Vadilo by vám, keby mala dcéra frajera černocha?

11. dec 2022

Maminky ktore mate dcery, vadilo by vam ak by si vasa dcera nasla frajera cernocha? normalne slusny mily chlapec z dobrej rodiny studujuci vysoku skolu len je cernoch.?

hennyinnsbruck
11. dec 2022

Nie

ivette1223
11. dec 2022

Asi nie 🤔

nikha2809
11. dec 2022

Nie, vadilo by mi keby si našla fetaka, grazla a pod. farbu pleti by som neriešila, nech je hoc aj ružový, len nech je k nej a celkovo dobrý človek

zuzinka888
11. dec 2022

Absolutne nie. 2 kamosky maju a tie kucerave okate deti su tak nadherne...

jabadabadu
11. dec 2022

je ten chlapec snad kvoli farbe pleti horsim clovekom? alebo ako si mam tuto otazku vobec vysvetlit?

morgane1975
11. dec 2022

Nie absolutne nie… toto sa este riesi v 21.storoci? 😂

kvietok2891
11. dec 2022

Neviem pokiaľ nezažijem neviem posúdiť

kvetinka75
11. dec 2022

Myslim ze nie. Zalezalo by aj na to ako by sa choval ake by mal priority ale to pri kazdom. Bez ohladu na farbu pleti

simik22
11. dec 2022

Samozrejme, že nie.

biancarv
11. dec 2022

Nie, nevadilo.

oli18
11. dec 2022

Ano, vadilo.

raja95
11. dec 2022

Nemam zatial dceru, ale viem ze by mi to vobec nevadilo. Ani aziat ani ina rasa by mi nevadila. Idiot moze byt aj hrdy slovien, a to by mi teda vadilo…

autor
11. dec 2022

@oli18 smiem vediet preco? vobec to nemyslim v zlom iba ma zaujima nazor

oli18
11. dec 2022

Prepac, nebudem sa vyjadrovat.

aurorastone2
11. dec 2022

Na svk si ľahšie nájdeš unesene dieťa ako v zahraničí (ak to teda nie je slovak) 🤷‍♀️ aj to môže byť dôvod prečo nie, ale to už su tie extrémne prípady, aj vera si deti hľadala až v USA

dzulli1980
11. dec 2022

Áno, vadilo by mi to ... nechcela by som miešať svoje gény s černošskými ... iná kultúra, iné náboženstvo, iné životné priority, som asi skostnatená, no za mňa NIE ... je mi jasné, že moja dcéra by si urobila po svojom a ja som tá posledná, čo by jej mala dávať rozumy, no ťažko by som to prijímala.

veronikaszabova
11. dec 2022

Vadilo.

autor
11. dec 2022

chapem vase vyjadrenia a ze preco by vam to vadilo. Aj si dovolim suhlasit istym sposobom je v tom pravda

gladys_07
11. dec 2022

Mam syna ale teda keby mi doniesol cernosku, nevadi mi to. Chcem v prvom rade aby bol stastny, nebudem mu stat v ceste svojimi stredovekymi nazormi

filodendron
12. dec 2022

Pokial ma rodinu na svk a je tu usadeny, tak by mi to vobec nevadilo. Farba pleti je pre mna bezvyznamna. Skor by ma trapilo pripadne odlucenie od dietata, ak by sa rozhodol ho vziat do svojej rodnej krajiny bez mojho suhlasu. Kamaratka sa vydala za Pakistanca, maju deti, als obaja ziju v jednej krajine, rovnako ako aj jeho rodina, takze tam ten problem odpada. Toto jedine by ma asi trapilo. Kultura, mix genov a pod nepovazujem za nejaku prekazku.

mimka1402
12. dec 2022

Tak je podstatný rozdiel ak by bol Slovák, je už veľa Slovákov a aj ich rodín, ktoré sú typické slovenské rodiny a kultúra je rovnaká už.😀 Len majú tmavú farbu pleti lebo niekto pred rokmi z ich rodiny tu študoval a usadil sa tu. Ale ak by bol z takých krajín napríklad, kde ženy stále majú problémy s postavením v porovnaní s mužmi apod. Možno by som potrebovala viac spoznať a vedieť či moja dcéra je pripravená žiť s niekym kto má úplne inú mentalitu či kultúru a či dotyčný sa vie tiež prispôsobiť zas jej. Ale to by som robila aj pri "bielom" keby bol z nejakej inej kultúry. Nie každý to predsa z dlhodobého hľadiska zvládne a je jedno či by to bol Francúz alebo ja neviem kto.😃
Ale iba kvôli pleti ani omylom. To pre mňa nie je podstatné.
Mame v rodine muslima z krajiny kde ženy sú stále na tom biedne, poviem ti, že boli obavy či dokážu spolu byť keďže je ona dosť rázny typ ženy a vie si tvrdohlavo stať za svojím, ale už niekoľko rokov dokazujú, že sa on k nej správa veľmi pekne a vedia nájsť kompromisy keďže nie je úplne praktizujúci muslim, ona chápe aj jeho niektoré sviatky a snažia sa to dodržiavať v nejakej možnej miere, on na oplátku oslavuje vianoce či iné sviatky a učí sa rozumieť po slovensky aj kvôli jej rodine. No a už sú aj dávno zosobášeni. 🙂
Takže je to skôr o vnímaní väčšieho kontextu ako človeka a nie na základe predsudkov a určite nie kvôli farbe pleti. 😀

thoughtfulweirdo
12. dec 2022

Na otázku farby pleti odpovedám nie, nevadil by mi u dieťaťa partner s inou farbou, na to fakt nie je dôvod. Ak si sa chcela spýtať, či by nám vadil cudzinec, tu už to záleží od krajiny pôvodu 😉

anonymous87
12. dec 2022

Nie nevadilo. Mam sice synov, ale tak akoby mi pri nich nevadila cernoska, tak pri dcere cernoch… ani nijaka ina kultura, ci farba pleti. Ano, vzdy je tam riziko unosu deti. Ale povedzme si otvorene. Vzdy vsade je riziko. Aj biely american moze deti uniest kade tade po svete. A slovak byt casom nasilnik a grobian. Ci unosca (napr.pripad odstrihnuta mama).
Pre mna su pri ludoch rozhodujuce uplne ine kriteria. Ak by bol dcera stastna a chlapec slusny, nevidim naozaj problem

sheila121
12. dec 2022

Vadilo.

simca06022011
12. dec 2022

Ja by som skôr riešila z kade pochádza, aké má zvyky. Je iné žiť niekde v UK nájsť si černocha alebo akéhokoľvek iného, s myšlienkami, životným štýlom mne podobným kde aj rodina jeho napr je dlhé roky usadena ( neviem ako to napísať, západným? 🙂) predpokladám ze chlapec je z 3tej krajiny a je tu iba on ako študent. Čiže pýtala by som sa na to. Ako frajera by som to asi veľmi neriešila, skôr by som si pohovorila s dcérou ako to s nim myslí, či nejde iba výlučne o to nájsť si "frajera" iného... za mojich mladých čias to bolo časté, čo najexotickejsie, tam Ind, hentá Egypťania, ďalšia išla do Bahrainu, iná do USA, anglická... proste co najviac exotika, ved mali miešanci sú rozkosni a potom plac a stres. Inak poznám par takýchto chalanov, študovali tu, ostali, pracuju tu, plne sú v pohode. Čiže určite nič proti, dôležité je naozaj pozadie, názory chalanovi, jeho rodina možno a plány.

heln
12. dec 2022

zalezi na tom, aky by to bol cernoch.
mam znamych, on je cernoch z afriky a byva tu asi 40 rokov, hovori po slovensky ako rodnou recou, maju deti, ktore pomaly dospievaju, su to normalni "slovaci", takyto by mi nevadil.
mam znamu, ktora si vzala cernocha pochadzajuceho z europy, prisiel sem studovat, ten by mi asi tiez nevadil.
keby to bol taky, ktoreho stretla na dovolenke a strasne chce prist do europy, tak to by mi asi trosicku vadilo.

ankare
12. dec 2022

Ak je dobrý človek, nevadilo.

adalmba
12. dec 2022

Nie

titla
12. dec 2022

Farbu pleti by som neriesila, ale mala by som obavu z moznych kulturnych rozdielov, ak by partner/partnerka mojho dietata bol cudzinec. A nemusi to byt rovno cernoch z Kene, staci z UK. Mam dobre kamosky vydate za nemca, francuza a aj u nich sa stalo, ze v istom bode narazili na kulturne rozdiely.

domca1408
12. dec 2022

určite nie. nie som mamička ale beriem to z toho uhla pohľadu, že aj ja by som si kľudne začala s černochom. 🙂