Rozmýšľam nad potratom

falco111
2. feb 2018

Ahojte. Potrebujem pomoc. Alebo aspon sa vyrozpravat.
Minuly rok som ukoncila 7 rocny vztah. Hned na to som si zacala pisat s terajsim priatelom. Tak ma nainfikoval ze som v nom videla mojho vysnivaneho muza. Zacali sme sa stretavat. V oktobri som ho predstavila rodicom. Tiez vsetci hovorili akeho ukazkoveho priatela som si nasla. Byva od nas 50km. Jeho bbrat ale byva v susednej dedine. A ten mu nasiel pracu vedla v meste. Lenze kvoli zlemu dochadzaniu zacal prespavat/byvat u nas. Dost skoro. Vsetko bolo v poriadku az potom prisli hadky za uplne hovadiny. Az som nevedela kde som dala oci. Hadky za ubohu ziarlivost na mojich fb priatelov. Kamaratov a pod. Nakoniec mi zakazoval pracu v ktorej som vtedy pracovala. Vyjadril sa ze on uzivi aj mna ze si mam hladat nieco ine. Musela som s pracou v obcjode s oblecenim seknut. Vraj tam chodia chlapi. Odvtedy som bola nezamestnana ale jemu sluzka. Rano vyprevadzala do prace s cerstvou desiatou. Pob ede cakala na neho s obedom kavou. A tak. Hadky sa neustale stupnovali. Az sa to dozvedela moja mama co jej susedia zalovali co sa u nas deje ked ona nieje doma. Tak som si povedala musim to riesit. Napisala som jeho bratovi a mame ako sa chova a ze ho nechcem. Zbalila som mu veci. Prisiel z prace z placom a prosil na kolena o sancu. No a ja mudry clovek som samozrejme sancu dala. Tyzden bol klud znova. V decembri som si nasla pracu predavacky u jednej mojej znamej. V praci som bola treti den a prisiel mi telefonat ze ho prepustili lebo nemaju prenho pracu. Ach. Prisla som domov a oznamil mi ze sa stahujeme k jeho matke lebo kamsrat mu dohodil na rychlo druhu pracu a ze on bezo mna nebude. Nasledujuci den som dala vypoved pobalila veci a isla samozrejme snim. Presiel tyzden u nich a prace nikde. Ja som si nasla narycjlo pracu chyznej ale s mastupom od januara. A takto sme boli az do noveho roku. Podal si ziadosti a cakali aka firma sa ozve. Hned zaciatkom roka som sa dozvedela ze som tehotna. Bomba. Samozrejme vsetci sa tesili. Tyzdne ubehol a jemu sa z prace ozvali. Isiel na rannu jeden den a nadruhy prisiel rozculeny ze sa pohadal s majstrom ze konci doteraz je doma a lezi na posteli. Pred dvomi tyzdnami son stavala a mal sproste reci ze myslim.na druheho chlapa. Tak som mu povedala nech nehovori hluposti a vtom rozbil lcd televizor pozicany od mojho brata. Nic da som to vediet rodicom a ty pomna pisli. Odvtedy som doma. Stale vypisuje vyvolava. Jeho sestra ma bombarduje jeho matka. Ja uz som na dne som v desiatom tyzdni. Bol dva krat za mnou po tajme. A stale sa vyhraza ze ked ho necham sa otravi/zabije a podobne tak musim čučat a akoze lubit ho. S pekuloval ze chce ist naspat knam ale mama sa vyjadrila ze ho tu skratka nechce. Mama mi teraz vsetko plati. Zivi ma stara sa o mna .on nie on si lezi doma na posteli. Teraz zacal spekulovat ze vybavi peniaze od jeho brata aby mohol zaplatit podnajom aby sme mohli byt snim. Je to hrozne ale rozmyslam nad potratom lebo pokial mam jeho dieta,sa ho nezbavim. A zit snim nechcem.

zizimimi
2. feb 2018

@falco111 Strašné. Nechce sa mu pracovať a chce tahat byt? Nepomôže ti niekto s babetkom?

falco111
autor
2. feb 2018

@zizimimi Pomoze mi mama ale ona nechce aby sme boli spolu. A on sa babatka nevzda. Preto budem musiet snim byt. Preto zvazujem potrat zakial je este cas. Ale nasi mi brania

aniele
2. feb 2018

Prečo by si musela? Je vari na to nejaký zákon? A nemyslím si, že mu ide o malé. Skôr v tom vidí šancu, ako si ťa udržať. Takú poslušnú slúžku len tak ľahko nenájde. Byť tvojou mamou, už dávno hodím reč s tou jeho a vysvetlím jej, kde je sever. Nech si umravní syna, lebo takto mohli vyzerať partnerské vzťahy v generácii mojich rodičov (majú vyše 80),aj to nie vždy. Nie teraz! Ak máš v rodičoch oporu, dôveruj im a zariaď si život bez neho. Aj s maličkým.

1bambinko1
2. feb 2018

@falco111 podľa mňa by si nemala ísť na potrat. Nečudujem sa tvojím rodičom, že ti v tom bránia. Je to hrozné, len kvôli nejakému chlapovi zabiť dieťatko!

sissy27
2. feb 2018

@falco111 musím čučať a tváriť sa že ho lúbim?? no mne keby sa vyhrážal, že sa zabije, tak by som aj lano kúpila aj nože nabrúsila, nech má na výber... ale on to nespraví, na to sa má príliš rád. Trapné citové vydieranie, sa čudujem, že na to ešte niekto skočí...
A kvôli dieťaťu ťa bude otravovať presne do chvíle, kedy mu príde zo súdu dátum pojednávania ohľadne výživného, to ešte bude zapierať, že ťa vôbec pozná...
zmeň si číslo, email, vymaž fb, nech ťa nemá ako kontaktovať a žiadne také že za tebou bude potajme chodiť, už keď sama nemáš rozum, tak sa drž toho, čo povie mama.

lija22
2. feb 2018

mne prides ako sikovna zena. vies si najst robotu kde treba. ostan doma, zamestnaj sa este. je fajn ze rodicia pomozu a mama ma pravdu ked ho nechce.
tie reci o cudzich chlapoch hm to je nejaky naruseny jedinec nesebavedomy, zrejme za to nemoze a ma to v povahe. s tymto by si bojovala stale stale.
ale mne pride aj cudne, ze pohadal sa s majstrom a skoncil v praci. akoze co je decko na brigade. nemysli, ze dospeli zodpovedni ludia sa hadaju s nadriadenymi a kvoli tomu odchadzaju z prace 🙂 mne to pride az smiesne a ze zozenie prachy od brata? lol to je riesenie ozaj ako patnastrocneho.
jezis ze vy mate zo dvatsat rokov.
nechcela by som takeho partneraani za nic. ale dietatko si nechaj, bude to fajn. drzim ti palce a gratulujem 🌹

dominika6
2. feb 2018

@falco111 máš pravdu,...tebe už nepomôže nič...jedine sa tu vyrozprávať...lebo narobiť tolko blbostí za tak krátky čas ..na to treba fakt talent..nebudem ťa šetriť..
ty len teraz ozaj môžeš byť ticho,šúchať nohami a byť rodičom vdačná za pomoc,podporu a lásku..
na potrat nieje teoreticky neskoro,no prakticky je to nefer..dieťatko za to nemôže,nemôžeš ho viniť za svoje chyby,je z polovice z teba..vychováš ho s láskou a pomocou rodičov..
toho blbečka ignoruj,zavesiť si na krk žiarlivého lenivca je sakra blbá kombinácia..

pumi21
2. feb 2018

Nikde nie je napísané, že keď máš jeho dieťa s ním musíš žiť a čo, že bude vyvolávať, písať, chodiť. Nezdvihneš, zmeníš číslo, neodpovieš, neotvoríš. Máš rodičov, ktorí ťa v tomto rozhodnutí podporujú, chcú sa o vás postarať tak to zbytočne nekomplikuj, to dieťa si to nezaslúži. Si silná žena, doteraz si sa o seba vedela postarať tak to pôjde aj ďalej. Ak ti mám povedať pravdu tak ja by som ani nerozmýšľala, že sa vrátim k takému chlapovi čo nerobí a ešte je aj agresívny aj keď možno teraz ešte nie priamo na teba. Pár zlých rozhodnutí ale netreba to vzdávať.

0silvia0
2. feb 2018

@falco111 bóoože ďalší nádejný sebevrah ... takých tu už bolo v diskusiách a skutek utek. Treba sa rázne od neho odstrihnúť, čím viac budeš s ním komunikovať, tým viac bude živiť nádej že sa k nemu vrátiš.

jmajernikova
2. feb 2018

Dieťatko ešte nie je na svete,čo keby si pri narodení dieťatka neuviedla meno otca.Neviem,aké práva by vtedy mal biologický otec,no každopádne by som sa porozprávala s nejakým právnikom.Ten by ti určite vedel povedať,či sa dá vôbec také niečo spraviť.možno ani nie ...

gianna
2. feb 2018

odporucam prerusit kontakt uplne, vôbec sa s nim nebav. Ak sa vyhraza, ze sa zabije, to je jeho problem, nie tvoj a ak by k tomu doslo ( na co je podla mna prilis velky zbabelec) nie je to tvoja vina, ale jeho rozhodnutie. Prava k dietatu nech sa domaha sudnou cestou.

slnecnica321
2. feb 2018

Myslim ze ak neuvedies meno otca nebude mat ziadne prava na neho... a urcite si ten maly zazrak co v tebe kazdy den rastie a spolieha sa na teba maminku nechaj! Rodicia ta miluju postaraju sa o to este s vacsou laskou i o vnucatko. Ten chlap skonci zle ale ty zle skoncit nemusis urob teraz to najspravnejsie rozhodnutie v zivote..nechaj si dietatko a bud mu cely zivot dobrou maminkou. TO ze je aj jeho.. si nijako nebude moct vymahat ak neuvedies meno otca. Verim ze si silna zena a zelam vela dobrych rozhodnutí. Ahoj.

obsadenemeno
2. feb 2018

dalsi exot do zbierky...... 🙄

sissy27
2. feb 2018

@jmajernikova
@slnecnica321 ak neuvedie otca do rodného listu, tak on samozrejme nebude mať žiadne práva ale ani povinnosti. Ale môže aj on požiadať súd o určenie otcovstva a potom tie práva aj povinnosti mať bude a ona sa mu nevyhne... ale osobne si myslím, že on sa na súd hrnúť nebude...

janinka007
2. feb 2018

žena maj rozum a aj ked si dospelá, počúvaj mamu. Ten tvoj je regulérny blázon, psychopat, nech ťa ani nenapadne to s ním nejako ťahať dalej. Kopnúť do riti s rozbehom a nenechať sa citovo vydierať, on si neublíži, neboj sa.

zojazoja
2. feb 2018

uplne jednoduche, napise, zavolá, povie, ze sa zabije, zdvihni telefon, zavolaj policajtom, ze sa vyhraža samovraždou....pridu si po neho aj so zachranarmi...taku hambu este nezazil....Viac nenapise, nezavola, nepovie Ti, ze sa zabije.....

pininka
2. feb 2018

Ja by som mu na tvojom mieste povedala,ze dieta nieje jeho, aj tak ta cely cas podozrieval. V zivote z neho nic nebudes mat, len problemy a tomu dietatu by som tiez takeho otca nepriala. Urcite sa k nemu nevracajz lebo rodicia pre teba budu chodit kazdy mesiac, kym ich to neprestane bavit a ostsnes sama ako prst.

lilyianka
2. feb 2018

@falco111 no na dobreho debila si natrafila, ziarlivec, nervak a este aj lenivec co sa mu robit nechce...neviem kdr si oci mala...ale to je teraz jedno...bud rada, ze mozes byvat u mamy a jeho by som na tvojom mieste totalne ignorovala....nech sa otravi alebo co...to je jeho problem...dieta si pekne nechaj a s nim nadobro prerus kontakty

jmajernikova
2. feb 2018

@sissy27 ja by som sa v takomto prípade aj vzdala výživného, ak by to znamenalo, že nebude môcť dieťa ani navštevovať, ani k sebe zobrať. radšej nemať žiaden styk s takýmto otcom. aj keď nepochybne je ťažké vychovávať dieťa sama bez príjmov od druhého rodiča

ave17
2. feb 2018

To je čistý magor a ty sa čudujes,ze vaši nechcú aby ste boli spolu?, tak z toho mi vyplýva len to staré známe,aký išiel,takú našiel.Sory.

sissy27
2. feb 2018

@jmajernikova aj to je do istej miery riešenie, ale netreba zabúdať na to, že on naozaj kedykoľvek môže požiadať súd o určenie otcovstva a potom mu tie práva a povinnosti budú priznané...

lindusss2016
2. feb 2018

@sissy27 a pokial viem, este ona moze mat pred sudom problem, ze vedela, kto je otec a neuviedla ho...

obsadenemeno
2. feb 2018

@lindusss2016 no mozno ked povie, ze si nebola ista..... 😉

hlavne vo svetle obvineni od "frajera roka".......

ave17
2. feb 2018

@lindusss2016 to zase nemusí byť problém,stačí povedať,že boli viacerí kandidáti,príp.že nechcel podpísať otcovstvo🙂 A ona ho len tak sama zapísať nemôže🙂 Tohto by som sa vôbec nebála...

janinah
2. feb 2018

Mame ruky nohy bozkávaj,že ťa podporuje a leje ti rozum do hlavy,ak si si už sama takto pobabrala život.SDieťa si nechaj a jeho neudíávaj ako otca.

moonlight1210
2. feb 2018

@falco111 preco sa s nim dalej tajne stretas?

abbey1
2. feb 2018

Naozaj až takto dokáže "láska" zatemniť rozum? Vlastnú rodinu nepočúvaš a na Mk ženy počúvneš? Kam si sa ponáhľala s novým partnerom, sťahovaním, dieťaťom? Keď už sa stalo, z ohľadu na dieťa vzťah treba ukončiť a začať sa chovať zodpovedne.

sissy27
2. feb 2018

@lindusss2016 vyslovene problém nie, ale môžu ju predvolať na súd, ak neuvedie otca do rodného listu. Pointa je v tom, že každé dieťa má právo na oboch rodičov, takisto aj na výživné a nikto, ani vlastná matka mu nemôže tieto práva obmedzovať. Ale nijako ju nedonútia povedať to a nehrozia jej za to ani žiadne sankcie.

sissy27
2. feb 2018

@ave17 ak povie, že boli viacerí, zbytočne sa bude zamotávať do vlastných klamstiev a robiť zo seba štetku čo ani nevie s kým spí, pýtali by sa na všetky mená a kontakty kvôli testom otcovstva. A výhovorka, že on nechcel priznať otcovstvo neobstojí, to nikoho nezaujíma či chce alebo nechce, pokiaľ testy potvrdia že je otcom, tak v tom rodnom liste zapísaný bude či sa to im dvom páči alebo nie.

lintu
2. feb 2018

Nejdem ťa o ničom presviedčať. Ja len taká poznámka, že ma zaujalo s akou v podstate ľahkosťou hovoríš o tom potrate. Ako keby si sa zbavovala nejakej veci... hlúpej prekážky.... Viem, že je to trochu iná situácia, ale čo keby si mala staršie deti a z tvojho partnera sa vykľulo nejaké obdobné monštrum? Ako by si vtedy reagovala? Tiež by deti išli bokom, len aby si mala pokoj?

Vaša situácia je pomerne čerstvá. Chalan je plný emócií. Zatiaľ si nezvykol. Dostáva sa mu nádeje, kontakt s tebou neopŕcha... Možno by stačilo urobiť len pár vecí úplne inak a mnohé by sa zmenilo. Veľkou výhodou je, že zatiaľ nie si na nič sama a máš oporu v rodine. Naozaj to malé ešte stále nenávidíš tak veľmi, že sa ho chceš vzdať?