Sestra verzus priateľ. Ako sa mám rozhodnúť?

diana20
10. apr 2016

Ahojte. Bude to dlhšie, ale aby som všetko vysvetlila, musím sa rozpísať. Dúfam, že sa nájde niekto, kto si to celé prečíta.
Takže začnem tým, že som mala s priateľom vzťah na diaľku. Keď som ho prišla pozrieť otehotnela som. Obaja sme sa rozhodli si bábätko nechať. Bolo to najlepšie rozhodnutie. Ale napriek môjmu tehotenstvu som musela ešte 6 mesiacov ostať na Slovensku, aby som dokončila školu. Keď som sa mala nasťahovať k priateľovi, zľakol sa a povedal, že už si nie je istý svojimi citmi ku mne a že bude lepšie ak spolu nebudeme. Moja sestra, ktorá je tiež vo Francúzsku, ako môj priateľ, mi vtedy pomohla najviac. Priateľ nestrácal záujem o dieťa, iba o mňa.. Sestra mi pomohla tak, že povedala, že mi pomôže vo Francúzsku si nájsť prácu a tak a že môžem bývať u nej. Teraz má môj syn 6 mesiacov, ešte pred jeho narodením sme sa dali s priateľom znovu dokopy, lebo oľutoval svoje chyby a ja som sa rozhodla dať mu druhú šancu, keď nie kvôli mne, tak aspoň kvôli malému. Som už mesiac u sestry, hľadám si prácu, ale nemá mi kto strážiť malého, priateľ je na druhej strane Francúzska a chce, aby som prišla. Je to pol roka a s malým bol len 5krát, stále si skypujeme, ale to nestačí. Chce, aby som šla tam, lebo tam má dobrú prácu a šéf mu s veľa vecami pomáha a teraz ho aj povýšil.. Moja sestra však nechce, aby som odišla, hovorí, že ak to urobil raz, tak to urobí znovu a že ak tam pôjdem, tak to už medzi nami nebude ako predtým.. Ja chcem byť s priateľom, ale nechcem stratiť sestru, zároveň nechcem čakať kým to s našim vzťahom priateľ vzdá, lebo je to takto veľmi ťažké.. už je to pol roka čo na mňa čaká, chodí nás sem aj pozrieť, ale to sa dá kvôli práci len na tri dni.. zakaždým je ťažšie odísť a potom vydržať bez toho druhého. Mám pocit, že ak tam nepôjdem stratím zase jeho a viem, že to asi pokazí aj môj vzťah so sestrou, lebo vie, že tu ostávam kvôli nej, aby sa na mňa nehnevala. Ak tam pôjdem tak určite stratím sestru. Najviac mi pomohla a jej pomoc si vážim, ale uviazla som, neviem ako ďalej, nechcem aby bol niekto kvôli mne smutný a nechcem nikoho stratiť.. Ako sa mám rozhodnúť?

jurly
10. apr 2016

@diana20 mam velku chut Ti vyhubovat, co to vy mladi mate cele prevratene... ale co uz.
sestra napriek vsetkemu by Ta mala pochopit. ona nikdy nenahradi malému otca. skus jej to vysvetlit, ze mu davas poslednu sancu kvôli dietatu, aby si mala ty ciste svedomie, lebo prvorade su a budu vzdy zaujmy dietata.

diana20
autor
10. apr 2016

@jurly ďakujem za tvoj názor a pokojne mi vynadaj, ja viem, že som hlúpa a urobila som chybu, ale dobre sa starám o svoje dieťatko.. keď už sa to stalo, bolo toto podľa mňa lepšie ako potrat..

misulienka84
10. apr 2016

Rodina je dolezita,ale maly potrebuje otca a ked ma o Vas zaujem preco to neskusit,ked si mu dala novu sancu,ak ta tvoja sestra ma rada,tak to pochopi nie? Ona zije sama? To co budes zit so sestrou? Ak priatela lubis,tak chodte s malym za nim a budte rodina..

diana20
autor
10. apr 2016

@misulienka84 sestra je sama, myslím, že aj preto nechce, aby sme odišli..

jeannna
10. apr 2016

@diana20 Priatel je Slovak, alebo Francuz? Dokazes sama sebe povedat, ze toho cloveka dobre poznas?

vendra88
10. apr 2016

@diana20
Tvoja sestra určite pochopí keď pôjdeš za priateľom. A isto sa aj nahnevaná, ale to sme mi sestry stále sa na seba urážame a vravíme si všetko tak ako je preto sme nepísané najlepšie kamošky. Isto to pochopí a do dvoch dní si už budete volať či si sa zabývala a ako sa ma malý.
Za mňa určite. Choď k priateľovi, lebo podľa toho čo píšeš ho aj ľúbiš a tak to má byť.
Držím palce

diana20
autor
10. apr 2016

@jeannna francúz.. dobre ho poznám aj jeho rodinu a kamarátov..

maria1989
10. apr 2016

@diana20 sestra nebude sama naveky, niekoho si časom nájde a môžete jej tam začať aj prekážať. skús to poriešiť s otcom dieťaťa, kvôli malému.

diana20
autor
10. apr 2016

@vendra88 strašne ho ľúbim.. dúfam, že máš pravdu.. chcem sa o tom so sestrou dnes večer rozprávať, ale mám strach..

jeannna
10. apr 2016

@diana20 Sestra ta ma zrejme rada a nechce, aby si sa opat sklamala a mozno vas vztah vidi realnejsie ako ty, ked si donho zalubena. Ale ak to tak citis, tak sa s nou porozpravaj, za svoje stastie si zodpovedna ty, nie ona.

whitecat666
10. apr 2016

@diana20 no je fakt zvlastne, ze maly ma 6 mesiacov a priatel s nim bol iba 5krat (pises, ze o dieta nestraca zaujem, no mne to pride ako totalny nezaujem...) 😨
Mozno by nebolo zle dat priatelovi poslednu sancu (aby si si nemala co neskor vycitat), ale co ked potom zistis, ze sestra videla veci uplne realne (a ty si bola len zamilovana)? Z toho co pises mi pride, ze sestra ti pomohla ked si to potrebovala a priatel sa na teba pri prvom probleme vykaslal, takze je viac nez velka pravdepodobnost, ze to urobi znova a ty sa potom budes musiet vratit spat k sestre... Skus sa s nou porozpravat, ze by si chcela ist k priatelovi len na skusku a ci bude ochotna ta prijat spat ak vam to nevyjde.

lauricka
10. apr 2016

Pre teba ako zenu, ktora ma partnera a dieta, by mala byt prvorada vasa rodina. Tehotenstvo ste neplanovali, stalo sa, neboli ste na to pripraveni, verim, ze sa moze stat, ze clovek zazmatkuje. Avsak zda sa, ze partner si to zrovnal v hlave a chce uplnu rodinu. Preco by nemal dostat sancu? A nielen on, ale aj ty a tvoj syn. Tvoja sestra mu bude suplovat tatka, ci ako? Ja si myslim, ze sestra, ak jej na tebe skutocne zalezi, by ta mala nechat ist za partnerom a otcom dietata. Nepride mi to ako dovod, preco by si ju mala stratit. Ako jej tym ublizis, ze by si ju mala stratit? Toto si dostatocne nevysvetlila, nechapem dovod. Zalezitost sa tyka vysostne teba a tvojho partnera, ona by do toho skutocne nemala takto zasahovat. Ak chce byt skutocnou sestrou, tak sa nebude hnevat, ze si isla skusit svoje rodinne stastie a nadalej ti zostane sestrou a ak by to nahodou nevyslo, tak sa bude snazit ta podporit. To mi pride uplne normalne. Ja si nemyslim, ze by chlap mal dostavat vela sanci a znovu a znovu zlyhavat, ale tato situacia mi nepride nijako tragicka, skor normalna. Ak ma sestra s tym problem, tak skuste zistit preco. Boji sa, ze zostane sama, ci? Asi by to chcelo sestersky/priatelsky rozhovor na rovinu. A ako sa mas rozhodnut? No ja myslim, ze to je tak trochu jasne. Alebo nie? Teda, pokial si napisala vsetko, co sa zalezitosti tyka....Vela stastia!

diana20
autor
10. apr 2016

@jeannna ona vidí ten vzťah, ktorý sme mali predtým, boli sme šialení, robili sme hlúposti, ale syn nás oboch zmenil, priateľ si našiel dibrú robotu, kúpil auto, našiel nám dom.. je možné, že som zaslepená, ale myslím si, že sa naozaj zmenil..

slnecnica174
10. apr 2016

@diana20 Sestra ti pomohla... to je pekne a tak by to malo byt. Stratit ju, to su asi prilis silne slova, urcite je na neho nahnevana, co je pochopitelne, pretoze sa zachoval ako zbabelec, ale chce to napravit tak preco mu nedat sancu?... Nech to uz dopadne akokolvek. U sestry donekonecna byvat nemozes, a ked si aj ona najde priatela bola by si jej len na obtiaz.

diana20
autor
10. apr 2016

@whitecat666 býva na druhej strane Francúzska a je to zložité cestovať, vždy má voľno len dva dni a som tu len mesiac.. Predtým som bola na Slovensku a to bolo ozaj nemožné za dva dni stihnúť.. cestovala som teda ja, on všetko platil a teraz cestuje on keď sa dá, aby nemusel cestovať malý.. keď som k nemu šla ja, tak vždy na dva týždne..
@lauricka myslím si, že má strach zostať sama a nahnevá sa, lebo sme sa takto dohodli a ja to nedodržím.. bude mať pocit, že som ju využila..

jeannna
10. apr 2016

@diana20 Mozno vas vztah prehodnotil a stal sa zodpovednejsim ( na uplnu zmenu cloveka uz neverim ). Sestre sa podakuj za vsetko, co pre teba spravila a vysvetli jej, ze by si to s nim chcela opat skusit. Musis si byt ale stale vedoma toho, ze zostanes na nom totalne zavisla. Tymto ti ale nechcem brat nadej a odvahu do toho ist. Chod, vyskusaj a sestra pokial je v pohode a nema strach napr. zo samoty, tak ta pochopi a vas vztah by tym nemal utrpiet.

diana20
autor
10. apr 2016

@jeannna ďakujem 🙂

katarinapekna
10. apr 2016

Pred dieťaťom "si svojimi citmi nebol istý" po narodení videl dieta 5x za cca pol roka si normálna? On čaká? Na teba? Je mi jasné,že si to zelas,aby to tak bolo,ale nebuď naivná! Máš už dieťa,tak sa skús zobudiť do tvrdej reality.

lauricka
10. apr 2016

@diana20 lenze toto cele nie je o nej, ale o tvojej rodine. Sestra by to mala prehodnotit. Mam to chapat tak, ze si jej slubila, ze ak ti pomoze, tak sa uz nikdy k partnerovi nevratis? A co za sestru moze toto chciet po niekom? Toto nie je jej vec. To sa tyka tvojej rodiny. A ako vyuzila? Hadam ti ponukla pomoc ako sestra, ci? Ake vyuzila? Ma nejaky pomyleny pohlad na vec. Ja mam teda len brata, ale takto by som sestru nemanipulovala, keby ju mam.

oslo1
10. apr 2016

Teraz tomu nechapem, dali ste s dokopy, uz ste spolu 6 mesiacov, z toho mesiac byvas u sestry. Tych 5 mesiacov predtym ste sa ako vidavali?
Priatel videl tvojho syna 5 krat, no ked ma full time robotu a ty si byvala na slovensku, tak to je ok.
Myslim, ze dieta vas prinutilo obidvoch dospiet a dozriet.
Nedavajte vztahu sancu pretoze vas syn, ale preto ze vy dvaja a syn.
Sestre sa podakuj, chod k priatelovi. Ked vam to neklapne, tak s vratite naspat k sestre.
Prajem vela stastia.

jeannna
10. apr 2016

@katarinapekna Viac zvyknu neskor cloveka sr*t veci, ktore neurobil, ako ktore urobil. Ak ju sklame, tak ho moze definitivne presunut do nemenovanej kategorie muzov 🙂 a ist dalej. Otazka je polozena: Bud priatel, alebo sestra. Ked zostaneme pri tejto teme, tak mi od sestry pride nefer vyjadrenie: Chod, ale uz sa nevracaj ( prehnane vyjadrene ).

diana20
autor
10. apr 2016

@oslo1 tých msiacov sme sa vídali keď mi zaplatil cestu k nemu... vždy dva týždne a keď som bola pozrieť sestru ešte v novembri, tak prišiel k nej..

simonezet
10. apr 2016

@diana20 ja by som určite skúsila žiť s priateľom a vytvoriť synovi rodinu. To, že Ti sestra pomohla je super, ale to že ti bráni v šťastí je podľa mňa citové vydieranie. Pokúsila by som sa jej to vysvetliť, ak nie, bohužiaľ. Dieťa má právo byť s otcom a ak sa máte radi, nemôže Vám v tom brániť sestra, veď je to zvátené. A zároveň si nemyslím, žeby to urobil znova o dieťa sa aktívne zaujíma a asi mu skutočne záleží, aby ste boli spolu.

sono2
10. apr 2016

@diana20 to prečo má tvoja sestra taký chorý postoj? Mala by sa tešiť Z toho, že dieťa bude mať otca, alebo, že je tam šanca, že budete kompletná rodina, také zvláštne. Keby to bola kamarátka, tak poviem, že sa do teba zaľúbila a žiarli. Jasne, že choď za priateľom, sestre to vysvetlí, že jej postoj, neni zdravý a normálny.

katarinapekna
10. apr 2016

@jeannna zrejme vie, prečo to hovorí! Ja ju ani nepoznám a napísala som jej v podstate to isté.... fér-nefér,chlap,kt. By si citmi ku mne "nebol isty" v čase keď sa "láme chlieb" by plnil už len rolu bankomatu. Ale aj k takému poznaniu treba skúsenosť,tak nech si skusi dievčina.

sono2
10. apr 2016

@katarinapeknaprepáč, strašný prispevok😐😐 x mužov sa takto zachová a to aj pri plánovaní potomstva. Vôbec toho muža nepoznáme, škoda ho hneď odsudzovať.

janinah
10. apr 2016

Už dávno si mala byť pri partnerovi a otcovi svojho dieťaťa.Sestra nech si žije svoj život,pomohla ti v prípade potreby,na to súrodenci sú,ale nech ťa nechá ísť a neovplyvňuje podľa svojich zámerov.Mýlim sa,ak si myslím,že ty a malý nahrádzate sestre jej rodinu a deti,ktoré ona nemá?

diana20
autor
10. apr 2016

@janinah ona vôbec nič také ešte nechce..

katarinapekna
10. apr 2016

@janinah a prečo u tej sestry bola???? Prečo jej nepomahal ten úžasný partner? Choré celé....au

janinah
10. apr 2016

@diana20 čo ona chce ty môžeš len tušiť a tvoje tušenie nemusí byť správne,tak má sestra svoju rodinu alebo nie?
@katarinapekna zazmätkoval,to sa môže stať,ak by syna a dianu nechcel,tak sa im stratí zo života,on naopak,má lepšiu robotu,kúpil dom a volá ich k sebe..