Styk otca s 8 mesačnou dcérkou

Zodpovedané
18. dec 2018

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť ohľadom mojej situácie. Dcérka má 8 mesiacov. Otec dieťa najskôr veľmi chcel. Keď som otehotnela, tak ma poslal na potrat so slovami, že o to nebude mať nikdy záujem. Po narodení bol dcérku pozrieť v pôrodnici. Okrem výživného nedá nič navyše. Sumu výživného si určil on sám.

Po dvoch mesiacoch začal žiadať stretnutie. Snažila som sa mu dohovoriť, že dieťa potrebuje otca, nech nad tým porozmýšľa. Chcela som, nech sa s dcérkou stretáva aspoň raz do týždňa. Odmietol to, lebo jeho ex manželka mu povedala, aby chodil za ňou raz za čas. Doposiaľ sme absolvovali 3 návštevy v mojej prítomnosti, všetko spolu 6 hodín.

Teraz žiada, aby som mu dcérku dala na víkend alebo bez mojej prítomnosti. Na dcérku sa opýta raz za mesačne, nepozná jej režim a v podstate nič o nej nevie.
Ako mám postupovať?

Ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,

z toho čo píšete som vyrozumela, že asi nemáte styk upravený súdne. Cítim obavu o dcérku, čo je prirodzené. Rozhodnutie je na dohode vás dvoch ako rodičov. Ak váhate v otázkach úpravy styku s dcérkou, odporúčam vám nakontaktovať nejakú právnu poradňu.


Prajem vám pekné dni!

Martina Wäldl
email: mata.waldl@gmail.com