Aký darček k narodeninám mame na dôchodku?

lylyjana
1. apr 2022

Nikdy som nemala problem kupit mame darcek k narodeninam, no tento rok mam okno. Mam problem vymysliet nieco aj preto, lebo mama je uz na dochodku a byvaju aj spolu s 86r babkou, ktora je velmi tazka povaha mamu drzi na kratko, velka negativistka a mama nema radost uz z nicoho. Na oblecenie a doplnky povie, ze jej uz nic netreba, aj tak nema kam chodit, kupila som jej predtym este kurz malovania, no kvoli corone sa to stoplo a teraz ked jej vravim, nech zavola aby ho dokoncila, tak sa vyhovara, ze nema cas. Skace totiz babke stale okolo zadku, aj ked to nie je potrebne. Kupila som jej uz aj relaxacne malovanky a sadu farbiciek, no zapadaju prachom...

Jedine co mi napada je nejaka kniha, vonavka, poukaz na masaz alebo kozmetiku 🤷‍♀️ no chcela by som dat nieco co potesi, a nie len taky darcek, aby bolo 🙄 nejake napady?

luci_ba
1. apr 2022

@lylyjana možno by som ju vzala na vikend niekam kde si to užije. Do hôr, na welness. Samozrejme ak ma kto postražit babku

cimage
1. apr 2022

Mozno by jej pomohlo keby isla od babky na chvilu prec. Zober ju do divadla, veceru, masaz, alebo nieco co mozete spolu absolvovat. K babke si zaobstarajte opatrovanie na cely den.

pinkgirl
1. apr 2022

Pošli ju na týždeň do kúpeľov. Oddýchne si, spozná nových ľudí, zmení prostredie.

pinkgirl
1. apr 2022

@lylyjana A skús častejšie svoju mamku "vybrať" z domu. Vymysli jej program - nech má nejakú pravidelnú aktivitu mimo dom, aby si od babky oddýchla - nech ide do knižnice, čitárne, do nejakého klubu pre dôchodcov - každá mestská časť/obec niečo také má. Treba mamu viac namotivovať nech chodí von. Alebo nech raz za týždeň príde k tebe na 2-3hodiny, len tak na oddych.

hyta
1. apr 2022

Zaplatila by som jej predĺžený víkend podľa záujmu na horách, či kúpele , aby si psychicky od babky oddýchla. Starať sa o seniorov je veľmi náročné, určite by jej pobyt prospel.

lylyjana
autor
1. apr 2022

ona chodi ku mne zvycajne raz za tyzden na cely den sa pohrat s malym, kym ja si porobim veci alebo sa ideme aj spolu prejst, snazim sa jej vzdy vraviet, ze ved nech ide do mesta len tak sa prejst, alebo zavola susedu a idu niekam von kym je otec v praci. No ona radsej ide 3x do obchodu, do lekarne, vari kazdy den nieco ine na obed aj veceru, lebo babka vraj vymysla. Uz aj otec ju chcel zobrat niekam na vikend prec, no ona uz stresuje, ze co jej na to babka povie a ze ona proste nikam nemoze ist a ze MY tomu nerozumieme 🙈 a nakoniec my sme ti zli... Aj ked je u nas, tak uz pozera poobede vkuse na hodinky, ze ist domov, lebo ze zas bude od babky krik, ze kde je tak dlho. A to byvame tak 30min od seba 🙄 takze ja by som ju mile rada niekam zobrala, no myslim, ze zas by bola nejaka vyhovorka

merrysa
1. apr 2022

@lylyjana nejaka knizka so sudoku, krizovkami alebo osemsmerovkami na rozptylenie? To dochodcovia majú radi vacsinou

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pinkgirl
1. apr 2022

@lylyjana súhlasím s @evamarek77 viem že zámerom príspevku je darček pre mamičku, ale z opisu situácie mám pocit, že mamka žije doslova na špagátiku - ako babka potiahne tak ona skáče. Samozrejme mama je na babku veľmi silno naviazaná, babka o tom vie a využíva to. Takto sa tvoja mama zničí, psychicky a aj fyzicky. Treba nájsť priechodné riešenie. Ak je babka odkázaná na pomoc, tak vybaviť "dennú starostlivosť" z vonku, alebo babku nosiť do denného centra. Ak babka samoobslužné činnosti zvláda, tak proste z nudy komanduje tvoju mamu, žiaľ, a tu musí byť mama silná a nenechať sa takto využívať a povedať stop.

myscha3
13. apr 2022

@lylyjana ono to nie je vyhovorka, my to mame podobne.. moji rodicia opatruju babku (mamkina svokra, ocinova mama) a je to to iste.. uz len ked meskaju z prace, tak maju doma cirkus. Nedajboze byt dlhsie v obchode, ist na navstevu,k mojej sestre k detom... ja byvam na opacnej strane republiky a ked niektori z rodicov chce prist ku mne a mojim detom, tak maju doma vycitky este mesiac ze isli. Ono to nie je sranda opatrovat stareho cloveka, horsie ako male dieta. Moji rodicia maju psychiku v kybli. Takze ja by som Ti odporucala vymysliet mamine program (nech ide s kamoskou napr. niekam do divadla, na veceru,wellness), ale ty zatial budes pri babke a robit jej aktivnu spolocnost,aby nemala pocit ze je sama a nevycitala to Tvojej mamke..