Rozpočet na darčeky - Vianoce

19. nov 2022

Ahojte baby , neviem či už tu táto téma tento rok bola alebo nie , ale mám malé deti , idú Vianoce , všetko šlo hore..
Všetci vravia že na Vianoce by mali dostať deti veľa darčekov že nech sa tešia ,moje kamarátky pre deti bežné kupujú 10darcekov a viac..
S mužom sme sa dohodli ,,že budú mať jeden spoločný (cca200e-co je podľa mňa dosť) a každý bude mať ešte jeden menší .. samozrejme ešte babky a ostatná rodina
A tu je moja dilema , či to stačí , deti majú hračiek že sa ledva do izieb zmestia ..
Na jednej strane , možno pre niekoho malo a na druhej strane zas dám radšej ostatné ,na zážitky pre detičky a pôjdeme niekam ako teraz kupovať za 500e darčeky..ako to máte vy ?

mandymoore123
19. nov 2022

Úprimne, nepoznám rodinu kde by rodičia dávali svojim deťom 10 a viac darčekov. Myslím ,že väčšina ľudí si už váži peňaženku, priestor v dome a aj planétu. 😊

zuzanka.zuzu
19. nov 2022

chvalabohu že sú vianoce len raz do roka 🙈

autor
19. nov 2022

@mandymoore123 no mám kamarátky a bežné majú toľko darčekov

mariasofiabarbora
19. nov 2022

Tento rok asi bez darčekov 😔 budeme radi že budeme mať aspoň na štedro večernom stole to čo každý rok mame.

amelie2017
19. nov 2022

Dcera bude mat na Vianoce 5 rokov. Zela si 2 darceky, ich cena je dokopy cca 100€ a tie aj dostane. K tomu este knizku. Syn ma len rok a pol. Tomu kupime len kvoli dcere, kupime magneticku stavebnicu, s tou sa budu hrat obaja plus knihu. U nas nosia darceky aj 3 krali, od tych si dcera praje 1 darcek, ktory tiez dostane, synovi nejake auticko.

bublinka1426
19. nov 2022

urcite radsej menej na darceky a potom skor daky vylet. hraciek ma aj tak dost. a zazitky su na nezaplatenie zachovane v spomienkach na detstvo

mikadooo
19. nov 2022

Keď vy - rodičia, sa rozhodnete, že stačí, tak stačí. Ja napríklad vôbec netuším, koľko darčekov komu kúpim. Riešim to až po mikulášovi, keď mám v rukách vianočné listy od detí.

hilda08
19. nov 2022

U nas dieta vzdy len jeden darcek, my medzi sebou len uplnu maličkosť pripadne nieco väčšie co by sme si však tak ci tak v najbližšej dobe kupili…naco je detom halda hračiek? Uplne zbytocne… aj starkovci maju rozpočet maximálne do 50€ ved hadam nepracujú vsetci len preto aby darčeky kupovali…Vianoce su o inom treba do vštepovať detom od malička…

lolitka25
19. nov 2022

Mam 4 deti, setrit nastastie nejako vela nemusime. No nikdy nedavame prehnane darceky ani mnozstvom ani cenou. Vianoce su o inom… my davame kazdemu dietatu 3 darceky (jedna hracka zo zoznamu priani podla nasho uvazenia, jedna hra,jedna drobnost) + 1 kniha. Oblecenie sa ako dar u nas nedava.

thereisabear
19. nov 2022

Ako ze všetci vravia? Podla mňa úplný nezmysel, deťom to skôr škodí... 2-3 darčeky bohato stačia. Pri 10 nemajú šancu ani vnímať, čo dostali.

spadnutaslivka
19. nov 2022

nekupujeme kvantá darčekov, vianoce u nás nestoja na darčekoch. Jasné, že darček poteší, ale nebudeme kvôli tomu kupovať milión darčekov, ani sa kvôli tomu nebudeme zadlžovať. Nemali sme problém po minulé roky, nemáme ani tento rok. A ani jedla nemusíme mať ako pre armádu.

zafir
19. nov 2022

Vianoce nie sú o darčekoch. Naša spoločnosť ,,uctieva,, kult obdarovania. Je jedno akú cenu stojí darček, ale či je od srdca. Prečo potrebuješ vedieť ako to majú iné rodiny? Zmeníš potom svoj vyčlenený rozpočet podľa niekoho cudzieho, koho ani nepoznáš, kto tu možno napíše anonymne, len preto, že on môže darovať drahší darček? Hlúposť. A od detí pritom chceme, aby si vážili veci, hračky, peniaze. Akým vzorom im ideme? Mne je jedno, či sused kúpi darček v hodnote mojej mesačnej výplaty. Keď na to má, nech si dopraje. Nikdy nepochopím toto porovnávanie. Veľa radosti sa dá urobiť aj vlastnoručne vyrobeným darčekom. Drahši neznamená, že obdarovaný bude automaticky šťastnejší.

krisstinkaa
19. nov 2022

Obe moje deti dostanú po 1 darčeku drahšom, tj. max 60 eur a potom už len knižky, oblečenie, nevidím zmysel kupovať darčeky v hodnote dobre ze nie jednej výplaty 🤷‍♀️ trosku skromnosti treba ucit aj tie deti, nezakladat si len na materiálnej stránke Vianoc, ale tak to je môj názor a tak to máme doma my.

viestta
19. nov 2022

Nikdy ma nejak nezaujímalo koľko darčekov dávajú kamarátky. My mame dohodu, že babky po jednej hračke, my tiež jednu vytuzenu. A teraz už aj knihy pribudli.

sundew
19. nov 2022

2-3 darčeky uplne stacia,hlavne ked este da aj ostatná rodina! Syn dostane nieco do 70€ max ,nemam to vyhradené a nemusim šetriť,ale zatial to vzdy tak nejako vychadza. Ale ma len 3r,predpokladam ze za par rokov bude ta suma vyššia 🤣

tomika
19. nov 2022

Ja bohužiaľ tento rok mám malý rozpočet. 20-20€ na každé dieťa,20€ na partnera. Babka s dedkom dostanú nákupný poukaz v hodnote 30€+ktomu maličkosť-ako sviecka, meď... Deti od babky dostanú buď knižku alebo sprchový gél... Majú minimálne dôchodky.
Troska ma to mrzí že mám takýto rozpočet, lebo predtým to bolo inak 😒. Ale nemienim sa zadlžit kvôli sviatku. A ajtak vianoce sú o niečom inom než o darčekoch.

vamajka
19. nov 2022

spolocny darcek za 200 eur to je co preboha. Podla mna zbytocne. Kazdemu 1 kniha 1 hracka a spolocna spoloc. hra za cca 50 eur a mas to a mozno sa zmestis aj do tych 200 eur. Deti maju toho zbytocne vela a aj tak sa hraju len s jednou oblubenou hrackou

matabb73
19. nov 2022

Jasne, že to stačí. Ja už mám deti veľké s hračky vyradené. Vždy pri vyraďovaní som si vravela, že načo sme im toho toľko kúpili. Stačilo by im aj menej. Pritom nemali extrémne veľa hračiek, taký priemer. Čím viac hračiek dieťa dostane na Vianoce, tým nenej sa s nimi hrá. Stačí jeden alebo dva darčeky, také, ktoré si dieťa želá a bude sa viac tešiť.

123andy123
19. nov 2022

Tak a preteky začali. Tak dami, ktorá má najradšej svoje deti? Ktorá kúpi najviac darčekov?

Na čo takéto otázky a porovnavacky. Každá kúpi podľa svojich možností.

777januska777
19. nov 2022

Jeden darček pre každé dieťa. Deťom dávame darčeky aj počas roka, takže nevidím zmysel im dávať viac. Ale zas moje deti dostanú veľa darčekov od starých rodičov, takze aj preto to u nás riešim len 1 darčekom.

marca12
19. nov 2022

Ja davam detom v rodine jeden hodnotnejsi darcek a par drobnosti,ale to su take somarinky za par eur. Vzdy je lepsie dat jeden vacsi darcek,lebo z 10 malych si aj tak vyberu mozno jeden,s ktorym by sa hrali. Dobre rozmyslas a nenechaj sa ovplynit kamoskami.

noami12
19. nov 2022

Mala dostane 1 darcek ( od nás ako rodicov ) z ktorého sa poteší a plus oblečenie ( ktoré by som jej kúpila tak ci tak ).

spolumatka
19. nov 2022

Chvalabohu za 7 rokov čo som s partnerom sme zaviedli pravidlá žiadne darčeky pod stromček je to úplna úľava je to lebo vieme ,že sa ľúbime celý rok sa potešíme maličkosťami
Od kedy máme dieťa 3 roky minulý rok dostal prvý rok lego dupol a knižku 🙂 tento rok to bude znovu jedna vec a takto to chceme mať stále

kacena2022
19. nov 2022

Tiež poznám také rodiny čo kupujú deťom vyše 10 darčekov..Moje deti dostanú 3 darčeky,hračku knihu a oblečenie.Od starých rodičov 1 darček hračku

ajka0207
19. nov 2022

10 darčekov? Načo? Síce ak je to na 5-6 deti dokopy tak to nie je až tak veľa :D naše dostanú od nás dva darčeky - jeden čo chcú ony, jeden čo im chcem kúpiť ja. Inak dostanú jeden od babky, druhej babky, krstnej. Majú to tak každý rok a nemám pocit že by trpeli.

kikushaa
19. nov 2022

Syn si jeziskovi pise 5darcekov, tie sa aj snazime splnit (stym ze povieme aj babkam co by si prial) dcera pisat nevie este ani kreslit, takze zanu napise syn. Za mna je 5darcekov az prilis (aj ked scitane vsetky dokopy)

seahorse27
19. nov 2022

Hlavne sa netreba riadit podla inych ludi, ale podla seba - podla svojho usudku a financnych moznosti. My mame uz vacsie deti, dostanu herny pocitac ako spolocny darcek. Stalo to vela penazi, ale nedostavaju taketo dary kazdy rok. Minuly rok som dostala nakladny dar ja, teraz dostanu deti 😃 Buduci rok mozno manzel 😊 Okrem toho budu mat pod stromcekom len zopar drobnosti ako prekvapko.

muminka27
19. nov 2022

Mam 2 chlapcov, dostanu spolocny darcek kuchynku, drahu paw batrol z bazariku a k nej auticka a kazdy encyklopediu. Cize cca 140 eur, aj to mi pride vela. Od svagrovcov doplnky do kuchynky a od druhych kazdy mikinu, kedze svagrina robi v obchode s oblecenim. V lete maju obaja narodeniny, tak vtedy dostanu nieco ale u nas sa bezne pocas roka hracky nekupuju len tak pre nic za nic.

sense
19. nov 2022

Dostane menej darčekov co sa počtom kusov týka, keďže ako takmer 10rocna ma už iné priania, hodnota plus mínus ostáva. Vianoce sú raz do roka.
A je mi sumnefuk ci kamarátka Janka dá len jeden alebo kamarátka Dánka dá 15. Alebo kamarátka Zuzka za 50 e ci kamarátka Jožka za 500e

bucko555
19. nov 2022

Ja tento rok len tak decentne a aj to čo využije plus čo si želá .....momentálne Fici na lapkovej patrole tak dostane spodné prádlo, osušku, uterák , vankúš, ruksak takú väčší kúsok využije aj na výlety zo školy, strašne chcela Pennyboard a ešte chce.plachtu na posteľ ružovú .....a tým to končí všetko má nič nechce a toto si želala že to aj využije ....plus nejakú kozmetiku