Problémové riešenie spoločných priestorov so susedom

michal3691
3. mar 2019

Byvam v rodinnom dome v ktorom som v jednej casti ja a v inej casti sused . Problem nastal pri rieseni spolocnych priestorov , vravim mu sused kupim svetelny senzor na svetlo aby sa nemuselo vypinat a zapina nakolko vypinace su zle umiestnene a na vlastne naklady. On nesuhlasi , vymena zamku za vratnika zas na moje naklady on nesuhlasi . Uprava pozemku na vlastne naklady ties nesuhlasi , dokonca mi bolo povedane aby som tam s autom neparkoval . Zatial riesim klasicku pravnu cestu kedze dohoda nieje mozna este pred tym nez pristupim k drastickym metodam . Vas nazor ?

lenka1kv
3. mar 2019

Však senzor si dajte na svoj dom a vybavené. A najlepšie je sa nepýtal s prostého suseda.

0silvia0
3. mar 2019

@michal3691 a kde je tá vychcaná suseda, keď sa tu spomína sused? 😲

alenkay7
3. mar 2019

@michal3691 co vlastne riešite že vám nedal peniaze na tie veci?

lula313
3. mar 2019

Veď si to správ a hotovo.

nataliaviktoria
3. mar 2019

Si moc slušný že sa ho vypytujes sprav si to a vybavené

danyb
4. mar 2019

nerozumiem o akej vychcanej susede je tu reč 🙂
a čo sa týka tvojho suseda, bohužiaľ toto sú úplne bežné útrapy ak máš s cudzím človekom spoločné priestory, na to bolo treba myslieť prde kúpou takého bývania..
tu je každá rada drahá.. sused ti evidentne chce robiť napriek, samozrejme nemôžeš robiť zmeny a úpravy spoločných priestorov bez jeho súhlasu.. takže buď sa s tým zmier a nerob ich a so susedom komunikuj čo najmenej, alebo sa odsťahuj.. neviem aké právne kroky by si chcel v tomto smere podniknúť.. ale predpokladám, že veľkú šancu na úspech nemáš a ak by sa ti aj podarilo niečo málo vybojovať, tak neviem či ti to za to stojí, lebo čo sa týka susedských vzťahov si to len zhoršíš.. a bude to ako prilievanie oleja do ohňa.. v každom prípade držím palce 🙂

zooeynka
4. mar 2019

@michal3691 predat a kupit ine kde nebude otravny kvazi spolubyvajuci....alebo mu len pohrozit ze planujes predat svoju cast napriklad ciganom(ukrajincom) a hned bude so "susedom" lahsia debata.

lenzas
4. mar 2019

@zooeynka Trochu mimo temy, ale preco treba sa obavat suseda ukrajinca? Poznam ludi, ze maju za susedov ukrajincov, ale som nepocula zle recenzie, ze by to bola len vynimka?

zooeynka
4. mar 2019

@lenzas staci si predstavit holohlaveho, bezkrkeho, nabuchaneho Vasila a Jurija ako sa nastahuju do susedstva, a chcem vidiet toho suseda ktory by takymto typkom nedovolil namontovat senzor na osvetlenie na dom.

vroni
4. mar 2019

Netreba predavat, staci pozvat Vasila a Jurija na navstevu, nech susedovi zazvonia, slusne pozdravia a povedia, ze idu montovat ten senzor a ci fakt ma nieco proti tomu....

michal3691
autor
4. mar 2019

no tak si to urobim po svojom co sa spravi hodi sa pod kolesa tatrovke ked pride nieco robit schvalne som zvedavy

sasa1310
5. mar 2019

@michal3691 no keď chceš pristúpiť k drastickým metódam, tak sa tomu susedovi ani nedivím, že nesúhlasí.

sasa1310
5. mar 2019

@zooeynka sused má prednostné právo odkúpenia mimochodom.

marsmykkok
5. mar 2019

@danyb súhlas. takýto noví susedia čo kúpia dom za facku s hlavným motívom že v dome sa nikomu nebudú musieť prispôsobovať ako v paneláku, pričom za facku je preto, že pozemok je spoločný budú robiť vždy problémy a nepochopia že ak chcú mať všetko podľa svojich predstáv mali kúpiť za trikrát vyššiu cenu dom s pozemkom čo by bol len ich. V takomto sa len zmieriť že pozemok je spoločný a nikdy to nebude podľa predstáv človeka.

marsmykkok
5. mar 2019

@zooeynka to je staré, predať dom cigáňom, myslím že to nik nezoberie vážne a každý chápe že to človek čo asi nemá veľa peňazí ked kúpil dom so spoločným pozemkom nedaruje cigáňom a on nepôjde pod most...

zooeynka
5. mar 2019

@marsmykkok ja mu radim aby to naozaj predal(a kludne aj ciganom), lebo taketo spolocne byvanie je ako za trest.

lija22
5. mar 2019

to je co za dom spolocny so susedom? nechsito predstavim. akoze to su tie domy so spolocnou jednou stenou?

moonlight1210
5. mar 2019

@michal3691 to byvate tak, ze jeden dole a druhy na poschodi a mate spolocne schody a vstupnu chodbu? alebo ako je to situovane?

michal3691
autor
5. mar 2019

@sasa1310 nesuhlasi ? s cim z upravami ktore hradim ja ? Proste typek nesuhlasi s absolutne s nicim ale hlavne ze on mne bude diktovat ako mam zit no taku nehrali. Chcel som to akoze vela ?

danyb
6. mar 2019

@michal3691 chápem že si rozčúlený ale @sasa1310 má pravdu.. ide o spoločné priestory, ktoré sú aj jeho majetkom.. takže je úplne jedno či to chceš uhradiť sám alebo nie.. na to aby si v spoločných priestoroch vykonal akékoľvek zmeny musia dať predsa súhlas všetci majitelia, lebo je to aj ich majetok..
skús si to predstaviť opačne, ak by on chcel spraviť na vlastné náklady nejaké úpravy v spoločných priestoroch ale tebe by sa to tak nepáčilo alebo by si to považoval za totálnu blbosť, dal by si mu súhlas?? len preto, že by to financoval on?

sasa1310
6. mar 2019

@michal3691 to je jedno, že úpravy hradíš ty. Je to spoločné, tak si nemôžeš robiť čo chceš na spoločnom. Ja napríklad by som v živote nekúpila dvojdom. Ani dom na spoločnom pozemku.

dilino
19. okt 2019

ked si išiel kúpovať dom tak si nevedel že vedľa býva sused a niektore priestory sú spoločne či sa ti rozsvietil v hlave lampáš až ked si to kúpil a teraz máš problém to si s tým musel ratať my tak žijeme v susedstve 15 rokov mame múry domu spojene býva tam rodina dvaja dôchodcovia manželia a mama tej pani nikdy medzi nami neboli žiadne konflikty , žiadne hádky ked sa niečo robilo v dome bud u nás alebo u nich vždy sme si to navzájom povedali koľko to bude trvať ,porozpravame sa navzájom ked sa vydime a ani od začiatku nás nenapádlo aby sme si robili zlé nikdy sme žiaden konflikt nemali a ani mať nebudeme lebo vieme spolu vychádzať to že by bol dom lacnejši vždy to prinaša žiť v susedstve z tým človekom problémy s tým si musel počitať a kde je kto vychcaný lebo ja som tam nikoho nenašla ked si chceš tak si urob ale sú aj veci s ktorými sused musi súhlasiť ináč sa to neda je to o tolerancii ty si vedel že vedľa niekto býva bývať v susedstve s úplne cudzim človekom je vždy riziko my susedov mame dobrých je to všetko o toleranci.