Problémy s priateľkou

sillyx
5. júl 2018

Ahojte, chcem sa vam zdoverit a poziadat o radu.

Pred 2 rokmi som sa prestahoval do anglicka a dal sa do kopy so zenou ktora je o 8 rokov starsia odomna (Mne je 24) , uprimne mal som vo svojom zivote par dlhsie trvajucich vztahov ale s nou to bolo ine, chemia, kazdy jeden moment kazdy den bol intenzivnejsi ako v ktoromkolvek vztahu pred nou, byvali sme spolu relativne velmi casto kedze obaja milujeme cestovanie. Beriem ju konstantne na nove miesta, kempujeme ci prenajimame pre seba malu lod. V podstate lovestory ako z pribehu od Pilcherovej, az do teraz.
Vzdy som sa snazil byt co najlepsi, idealizovat sameho seba z jej pohladu ale smrt v rodine mi priniesla tazsie chvile pri ktorych som myslim kusok vytriezvel, je logicke, ze ked stratime niekoho kto je nam blizky tak nemame chut tancovat a radovat sa, vyustilo to az do miernej hadky u mna doma kde som sa jej snazil vysvetlit co sa deje a, ze je to iba docasne ale v tejto chvili potrebujem zenu ktoru som poznal nie jej odmeranu a chladnu stranku. Pri tejto hadke mi povedala, ze sa so mnou citi dobre ale, ze neveri na lasku a vlastne ma ani nikdy nelubila. Nozom priamo do kosti, este aj s pravotocivym pohybom. Viem, ze je v kontakte s byvalym s ktorym bola 2 roky, mne to nevadi su predsa priatelia ale v poslednej dobe vidim, ze je ina. Kto predsa na frazu lubim ta odpovie nemal by si?
Mam pocit, ze do toho davam vsetko iba ja a prerasta mi to cez hlavu, zazil niekto podobnu situaciu ?

januelik
5. júl 2018

@sillyx Prehodnot svoj zivot a hlavne to, ci ti stoji byt s niekym komu povies lubim ta a ona na to nemal by si.....Stracas cas

0silvia0
5. júl 2018

@sillyx áno, máš správny pocit a zaľúbený si len ty... po takýchto slovách by som nemala chuť byť s chladným človekom, ktorý si chce len užívať a nevie podržať partnera v ťažších chvíľach... Ono je ťažko podržať niekoho, na kom človeku vôbec nezáleží. Ak by ťa ľúbila, podržala by ťa a pochopila.

moonlight1210
5. júl 2018

@sillyx bavilo ju citit sa jedinecna, zaujimava, obletovana. Daval si jej potrebnu iskru a dobry pocit zo seba samej. Robil si jej dni zaujimave. Bol si osviezenie. Bol si skvely doplnkovy vyzivovy prostriedok.
Vazne s tebou ale nepocitala.
Teraz si expiroval, tak naco ta este drzat v policke?

1inis1
5. júl 2018

@sillyx na 24 rokov mi prídeš dosť rozumný a ano, je ľahké ľúbiť niekoho v čase pohody, radosti ale skutočný vzťah vychádza najavo pri ťažkých životných chvíľach. A keď vtedy pri tebe ten druhý nestojí najviac...nie je to dobré, ale vôbec. Opora v živote je veeeeľmi podstatná záležitosť.

gir
5. júl 2018

Možno sa cítila sebavedomejšie že má mladšieho priateľa ale po tomto čo ti povedala a ako sa zachovala to nieje žena pre teba.

sillyx
autor
5. júl 2018

@1inis1 dakujem, som rovnakeho nazoru prave preto som sa konecne prekonal a anonymne zdoveril, problem je v tom, ze sa nad tym dokazem sam racionalne zamysliet a je mi zo sameho seba do smiechu ale bolo to ako narazit do muru kedze to boli skoro 2 roky bez akejkolvek hadky ci problemu, zacalo to cele nedavno

1inis1
5. júl 2018

@sillyx Ano, to je prirodzené....ale tým človek dospieva, proste ťa to len posilní do ďalšieho prípadného vzťahu. Ber to tak, že si lepšie spoznal aj sám seba a vieš, čo v budúcnosti od partnerky očakávaš a čo nechceš. Život pred tebou...je lepšie možno sústrediť sa viac na budúcnosť. A v podstate pozitívum je, že si to zistil docela skoro. Horšie je, ak takéto zistenie príde oveľa neskôr, napr. už v manžel., kde sú aj deti.

obsadenemeno
5. júl 2018

@sillyx myslim, ze vsetci sme zazili nieco podobne..... stava sa to, formuje nas to, uci nas to, dozrievame zazitkami..... neanalyzuj prilis, skor skus akceptovat ze proste nic netrva vecne, hlavne v mladosti.

penelope11
5. júl 2018

Nechem byt zla, no pride mi to, ze takyto vztah moc cenu nema. Asi aj keby si sa snazil akokolvek, tak ona sa proste zmenit nemusi

pribinak
5. júl 2018

sam citis, ze toto nie je dobry a funkcny vztah, radsej odist z kratkej cesty, ako riesit spolocne dieta, majekty
si mlady chalanisko, este mas casu a casu

deti95060810
5. júl 2018

už len ten vekový rozdiel nie je dobrý...a možno jej to vadí....využila ťa a teraz pozerá ako to skončiť...

sardinka32
5. júl 2018

Ono kazda minca ma dve strany...pises, ze si sa snazil byt co najlepsi a idealizovat sam seba z jej pohladu, potom si sa zmenil pod vplyvam istej neprijemnej zivotnej udalosti v rodine a ona to zrejme nevedela prekusnut...ako si sa spraval, to vies len Ty. Scasti si mozno mozes zato aj Ty sam, ak si to idealizovanie sameho seba hnal do krajnosti...za 2 roky ani jedina hadka? Dalej ma zarazilo, ze Ti povedala, ze Ta nelubi...a to predtym ste si lasku nevyznavali? Povedala Ti, ze Ta lubi?...lebo ak predtym ano a teraz nie, tak za tym moze byt to, ze si prejavil svoje prave JA alebo ten jej byvaly. Ked povedala, ze by si ju nemal lubit, mohlo by znamenat aj to, ze nieco ine uz riesi. V kazdom pripade si myslim, ze toto uz asi nie je perspektivny vztah. Tato zena sice vravi, ze neveri na lasku, ale to su len take reci, kym nenajde toho praveho...sorry za uprimnost.
@sillyx

maty112
5. júl 2018

Kde su ti chlapi co su chlapmi a riesia svoje trampoty pri pive s chlapmi.... To fakt na konovi?? Ani neviem ci mam zastavit smiech alebo spustit plac 😀

reni666
5. júl 2018

@maty112 nechápem takéto ženy čo si pravého chlapa vedia predstaviť iba v krčme s pivom..

1inis1
5. júl 2018

@reni666 presne toto som chcela napísať..... Tam sa teda toho vyrieši....s promile v krvi...

maty112
5. júl 2018

@reni666 ono je to trosku metaforicky podane moja... 90% to tak aj pochopia;)

reni666
5. júl 2018

@maty112 no čo už nechajme to nechcem mu kaziť tému

jana_eyre
5. júl 2018

@maty112 to je dost naivne si mysliet, ze muzov taketo veci netrapia a ked ano, tak to rozoberaju "chlapsky" medzi sebou niekde pri pive..

mna skor zaraza, kde sa zrazu na internete berie tolko zien co sa cynizmom chcu podobat na tych muzov pri pive 😉

asia83
5. júl 2018

@sillyx Podľa mňa ste narcis, ktorý nevie prežiť, že žena odmietla vás, podľa vás "dokonalého" muža. Prepáčte. Treba dospieť, mladý muž.

maty112
5. júl 2018

@jana_eyre cynizmus je zalezitost chlapska? Tak potom umrncany chlapi na konovi su fakt normalka..🙂

maty112
5. júl 2018

@asia83 ze dospiet...sice dnes sa dospieva do 60tky :D staci vypnut kona, vyliezt na bicykel, nejaky kopec horu, pripadne ist si kopnut do lopty a pod. v ramci chuti..a hned to bude inac vyzerat.. :D

frerik
5. júl 2018

@maty112 A preco teda ty nekopes do tej lopty ako radis mlademu muzovi a vysedavas na konovi?

ebi88
5. júl 2018

Ona je anglicanka?

maty112
5. júl 2018

@frerik nemam problem s priatelkou 😀

mala_hobitka
6. júl 2018

@sillyx Ona ťa nemiluje, nebude milovať a si pre ňu len muž "na zábavu". Keď prišlo na vážnu vec tak sa stiahla a čakala "kým to prejde" a zase budeš zábavná hračka. Môžeš s ňou ďalej tráviť čas a dúfať, že sa to zmení a časom si konečne pripustiť, že sa to nezmení nikdy a ísť ďalej. Prípadne počkať,kým ťa sama pošle k vode až narazí na niekoho zaujímavejšieho. Alebo vezmi zbytok svojej hrdosti, ukonči tento nevzťah a predtým, že začne znovu randiť, skús sa zamyslieť, čo v živote od ženy svojho života potrebuješ a čo takej žene môžeš ponúknuť aby to naozaj fungovalo.

libawet
11. júl 2018

@sillyx nuž mala Ťa len na tie chvíle radovánok, smiechu, zábavy....keď prišli vážne veci, odskočila, už sa jej to nepáčilo. To nie je žena na život.

eliska13
11. júl 2018

@sillyx ja by som to nedramatizovala.Trocha spadli ružové okuliare, máš zle obdobie, hádka ..každý v hádke vysloví slová, ktoré majú toho druhého zaboliet.Mozno ty si ten romantik ona reálna chladnejsia...dala by som tomu cas aj tak v živote ide kazdy sám za seba netreba sa spoliehať na druhych.ty si čakal oporu pochopenie....možno má iné prežívanie a reaguje takto...
Ty vieš aké boli tie 2 roky skôr by sa mi nepáči ten vekový rozdiel....časom uvidíš nepodkladaj sa ako na tácke a ona bude kralovna

romiada
4. aug 2018

@sillyx Stará známa poučka: Ľudia sa prejavia v kritických situáciách