju dozere najviac...

tiez obcas vidim cicu prekrasnu co venci babatko a este povie, pod babka navarila, dame si......ano, taka ma cas, tvoja zena ma na krku toho viac....