icon

Švagrina okrikuje a napomína moje deti. Ako reagovať?

15. júl 2022

Akoby ste reagovali ak by vasa švagriná okrikovala a napominala vase detí?

Ona ma.totiz 11m dieťa, prvé, vytúžené.. lenže je neskutočne precitlivela nanho.. mam dve deti 1-4r a teda my dve sme dosť odlišné vo výchove. Ona absolútne malemu neurcuje hranice,ja ano.. on môže všetko,vsetkoco ukáže hned mu podáva, nonstop je snim,nikomu ho nedá kocikovat ani vlastnému mužovi lebo nikto to nevie ako ona( uspávat)

No proste jej z toho hrabe,to sme sa zhodli cela rodina aj jej mama to tvrdí,ze ju nespoznáva.

Nieje uz najmladšia , druhé dieťa v nedohľadne.. ja mam este pred 30 a chceme ešte 3tie dieta.. príde mi ze mi závidí, cítim medzi nami take dusno.

To je v stručnosti. Ale hlavný problém o ktorom cgcem písať je, že často poucuje maju 4 ročnu .. ked sa hrajú deti spolu tak stále jej čosi vadí,aby nekricali toľko lebo jej syna to znervózňuje,.. stale jej hovorí ze ona je už veľká ona uz sa nemôže takto hrať , iba malý môže levo je maličký este.. ona nemôže hodiť hračku na sem alebo zobrať z ruky ( koniec sveta toto) ale maly keď vezme tak jw vsetko ok.. proste ide mi strašne na nervy,ako furtcosi ma do mojej najstaršej.. akoby ste reagovali?

Uz som sa snažila snou hovoriť štýlom ze aj staršia je dieťa a ze ked bude jej malý mat 4rtak pochopí..no ona stále ide svoje.

Strana
z3
diamond007
15. júl 2022

Znížiť intenzitu stretávania
Veď ma ešte bábo, samozrejme že mu neurčuje hranice ako ty 4rocnej.
A nech si uspava dieťa ako chce, teba sa to netýka.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
diamond007
15. júl 2022

Úplne prirodzené... Inak vychovávame prvé bábo. Tiež by si bola na to citlivá ak máš bábo a 4r dieťa ho aj nechtiac buchne. U súrodencov sa tým nevyhneme. Ale snažíš sa porovnávať neporovnateľne.

diamond007
15. júl 2022

Podľa tvojho opisu a môjho názoru to moc riešiš práve ty.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
15. júl 2022

@diamond007 áno riesim lebo včera zas poucala dcéru a uz ma to celkom naštvalo..

marisoul
15. júl 2022

Obe mate pravdu. Inak sa vychováva ked máš prvé a este vytúžené, inak, keď už si trošku ostrieľaná a získaš akysi nahľad, to ti píšem z vlastnej skúsenosti. Máš deti dve, tretie v pláne, nerobíš z toho vedu, ale pre tu novopečenu mamičku to veda je. Tak viac pochopenia z tvojej strany, poprípade obmedz kontakt, čo ti viac vyhovuje.
Este mimochodom, jej dieťa ma 11 mesiacov, tam ešte o výchove nejako reč byt nemôže...

777januska777
15. júl 2022

Tak prvé dieťa je prvé dieťa, ona to inak vníma, lebo pre ňu je tvoja dcéra už veľká a mala by sa správať, keď jej dieťa bude mať 4 roky, až vtedy bude vidieť, že je to stale dieťa. Ja by som to nehrotila a obmedzila stretávanie alebo stretávala sa, keď bude dcéra v škôlke. Také upozorňovanie od tvojej švagrinej si dcéra nezaslúži, ale zas švagriná reaguje ako každá matka, ktorá chce chrániť svoje dieťa.

mimi2120
15. júl 2022

A musíte sa stretávať keď vám to ani jednej nevyhovuje?

deedol
15. júl 2022

mam jedneho 4r syna a dalsie deti neplanujem, tak mozno nemam dost skusenosti, ale skusim napisat svoj pohlad. rovnako ako tebe, aj mne by prekazalo, keby niekto iny upozornoval moje dieta - radsej si ho upozornim ja sama. uviedla si jeden priklad s branim hraciek - moj 4r syn vie, ze inym detom sa hracky z ruky neberu a uz vobec nie rocnym babatkam. cize tuto konkretnu situaciu by som riesila tak, ze by som mu to pripomenula ja, aby svagrina nemusela. takisto co sa tyka hadzania hraciek, upozornila by som ho ja - od 4r dietata ocakavam, ze toto uz vie a ze sa bude v ramci svojich aktualnych moznosti ovladat (ano, moze byt unaveny, frustrovany, nahnevany, ale aj tak ho s citom upozornim).
na tvojom mieste by som sa s nou stretavala menej, lebo zas viem pochopit, ze tvojej 4r dcerke je to asi rovnako neprijemne ako tebe.
a co sa tyka "vychovy" rocneho babatka - to sa so 4r asi neda porovnavat 🙂

veronikaszabova
15. júl 2022

@diamond007 tiez moj nazor

sonicka96
15. júl 2022

Ja by som k takej švagrinej chodila už iba občas a to práve len na nejaké oslavy.. na návštevy vôbec. Ak chce po niekom brechať tak tam má svoje dieťa 🙂 ale každý sa poučí z vlastných chýb

katka281
15. júl 2022

Ono sa nedaju podla mna nejake extremne hranice urcovat 10mesacnemu dietatku, este to nepochopi. Rozumiem ti, ze je prilis hakliva na svoje dieta (mame to aj my v rodine 🙄) a vadi ti to. Neviem ci sa s tym da robit nieco viac ako to, aby si sa s nou otvorene o tom porozpravala. Tvoja situacia mi velmi pripomina tu nasu...ona dava pozor na svoje dieta, pritom sa snazi "vychovat" to tvoje k tomu, aby si uvedomilo, ako sa spravat k mladsim. Skus ju poprosit aby upozornovala menej vase dieta pocas tvojej pritomnosti - na to si tam ty. Obmedzte kontakt, nestretavajte sa casto.

dada0902
15. júl 2022

S uspavanim to berie každá mama po svojom ja mam tiež 11m a spáva v posteli predtým správala v nosiči keď som ju nosila v kocari nechcela byť ani za nič tak u nás kocikovacky neboli keď spi tiež musí byť ticho a kľud a to ona je zvyknutá počas dňa na hukot mame 4rocneho a ten hukoce celý deň až na časy kedy ona spi s upozornovanim by mala nechať na to teba zas za každú hlúposť by nemusela byť tak precitlivena tiež by som asik obmedzila stretávacky keď jej všetko vadí ale mala by byť skôr rada ze jej je s tvojimi deťmi co ho viac posúva dopredu

nikpa
15. júl 2022

Takejto zaujatej matke ktorá vidí len to svoje dieťa, ťažko niečo dohovoris a aj keď, tak sa akurát urazí alebo to bude fungovať možno pár dní. Proste ona má svoje dieťa na piedestali. Ok neviem čím si prešla, aké mala tehotenstvo, nesúdim ale tiež mám svoj názor na takého prepate matky. Konkrétne k tvojmu problému, aj mňa by to vytacalo do nepricetna, jediné čo môžeš urobiť je menej sa stretávať. Tu ozaj nie je moc čo radiť 🤷

diamond007
15. júl 2022

Počkať, tak nerieš ako sa ona stará a vychováva dieťa a ries IBA to že pouca tvoju dcéru. To by sa mi tiež nepáčilo a povedz jej že si ju vieš ukorigovat sama. Nevadí mi ak kamoška napojenie aj moju dcéru ak robí niečo čo môže viesť k úrazu, nemám problém napomenúť aj ja dieťa keď nám začnú skákať s topánkami po trampolíne a slušne poviem že sa vyzuvame aby sa neroztrhla a nepostúpili si na nohu. Z jedného rázu by som nerobila drahoty ale nie na j sneh návšteve päť krát. To by som sa nestretavala casto

autor
Autor odpoveď zmazal
0kristina0
15. júl 2022

Ked ti s tym lezie na nervy tak sa nestretavajte.

diamond007
15. júl 2022

Kričať... No mala si ty jej riadne určiť hranice ( švagrinej)... Ja po deťoch nekricim a toto by mi extrémne vadilo

elizabet173
15. júl 2022

Sa s nou nestretavaj, problem vyrieseny. Ak chce, aby bol maly v kolektive, povedala by som jej, nech si hlada iny kolektiv, kde nebude vadit, ze deti nonstop upozornuje.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
deedol
15. júl 2022

moj maly odmalicka strasne zle spal, takze ak je to aj svagrinin pripad, chapala by som, ze ju vytocilo, ked ho dcera zobudila (v prvej chvili asi nevedela, ze este zaspi), ALE! to ju nijako neospravedlnuje. v zivote by som si nedovolila kricat na cudzie dieta. svagrine by som teda povedala, ze ak sa mieni spravat takto, tak stretavanie obmedzis, lebo tvojej malej to nerobi dobre, a ak chce mat maleho "v kolektive", nech sa aj ona trocha skoriguje. a ak nemate taky vztah, ze by si jej to mohla povedat rovno, tak proste len obmedz stretavanie.

januska12323
15. júl 2022

Stretnite sa raz za mesiac u svokry a hotovo. Prečo máš potrebu sa s ňou stretnúť keď si nerozumiete? Za to že je rodina s dieťaťom? Alebo nemáš iné kamošky?

autor
15. júl 2022

@januska12323 nestretávame sa práveže často.. 2x za dva týždne cca ale vždy je to takto...

autor
15. júl 2022

No ak to takto bude pokračovať budem.musiet obmedziť aj to, dokým s nezmestí do vlastnej kože

nikpa
15. júl 2022

2x za 2 týždne, je raz týždenne a to je podľa mňa dosť keď sa takto správa.

januska12323
15. júl 2022

2x za dva týždne sa nestretávam ani s ľuďmi s ktorými si rozumiem. Obmedz to a uvidíš možno sa časom ukludní. A keď nie tak ma smolu vy kamošky nebudete.

vilma7
15. júl 2022

Ja ju chápem, všetky sme boli také ako ona, myslím tým citlivé na svoje prvé dieťa....aj ja by som vraždila všetkých naokolo, keby mi budili.moje spiace dieťa, ktoré som horko ťažko uspala, alebo horko ťažko zaspalo samé.
Ale po tvojej samozrejme kričať nemusí, skôr by som to na jej mieste povedala tebe, že čo mi vadí.
A ani moje 4 - a ani menšie dieťa nesmie hádzať hračky a ani iným deťom brať z ruky.
A by ma.zaujimalo ako si ty 11-mesacne vychovávala a napominala 🤪

zmrzlinka2021
15. júl 2022

Strasne si precitlivena a zda sa ze vam obom z toho materstva začalo drbat.

Co tak si niekedy spolocne vyjst na pivko? Niekam do kina?

Len sa predvadzate a sutazite, kto je lepsia matka a ake mate nedotknutelne a jedinecne deti.

Esteze chlapi su skor v rodicovstve pri zemi

Strana
z3