Rodina verzus čistá fraška

katuskatt
13. sep 2015

Mam dost velku rodinu,vela tiet,bratrancov,sestranic. . . Vzdy sa navstevujeme,oslavujeme,casto sa navstevujeme. . . Len bohuzial ked sme spolu bavi sa kazdy s kazdym a potom na seba za chrbtom kydame. Robime rozbroje medzi sebou a mna uz to strasne unavuje a stve,hlavne kvoli mojej dcere. Nechcem aby vyrastala v takomto prostredi. Vobec neviem,ci je to tak aj v inych rodinach alebo len v tej nasej.

nikuskamoja
13. sep 2015

V máloktorej to tak nie je. A ak vôbec nejaká rodina aj je... Vy sa aspoň navštevujete a tvárite sa, že ste rodina, lebo ja si takto rodinu nepredstavujem a aj ťa chápem. Ja tiež nemám rada faloš. Veď načo sú mi takí ľudia - rodina, ktorí sa iba hrajú a za chrbtom aj tak pre nich ty nič neznamenáš. 😒

timea7
13. sep 2015

No nie v každej, aspoň ja to v našej nepociťujem, ale viem, že niekedy stačí, ak sa v rodine stretnú dve alebo dvaja, pre ktorých je kydanie na druhých športom a už to ide. Nikto ti nebráni na spoločnom stretnutí povedať, že ti je z toho všelijako, že ťa to mrzí a ak nechceš, aby tvoja dcéra vyrastala v takom prostredí, tak ju tam jednoducho nevoď.

pribinak
13. sep 2015

Ale ved to je slovenský folklór ;))) podľa mna sa take tetky ci ujkovia nájdu v každej rodine

katuskatt
autor
13. sep 2015

Mame napriklad problem s bratovou priatelkou,ona na mna,moju dceru,priatela a na moju mamu nakidala plno spiny,nadavala na nas,dokonca na moju dceru,ktora mala vtedy len 5 dni a nic jej neurobila. My sme pritom neboli,ale cela nasa rodina sa o tom bavila,hovorila nam o tom . . . tak sme to snou isli riesit,vsetko sme jej povedali,co sme sa dozvedeli aj od koho. O ked sa jej ti doticny mali postavit zoci voci,tak to vsetko popreli,ze oni nic take nepovedali a my sme ostali ty zly,ktory proti nej nieco maju a vymyslaju si.

nikuskamoja
13. sep 2015

@katuskatt je to ťažké a to viac, že je to tvoja rodina. Najlepšie je ignorovať do takej miery akej sa to len dá. Najhoršie je ak človek ma vychovávať v takejto rodine deti. (prepáč, že som ti vymazala komentár, ale dala si ho pod môj príspevok na plochu).

babydesire
13. sep 2015

katuskatt To je asi v kazdej rodine.Ked som bola mala myslela som si,ze ako pribuzny sme pevne zomknuty.az ked som vyrastla vsimla som si ze take ruzove to vzdy nieje ani nikdy nebolo a nebude.nejde o to ci je to rodina ale o ludi v nej,nikto z nas nieje dokonaly a tak vzniknu hadky a odlisne nazory.problemy,spory za vsetkych sama nevyriesis.skoda,ze neviem ako to robili moji rodicia,ked o mnohych sporoch,ktore boli, sa dozvedam az ako dospela a to urcite neviem vsetko.proste sa take veci pred malymi uskami nerozoberali.ak ma niekto z tvojej rodiny potrebu rozoberat ineho pred tvojou dcerou tak mu vysvetli ze si to nezelas.snad to budu tolerovat

katuskatt
autor
13. sep 2015

@nikuskamoja nevadi,ja som si to ani neuvedomila,kam pisem. Ja sa to snazim ignorovat ale niektore veci sa ignorovat nedaju.

katuskatt
autor
13. sep 2015

@babydesire u nas v rodine sa bohuzial netoleruje nic. A niektore rozbroje maju na svedomi ludia,ktory sa do rodiny prizenili a myslia si o sebe neviem co. A potom sa to taha na celu rodinu.

natalym
13. sep 2015

Klasika.

babydesire
13. sep 2015

katuskatt to o tej tvojej "svagrinej" mi pripomina kamoskinu situaciu..nakoniec jej rodina prisla nato ze mala pravdu a ze draha kamoskinho brata nieje taka za aku ju mali...rozisli sa (ze si potom on spackal zivot s inou zenou,je uz dalsi pribeh)... V takychto konfliktoch poznas aka je tvoja rodina - zbabela,lebo sa nechce miesat (ale miesa ked sa im to hodi) alebo ma guraz a stoji si za svojim

katuskatt
autor
13. sep 2015

@babydesire presne toto je aj jeho pripad,s byvalou bol 13 rokov,mal byt,auto,peniaze . . . . teraz ma inu a okrem nej jedine co ma su dlhy,hypoteka na krku a rodinu s ktorou sa kvoli nej nebavi

babydesire
13. sep 2015

katuskatt aj ja mam problem s bratovou priatelkou a moji rodicia si myslia ze by sme sa mali tolerovat a mat radi...a niesom jedina kto ju ma v zuboch,aj moj priatel,a viem o 3sesterniciach,ktore ju nemusia..hm,niesi v tom sama..snazim sa ju ignorovat a vyhybat sa jej,no neda sa to vzdy..neviem ci ma ohovara,to asi nie.ale vadi mi ako manipuluje mojim naivnym bratcekom a mojimi rodicmi..a nemozem stym nic urobit

katuskatt
autor
13. sep 2015

@babydesire mne to hovori moja mama,pritom nadava aj na moju mamu. Ja sa s nou nebavim,nestretavam,ledvaj sa pozdravime. Ale co jej nidky nezabudnem je ako nadavala na moju 5 dnovu dceru a o mne povedala ze som mala pri porode umret. . . pricom to tak aj skoro bolo a to uz je fakt vela.

babydesire
13. sep 2015

katuskatt aj moj brat ma hypoteku na seba,ona bez prace s nevychovanym synom (otcom je jej manzel,neni rozvedena!) a na materskej s druhym synom (bio otcom je moj brat)

katuskatt
autor
13. sep 2015

@babydesire ona je tiez bez prace,ale jej vinou. Ona je totiz hoto nazoru,ze zena ma byt doma a muz sa ma o svoju zenu postarat. Ale neni su manzelia.

babydesire
13. sep 2015

katuskatt tak to je strasne co povedala..tvoja mama len zatvara pred pravdou oci..stym asi nic neurobis.mrzi ma to

katuskatt
autor
13. sep 2015

@babydesire tak zatvara lebo ona ma mojho brata postaveneho na nejakom pjedestali a nikto na neho ani na nu nemoze nic povedat.

jana_eyre
13. sep 2015

@katuskatt ja mam v rodine vztahy dobre (mam 3roch surodencov s rodinami, muz 2 sestry s rodinami - stretavame sa a samozrejme su aj veci ktore nas rozdeluju, ale o tych sa radsej nebavime a nezabijame cas hadkami.. teda len moj brat stale nechape, ze pri mne nema vytahovat svoju xenofobiu 😅 )

len ma zaraza, co pises, ze ti potencionalna svagrina priala.. mne take prianie nepride normalne a dost ma to sokuje.. ako sa k tomu postavil brat? asi by som si v prvom rade pohovorila s nim, aj o tom ako urazila male babo.. ved s nou zije on, a ty si jeho rodina taktiez, takze by sa mal starat o to, aby taketo velke konflikty nevznikali a vyriesili sa.. nema ona nejaky psichycky problem?

moj muz je mierny clovek, ale keby som uz len vo sne povedala nieco taketo na jeho sestru, asi by ma vysadil pred dom.. ziaden problem sa nema riesit takymto ohovaranim a urazanim - robia to len psychicky labilni ludia..

katuskatt
autor
13. sep 2015

@jana_eyre tak vies ona poprela,ze to povedala a on uveril samozrejme jej a my sme ostali ty zly,co proti nej intriguju. A to po mne chcela aby som sa jej ospravedlnila. Ja jej a to nemam zaco. Tak ona je psychopat. Raz nam volala,ze brat si vypil a ked dosiel domov tak ju strasne zbil,ze je cela modrinova,ma monokel. . . . a ked sme ju na druhy den stretli tak povedala,ze sa jej to uz zahojilo 🙂

babydesire
13. sep 2015

katuskatt tak to je strasne co povedala..tvoja mama len zatvara pred pravdou oci..stym asi nic neurobis.mrzi ma to

babydesire
13. sep 2015

ospravedlnujem sa,ze sa tu niektore moje prispevky objavuju viackrat.pisem cez mobil a obcas to blbne.prosim ignorujte takuto dualnu spravu.dakujem

katuskatt
autor
13. sep 2015

@babydesire jasne 🙂

alicam
13. sep 2015

Rodina - nerodina, keď s takými ľuďmi byť nechceš, nebuď s nimi. Je na tebe ako si zorganizuješ svoj čas. A pamataj pritom, že život máš len jeden. A čas je v ňom sakra drahý. 🙂

maria1989
14. sep 2015

@katuskatt obmedz/zruš stretávky. ja som to tak spravila už dávno a mám pokoj.

katuskatt
autor
14. sep 2015

@maria1989 uz aj nad tim rozmyslam. Alebo aj priatelovi rodicia,stale sa im nieco nepaci. Malu vidia len raz za mesiac aj to musime ist my k nim a oni sem vobec. Nijako nam nepomahuju. Len kritizuju a rozkazuju. Je to cele na nervy.

majulino
14. sep 2015

aj v nasej rodine je to tak a tiez mam toho dost bohuzial alebo nastastie deti ich miluju a oni zase moje deti som medzi 2 mlynskymi kolesami nakolko tam mam krsnata a 5 rocneho brata

katuskatt
autor
14. sep 2015

Ja sama neviem ci sme boli vzdy taka rodina a ja som to len nevedela,alebo nechcela vediet. Alebo sa to stalo neako casom. Zaujimave je,ze ty co na seba kydali sa teraz strasne rodinkuju a drzia pri sebe a ohovaraju ostatnych. Takychto skupiniek je vela a niektory to hraju na viac stran,potom si vyberu co sa im viac hodi.

majulino
14. sep 2015

@katuskatt to akoby si o nasej rodine pisala 😀 mne je z nichobcas do smiechu s manzelom si potom z nich utahujeme 😀 😀 😀 😀

sheila72
14. sep 2015

Podľa mňa je to tak všade. Tiež som bola najskôr zhrozená, pretože nemám vo zvyku niekoho ohovárať. Potom ma napadli myšlienky typu "určite ohovárajú aj mňa"...robila som si starosti ale nakoniec som zistila, že takí sú ľudia. Dcére to nijak neublíži, ona to minimálne do svojej puberty vnímať nebude a vo väčšine rodinách sa pred deťmi o istých témach / ľuďoch nehovorí ;)

katuskatt
autor
15. sep 2015

@sheila72 u nas v rodine sa o tom rozprava aj pred detmi,ty to potom vecinou hovoria dalej.