Muž neromantik a Valentín

14. feb 2022

Je mi jasné že Valentín je v prvom rade komerčný sviatok, ale aj tak by ma potešilo, aby aspoň v sviatok zamilovaných bol muž troška romantik. Hovorím mu to dlho,že nepotrebujem, aby sme to z romantikou preháňali, ale že som žena a sem tam by som si priala, mať troška romantiky. Kvety som od muža dostala raz, aj to som si sama v Tescu vybrala farebnú kyticu a on mi ju velkodušne zaplatil. Keď som sa ho teraz pýtala, či niečo podnikneme povedal, ze my tento sviatok neuznávame, čiže nič. Predtým ako sme mali deti sme chodili aspoň do kina, na večeru , obed. Takže sa dá povedať, že sme mali nejaké romantické akcie. Teraz nula bodov. Mne to veľmi chýba. Nejaká pozornosť, romantický večer, vyznanie lásky. Že on na také veci nie je. To že ma miluje mi iba odpovie, ak mu to poviem prvá. Sme spolu skoro 6 rokov, myslím si, ze stále sme spolu krátko na to, aby sa nám zo života úplne vytratila romantika. Keď vidím svojich rodičov, ze otec máme kupuje kvety a keď je mimo domu, tak jej pošle kvety a romanticke vyznanie v pohladnici, po 35 rokoch manželstva je mi to ľúto...Že ja nič také nemám a to môj otec nie je najväčší romantik pod slnkom. Ako mám v mužovi prebudiť sem tam romantickú náladu?

anjelicek26
14. feb 2022

Tak, ze mu narovinu povies - ideme sa dnes najest, ideme na predlzeny vikend, ideme na vylet, zabookovala som to a hento... ja si nemyslim, ze sa da povaha cloveka zmenit ci nejako vyprovokovat iniciativa, kde on dovod nieco take robit "nevidi"... a "my tento sviatok neuznavame" je blby vyrok, ked ty mas na to iny nazor, treba mu to v tom momente povedat - ale ja mam ten sviatok rada...

hederamonstera
14. feb 2022

Moj je taky isty, ja milujem kvety, on to povazuje za zbytocnost.😁 a romantik teda vobec nie je. ale viem, ze je taky od zaciatku vztahu a zmierila som sa s tym. Nechcem, aby sa pretvaroval ☺️ Ale zasa, aj on mne sa prisposobi a k narodeninam mi tie kvety z tesca kupi😂 teraz sme boli na nakupe v tescu a mala som si vybrat lindt coko (moja najoblubenejsia) a kvetinku. Ale ziadna sa mi nepacila a lindt mam uz doma kopec, kedze na vianoce mi kupil niekolko kg a mala som aj meniny..tak som mu povedala, ze si neprosim a sme obaja spokojni. Ja som ocenila jeho ochotu a on asi, ze som si aj tak nic nevybrala😂
Ak je v ostatnom pre teba uzasny, tak by som sa tym netrapila😊

barbora0308
14. feb 2022

Predpokladam, ze muz velkym romantikom nebol nikdy, takze si myslim, ze v nom uz tazko prebudis nejake taketo pocity a nutit by mi to prislo blbe, resp. aby to robil iba kvoli tvojej iniciative, to nema ziadny zmysel. Mozes mu skusit vysvetlit, ako to ty citis, ale podla mna je to zbytocne... Su ludia ktori si na taketo veci potrpia a su proste ktori si tieto veci ani neuvedomuju a nechyba im to v zivote. Myslim, ze sa s tym treba zmierit a zbytocne nesilit, za mna by to bola totalne zanedbatelna vec, ale tak ja sama nie som velky romantik. Keby ze sa nejaky valentin na mna nevali z kazdej strany zo soc. sieti, tak ani neviem ze je 😅. Mne staci ked mi da muz pusu a pohladi, pozrie na mna "tym jeho pohladom" a som spokojna 😊.

ibrunova
14. feb 2022

Ako to pekne zhodnotil, MY to neuznávame, treba ho asi vyviesť z omylu 🙂

sense
14. feb 2022

Žiaľ žiadni ak nebol romantickom v čase randenia tak ťažko bude zrazu romantickom...
Môžeš mu to povedať na rovinu a uvidíš ako zareaguje a ci sa ti to bude tiež počítať keď v podstate mu to "príkazes"

autor
14. feb 2022

@hederamonstera to ako môj. Kúpiš mi prosím kyticu? Mne sa ro páči, ocenila by som to ,,To je strata peňazí kúpim ti niečo v črepníku "... bohužiaľ črepníkové kvety a ja si nerozumieme.

deti95060810
14. feb 2022

no to už neprerobíš... starého psa novým kúskom nenaučíš..

hederamonstera
14. feb 2022

A vies ako to teda riesim? Kupim si ich sama😝

autor
14. feb 2022

@hederamonstera ja si dnes asi otvorím víno😀 a poviem si aká som úžasná žena, matka a ze sa milujem 😃😃

erika_230
14. feb 2022

@hederamonstera presne. Aj mne minule moj hovori ze boze aj kvety by som ti mohol kupit a ja na neho so smiechom no mohol by si. Tak sme sa na tom akurat zasmiali kvety som si kupila sama ked som bola na nakupe a spokojny sme obaja. Nepotrebujem dakeho valentina. Proste ked sa chcem s snim ist niekam najest tak mu iba napisem ci si dame obedik v restike a je to vybavena.

hederamonstera
14. feb 2022

Presne tak, sebalaska je tiez laska 🥰😁 oni nech si trhnu😁 (ale aj tak ich zboznujeme nie?☺️) a to som si hovorila, ze by som mu dnes mohla porodit syna…ale ani ten nespolupracuje😁😁

hederamonstera
14. feb 2022

@erika_230 presne tak, mame to rovnako😊😊

luccija
14. feb 2022

Ja si myslim, že tvoj otec je veľký romantik, keď mame pošle po 35 r kyticu a vyznanie🙂)
My tento sviatok tiež nejako neprezivame, muž tiež nie je romanticky, ale viem, že prinesie buď kvet, alebo čokoládu ja som zase rada za kochlikove kvety ja som mu vždy hovorila, že nechcem kyticu.
Na tvojom mieste objednam pizzu či iné jedlo a spravte si pekný vecer

domireb
14. feb 2022

Môj tiež nie je romantik, tak ja som sa namiesto ľútosti, že kvety dostanem z povinnosti a o romantiku nezakopneme ani z rýchlika, naučila akceptovať, že je taký - neromantik, čo nečakáš, za tým ti nie je ľúto. Pozri na to aj z druhej strany, keby on rád chodil na ryby, teba to nebaví, ale on nútil chodiť aj teba, mala by si na to chuť? Alebo čo by on musel urobiť,aby ťa prinútil "byť na ryby".. viem, že môj muž mi lásku prejaví tým, že neodíde do roboty bez pusy, opýta sa,či som sa stihla najesť pri malej, pamätá si, ktorú sladkosť mi kúpiť, aj keď nie je na zozname, za mňa sú to romantické drobnosti.. ale chápem, môj brat je tiež taký, keď je od priateľky preč, pošle pohľadnicu, donesie darčeky, pozerá, čo by sa jej páčilo, je to veľmi pekné

sima338
14. feb 2022

Keď je toto váš jediný partnerský problém, potom si šťastná žena, pousmej sa nad tým, objednaj si každý Valentín peknú kyticu, večer priprav, že on už príde na hotové a spravte si pekný čas. Ja viem, že my ženy máme od našich mužov očakávania, do toho plný internet romantických Valentínov, kde muži chystajú tie krásne gestá pre svoje partnerky, tak ženu zamrzí možno, keď jej chlap taký nie je, ale skús s ním o tom ešte komunikovať, že si praješ aspoň sem tam pekné gesto, poslať kvety, mať romantický čas pre vás dvoch.

julie19
14. feb 2022

Tak moj muž napríklad romantik je ale kvety mi tiež nekupuje 😅🤷‍♀️ Nepáči sa mu že kvety uvedenú a vyhodia sa, pár krát to skúsil s kvetom v crepniku ale ja a živé rastliny odkázané na moju starostlivosť si nie sme simoaticki 😅 takže možno tvoj muž by vedel by tiež “romanticky” s nejakým obmedzením, ok kvety nie, či keby ti aspoň nalial pohár vina, nakrajal na tanierik daky syr a ovocie a pustili vy ste si telku? 🤷‍♀️ Navrhni mu že to nemusí byt na Valentína, možno len z princípu na Valentína nechce byt romanticky lebo “neuzanava tento sviatok” ale tak predsa pekný večer môžte mať hocikedy ;)

h2
14. feb 2022

A ako ste na tom so sexom? Žena nemá nárok vyžadovať od muža prejavy citov a romantiky, lebo on "na to nie je", hoci žena to potrebuje. Ale keď chlap chce sex, to už je zrazu niečo iné?

nyusika
14. feb 2022

na "my neuznavame valentina" treba rovno povedat ze "my si ti teda myslime nieco ine"

zeny uz sa zase nepoondfite z tych chlapov, ked vam nieco vadi, povedzte to.
nie ze " ja som si uz na to zvykla"

simca06022011
14. feb 2022

tak urob program ty, ak ti to chyba

henka123123
14. feb 2022

Neprerobis ho a vnucovat take veci je tiez onicom..bud sa s tym zmierit alebi vymenit chlapa

acrobaleno
14. feb 2022

Čítala som, že: "muž NEKROMANTIK". Na moju obhajobu môžem povedať iba to, že som dnes veľmi zle spala a som unavená.😂
(Kto nevie, čo je Nekromantik...to je dobre 🙈)

mamina1419
14. feb 2022

Však si vedela že nie je romantik. Tak aký je problém ? Nesnaz sa ho zmeniť . Je taký aký je. On sa ťa snaží zmeniť ? A píšeš že mu hovoríš že ho miluješ no pochybujem že je to tak, lebo potom by si ho milovala takého aký je. Ja tiež nemám doma romantika a čo viem že je taký a aj tak ho milujem

autor
14. feb 2022

@h2 môj chce sex možno raz za 3 týždne....možno mesiac.

aliaray1
14. feb 2022

A co takto ovocnu kyticu? 😁

wetsel
14. feb 2022

Keď nie je on iniciatívny musíš byť ty. Keby som chcela kyticu, tak by som si ju objednala na jeho meno alebo niečo podobné. Aby mu to doplo.