Kedy dať dieťaťu dar na 1. sväté prijímanie?

bejanka14
8. máj 2014

Zdravím. Chcem sa spýtať ,kedy je najvhodnejšie odovzdať dieťaťu dary ,keď má 1. sv. prijímanie ?

miriama11
8. máj 2014

Na oslave

sednaja
8. máj 2014

Veru, po príchode z kostola.

quixina
8. máj 2014

@bejanka14 prečo vlastne dostávajú deti dary za 1.sv. prijímanie?
niečo zásadné dokázali? zložili nejakú náročnú skúšku, alebo majú snáď narodeniny zrovna v ten deň?

mne to príde zcestné...

monicm
8. máj 2014

@bejanka14 presne tak,po príchode z kostola

@quixina a len tak mimochodom,prečo by mal vlastne človek dostávať dary na narodeniny?nemala by ich dostávať jeho mama za to,že ho porodila a vychovala?alebo za skúšku-nemal by dar dostať učiteľ,že dieťa na skúšku pripravil?ak si veriaca,je len na tebe,či dáš dar,alebo nie,ak nie si,tak nechápeš a potom sa k téme vyjadruješ zbytočne.viem že je lepšie na tento typ príspevkov nereagovať,ale v poslednej dobe sa to tu množí a množí a množí,asi nie je doma čo iné na robote a potom tíško závidím.krásny deň 😎

bejanka14
autor
8. máj 2014

konkrétne môj syn bude mať v nedeľu a pýtam sa skôr z organizačných dôvodov..nikoho fakt nenútim , aby mu dával dar , ale malý sa svedomite pripravoval a pre veriacich je to veľká slávnosť, či sa to už ostatným páči alebo nie..

andrea.m
8. máj 2014

@bejanka14 nič neorganizuj kto kedy dá vtedy dá. môj Filip mal PSP pred 2 rokmi. od nás ako rodičov a sestry dostal hodinky tie sme mu dali už ráno a počas omše už ich mal na ruke. moji rodičia mu kúpili striebornú retiazku, sošku anjela a dali peniažky. tú retiazku mal tiež už počas omše na sebe pod košeľou. svokra dala peniaze. krstný ktorým je môj brat mu dal peniaze, spomienkovú knihu na PSP a sadrový krížik. ten máme stále na kuchynskom stole. to boli všetko hostia ktorí prišli ešte pred omšou k nám domov. s krstnou mamou sme sa stretli až v kostole tak tá potom dala darček až po všetkom v reštaurácii. dostal od nej modlitebnú knižku, ruženec, peniažky a tortu. akurát tú tortu nám doniesla v sobotu večer aby sme ju už mohli v predstihu odniesť do reštaurácie. Filipko sa tešil všetkým darom a bolo mu jedno kto mu čo a kedy dal. za vyzbierané peniaze si kúpil nový dopravný koberec a veľké železničné lego.

evelynm
8. máj 2014

mame za sebou 2x prijimanie ako rodicia, teraz nas caka prijimanie nasho prvého krstniatka. Takze z mojej skusenosti - dar dostali deti na oslave po prijimani a aj my tak urobime. Dar k prijianiu vnimam ako pripomienku slavnostnej udalosti, dieta dostane nieco, co bezne nedostava, je to jeho den, ktory si bude pamatat.