Práca v zahraničí - agentúry

luxuryfashion
1. júl 2014

Dobrý deň 🙂 Potrebovala by som radu ohľadom vycestovania do zahraničia za prácou(hlavne Anglicko).Ide o prácu ošetrovateľky v domácnostiach,máte s tým skúsenosti?Ak áno bola by som vďačná ak by ste mi napísali nejaké osvedčené cestovné agentúry s ktorými ste boli spokojné 🙂 ďakujem a prajem pekný deň 😉

vanessa22
20. apr 2016

Ahojte,
už dlhodobejšie nad niečim podobným uvažujem a rada by som počula nejaký názor, skúsenosť.
Na stránke profesia.sk som našla link na jednu agentúru, ktorá sprostredkúva prácu care assistan v Anglicku.

Má niekto skúsenosť s konkrétnou agentúrou v linku? Vie niekto poradiť, kde by som si mohla (úradne na SK) overiť, či ide o naozaj korektnú firmu?
http://www.profesia.sk/praca/universal-consulti...

ďakujem 🙂

maryem
20. apr 2016

@vanessa22 Daj si do google, asi yb som to neriskovala..napr.
http://www.porada.sk/t244665-aku-mate-skusenost...

vanessa22
20. apr 2016

marlem vďaka za link, už som orientovanejšia 🙂
Stránka profesia.sk na mňa pôsobí dôveryhodne, ale, samozrejme, oni predsa nebudú overovať každého zadávateľa prac. ponuky...

Čo sa teda týka Universal Consulting s.r.o, tak to radšej vzdávam... nechcela by som dopadnúť ako tí všetci, ktorých oklamali.
Skúsim osloviť niekoho, kto už v Anglicku pracoval.
Kto by vedel o nejakej korektnej a skutočnej agentúre sprostredkujúcej prácu v zahraničí (nie podvodníkoch!), prosím link
Díky 🙂

vanessa22
21. apr 2016

Pre tých, ktorí ešte hľadajú nejakú agentúru, aby mohli vycestovať do cudziny za prácou, som našla toto:
http://www.porada.sk/t3137-agentura-praca-v-zah...
http://www.coolagent.sk/au-pair-leto-2016-bez-r...

Ja si to radšej overím, lebo vraj SK agentúry nie sú až tak 100% spoľahlivé.
Skoro všetky majú zlé referencie a všetky drankajú peniaze od človeka..., čo som banka?
tak ešte uvidím, či ich oslovím...

adeline09
21. apr 2016

Chcela by som veľmi pekne poprosiť o vyplnenie dotazníka nakoľko súvisí s agentúrnym zamestnávaním a je to výskum pre moju diplomovú prácu. Vopred ďakujem
http://goo.gl/forms/OWbMBJdq5j

universalcon
31. júl 2017

@vanessa22
Dobrý deň užívateľ Vanessa22
Už to asi nie je pre Vás relevantné, len neradi čítame o našej spoločnosti, ako o nespoľahlivej agentúre.
Veríme, že pokiaľ by ste si prešli spoľahlivé zdroje a nie anonymné fóra Váš názor by bol iný.
Naším uchádzačom radíme, navštíviť agentúru osobne, napríklad Universal Consulting vie poskytnúť referencie ľudí k nahliadnutiu, denne ich získavame niekoľko a pozitívnych. Prípadne je vhodné pozrieť sa na refs na FB od reálnych ľudí s tvárami 🙂 https://www.facebook.com/pg/universalconsulting...

Ako jedna z mála agentúr na SK máme potrebné licencie aj v Anglicku a Holandsku. Pokiaľ si uchádzač má záujem urobiť seriózny prieskum, jednoducho si zisti tie správne info 🙂 a vie sa rozhodnúť na základe rozumných argumentov.

Veríme, že ste mala štastnú ruku pri výbere sprostredkovateľa a že sa Vám darí.
Universal Consulting

sunshine999
6. jún 2019

Po štyroch rokoch, asi trochu neskoro, ale možno to ešte bude pre niekoho aktuálna pomoc. Takže sa s vami podelím o našu skúsenosť.. Možno pred rokmi to bola ešte spoľahlivá firma. Síce tomu dokážem ťažko uveriť, ale ok. Teoreticky to je možné. Ale moje, sestrine a tiež kamarátove skúsenosti sú hrozné.. Firma si pýta 150€ poplatok. Brať poplatok za sprostredkovanie práce je ilegálne. Takže boli veľmi kreatívny a nazvali to ako poplatok za poradenstvo. Za tých 150€ ti dajú "poradenstvo", konkrétne ti dajú informácie, ktoré si sám môžeš vygoogliť za 5 minút, okej, 7, nech nepreháňam.. Kamarát žil v Holandsku 4 roky, mal bohaté skúsenosti, vedel, čo sú jeho povinnosti po vycestovaní do cudziny a po príchode na Slovensko. Tým pádom o "poradenstvo" nemal záujem.. Pracovníčka z Trenčína sa mu po tomto telefonáte viac neozvala.. Volal jej niekoľko krát (iba počas pracovnej doby a naschvál nie cez obed, a ani raz mu nezavolala späť a ani na mail mu neodpísala "milá" pracovníčka)...Toto je prístup spoľahlivej firmy? Nechce im človek zaplatiť 150€ a od toho momentu s*rú nanňho?? No krása.. Sestra cestovala tiež do Holandska, volala mi na druhý deň vyplakaná, že nevie čo má robiť, nechcú ju pustiť na ubytovanie a nemala prácu!!!!!!! Zaplatila 150€ vážení!!! O ceste a o tom strese už ani nehovoriac... Ja som si k nim neskôr tiež poslala životopis, po kamarátovej skúsenosti som bola zvedavá, ako fungujú. Kontaktovala ma tá istá slečna z Trenčína a povedala som jej, že nemám záujem o "poradenstvo" a nech sa nehnevá, ale nechcem platiť za banálne informácie, ktoré si viem zistiť aj sama. Ale bola som k nej milá a slušná. Bola som totiž zvedavá, ako zareaguje. Jej reakcia? Povedala mi, že nevadí, majú ešte dosť záujemcov okrem mňa a zrušila hovor.. Z Fb som zistila, že majú kanceláriu aj v Dunajskej Strede. Tak som zavolala aj tam. Tam však slečna bola milá a fakt mi chcela pomôcť. Nechápala som, keďže išlo o totožnú firmu, len inú pobočku. Ona asi vedela, že sa to takto u nich vo firme robí bežne, ale dokázala sa vžiť do mojej situácie. Nechcela ma oklamať, ani sa o to nepokúšala.. A to sa mi veľmi páčilo. Ale okrem tohto zážitku celkovo by som tej firme nedala 0 bodov, ale mínus 546... Takže nech sa páči, kľudne cestujte cez Universal Consulting. Veľa štastia.....

universalcon
7. jún 2019

@sunshine999

Milá anonymná pani, alebo slečna.
Ďakujeme za Váš podnet.
Tento mesiac oslavuje naša spoločnosť 17 rokov a môžem Vás ubezpečiť, že všetky tieto roky nám záleží mimoriadne na spokojnosti ľudí.
Ako majiteľka spoločnosti ocením Váš pohľad, aj Vašu kritiku.
Určite však, na 100% viem, že nikdy, ale nikdy sa nestalo, že by ľudia prišli a nemali by prácu.
Pokiaľ Vaša sestra tvrdila, že ju nemá, žiadam Vás o zaslanie jej mena, určite evidujeme kompletný priebeh jej sprostredkovania. To isté platí o Vašom známom a všetkých, ktorý mali mať akože negatívnu skúsenosť.
Určite ako dospelá osoba viete, že každé A ma aj svoje B.
Pokiaľ kandidáti dodržia všetky pokyny, dostavia sa na čas do práce, neprídu pod vplyvom alkoholu, ich správanie je na slušnej úrovni, majú znalosti, ktoré uvádzali v životopisy, nie je absolútne žiadny dôvod, aby do sprostredkovaného zamestnania nenastúpili.

Zároveň Vás poprosím o mená konzultantov, ktorí mali údajne nebyť na telefóne, alebo zložiť telefón, pretože toto sa v našej firme neakceptuje a Vaše tvrdenia preverím ešte dnes.

Zároveň nemáte pravdu, pokiaľ tvrdíte, že ľudia musia platiť za sprostredkovanie práce. Nelegálne aktivity nepodporujeme Vážená pani.

Pokiaľ sa náš kandidát rozhodne, že má záujem vyslovene o zamestnanie, a nemá záujem o asistenciu, absolútne žiadnu z našej strany, kandidáti nám neplatia. Cestujú nám takí každý týždeň. Sú to samostatní ľudia, ktorí majú napr. v Holandsku BSN číslo, majú svojho dopravcu, nepožadujú, aby sme im boli k dispozícii počas cesty a pobytu.

My poradenské služby, ktoré sú nad rámec sprostredkovania zamestnania zabezpečujeme na základe dopytu našich kandidátov, ktorí sa cítia bezpečnejšie, pokiaľ im agentúra zabezpečí plnú podporu, poskytnem im informácie o tom, ako získať príspevky a finančné benefity, ktoré sa pohybujú v dosť vysokých sumách za rok (aj 1,200€ ročne + vrátenie daní, pokiaľ sa rozprávame napríklad o Holandsku).

My nie sme anonym, ale živá firma, kde sa môžete hocikedy zastaviť. Moje meno je Lucia Henčelová, som zakladateľkou spoločnosti a ďakujem, že mi všetky podnetné informácie zašlete ešte dnes na lucia@universalconsulting.sk.

Želám všetko dobré.