Máme doma malého škriatka, keďže je to prvé dieťa v našej rodine tak mám pocit, že už má všetko, blížia sa Vianoce a s mladším bratom si kladieme otázku čo by sme jej mohli kúpiť na Vianoce, má rok a je to taký malý čert, hračky ako odrážadlo, elektrické auto, sane, ikonickú tatrovku rôzne stavebnice a plyšákov dostáva stále, na konci septembra mala meniny a začiatkom októbra mala rok čiže naozaj dostala darčeky len nedávno, rada si pozerá knižky, ale tých tiež podostavala veľa aj podedila ešte po nás, poraďte nejaký zaujímavý darček nám pre ňu, cenovo cca asi tých 50€ do toho sme ochotný spoločne dať, nechceme sa rodičov pýtať lebo dostaneme odpoveď, že nič nepotrebujú, plienky nechcú keďže tie dostala na rok od celej firmy kde tatinko pracuje takže z tých aktuálne robia vianočný stromček v detskej si, bábiky ju vôbec nezaujímajú čiže to je pase
Hmmm nejaké divadielko pre malé deti - lístok (ale to asi nebude také jednoduché nájsť), prstové farby a papier, poukážku do nejakej lepšej predajne detskej obuvy, poukážku na vstupy do herniciek (vhodných pre také malé deti), kuchynku, maľovanie vodou do kníh, detský látkový fotoalbum (nie na fotky s deťmi, ale pre deti) kde jej vytlačíte fotky vaše s ňou (stojí cca 25€) a ona si to môže sama prezerať a neroztrhá to, aj zvieratkové ponozky by u nás mali úspech, sada na upratovanie mala tiež veľký úspech, kočík zrejme už má, ak nie tak ten…. Záleží, ale ja som ako matka 1,5 ročnej dcéry teda skôr za tie veci na tvorenie ako kinetický piesok, plastelina, prstové farby alebo fotoalbum je super.
Ja ti poradím ako matka dvoch detí. Maju všetko čo treba. Pre veľkého 4 rocneho je to ľahké, uz vie co chce a maky teda podelil a ma kadečo.
Ja ako mama by som kludne prijala šetrenie. Narodeniny, meniny, Mikuláš, Vianoce. Kludne sa rozhodni pre mesačnú sumu 5-10 e mesacne, vytvor malej sporenie a neskôr podľa uváženia daj jej alebo rodičom nasetrenu sumu.
To nie je teraz o somrani a vychcanosti. Ale je to rozumnejšie ako kopec zbytočnosti.
Možno sa rodicia casom potešia trebars takej väčšej sume a zariadiť detskú izbu pre uz skolacku, ci kúpia neskor nejaký kurz pre malú atd. Ak veľmi chceš s bratom, môžte dať popri tom setreni trebars puzzle alebo nejakú logickú ci motoricku hracku pre daný vek.
My mame napriklad knih do aleluja. Co by ma ale trebars potešilo, by boli topánky v tom veku. Treba kvalitné a na take male deťúrence stoja vacsinou dosť na to, ze sa ponosia len chvíľku 🙂.
Ja som aj rodine po edala, rafsej 2 e do pokladničky ako plastovú LACNU blbosť, co sa za 2 dni dolame.
Nám trebars mama prispela na autosedacku a také praktické veci.
@markusrasford
dobrý nápad ale blby vek! Nas ma 1,5 roka staršiemu to pero "kradne" 😁 a 150 krat klikne za minútu na ten istý obrázok. Takže počujem dookola keď keď keď keď keď..... 🤯
A okrem toho to pero uzasne chuti pocas ohryzania....
Ročnému dieťatku malú srandu do ruky, nič drahé a k tomu radšej rodičom peniaze alebo poukaz do nejakého obchodu, kde jej môžu kúpiť niečo praktické. Buď obuv, oblečenie, drogériu a podobne. Príspevok na kúpu autosedačky je tiež super vec.
Naše deti počas prvých Vianoc aj tak zaujali viac krabice a bublinková fólia, než darčeky samotné 🤷
A v takom veku asi do cca 2-3 rokov u nás málo úspech také mini kreslo
Ročné dieťa sa vyhrá aj s krabicou, stačí drobnosť na pamiatku, netreba to extra riešiť.
Poukaz na fotenie.do lekarne do drogerie.babetku je to fakt jedno mamicka vyuzije v spravny cas..
@svetlonos
@matrioshka333
autosedačku kupovali na meniny ale viem, že naši im dali polovicu a aj babka s dedkom z druhej strany dali polovicu tak ich to potešilo, že tú autosedačku im vlastne kúpili starý rodičia napoly
ale vďaka za fajn tipy určite niečo z toho pozrieme
Bazen s loptičkami
@markusrasford to som chcela aj ja napísať😉
@rebi789 to nie to by sme rovno dostali peknú prednášku či už od našich rodičov alebo od malej rodičov
Albi pero a je veľký výber knižiek