Rozpadávajúce sa manželstvo. Poraďte čo ďalej

zlatucka
12. feb 2008

Ked sme boli s manželom len frajeri bolo všetko super.aj cez plánované tehotenstvo.potom sme sa zobrali a išlo to hneď na druhy deň dole vodou.po citovej aj intímnej stránke.po pôrode sa o mňa a dieťatko staral.bolo to pekné snažil sa.teraz je rok po svadbe a on sa mi nevenuje.milujeme sa raz za dva týždne,ked sa ho opýtam či ma ľúbi,pozerá telku neodpovedá nepozrie na mňa.ked sa ho to opýtam cca po 10krát nepozrie na mňa iba povie že ja musím vedieť.nedotýka sa ma,neobjima ma,nehladka,nedáva mi pusinky proste mi vôbec nevyjadruje lásku.on vie že kvôli tomu trpím a plačem.ani to s ním nepohne.povedala som mu čo ma trápi,tváril sa pri tom ako keby som pri nom ani nebola.a potom mi povedal že ked ho neľúbim taký aký je mám si nájsť náhradu.čo mám robiť?chcem s ním ostať ľúbim ho a máme spolu dieťatko.ale on...ja už neviem.prosím poraďte mi.

elise
12. feb 2008

ahoj zlatucka, chcem ti napísať môj názor ako to vidím ja. neodsudzujem ťa ani nepoučujem. 😉
podľa mňa prišlo veľa znmien na raz najskôr ste spolu chodili čo bolo fajn potom dieťa a svadba, spoločné bývanie to bolo naňho asi príliš rýchlo, ale manželstvo nie je ako predtým chodenie trošku to časom opadne a nastáva realita. my sme spolu s manželom už 8 rokov a chodili , vlastne sme spolu žili pol roka v jednej domácnosti. mali sme tiež niekoľko kríz aj ja som túžila po dennodenných pusinkách, vyznaniach...ale bolo to také iné. dodnes sa veľmi ľúbime, viem že keby ma neľúbil tak si ma nevezme. máme ročného syna a starostlivosť on nám dáva dosť zabrať, navyše muela som od januára nastúpiť do práce a máme hypotéku na dom.už sa tak nepusinkujeme, ani nehladkáme, dokonca malý spí snami v posteli takže je to spoľahlivá antikoncepcia 😀 túžime po druhom bábatku ale nie vždy to s milovaním ide (ja bývam unavená, aj on, kým malý zaspí tak spíme tiež) nie je to ako to bývalo predtým kým sme nemali lukaska.
láska sa nemusí vyjadrovať slovami môže to byť aj pohľad alebo pomoc pri bábätku, alebo maličkosť......možno ti dáva signály, ja by som mu nechala chvíľku čas, skús si vychutnávať malého. manželovi daj trochu času chlapom to trvá niekedy dlhšie 😀 skús si vyraziť niekde s kamrátkami a on nech postráži malého, alebo ho dajte na varovku babke a spravte si pekný večer, chodte na večeru, poprechádzajte sa spravte si krásnu atmosféru napríklad na valentína.uvidíš všetko´bude dobré držím vám palce 😉

zlatucka
autor
12. feb 2008

Elise aj nás malý ma rok a spolu sme dva a pol roka no stale je to medzi nami horšie a horšie.malý tiež spí s nami v posteli lenže aj ked sme este hore tak on jednoducho nechce sex.aj ja som unavená ale túžim sa s ním muckat.on očividne nie.keby som mu dala malého postrážiť že idem s kamarátkou von,vsak by sa zrútil svet.ked som mu včera povedala že som si našla kamarátku ktora ma tiež deti tak hneď myslel na hlúposti nahneval sa nafučal sa a nedá sa s ním potom vôbec o ničom hovorit.urobiť si čas pre seba rande atď je super ale on nemá záujem lebo stale niečo robí alebo je unavený.ked som ho volala von cez víkend-vtedy nejde do práce-povedal že sa mu nechce.tak potom zjavne nemá záujem.podľa mňa nie sme spolu tak dlho aby sa takto správal.

emjee
12. feb 2008

a chytila si sa iniciativy ty? nestaci sa pytat toho druheho, ci ta lubi (dokonca je to dost zabijak), co tak sa k nemu pritisnut a posepnut mu do uska, ze ho milujes - len tak, bez toho aby si cakala, ze ti to on v zapati povie tiez - podla mna ak vyvinies sama iniciativu, ci uz na tulkanie sa alebo sex, on nepovie nie
lasku si prosim nikdy nevynucuj placom - to skor odradi

elise
12. feb 2008

zlatucka to ma mrzí ked je taký voči tebe.ako sa správa k malému? mám taký pocit že si je tebou až príliš istý. skús ísť aspon na týžden k rodičom a tam si všetko v klude premysli. ale manželstvo bez lásky potom nemá zmysel. možno mu treba povedať že na týžden ideš domou aj s malým a nech si premyslí či má o teba a syna záujem a očakávaš jeho odpoved po návrate, inak sa zariadiťš po svojom, možno ho to pohne, rozhýbe a uvedomí si žea vás nechce statiť.
píšeš že ho ľúbiš to je dobrý základ aby ste mohli zostať spolu. každopádne vyskúšaj všetko možné, lebo rozísť sa je jednoduché na to je vždy dosť času.

elise
12. feb 2008

emjee má pravdu skús vyvynúť iniciatívu ked malý zaspí tak sa k nemu pritulkaj a povedz mu ty že ho miluješ. 😉 nemusíš hned očakávať sex, stačí že budete pri sebe.

jahodas01
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jahodas01
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liana
12. feb 2008

to je veľmi smutné. nezáujem partnera je asi hrozná vec. 😒 ešte že ti povedal na rovinu, že je mu lepšie samému a manželstvo a zväzok ako taký ho ťaží. 😠
je to naozaj veľmi smutné, ale pochybujem že by sa to vyriešilo inak ako rozvodom. dieťatko za to nemôže, že jeho otec tak ochladol, ty by si sa len zbytočne trápila.

jahodas01
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liana
12. feb 2008

chlap čo sa bojí vlastnej zodpovednosti. ani sa nevyjadrí poriadne, ani nechce nič riešiť, ani nič. najlepšie ho ani nezaťažovať rozvodom, že. taký preplesk by si zaslúžil že až.

tvoji rodičia ťa nepodržia? aby si uvedomil že to myslíž vážne, mohla by si sa odsťahovať k nim a keby mu to fakt nezaplo ani po narodení malej, tak by si ty podala žiadosť o rozvod, i keď to bude ten jabolestivejší krok. čo by si mala z takého muža, ktorý nič nechce riešiť a strká hlavu do zeme ako pštros.

mirka414
12. feb 2008

sranda ze chlap je panom tvorstva a vzdy ten co je navrchu a pritom su to padavky a zeny znesu ovela viac 😖 .treba skusit vsetko ci uz odlucenie ale stanovit si jednoznacne podmienky!!platit na teba (ved sa mu staras o dieta) a peniaze na dieta a musi zabezpecit aj byvanie!!!ale co by som nikdy nespravila by bolo vyjednavanie a deti ako stred hadok ak ma chut byt sam nech sa paci ale musi sa postarat o vas a druha strana by mu mala umoznit kontakt s detmi...mozno sa po case spamata s tej zmeny co prinasa rodina a bud sa vrati alebo fakt nestal za to 😖 ale zodpovednost musi dodrziavat!!!

liana
12. feb 2008

presne tak 😉

mariannas
12. feb 2008

zlatucka a jahodas - urobte co vladzete na zachranu vztahu a ak to nepojde skuste si zariadit zivot bez nich. Viem o com hovorim. Mala som taky isty problem ako vy, v podstate este stale mam len s tym rozdielom ze ja som sa nechala natahovat 10 rokov. Verila som ze robim dobre pre svoje deti, ospravedlnovala som ho a snazila mu vo vsetkom vyhoviet resp. zabezbecit rodinu a prostredie kde by sa citil dobre. Vysledok je taky ze po tolkych rokoch som si uuuplne prestala verit a ostala som sama s 2 detmi. Urcite nieco za tym je ked sa takto spravaju.

liana
12. feb 2008

žeby nechuť k životu, alebo len sa zlakli zodpovednosti? možno aj zdravotné problémy. tie by som tiež nepodceňovala.

zlatucka
autor
12. feb 2008

Baby lenže ja som bohužiaľ VŽDY TÁ prva ktora začne predohru a sex,ktora sa mu snaží vyhovieť,tá ktora mu prva povie do uška že ho ľúbim,ja som tá prva ktora sa k menu pritúli atď.on nič nezačne prvý.tiež som mu minimálne 100 krát navrhovala rande príjemné prechádzky pohodove a romantické večere a stale nič.on este neprišiel z návrhom ísť von a urobiť si krásny večer.

vavka33
12. feb 2008

Skus sa ho opytat,co teda chce,preco je taky.

zlatucka
autor
12. feb 2008

Raz som odišla na tyzden k mojej mame bývať aj s malým,zacal prosíkať cez sms aby som došla že mu moc chybám a ako ma moc miluje a že ma nechce stratiť a samé krásne slová.prišla som späť.ale netrvalo ani tyzden a všetko bolo ako predtým a teraz este horšie.a povedal že ked este raz odídem že sa dá rozviesť.

vavka33
12. feb 2008

No vidis,tak chce byt s tebou. 😉

liana
12. feb 2008

asi si zvykol, že ty si tá čo udržiava teplo rodinného krbu, tá čo mu navarí, perie, požehlí a aj pomiluje. a zrazu keď to nemal, mu to začalo chýbať ten komfort, tak zvolil radšej taktiku pekného slova a teraz to zaklincoval poistným slovom - tak sa rozvediem.
niektorí chlapi by si zaslúžili. 😠

carmeny
12. feb 2008

bože dievčatá, keď to tak čítam, je mi to tak veľmi ľúto ☹ sama sa teraz pýtam, prečo nám tak veľmi ubližujú, prečo nám dávajú najavo, že sme nejaké handry, prečo zrazu spravia z nášho šťastného života, život plný utrpení.. ☹

Veď im dávame predsa všetko, či môžme, staráme sa o nich, pohladíme ich, nosíme naše bábätká pod srdiečkom... a oni? ja tomu asi nerozumiem.... ☹

annaanna
12. feb 2008

dievčatá, keď to čítam, tak zimomriavky.....
ja mám super chlapa! ani si ho nezaslúžim. ALE! nikdy by som nerobila zo seba tú, ktorá mu dá všetko, ktorá je utrápená, nešťastná, ktorej sa ubližuje. Ten život je taký pekný a krátky, treba si vybrať z neho len to dobré a to zlé si nevšímať. A keď sa nedá s partnerom dobre žiť, tak je lepšie od neho odísť, pretože to všetko vidí celé okolie a tiež im to nie je ľahostajné a zbytočne sa trápia.
takže - hore hlavu a nerobme so seba handry, veď sme krásne, milé, inteligentné a taaaaaak a okrem toho svet nám leží pri nohách (incl. s mužmi) 😵

liana
12. feb 2008

len niekedy sa to pociťuje ako osobné sklamanie. hlavne ak miluje jedna strana ☹
babám držím palce, aby sa takéhoto trápenia zbavili čo najskôr.

pralinka25
12. feb 2008

dievčatá možno je to práve tým, že im dávate všetko - že ste aké ste. Preboha veď si z vás urobili slúžky na všetko. Ste úslužné urobíte im všetko čo im na očiach vidíte ved oni potom nemajú dôvod na tom niečo meniť.

Je mi ľúto že ste v takejto situácii a neželám to na svete nikomu a už vôbec nie ľuďom ako vy ktoré obetujete naozaj všetko.

Ja by som to nezvládla. Nie som ani typ úslužnej manželky (ja som za vzťah fifty fifty) ale hlavne by som potrebovala vedieť na čom som. Skúste zistiť či má vôbec cenu strácať čas a vytvárať teplo domova na severnom póle.
Vašim deťom takéto prostredie neprospieva a položte si otázku či naozaj ľúbite jeho alebo ten pocit, že máte pri sebe niekoho, či je to skutočná reálna láska alebo zvyk a strach že by ste mohli zostať samé

mirka414
12. feb 2008

pralinka35 ano davame vsetko a chceme len krasne rodinky pre nase deti a trosku lasky ☹

pralinka25
12. feb 2008

mne je jasne čo ženy chcu (to mame asi všetky spoločne) len treba najsť niekoho kto to bude chceť tiež inak je to nesmierne utrpenie 😢

smejko1
12. feb 2008

pralinka ja som tiez za rovnost - ja dam 20% a muzik 80% 😀 to len na rozveselenie 😉

pralinka25
12. feb 2008

😀 zoberiem si priklad 😀

monkula
12. feb 2008

mám jednu radu, začnite sa tváriť, že vám je ukradnutý..
nevešajte sa naňho, choďte s krpcami von, a hlavne sa ich nepýtajte, či vás ľúbia...
Aj ja sa občas manžela spýtam, či ma ľúbi, len tak, zo srandy a on mi povie, čo je to za otázku...
Oni sú chlapi trošičku natvrdlí, ak im nepoviete, čo vás trápi, oni to nepochopia, ani z narážok...

V podstate súhlasím s pralinkou..., nedávajte im najavo, ako veľmi vám na nich záleží. potom si sú veľmi istí a zneužívajú to..
Zlatučka a aj ostatné baby, držím palčeky...

mirka414
12. feb 2008

monkula preco nepovies pravdu?oni chlapy su natvrdli riadne 😀 veru aj tato taktika je dobra a ja som este pritvrdila povedala som priatelovi ze ho povlacim po vsetkych sudoch na slovensku az scerna a bude lutovat ze ma poznal to si mala vidiet tu zmenu 😀

uua
12. feb 2008

Caute baby,
ja sice nie som vydata, a nemam zatial ani deti, ale v jednom mozem posluzit ako odstrasujuci priklad:
Mne toho moj priatel navyvadzal, ze by to bolo na jednu telenovelu. Vratane podvodov. A tiez som to bola stale ja, ktora za nim doliezala, podporovala ho, starala sa, vyznavala mu lasku a snazila sa o spolocny program.
Nevazila som si sama seba a viete ako to dopadlo?
Odisiel. Proste sa na mna aj tak vykaslal. Tak som bola ( a este aj obcas som) v slzach ze som sama, na druhej strane LUTUJEM, ze som mu tolko obetovala a ze som vtedy neurobila to, co tu monkula pisala.
Tvarenim sa ze vam je ukradnuty sa sice moze nieco zmenit, no nemusi. Na druhej strane sa aspon usetrite tyranizovania samych seba vlastnymi vycitkami.
Cim viac si muzov snazime k sebe priputat, alebo dotiahnut, tym viac budu utekat. Im to zacne dochadzat az ked zbadaju ze dokazeme zit aj bez nich a sme si sami sebe prednejsie ako su nam oni.