Ahojte, chcem sa podeliť s vami o jednu záležitost.ide proste o to že švagriná by mala oslavovať 30tku.mam z prvého vzťahu syna ktorý je autista,a teraz mám s priateľom 10 mesačnú dcéru, pozývajú nás na oslavu len problém je v Tom že ja s malou môžem prísť ale syna mám nechať doma, lebo švagriná si chce užiť oslavu ...a proste som povedala buď pôjde aj môj syn alebo budem s deckami doma.. nebudem robiť rozdiely...aký je váš pohľad na to?
Správne! Aj ja by som v tejto situácii šla s oboma deťmi, alebo vôbec.
@mizz5678. Ak je to jen prianie...je na tebe ci ho akceptujes....ma na to asi svoje dôvody, ry to však nemusíš akceptovať.....a neist alebo sa rozhodnúť akokoľvek....som za integráciu deti....mame aj 4 handicapovaných deti v rodine.....ale rešpektujem ak ma niekto želanie.....je to jej oslava a predstava.....zjavne chce mať všetko ako si vysniva
Nešla by som. Ani len s 10mesacnou to nebude o nič ľahšie uzitelna si oslava ani pre teba.
za mna malo info a ak je to napr v restike a pod a pre syna by tam bolo privela podnetov hluku novych ludi a pod a je napr NFA tak je to za mna pochopitelne ze svagrina chce aby si prisla bez neho
ak ale nechces tak teda nechod ale nebran priatelovi ist na oslavu svojej sestry to by nebolo fer
my sme mali v rodine obdobnu situaciu (ale ina diagnoza) a dana osoba to vzala v pohode aspon na oslave mala klud bez stresu si to uzila
@mizz5678 No je to od nej velmi drze ti to takto formulovat. Ak chce mat na oslave klud a ziadny detsky krik, nech nevola nikoho s detmi, ale vyclenit dieta koli tomu ze ma diagnozu je nevhodna diskriminacia.
@pieksamaki tak tak, ja to plne akceptujem... A že či nemôžu môjho syna zavarovat babka s dedom... No reku ne... Buď pôjdu oboja alebo nikto
@mamina7070 ja mu nebránim aby šiel na oslavu svojej sestry, nech ide kľudne... Ale ja nebudem robiť rozdiely medzi deťmi za to že môj syn je iny
@mamina7070 áno môže byť v Tom že neviem ako sa môže zachovať pri väčšom počte cudzích ľudí, aj keď teraz má problém s jedením musím ho aj 300krat upozorňovať aby jedol...atď.a beriem to v pohode,veď je to jej oslava..prajem jej nech si ju užije
Ja by som nešla … dotklo by sa ma to … mužovi by som nebránila, ale úprimne? mrzelo by ma keby išiel bez nás …
@mizz5678 a syn chodi do specky ? mas na neho opatrovatelsky? nema agresivne prejavy pri hluku neznamych ludoch ? a kolko ma rokov?
za mna robis chybu ze nejdes ale tak ty musis vediet
a keby si ty ostala so synom doma a priatel nech ide s dcerou ? aj to je moznost aby sa on necitil blbo zasa
@mamina7070 áno chodí do specky,beriem opatrovateľský...nemá agresívne prejavy,len je teraz taký že sa z ničoho nič rozplače..má 12rokov
@mizz5678 nechala by som rozhodnutie na teba, ved keby tam s nim bol problém, ty sa musíš postaviť a zobrat ho domov. Proste poznáš ho najlepšie a vieš ci takú oslavu zvládne. Od svagrinej je necitlive ti povedat, že máš nechať svoje dieťa doma (lebo je autista.) Je to síce jej oslava ale mňa by sa to dotklo. Dieťa nie je pes aby si ho len tak dokladala keď sa niekomu nepáči.
@mamina7070 no to ne,on by si chcel aj trochu vypiť a dať mu na starosť malú, keď je mala namna strašne naviazaná idem len na wcko a začne strašne plakať...
@mizz5678 ale zasa opatrovatelsky nedavaju len tak , ja ta chapem si matka branis si dieta atd ale aj pre buducnost aj s ohladom na buducnost dcery by bolo vhodne najst model kedy budete robit aktivity aj zvlast
Nešla by som. Ani s jedným a ani s druhým.
@mamina7070 no opatrovateľský mám kvôli tomu že je tam mentálne postihnutie.. myslíš aktivity zvlášt s dcérou ?A kde by som ho dala???
@mamina7070 podľa mňa je dcérka ešte malá na to aby išla na oslavu s otcom, ktorý si chce vypiť. 10 mesačne dieťa potrebuje ešte veľkú starostlivosť, ne pripitého rodiča… a ak má práve obdobie separačnej úzkosti, tak to správanie možno “pokazí” oslavu viac ako autistický brat 🤔
Ja by som nešla a ani deti.
10 mesačné dieťa tiež nepotrebuje ísť na tetinu oslavu. Môže to zvládať dokonca horšie ako starší brat. Naša sa od tohto veku veľmi hanbila a keď sme niekde boli len plakala a bola na nás nalepená , tak že sme sa ani nadýchnuť nemohli.
@mizz5678 a keby si dala strazit obe deti a isli ste len vy dvaja s priatelom ?
Nešla by som. Keby si išla len s malou aj tak si to neužiješ a bola by si sklamaná že syn nemohol ísť. Syna by som nasilu nebrala tam kde ho nechcú.
Nešla by som... Ja buď všetky deti, alebo ani jedno - nikdy som nerobila rozdiely.. ale v mnohých rodinách to tak je bežné a príde mi to hrozne smutné..
@mizz5678 Ja chapem obe strany, teba aj svagrinu. Na tvojom mieste by som deti bud vobec nebrala, dala ich strazit v pripade moznosti a isla iba s muzom alebo jednoducho nesla vobec.
Ja neviem. Ono je to veľmi citlivá téma, nakoľko syn má diagnózu. My máme “zatiaľ” (človek nevie čo mu život alebo Pán prinesie) dve deti bez diagnóz ako autizmu, ADHD a pod. Mladšiu máme neskutočne živú, energickú má 3 roky. Naozaj je to dieťa, ktoré ide na 150% percent, tiež ju neberieme všade. Proste sa to nedá. Sú podujatia, kde je to pre ňu náročné, zvládnuť toľko dojmov a pocitov. Sama som zvedavá, či u nej tiež nie je hyperaktivita a pod.Zatiaľ mi všetci vravia, že je ešte skoro na určovanie čohokoľvek.
Pre to treba byť aj trochu sebakritický a vyhodnotiť situáciu prosto takú aká je.
A asi by som to tiež riešila tak ako to tu niekto napísal, išla by som len s manželom. Bez oboch detí.
Syn ma silný autizmus? Boji sa žeby tam robil scény alebo aký je dôvod aby ostal doma? Možno na jednu stranu chápem ale ako matky by sa ma to dotklo a svojim spôsobom určite sj vášho syna. Nemyslím si že je toto úplne vhodne správanie zo strany vašej švagrinej .. ako sa k tomu stavia vás muž? Najlepšie by bolo sadnúť si a bez emócii sa racionálne porozprávať a nájsť riešenie. Napríklad by ste tam šli len na nejaký čas hodinu dve tak aby to vás synček zvládol a nikto nebol vystavený zvytocnemu stresu.