Zvýšenie výživného na maloleté dieťa

sarlota19
3. dec 2016

dobry večer viem mi niekto poradiť ako napísať návrh na zvýšenie výzivného na maloleté deti?

sissy27
3. dec 2016

@sarlota19 www.google.sk - do podlhovastého okienka v strede obrazovky napíš "žiadosť o zvýšenie výživného na dieťa" a stlač enter... Vyhodí ti niekoľko vzorov...

esther03
4. dec 2016

@sissy27 😀 😀

@sarlota19 vazne na nete mas milion vzorov, tie prisposob vasej sitiuacii, ak aj tak nebudes vediet vyhladaj pravnika napise ti to or ochotna teta na socialne pomoze.

sarlota19
autor
5. dec 2016

@esther03 dakujem na nete som pozerala ako prvé chcela som len či náhodou nemá niekto tlačivo, ešte raz dik

esther03
5. dec 2016

@sarlota19 tlacivo neexistuje pise sa to ako "sloh" 🙂, opises preco ziadas zvysenie vyzivneho, uvedeies rozsudky, ktorymi bolo dieta zverene tebe atd.

sissy27
5. dec 2016

@sarlota19 keďže každý prípad je iný, tak žiadne tlačivo na to neexistuje. Buď si to napíšeš sama, alebo zaplatíš právnikovi.

1gabi2
6. dec 2016

Dobrý večer, chcela by som sa informovať, podala som si návrh na zvýšenie vyživného na maloleté dieťa. Chcela by som vedieť ako postupovať na súde ked som sa dozvedela, že moj ex manžel a jeho rodina 12 rokov taja diagnozu s ktoru sa syn narodil, no zistila som a po konzultáciach lekárov je 100 iste že to zdedil ich strany. Ani pred otehotnením a ani po porode sa nepriznali ani o tom netušia že viem pravdu.

sarlota19
autor
7. dec 2016

@sissy27 ok nechaj tak už je to neaktuálne žiadosť už je podaná 🙂

sissy27
7. dec 2016

@sarlota19 super, tak nech dieťa dostane, čo mu patrí 🙂

@1gabi2 no záleží na tom, čo konkrétne chceš dosiahnuť... pokiaľ sú v súvislosti s diagnózou nejaké zvýšené výdavky (napr. špeciálne potraviny, zdravotnícke pomôcky, okuliare...) tak samozrejme máš nárok premietnuť to do výživného... ale čo iné by si chcela dosiahnuť? aby exa za to zavreli? aby platil nejaké odškodné?
a na druhej strane - ak by si o jeho ochorení vedela, nevydala by si sa zaňho? nemala by si s ním dieťa? bol by to pre teba dôvod na rozvod, ak by si sa to dozvedela počas trvania manželstva? ľúbila by si ho menej? samozrejme nie je fér, že ti to zatajil, ale zas vieš ako - v dobrom aj v zlom, v zdraví i chorobe...

1gabi2
8. dec 2016

V prvom rade som mala o tom vedieť, oklamali ma, podviedli, syn tým najviac trpí, má za sebou 6 operacii, ešte aj Ďalšie budu, mne ide len o to aby prevzal zato zodpovednosť začal prispievať na liečbu. To už je ich vina, môžu si spytovať svedomie, ja si ho dám doporiadku aj ked on kašle naneho. Syn už vytrpel toho až až, nech prevezme zodpovednosť.

timea7
11. dec 2016

@1gabi2 ako si konkrétne predstavuješ tú zodpovednosť? Čo by mal akože exmanžel robiť? Nerozumiem, čo chceš dosiahnuť, aj keď mi je ľúto tvojho synčeka. Odkladaj si všetky účtenky z čohokolvek, čo si synovi musela v súvislosti s jeho zhoršeným zdravotným stavom kúpiť, zaplatiť a požiadaj o zvýšenie výživného. To je zrejme všetko, čo môžeš dosiahnuť. A zožeň si dobrého právnika, určite sa to oplatí.

esther03
11. dec 2016

@1gabi2 mozes bohuzial iba podat navrh na zvysenie vyzivneho (aj to sa odvija od jeho oficialneho platu) to je asi tak vsetko co mozes dosiahnut. Nemozes ho donutit ani pravne ani inak niest zodpovednost. Dokonca aj starat sa o dieta (brat si ho na vikend, pocas prazdnin, navstevovat ho, vodit na kruzyk atd.) je jeho pravo nie povinnost. Dokonca ani odskodne nemozes ziadat, lebo pri sobasi si podpisovala, ze viete o svojom zdravotnom stave....