Vypratanie bytu po blízkej osobe, ktorá zomrela

4. feb 2025

zomrel nam blizki mali sme spratat byt prislo nam zle
neda sa nam nic vyhodit akoby sme rvali z tela kozu creva proste nemozeme nic vyhodit, mame cakat par mesiacov? snad to prejde
stale citime jeho dych vonu :(
on zomrel v nemocnici, nie tam. platit najomne platime nadalej ale nie sme v stave triedit veci co nechat co vyhodit.

prejde to ze?

h2
4. feb 2025

Nemôžete požiadať nejakú inú osobu, aby to spravila za vás? Niekto z rodiny, ale nie až tak blízky, kto s tým nebude mať problém?

katkaseiner
4. feb 2025

skusila by som upratovaciu sluzbu... definuj im co nemaju vyhodit a ostatne bez kompromisu vyhodia. Ja ta uplne chapem, vypratavali sme po svokrovcoch dom velmi dlho (teda robil to manzel a tak ako hovoris, je to velmi sentimentalne... cokolvek... aj stary kus koberca, aj stara vaza, radio, proste vsetko). Bud si na to dajte cas, alebo presne definujte upratovacej sluzbe co ponechat (albumy s fotkami, papiere, cokolvek) a ostatne nech vyhodia...

jesenzima
4. feb 2025

Budete musieť požiadať niekoho iného. Neprejde to ani po mesiacoch. Mne zomrel dedko, už je to x rokov a babka nedokázala za tie roky po ňom vyhodiť nič. Doslova. Všetko je tam,kde to položil, oblečenie na v skrini, dokonca na kredenci na jednom mieste už x rokov sú jeho okuliare. Nedotknuté. Rozpisana krížovka na nočnom stolíku.
Držím palce . Je mi to ľúto

autor
4. feb 2025

@h2 ale oni nevedia co maju trediet je tam mnoho zbierok a cennosti :(

prvosienka7
4. feb 2025

Ja by som sa bála toho, či to nebude po čase ešte horšie, keď už sa s tým začneš vyrovnávať a potom prídeš do bytu a budeš sa mať vo všetko prehŕňať, triediť a vyhadzovať.

eliska13
4. feb 2025

Keď ho nepotrebujete prenajať odloz to a vyhoďte zatiaľ iba potraviny.My sme to robili po roku a aj to som si poplakala

autor
4. feb 2025

@jesenzima no tak och neviem co ...teraz to nedokazem, otcovu fotku nemam ani po rokoch vystavenu a teraz toto. je tam dost cennosti ale ja sa ich neviem dotuknut

lenka7477
4. feb 2025

No ja by som počkala ...predsa sú to osobné veci, môže sa tam nájsť niečo o čom nikto nevedel, netušil ...
Cudzích by som tam isto nepúšťala .

autor
4. feb 2025

@prvosienka7 uz sme sa z acali vyrovnavat , lebo prvtny sok pominul a je to ovela horsie

autor
4. feb 2025

@jesenzima ale babka tam asi ostala zit nie? my to asi budeme prenajmimat ja tam zit neviem

jesenzima
4. feb 2025

Áno, žije tam stále, obklopená tým všetkým, nevie sa toho vzdať ...
Skús zobrať so sebou niekoho, aby ti pomohol pozbierať cennosti, aspoň niečo, a zbytok dajte vypratať ...

mirola
4. feb 2025

nám trvalo rok kym sme zacali vypratavat...

dusankomoj
4. feb 2025

Ak to nieje veľmi súrne,tak počkaj. Ja som bola po prvom mužovi schopná triediť veci asi po pol roku. A ani nie všetko naraz,ale postupne. Najprv jednu skriňu a potom po troške ďalej.

autor
4. feb 2025

@jesenzima no my tam nezijeme premyslame co dalej ale vieme ze tak skoro do nedame do poriadku je tam toho vela este aj po nas, nie po nom

autor
4. feb 2025

@mirola s tym pocitam zial. len teda snad ..ja som vravela nechajme to rok tak a snad sa vzchopime

autor
4. feb 2025

@dusankomoj jasne vsetko jedlo vyhodene plyn odpojeny kurenie vypnute...

autor
4. feb 2025

@dusankomoj aj chladnicku mrazak sme odpojili...

autor
4. feb 2025

@dusankomoj dakujem tiez ta to muselo velmi boliet. nam prislo zle ked sme tam len vosli :(

nin12345
4. feb 2025

Prejde to.. nechajte si cas. Po roku uz budete schopni byt vypratat ak vas to dako velmi neponahla

autor
4. feb 2025

@nin12345 dakujem za ukludnenie, preto ani nam to psychicky nerobi dobre.

h2
4. feb 2025

Keď je tam veľa vecí ešte aj po vás ( zrejme tým myslíš seba a svojich súrodencov), tak začni týmito vašimi vecami.

autor
4. feb 2025

@h2 ppstupne ano to asi je dobry napad zacat nasimi vecami.

dusankomoj
4. feb 2025

Ešte zachráň kvety. Vieš,po čase bolesť trochu ustane a nastúpia spomienky (aj tie veselšie) a bude to ľahšie. Ja som sa pri vypratavaní s mojím mužom rozprávala ( a veru som mu ponadávala statočne) .

autor
4. feb 2025

@dusankomoj tie sme uz preniesli, ano dakujem, na toto sme myseli zial aj on :( velmi sa o kvietky bal.
mys a fyzicky aj psychicky citime zle, idem to prebrat s l;ekarkou lebo som mala velmi zle stavy

miskakyska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. feb 2025

@miskakyska dakujem ti oni mozno to ocakavali ale aj tak nechapem , kazdy kus akoby som z neho vyhodilo a mne to drha srdce :(
fakt nechapem , ale asi sa ludia tak nemaju radi a cakaju len peniaze. to je naozaj smutne ale mozno im zavidim , lebo vlastne sa so stratou vysporiadavju lepsie.
:(((((((((((((((((((((((((((((((((((( aj ked to samozrejme nie je spravne ale my nevidime do ich zivotov....

katulienkax
4. feb 2025

Moja mama nevypratala ani po 15 rokoch. Ma odložený byt po mame bez prenajmu, platia cca 100 EUR . Každopádne zarobili aspoň na rastie cien. Mat peniaze z predaja na úcte sa vobec neoplatí

misuliacik81
4. feb 2025

Mne tak umrela 17.8 v nemocnici svokruša zlyhalo ❤️ . Ako sme v noci prišli z nemocnice, položila som tašku s vecami a papučami do altánku, je to tam do dnešného dňa 🥹 Nemám silu to vyhodiť a chodím každý deň okolo tašky vybrala som uterák a lieky odtiaľ kôli deťom, viac sa nedá, aj jej kabelku mám doma. V dome kde bývala ,býva švagor, ten nepohne s ničím budem musieť ísť aj tam ale ako neviem. Snáď sa tento rok odhodlám....

ina2405
4. feb 2025

@miskakyska moja mama sa zas nedokázala na otcove veci pozerať, museli preč. Revala, keď ich videla a nemala ako zavrieť pred tým dvere. Nie vždy je to tak, že "človek otrčí kopytá ..)
Smútok sa prežíva rôzne.

muchotrafka298
4. feb 2025

Daj si cas. Pokial ten byt chcete prenajimat, tak sa musis naucit s tym nejak fungovat. ze toto je realita a musime to vypratat. Ak tam mate cennosti, tak co najskor ich z toho bytu odnes prec. Lebo to je velke lakadlo pre zlodejov, prazdny neobyvany byt.