Oslava krstu v reštaurácii verzus oslava doma

simona139469
2. jún 2021

Ahoj, chcela by som počuť váš názor na to, ako by mala prebiehať oslava krstu. Myslím, potom čo sa pôjde do kostola. Preferujete oslavu v reštaurácií alebo doma alebo ako? Pripadne ako ste ich nachystali vy pre vaše deti?

lululucy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nafka0483
2. jún 2021

@simona139469 My preferujeme na take vyznamne prilezitosti tiez restauraciu, kde sa o vsetko postaraju a dany den si teda uziju vsetci. Ziadne chystanie, varenie, pobehovanie, obsluhovanie, umyvanie riadov...

hapkova
2. jún 2021

@simona139469 zalezi od toho, ci mate moznost mat aj doma hostinu. Je to len na vas. Ale ked budete mat v restike, tak to mate bez starosti, no vyjde vas to o cosi viac.

nuci616
2. jún 2021

Aj ja si myslím, že reštika je lepšia. Všetko ti nachystajú, vy len prídete a nemusíš sa o nič starať a potom hlavne nič upratovať.

h2
2. jún 2021

@simona139469 My sme mali krstiny doma a aj prvé sväté prijímanie minulý rok. Ale môj muž absolútne nemá problém ani s varením, ani s ničím iným, robili sme všetko spolu a všetko sme zvládli.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona139469
autor
2. jún 2021

Ďakujem za názory ☺️

helena1982
2. jún 2021

my sme boli v restauracii, chcela som doma, ale starosti okolo toho by bolo a takto sme to mali bez problemov, prisli sme, najedli sme sa a porozpravali a isli domkov 🙂

adamadent
2. jún 2021

Ak v dome tak by som aj doma nachystala ak v byte tak by som šla do restiky.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
guiseppinka
2. jún 2021

Zrovna v sobotu sme mali krstiny. Prve 2 razy to bola restika, ale decka boli male a dalo sa to... Teraz uz bolo deti viac a aj situacia taka aka je, tak sme to robili u sestry v dome. Na jedlo sme mali catering, ale aj tak sme to museli nachystat... Povodne som chcela zahradnu party, ale pocasie velmi nedovolilo... Vyhoda bola, ze deti sa hrali v detskej, my sme mohli posediet... A uprimne, z oslavy som vela nemala aj tak, lebo som musela byt s malym a uspavat a zrovna bol od
piatku neskutocne urevany

janeninka
2. jún 2021

@simona139469 obe maju svoje caro. Zalezi od moznosti - ak mate fajn priestor, dom so zahradou tak pokojne aj doma ale treba si to ulahcit - catering alebo nejaka externa vypomoc, delegovanie uloh na viacerych. Zaroven po lockdowne by pre mna aj restika mala velke caro

marsmykkok
2. jún 2021

v lete ak máte dom je fajn aj doma. V reštike je to také neosobné, hostia riešia ceny, rýchlo odídu. Doma vonku ak vyjde počasie je príjemne, ak nechcete variť objednajte catering.

hsara99
2. jún 2021

my budge mať doma na záhrade objednaný catering 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marsmykkok
2. jún 2021

@elizabet173 tak ja to tak beriem, že viem že ak budem chcieť capuccino alebo latte je to 2-3 eurá, že nejaký miešaný drink bude drahý pre hostiteľa, ved často vidíš aj tie ceny na ponukovom lístku... Doma to beriem tak, že dáva z toho čo má, nenarobím také výdavky. A ak máš dvor/dom, je možnosť ísť von pozrieť záhradu, možno okolie, deti sa môžu ísť hrať do detskej izby alebo pieskoviska, je tých možností podstatne viac ako v nejakom vyhradenom priestore v reštike. Mne prídu oslavy doma/na chate určite osobnejšie a lepšie ako nejaký vyhradený priestor v nejakej reštaurácii.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eskop
2. jún 2021

@simona139469 toto nas caka za par ryzdnov a budeme v restauracii. Nechce sa mi vsetko doma chystat a spratavat a este aj o malu sa starat medzitym. A keby som si to vypocitala podla mna je to financne na rovnako.. a takto si to uzijem aj ja..

bucecka
2. jún 2021

@simona139469 Ahoj, my sme mali 3 roky dozadu krstiny v rodinnom centre, kde sa deti vyhrali v detskom kutiku. Bolo to super, priestor sme mali vyhradeny na asi 2-3 hod, nepamatam presne. Navarene bolo, nachystane, akurat tortu a kolaciky, zakusky sme si doniesli. Pitie sa kupovalo tam. No a po hostine sme aj tak vsetci dosli k nam domov a sedelo sa u nas, kde sme tiez mali pripravene kolace, zakusky, pitie. A teraz sme mali krstiny rovno u nas doma, deti sa tu tiez vyhrali. Akurat bolo treba varit. Ale pre mna lepsie doma, kedze po hostine v restike hosti neposles domov, najma ak to nemaju na skok. Ale ak by som byvala v byte, tak by som uprednostnila restiku, ale s detskym kutikom, ak budu na krstinach aj deti. Akurat my sme krstili v zimnych mesiacoch, takze deti sa nemohli vysantit vonku .

sazumak
2. jún 2021

Určite reštika, posledné krstiny sme mali tam a bolo to skvelé, o nič sme sa nemuseli starať, len sa venovať hosťom. Predtým sme mali krstiny doma a na sekundu sme si nesadli. Mávame okolo 35-40 ľudí úplne najbližšia rodina.

chouette0157
2. jún 2021

@simona139469 my sme boli doma, aby si dcérka mohla hocikedy pospať vo svojej postieľke...a jedlo sme riešili tak, že som si objednala teplé misy, koláče doniesla svokra ...riady umyla umývačka, pohoda to bola

lenuska9999
2. jún 2021

@simona139469 my sme mali v reštike , ale bolo nás okolo 25 ľudí , takže doma v obývačke by nás nemalo toľko kde sedieť. Ale okolo tých našich bolo toľko divadla a drámy z rodiny ( niektorí sa medzi sebou hádajú tak ani nedošli), tak som povedala, že až budeme mať ďalšie dieťa urobím len doma pre nás, rodičov a krstnych rodičov a hotovo.

zuzicka256
3. jún 2021

@lenuska9999 presneee tie rodinne roztrzky ma tiez poucili, teraz to urobim tiez ako pises ty 🙏

kuko55
3. jún 2021

Bol to jeden z najkrajších dní v mojom živote....a mali sme to v reštaurácii, uzavretá spoločnosť, ja rozhodne odporúčam.....podľa mňa záleží aj od veku dieťaťa, od polroka vyššie to sa dá ľavou zadnou aj doma....náš mal presne 2 mesiace- ja odporúčam.Všetko prespinkal😇

roberta27
3. jún 2021

@simona139469 my budeme mať v júli krst a rozhodli sme sa, že pôjdeme na záhradu, kde máme chládok, ihrisko a je tam príjemne. Grilovať nebudeme, dali sme upiecť prasa s kompletným servisom, o nič sa nebudeme starať.

simona139469
autor
3. jún 2021

Ďakujem za odpovede. Nejde priamo o mna, sú to krstiny v rodine ( nevlastný bratranec) a majú sa konať na chate. Mne sa to nepáči, zdá sa mi že by bolo lepšie ist do restiky. Som rada, že veľa z vás ma utvrdilo v tom, že je to asi naj. No asi to nezmením iba som chcela vedieť, aký názor majú ostatný. Veľmi pekne ďakujem