Výsluch maloletého pred úpravou styku s otcom

lamarye
22. okt 2013

ahojte, prosím Vás , chcela by som sa spýtať či niektorá z Vás nevie , ako je to s výsluchom maloletého. Po rozvode bola dohoda , že otec mal syna každý druhý týždeň. Teraz po 6 rokoch si zmyslel, že chce striedavú starostlivosť. Súd nariadil výsluch maloletého, len ja neviem ako to prebieha. Neviete niektorá? Je výsluch doma? Môže byť pri výsluchu rodič, alebo ako sa dozviem, či zapísali to, čo maloletý povedal? Môžem si potom prečítať ten výsluch, alebo ako? Neviete podľa akého paragrafu, alebo nariadenia robia tento výsluch? NIečo ako metodika k výsluchu? Ďakujem Vám veľmi pekne

cuculik1
22. okt 2013

@lamarye pri vysluchu maloleteho sa prihliada na jeho vek. Vysluch sa zvacsa robi klasicky na policii. Pri vysluchu je priyomny zak. Zastupca alebo kurator a pod....jasne, ze zapisu co maly povie, preco by mali napisst nieco ine?

mananenka
22. okt 2013

No ja si myslím,že výsluch maloletého nebude na polícii,ale buď na sociálnej kuratele,alebo u súdnej psychologičky. Podľa toho ako rozhodne sudca..čo s tým má polícia? Úpravy styku sa rieši cez súd..

lamarye
autor
23. okt 2013

@mananenka no budú to kurátorky, len som sa stretla aj s tým, že boli na výsluch doma. Preto som chcela vedieť, či náhodou nie je k tomu nejaký predpis, nariadenie alebo niečo, aby som vedela, kde sa môže výsluch konať, ako bude prebiehať, či si to budú zapisovať, alebo na diktafón nahrávať a tak. A ďakujem za odpovede.

meli12
23. okt 2013

@lamarye ... ja uz to mam za sebou, bolo to velmi tazke obdobie ☹ ( mam zverenu do osob.star. svoju neter. lebo rodicia nie su schopny a zanedbali vyzivu... alkohol, atd..)
takze, vysluch dietata bude na sude, kedy budete mat pojednavanie , musis zobrat so sebou dieta . potom v sudnej sieni budu len dieta, sudca(sudkyna) , a kolizny a este kto zapisuje zapisnicu. vsetko co bude hovorit dieta , zapisu do zapisnice. Neboj, budu sa pytat len bezne veci, potom zavolaju Vas zas do sudnej sieni a potom Vam precita nahlas vypoved dietata sudca.To je asi vsetko ! Drz sa!!!

lamarye
autor
23. okt 2013

@meli12 ďakujem , veľmi pekne. Dúfam, že to dobre dopadne. No to dúfam, že to bude na súde, lebo na poslednom pojednávaní to bolo povedané tak, že súd určí dátum, kedy bude vypočutý.

sakurra
24. okt 2013

Na sude sa možu dieťata pytat čokoľvek ,ale ak dieta potrebuje psychologicky posudok,ide ku psychologičke. V žiadnom pripade sa posudok nerobi na policii ! Dieta prichadza ku psychologičke ,do prijemneho prostredia. Velakrat sa robi posudok dokonca v inom meste. Dieta je u psychologicky same,v tom čase sa robi rodičovi tiež psychologicky posudok,najskor vypisuje rozne psychotesty ,na zaklade ktorych sa urči do akej miery je rodič schopny vychovavat a venovat sa dietatu.Rodič prichadza taktiez do osobneho kontaktu so psychologom /bez dietata/ Zalezi od veku dietata,priatelka bola s 3 ročnou dcerkou ,dcerka bola u psychologicky 2 hodiny ,priatelka az 3 hodiny. Dieta to zvladlo bez problemov , mala bola v pohode ,komunikovala so psychologickou otvorene,bez stresu a plaču. Matka nemože nahliadnuť do posudku dietata.

mata128
5. feb 2014

je podla vas normalne,ak matka hucka dieta proti otcovi a napriek tomu prebieha vysluch dietata doma u matky??????

mimuliatko13
18. okt 2017

Dobry den chcem sa.spytat dnes som.mala pojednavanie na sude kde otrc dietata sa.chce stretavat so synom.po 10r moj.syn.ma.10r takze za cely cas sa snim.stretol 2-3krat kde syn ho nepovazuje za.otca a ani nevedel kedze sa.nezaujimal.ani o syna lenze ja.som pred 3m.ho dala na policiu nakolko mi.neplni vyzivne na maleho a napodnet toho dal.stretavku na sude sam vyhlasil.ze sa chce zrieknut len ked sa.obula kolizna opatrovnicka do neho ze ako.si to predatavuje a mu povedala ze platit tak ci tak musi tak povedal ok tak.sa chcem.stretavat ved nato mam pravo som.vydata mam muza kde ho syn oslovuje otec moj syn nema zaujem.o.stretavku chodime k psychologovi aa aj psychyatrovi kde na aj psychyatrucka dala posudok ze neodporuca snim.stretavku nakolko ma poruchy a vykolajenie ked sa.syn dozvedel pravdu dali nam posuduk dietata chcem.sa spytat ako prebieha posudok co vlastne sa priblizne pytaju moze mi prist socialka domov?? A aby som nezabudla vypovedala jeho mama krasny herecky vykon a klamstva narozpravala ach a ci na dalsom pojednavani.nakolko nam.ho otrocily ci mozem dat aj ja svedkov nakolko som odporca a bude iba posudok ktory n budu citat dakujem za odpoved

nelinka2009
18. okt 2017

No mate to tazke kocky... Drzte sa

monic14
19. jan 2020

@meli12 ďakujem,za odpoveď.