Priateľova rodina nám stále necháva psa na starosti. Ako to riešiť?

2. feb 2025

Baby priatelova rodina má psa,v skratke nevychovaný,plzne,o 2rano s ním treba chodiť na veľkú potrebu a nehorázne slintá…vždy keď oni zdrhnu na dovolenku čo je xkrat za rok dajú to na starosť synovi…
Ja mám zvieratá rada,ale jednoducho takého psa v domácnosti nechcem a absolútne už nie vyťahovať tu srsť zovšadiaľ kde sa zapichne…preháňam alebo by ste to tiež stopli?

maddie1711
2. feb 2025

Ja tiež chodím kade tade, mame dvoch psov ale za mňa je jednoduchšie keď psy ostanú doma, a otec ich len chodí venčiť. Radšej mu dam peniaze na naftu nech chodí častejšie ako by som ho mala zaťažovať a psov teperit do prostredia, ktoré je im cudzie a necítia sa tam komfortne. Samozrejme sú to väčšinou max 2-3 dni. Na dlhšie si ich beriem vždy so sebou. Takže nepreháňas. Ak chcú pomôcť so psom riešila by som to takýmto spôsobom

autor
2. feb 2025

@maddie1711 tiež som mu to navrhla že pokiaľ chce sa starať o psa nech ostane spat v rodičovskom dome… ale príde mi to choré …inokedy ho vedeli dať do hotela len on ho ľutuje… proste žiadna zodpovednosť …

colsami
2. feb 2025

Som psickar, majitel, chovatel, ale nemyslim si ze prehanas. Fakt nemam rada nevychovane psy (vina ich majitela) a nie, v mojom dome a pri mojej rodine a detoch by som takeho psa netolerovala na ziadne pobyty. Vychovany normalny pes, nech sa paci, je vitany, ked treba pomozem a postaram sa, ale toto rozhodne nie.

Ako si to vykomunikujete, uz je na Tebe a frajerovi... A vidis, evidentne je to vec Tvojho frajera, kedze jeho rodicia nemaju problem dat psa na tu dobu do hotela. Takze ries s frajerom, jedina cesta.

abbey1
2. feb 2025

Čo znamená nevychovaný pes?

pribinak
2. feb 2025

@abbey1 to som sa práve chcela opytat 🤨

zuzanita1609
2. feb 2025

Ľudia musia mať ku zvieratám vzťah 😁. My keď chcete ísť na dovolenku, necháme celý dom so psami (2 vychované nemecké ovciaky) buď môjmu mladšiemu bráškovi s maminou, ktorí vedia,alebo budúcej svokre, ktorá má radšej čivavy a maltezaky 🤭. Pritom sú ešte 3 mačky vonkajšie a kone 2 kusy,ku ktorým tiež iba môj brat
Chcem tým povedať,že svojho miláčka iba ku tým,čo chcú byť pri nich/ňom.😉

pribinak
2. feb 2025

Ak s ním treba o 2.00 ráno chodiť von na potrebu tak je zle krmeny, zle naučený na hygienu, alebo má zdravotný problém …čiže všetko vina majiteľov

deti95060810
2. feb 2025

určite by som ich domov k sebe nebrala... nech sa svokrovci zariadia ako chcú.

mandarinka555
2. feb 2025

Žiadna dovolenka by mi nestála za nič, ak by som musela svojho psa "odložiť" 🙈

autor
2. feb 2025

@colsami
Tak on sa viac zastane toho psa...lebo však chudák... a na všetko doplatí len náš vzťah lebo ja odmietam mať narušený biorytmus kvoli tomu ,že ten pes v noci nespí....
@abbey1
Nevychovaný v zmysle ,že začne pobehovať ako besný....prechádzky nad ránom... vyskakovanie na gauč...alebo že proste iba nezaspí ,ked nie je v posteli,čo ja neznesiem s prepačením "osratú" posteľ...je to vrchol...
@deti95060810
No tak to bude asi na široké lakte ja alebo pes...

wolf_
3. feb 2025

Podľa popisu, resp. toho čo tak nejak cítim medzi riadkami si myslím, že ten pes nebude až taká strašná pohroma, ale že ti skrátka vadí pes vo vnútri/máš inú predstavu o tom ako by mal pes fungovať.
Čo je úplne OK, ten pes je zodpovednosť majiteľov, nie tvoja. A ty nie si "úschovňa". Keď mám psa, tak musím rátať s tým, že to ovplyvní aj dovolenky, či už tak, že na ne nejdem alebo že tam beriem aj psa alebo že ho dám na starosť tam, kde je vítaný - čo u vás nie je. Ale to si musíte vy vykomunikovať. Tu s tým asi nepomôžeme...

simonka1304
3. feb 2025

Ked chodia často na dovolenky,tak chudobní nebudu..tak nech si zaplatia hotel pre psov..

elenka74
3. feb 2025

Ja strážim synovho psíka a nemám s tým žiadny problém. Spáva so mnou posteli a nie je osratý, ani nijak špinavý, keď prídeme z vonku, vždy sa dobre vyutiera. Nemáš ho asi dosť rada, preto ti na ňom všetko vadí.

pribinak
3. feb 2025

Myslím, že tu je celkom iný problém ako pes……a to, že priateľ neskace ako ty piskas, hold musíš si nájsť väčšieho pajaca

natalka13
3. feb 2025

Pes v posteli? Toto by u mna nepreslo a ani pes u mna v byte.
Koho je byt? Ak priatelov moze si tam nastahovat aj zirafu.
Zober sa nabuduce prec na cely pobyt psa u vas, nech si to priatel uziva sam.

luccija
3. feb 2025

Tak nech ide spať k rodičom

vilma7
3. feb 2025

Tak priateľ.je problém, nie rodina...lebo jemu je ho ľúto a stále ho vezme. A rozprávala si sa s.nim? Ze to nechceš?

tramtada31
3. feb 2025

Podstatná info aj je, keďže pes zije aj 15 rokov (nasi sa nám tým vyhrážali a dožila sa nám 16 rokov a dva mesiace), že ako je pes starý a či nebol zaobstarany, lebo ho tvoj priateľ chcel a z toho plynúce povinnosti aj z jeho strany. Na druhej strane aj chapem, že je tazke si zvyknut na chlpy, keď si psa nemala, na to treba mat k psovi vybudovaný vzťah, aby si to tolerovala. Ja psy milujem, takze mne by to nevadilo, mne by viac vadili návštevy a prespavacky svokrovcov 😀

domkakvet
3. feb 2025

Nech ide spat tvoj priatel tam a nie pes k vam.

danica2711
3. feb 2025

najprv sa zameriam na technikálie: byt, kde teraz bývate, je koho? Tvoj/priateľov/podnájom? Ak tvoj, máš právo povedať, že proste pes nepríde a priateľ to musí riešiť inak. Ak priateľov, bohužiaľ má tvoje slovo právne malú váhu, tam už ide len o vzťah a ohľaduplnosť. Ak podnájom, ktorý platíte 1:1, je to vec dohody - variantov je veľa. Aj variantov vývoja vášho vzťahu je veľa, pes je možno len katalyzátor

xena0
3. feb 2025

Máme psa doma ale toto by aj mne vadilo

nin12345
3. feb 2025

Neprehanas niekto jednoducho psov doma nechce a hotovo. Mali by sa aj teba opytat ci ti ten pes nevadi. Ale niektori psickari su fakt trafeni uz som zazila aj to ze do rodinnej chaty si vtrepala navsteva obrovsku uslintanu dogu a nikoho sa neracili spytat ci im tam ten pes neprekaza a to tam boli aj male deti! Mne malicky pes co neslinta a nepusta chlpy nevadi ale velke uslintane psy ano - smrdi mi to a je mi to nechutne a nechcem s nimi zdielat interier a gauc napriklad.

anouschka5
3. feb 2025

@colsami chovateľ alebo množiar lebo to je sakra rozdiel

colsami
3. feb 2025

@anouschka5 Tvoja otazka je uplne ale uplne odveci. Hovorim chovatel, tak asi myslim chovatel. A na urcitej urovni a to hovorim ako fakt a nie vystatovanie 🙄

129oveciek
3. feb 2025

Jezis no ja by som sa zblaznila, absolutne by som toto netolerovala.. a to co tu pisala nejaka ze asi nemas psa dost rada.. nie kazdy chce mat v posteli zviera co si olizuje vlastne gule a potom ide olizovat teba.. ja mam zvierata tiez rada ale existuju urcite hranice ktore ma kazdy nastavene inak a treba ich akceptovat.. priatelovi razne vysvetli ze moze ist spat ku psovi ale nech ho netaha k vam

zuzanita1609
3. feb 2025

Pes do postele nepatrí, ani žiadne zviera tam,kde sa aj mne ako milovníčke zvierat ježia chlpy,aj napríklad mačky na kuchynských linkach 🤭...každý musí vedieť kde je jeho miesto a čo smie a nesmie.Logicky by som to poriešila s partnerom. Bo tu nie je problém havo...😏.

martin96321
3. feb 2025

@abbey1 Napriklad taky,akeho mala neter na tri dni doma.....prisla z prace a zaclony roztrhane,topanky rozzute,garniza na zemi, kvety vytrhane z kvetinacov.......skoro ho zabila......na dalsi den gauc roztrhal a nejakym sposobom sa dostal k vetrovke co vysela v predsieni a rozdriapal aj ju.......ona je psickarka, ma rada asi radsej zvierata nez ludi,ale toto nevydrzala

0silvia0
3. feb 2025

Ja chapem, ked nemas k tomu psovi vztah, tak ti vadi pes v byte a posteli a tak.
Dohodni sa s frajerom, nech spi u rodicov, popripade tam chodte obaja, pes bude vo svojom prostredi. Ty budes mat zmenu prostredia, pes ti "nezaserie" tvoju postel a frajer tam nebude sam

lenka.25
3. feb 2025

Moja kamoska ma takého debilneho psa, že ani keby sa rozkrajala , ho strážiť nikdy nebudem . Tiež v interiéri skáče a behá ako splašený , nevie sa aj hodinu zastaviť , potom hocikedy ocikava steny 🤯 , bez príčiny šteká . A to ja sama mám tiež psa a psy milujem , ale jednoducho tohoto jedinca neznesiem u seba doma , čiže úplne ťa chápem .
Minule tiež chcela , či jej na týždeň nepostrážim psa , išla na dovolenku , tak som sa jej slušne snažila vysvetlit , že chodim do práce a ja si nemôžem dovoliť , aby mi cely deň štekal v byte , veď by sa susedia zbláznili , lebo fakt neviem akoby sa správal sám v cudzom prostredí a ona úplne vážne , že veď si snad zoberiem dovolenku , aby som s ním bola doma 🤣 .
Za mna nepreháňaš , naozaj nechápem ,keď už teda priateľ chce pomôcť , prečo aspoň nejdete na ten týždeň bývať ku ním domov

nyusika
4. feb 2025

A frajerovi ten pes vaši tiež ?
Super riešenie navrhla
@0silvia0 - choďte do domu jeho rodičov