Čo si obliecť na svadbu?

aneta8875
17. sep 2015

Ahojte baby,na zaciatku oktobra som pozvana na svadbu, prvykrat v zivote idem na svadbu,nemam ziadne saty vhodne :( nechcem nic z pozicovne,ani nic honosne a hlavne nie satenove,rozmyslala som aj nad overalom,ale ten mi moc nesedi..nejaky tip,kde nieco pekne za dobre peniaze sa da kupit? Resp v com ste boli vy niekomu na svadbe?

alaguema
17. sep 2015

@aneta8875 podľa etikety máš svoje oblečenie prispôsobiť tomu, či má nevesta veľké svadobné šaty, alebo nie. Ak ich má, tak iné ako spoločenské šaty by si nemala mať. Rozhodne nie overal! Ten sa podľa mňa nehodí na vôbec žiadnu svadbu. Ak nevesta nemá veľké biele, postačí slávnostnejším kostým, malé čierne, alebo koktailové šaty. Honosné nie je potrebné ani v jednom prípade, ale v tom prvom by to mali byť dlhé večerné šaty, nemusia byť saténové, v ponuke sú rôzne materiály, nič nepokazíš šifónom, alebo hodvábom, v októbri by sa hodil už aj zamat. Krásne a nápadite šaty mávajú na www.sashe.sk Určite by som sa vyhla čínskej produkcii, okrem toho, že riskuješ zdravotné problémy, môže sa stať, že vás tam bude v tých istých šatách zopár 🙂

dominika6
17. sep 2015

@aneta8875
Overal nie na svadbu sa to nehodi...skus predsa svadobky,maju velky vyber aj kratke saty,ziadny saten... daj si poradit ak si este na svadbe nebola

mimla
17. sep 2015

A čo takto stálica spoločenských podujatí - "malé čierne"? Ak nejde o mega svadbu v pompéznom štýle, "malé čierne" sú ako žolík, ktorým sa nič nepokazí. Overal......... nie.

bosoriak
17. sep 2015

@aneta8875 Male cierne pod kolena s hrubsimi ramienkami alebo s mini rukavmi a nejaky vyrazny sperk, k nemu doladit napr. topanky a kabelku (ak uz nejake mas, tym lepsie). Otufit sa da zohnat aj za malo penazi a vysledok je vynikajuci, vyuzitelny na kazdu slavnostnejsiu prilezitost.

katrinka8
17. sep 2015

Ahoj, ja by som sa riadila aj tým komu na tú svadbu idem - ak by to bol súrodenec alebo niekto taký bližší, tak by som možno šla aj do dlhých šiat - tie by som asi požičala v požičovni spoločenských šiat a tam by Ti určite dobre poradili, ako bolo aj vyššie spomenuté. Bude to veľká svadba? Lebo zase ak to bude malá svadba v kruhu najbližších, tak to by som volila krátke šaty skôr alebo elegantný sukňový kostým.
Krátke šaty by som buď požičala tiež v požičovni, ale zase asi skôr by som tiež šla do malých čiernych šiat, k nim možno biele elegantné sačko alebo bolerko a napr. červené doplnky (náušničky, náhrdelník, kabelka aj lodičky). Tuto som kedysi našla zaujímavé inšpirácie:
http://druzicka.sk/svadby/saty/
http://druzicka.sk/2014/10/oblecte-sa-do-cervenej/
Skús sa tam pohrabať, zaujímavé veci sú tam, nielen pre družičky 🙂

pupavka123
17. sep 2015

@aneta8875 Pozri si www.saxana.sk,tam si urcite najdes saty,ja som si akurat teraz jedny objednala

aneta8875
autor
20. sep 2015

@katrinka8 baby, tak kupila som si skladanu ciernu suknu po kolena.. elegantnu s mierym leskom..a hore si dam nejaku bluzku..
pre mna moc saty nie su...