Hmotný svadobný dar

29. nov 2021

Aký je najlepší hmotný svadobný dar? Čo vás potešilo a využili ste to?

vevapeto
29. nov 2021

Automatický kávovar

liva92
29. nov 2021

...

mauduska
29. nov 2021

my sme dostali kufrík s náradím, to bolo super.Inak nás hmotné nepotešilo nič, lebo sme dostali doplicitne sadu hrnčekov a tak..

rema2006
29. nov 2021

Dostali sme obraz od akademického maliara. Som šťastná že po rokoch ostala krásna spomienka. Peniažky sa rozkotulaju...

zuzliq
29. nov 2021

My sa najviac tešíme z koláže našich fotografií ( nás a kamarátov). Ostatné hmotné dary boli krok vedľa, nič by sme si sami nevybrali.
Ešte do viem predstaviť ten nabíjací vysávač, to by ma potešilo. Ale ak niekto plánuje robotický vysávač, tiež pôjde o krok vedľa.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nika23t
29. nov 2021

Stolný futbal 🙂

evaachesa
29. nov 2021

My sme našťastie nedostali veľa darov, no potešila nás rýchlovarná kanvica, ktorá funguje už 5 rokov denne. Kamaráti sa nás opýtali čo chceme a tak nám vybrali dizajnovú kanvicu 🙂

evaachesa
29. nov 2021

@raja95 takto sme dostali ružové obliečky, ktoré som našťastie predala, no ešte mi tu trónia 2 šálky so zlatým motívom 😏 hmm

elizabet173
29. nov 2021

tak využiť som využila takmer všetko, ale viac by ma potešili peniaze v obálke, aby som si mohla tie veci kúpiť podľa svojich predstáv a vkusu. Nehľadiac na to, že ak sa stretnú štyri rýchlovarné kanvice a tri ručné šľahače, nie je to bohviečo. Bol tu spomínaný automatický kávovar, niekoho potešil, mňa by nepotešil, ani by som ho nevyužila.

luci_ba
29. nov 2021

Nás sa poväčšine spytali, či mame niečo vybrane, keď sme povedali že máme všetko, dostali sme peniažky. Takto sme si kúpili co sme chceli a nemusím sa pozerať na nejaký čajovy servis. Potešila však aj poukazka na zážitok podľa vlastného výberu 😊

7lenka11
29. nov 2021

my sme kupovali kamoške klasiku - poháre, sady atď.. ale preto, že práve stavali nový dom, po svadbe sa sťahovali, tak im to naozaj padlo vhod... inak vždy dávame výlučne peniaze

janewithane
29. nov 2021

Nastastie sme vela nedostali. Ale najviac potesil tento. Krasne sa nam hodi do interieru. Ale to sa nemusi kazdemu páčiť

lopka1313
29. nov 2021

Hmotny by ma asi nepotesil ziadny, skor len nejaka drobnostka... Hlavne ak par uz byva spolu - my sme napr. spojili 2 domacnosti uz pred svadbou (nie sme svoji) a uz teraz mame vsetko minimalne 2x... Ale priatelov otec maluje, tak on zvykol kamaratom davat jeho obrazy. Tak to je fajn darcek, no opakujem, ak uz par spolu byva a ma vsetko, tak aj to moze byt ostara (dostala som obraz od priatelovho otca, ale steny v priatelovom byte su uz plne jeho obrazov a tento zrovna nie je priatelov styl, takze zatial je este v mojom neprenajatom byte a ja rozmyslam, kam si ho sem dam).
Najlepsie je sa ich spytat. A mozno ich ta 50 eurovka (davame 100 na par, ale kazdy vie, co si sam moze dovolit) a napr. specialna flasa ci cokolada (alebo aj nic ine) potesi viac, lebo zaplati cast hostiny alebo cast dovolenky alebo nejaky zazitok, ako nejaky dar, kt maju doma uz 3x len v inej farbe.

autor
29. nov 2021

My budeme mať svadbu v lete, ak to situácia dovolí a snažili sme sa najskôr naznačiť a neskôr narovinu povedať, že nechceme žiadne hmotné dary ani pobyty a zážitky, lebo nevieme aký bude covid režim aby to neprepadlo, ale niektorí hostia si stále tvrdia svoje, tak sme sa dohodli, že urobíme zoznam nejakých 10 konkrétnych vecí, z ktorých si môžu vybrať, keď nechcú dať peniaze, ale žijeme v spoločnej domácnosti niekoľko rokov a naozaj máme všetko a nepotrebujeme sošky a taniere, preto sa snažíme nájsť nejaké využiteľné normálne veci, ale cenová hladina je pre tých členov rodiny do 20€ (chápeme, finančnú situáciu má každý inú, predsa je to rodina a priatelia), ale fakt už nevieme nájsť veci v takej hladine, aby to neboli pracholapače. Nechceme ani kvety a už vôbec nie žreby a najradšej by sme nedostali žiadne dary, lebo robíme svadbu pre úplne niečo iné, ale hlavne staršia generácia si nedá povedať a my nechceme vyznieť nevďačne, ale nikto asi nechce skladovať doma sochy anjelov a zlatých prasiat. Ja som za to, aby nám radšej priniesli knihu alebo fľašu šampanského, ale to by mi nikdy neprešlo.

jasminet
29. nov 2021

My sme mali zoznam, okrem hmotných veci sme tam mali aj poukážky do Nay, Kika, IKEA a podobne... Takže možno týmto smerom sa uberat - kúpite si potom čo chcete - nové posteľné, anatomický vankúš (ten som si napr. Vtedy kúpila ja a bol fest drahy)

simca06022011
29. nov 2021

Nenaznacujte nic, normlane to tam napiste aj do pozvanok. Ja som strasna papula, ak by si niekto nedal povedat, tak poviem ze "auto mi kupte, šálok mám dosť" :D a bolo by... AK viete, ze traba skormnejsie - 20EUR, tak si dajte kupit bonbonieru, nejaku flasu vina, poukazky do martinusu/pantarei.. alebo co mate radi.. za to ani len nic riadne do kuchyne a pod. nedostanete. Alebo nech sa pozbieraju. My sme teraz boli na svadbe v lete, nazbierali sa ludia na dar vacsi, na podobnu oslavu sme sa tiez na sochu od slovenkseho sochara sklada, pripadne ja som si rvono cislo uctu pytala a vlastne na svadbe dostali odo mna prianie v obalke a flasu vína. Vacsina cestovala z daleka cize kvety a pod. sa nekonali.

Ak dostanete sochy anjelov a prasiat, tak to posunies na bazar, alebo vyhodis, vobec s netrap... ludia co chcu silou mocou kupovat nieco, ti to kupia. Hlavne ak sa nerobi svadba kvoli darom, tak je to jedno.

Z tych drahsich veci by som ja aktualne asi vsetko vyuzila, snivam o lanových obliečkach (ja som hrozná, sama si ich nekúpim určite), ani ten roboticky vysavac by mi nevadil, aj dvakrat, roomba mi dosluzila po xy rokoch :D Pripadne pozri sa okolo seba, co by si chcela a sama by si si to nekupila.
My mame napr. v rodine kadejakych "odbornikov", ja by som ako dar vedela vyuzit aj ich sluzby, ci uz stolara, dizajnera, cize aj takyto poukaz by potesil :D momentalne by ma murár pivnice potesil viac ako obálka :DDD Dá sa vymyslieť kadečo.

7lenka11
29. nov 2021

my sme mali na pozvánke narovinu napísané, že prijmeme jeden kvet a ak nás chcú niečím potešiť, nech nám prispejú na svadobnú cestu (v tom čase sme už mali kúpené letenky a plánovali sme veľký trip na druhom konci sveta)... ak nie, nech si nerobia starosti a prídu sa len zabaviť.. a tak bolo, dostali sme od každého páru po jednej ruži, peniaze a len dva hmotné svadobné dary - od jednej staršej vzdialenej príbuznej sadu uterákov a od kamaráta k finančnému daru ešte 5 litrov domácej :D

lucianne
29. nov 2021

Obraz maľovaný mojou krstnou mamou, robotický vysávač a krásna spomienka je od mojej maminky veľké medovníkove srdce kde je nevesta zenich naše mena a dátum svadby.

simca06022011
29. nov 2021

@7lenka11 tych 5l domácej bolo na cestu 😂👍🏻

elizabet173
29. nov 2021

Ja si myslím, že to všetci uvítajú, nemusia nič zháňať, kúpia peknú obálku, dajú do nej peniaze a finito. Možno nejaká babka kúpi silou mocou nejakú obedovú súpravu so zlatým okrajom 😎, čo ani do mikrovlnky nedáš, ale ostatní budú radi. My sme tak urobili na troch posledných svadbách, obálka a bez starostí. Ešte na tých posledných dvoch nás požiadali, aby sme nekupovali kvety, ale granule, ktoré potom odviezli do útulku. To sa mi veľmi páčilo, nevesta má aj tak svoju svadobnú a ostatné do týždňa zvädnú.

jaja20
29. nov 2021

Domácu pekáreň a žreby.

spadnutaslivka
29. nov 2021

žreby by som nekupovala. Videla som niekoľko párov, čo ich potom stierali a výsledok bol prevažne taký, že žreby samé stáli viac ako boli sumy, ktoré vyhrali. Čiže viac by dostali, keby len hotovosť boli mali. Chápem, že motyka môže vystreliť, ale väčšinou sa tak nestane.

jaja20
29. nov 2021

@spadnutaslivka My sme vystierali oveľa viac,ako bola ich kúpna cena. Ako sa hovorí : "Kto nehrá, nevyhrá"

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
Zobraz