Otec dieťaťa nás vyhodil. Kam máme ísť?

evajanko
14. okt 2017

Ahojte mamicky potrebujem poradit pomoct nemam kam ist s malym otec maleho nas vyhodil na koho sa mam obratit .podnajom si hladam no nemam z coho zaplatit.nemam prijem len rodicovsky prispevok.no vsetko mi odcjadza na dlzoby.ktore som urobila ked som zila s otcom dietata .lebo nemal na sunar a plienky .jedlo co mam robit?zijeme v starom domd kde su potkani bojim sa o maleho

marion09
14. okt 2017

@evajanko nemas peniaze a na pc ci mobil z ktoreho sem pises mas?

evajanko
autor
14. okt 2017

Mam pozicany stary rozbity samsung

candies
14. okt 2017

@evajanko nejake krízové centrum pre ženy s deťmi?

candies
14. okt 2017

@marion09 prečo hneď útok? :( och ...

marion09
14. okt 2017

prepacte zienky ale je tu vela podvodnicok......netvrdim ze tato je 100percentne jedna z nich ale....ale.

quaxi
14. okt 2017

rodina, kamosky nemaju moznost ti aspon docasne pomoct? V dedine odkial si nemas moznost na nejaku pomoc? Ak nie, mozes sa obratit na krizove centrum - treba si vybrat podla kraja kde byvas, na internete to lahko najdes. Ak aj nebudu mat volne miesto, budu ti vediet aspon nejako pomoct, poradit na co mas narok. Ak mas aspon nejake peniaze, mozes skusit najst nejaku inu mamicku v podobnej situacii, s ktorou by ste si nasli podnajom spolu a spolu by ste to uz nejako utiahli. Vyzivne od otca dietata mas vybavene? Na vyzivne exekutor nemoze siahat a ak by ti ho chlap neplatil, mozes potom podat ziadost o nahradne vyzivne.

loginexistuje
14. okt 2017

@evajanko https://www.novabana.sk/informacie/dolezite-tel...

Mas tam aj cislo na utulok pre.zeny volaj tam poradia pripad e na mestky urad zajst v pondelok a oni ti pomozu su miestnenim

candies
14. okt 2017

@marion09 to áno ale pokial nepýta peniaze len radu tak by som ešte pocikala s podozrievanim

obsadenemeno
14. okt 2017

@evajanko a aku pomoc cakas konkretne?

lenkaam_1
14. okt 2017

Krizove centrum

marion09
14. okt 2017

@evajanko a na net resp.pausal v tom fone mas?

jahodnicka
14. okt 2017

@marion09 to je reakce🙄.

marion09
14. okt 2017

@jahodnicka realita dnesnej doby

quaxi
14. okt 2017

@marion09 ved hocikde zakopnes o free wifi a na to nemusis mat v telefone ani SIM kartu. A internet v mobile tiez nie je drahy, ani na kredit, vobec netreba pausal. Cez internet vies zistit vela informacii, vdaka ktorym usetris kopu penazi, kadeco vybavis, zistis kde hladat pomoc, najdes si privyrobenie... takze pre chudobneho moze byt tych par centov za data dost dobra investicia. Nechapem tieto otazky v kazdej teme kde je niekto v nudzi, akoby sme zili pred 20 rokmi ked pripojenie na internet vyslo naozaj draho, asi tu mnohe zaspali dobu. Navyse tu autorka nepyta ziadne peniaze ani veci, pyta sa co ma robit, tak ako by podvadzala?

luzzia
14. okt 2017

netreba hned riesit, ze preco ma telefon alebo net, lebo v dnesnej dobe to ma snad uz kazdy, je to takmer nevyhnutnost mat telefon. a net? no napriklad wifi je free uz tiez takmer vsade dostupne.. a ked aj nie, telefonne sluzby dnes uz stoja doslova centy a eura a aj keby som mala neviem ako malo penazi, aspon mam kartu na kredit, lebo co ak potrebujem zavolat pomoc.. tieto poznamky su uz vyslovene take rypanie zbytocne.. ved nie sme v ugande, ze mobil ma len premier..
no ale k tej pomoci - uz tu dal niekto link s telefonnymi cislami, kam sa obratit v danej oblasti.. a okrem toho - google - krizove centra, atd..

puskaruka
14. okt 2017

@marion09 veď na internet sa dá pripojiť cez wifi hocikde, aj na námestí alebo vo wifi free zónach. Hneď netreba útočiť, nemá každý super rodinu čo podrží

obsadenemeno
14. okt 2017

nie, fakt, by ma zaujimalo, aku pomoc v takejto situacii moze ocakavat od neznamych zien na fore. Caka snad, ze po nu niekto pride so stahovakom, nalozi jej sakypaky a odvezie ju do pekne zariadeneho domceka, kde jej poskytne ubytko zadara a este aj rozbije papulu tomu jej sprostemu chlapovi?
A samozrejme vyplati dlzoby, ktore si narobila ked si poziciavala na sunar a plienky?

To nema ziadnu rodinu ci kamosky, co by jej pomohli? Ak nema, asi vedia preco. Tak potom by snad mala vediet, ze krizove centrum alebo mestsky urad. Co robila doteraz, kym ju ten jej "chlap" vyhodil? Lebo take sa nestane z nicoho nic, musela to ocakavat.

A inak, prednedavnom tu bol veeelmi podobny prispevok, tiez byvala v starom dome, aj na internet mala (lebo vraj u nich v dedine free wi-fi nie je). Ci to nebude rovnaka expertka.

evajanko
autor
14. okt 2017

Dakujem velmi pekne za rady prosim uz dakujem za rady ..nemam pausal dokonca ani kred ake wifi.ktore maju susedia.nic nepotrebujeme .vsetko mame .kedze sme podvodnici kupeme sa v peniazoch.dakujem ostatnim ..ktori hned nerozmyslaju kde a za co pisem sem odial mam tel a net .dakujem pekne za pomoc

obsadenemeno
14. okt 2017

@evajanko tak napis KONKRETNE aku pomoc si ocakavala.

quaxi
14. okt 2017

@obsadenemeno vela ludi o krizovych centrach netusi, alebo sa boja ze ked su v zlej situacii tak automaticky pridu o deti ak sa niekde obratia o pomoc, tak si radsej najprv zistia informacie anonymne cez forum. A ked sa tak pozries na forum, vacsinou autorka ani tak velmi nehlada odpoved na svoju otazku, ako skor moznost vyrozpravat sa o svojich problemoch. 90% tem je skor o pokece na danu temu a autorka temy ma uz vopred viac-menej jasno ako to bude riesit, aj ked sa v uvode pyta co robit. Niekedy sa to vyvinie do debaty a splni svoj ucel, niekedy to skonci zbytocnym konfliktom.

obsadenemeno
14. okt 2017

@quaxi nemusi zistovat cez forum, staci zadat do googla krizove centrum a mesto, odkial je.
Mozno som prilis cynicka, ale uz som tu zazila niekolko takych, co na konci proste pytali peniaze. A zacali tiez pekne nevinne. Ved tieto informacie si mohla pozistovat uz aj predtym, ked videla, ze ten vztah sa ruti do zahuby.
A kde su jej kamaratky, rodina? Ja by som ziadnu svoju kamosku nenechala v starom dome s potkanmi, aj keby sa mala tlacit v malej spalni aj s detmi. Od toho mame priatelov, nie?

evajanko
autor
14. okt 2017

Dakujem mamicky ..vsetko dobre .uz prosim nereagujte.ani som nic nepytali a uz ma chcete stahovat.a neviem co ano chcela som sa vyrozpravat ..len take su tu citlive a chapave mamicky ..ze ste mi poradili a pomohli tym ze musim plakat pred svojim malym synom.

obsadenemeno
14. okt 2017

@evajanko nepisala si, ze sa chces vyrozpravat. Uz v nazve ziadas o pomoc. Tak nam napis, ako si tu pomoc predstavujes. A potom sa ti mozno dostane. Zatial len places a urazas sa.

nelinka2009
14. okt 2017

@evajanko mrzi ma pristup zien... Je tu vela mudrych a bezcitnych... No prepac za otazku, ale preco ta vyhodil? To len tak z nicoho nic aj s malym? Co sa vlastne stalo? Boli ste manzelia?

marlenka222
14. okt 2017

Ach zena! Co ocakavas ked napises potrebujem pomoc a v skutocnosti co ziadas nepises no nakoniec z teba vylezie ze si sa chcela iba vyrozpravat ☹ strucne,jasne-kazdy na teba dlabe, rodicia ta vydedili a nepoznaju ta uz, surodencov nemas, rozum si potratila, mas dieta s nejakym chudakom ktory toho maleho boroka nechal hladovat, ale inak vsetko v poradku? V obci na Slovensku zrejme nezijes,alebo si este nepocula, ze na obecnom urade treba hladat pomoc na centra,soc.azylove domy a podobne? Ked mamicka napise ze som slobodna s dietatom na ulici,potrebujem flasu,plienky,sunar a niekde byvat,isto sa na to lepsie pozera

emilia25
14. okt 2017

Zle sa to cita ked zena a hlavne to nevinne dietatko musia toto prezivat a takto zit.mozno este dat vyzvu ludia ludom tam to overia myslim ked to potom budes zdielat tak co to poslu.ja ked citam taketo pribehy si poviem vzdy boze dakujem ze mam muza co sa dokaze postarat o vsetko a hlavne ze sme zdravi.toto musi byt fest skuska od boha neviem co by som robila.vela sil prajem.

martina8843
14. okt 2017

Otec maleho vas vyhodil odkial? On byva kde? A plati Vam na maleho? U nas su sudy bohuzial na dlho.. Nepisete odkial ste, ale tiez ma napadol azylovy dom pre matky s detmi.

doloresmk
14. okt 2017

skúste sa obrátit na obec, kde bývate, nech vás nasmerujú, krizové centrum, charita, a čo rodina, známi ? Nenájde sa ani jeden človek, ktorý by vás prichýlil ? Viem, že často práve v takýchto situáciach spoznáte ozajstného priateľa, dokonca súrodenca, ale skúšajte,..... nejaká inštitúcia vám určite pomôže, od toho sú !

tslobik
14. okt 2017

A keby sa chcela čo i len vyrozprávať.....no a čo....???Čo je na tom také strašné? Viem aké je to byť bez akejkoľvek opory. A človek keď má takýto stav ako ona, rozum niekedy absentuje a možno ani nie je schopná presne vyjadriť čo chce...Ach jo.

silverrko
14. okt 2017

Ak tam mate tvaly pobyt na policiu oni vam uz pomozu