Ako mám povedať môjmu manželovi, že sa chcem rozviesť?

6. jún 2022

Ahojte, možno čudná otázka..Ako mám povedať môjmu manželovi,že sa chcem rozviesť? Veľmi dlho bojujem z touto myšlienkou,keď som si to celé nechala ulezat v hlave,zas ma chytá panika,ako to zvládne..Na jednej strane si vravím,že nemôžem riešiť celý život to,čo si pomyslia ostatní, musím začať žiť vlastný život,na strane druhej sa bojím,ako to zoberie,aby sa nezosypal..(Áno, máme dlhodobo neriešiteľné manželské problémy,rozvod som dobre zvážila). Neviem, prečo mám pocit,akoby to bola všetko moja vina a beriem si na seba všetku zodpovednosť za to,čo sa stane.😒

tosomja
6. jún 2022

Posaď si ho, a povedz mu to. Musí sa s tým vysporiadať, veď hádam, vie aj on, že máte problémy, tak sa k tomu musí postaviť nejak.

dzulli1980
6. jún 2022

Tak podľa toho, čo píšeš, nie si na 100% rozhodnutá sa rozviesť, stále Ti na ňom záleží ... keby si bola, neriešiš, či sa manžel zosype, či nie ... toto sú nezvratné rozhodnutia, buď áno alebo nie, nič v strede neexistuje.

marca12
6. jún 2022

@dzulli1980 su typy ludi,ktori su empatickejsie bytosti a tie lutuju hadam este aj vrahov,ked to tak nadnesene napisem. Mozno je taka,ktora skor lutuje druheho cloveka. Ale je nacase,aby myslela na seba a nie stale len nanho. Je dospely,zvladne to. Ved sam vidi ako ziju,tak musi cakat aj takuto moznost.

54tinka54
6. jún 2022

Ak máte dlhodobo neriešiteľné manželské problémy tak by téma rozvodu nemala byť pre neho až taká prekvapujúca.. možno sa len zbytočne bojíš ako to zoberie

savanna
6. jún 2022

Asi mas problem uprednostnit svoje vlastne potreby pred potrebami druhych. Mozno v detstve tvoje potreby neboli dostatocne naplnene. Ale musis si povedat, ano, toto je to, co ja teraz potrebujem, potrebujem sa rozviest, manzel je dospely svojpravny clovek, ktory sa o seba dokaze postarat. Neviem, co si predstavujes pod pojmom "zosypat sa" , ale on je zodpovedny za svoj zivot a ak sa aj naozaj zosype, bude jeho zodpovednost vyhladat pomoc. Tvoja zodpovednost je postarat sa o seba v tejto situacii tak, ze sa rozvedies.

miadi
7. jún 2022

A Keby sa aj zosypal ? Tak co? Nejak to uz prezije a da sa do poriadku. Mozno to prezivas viac ako to realne bude. Ludia maju casto vacsi strach vidia veci ciernejsie nez je realita . On mà nejake psychicke problemy ked sa onho tak bojis? Lebo normalny zdravy clovek ano zrani ho to ale zije dalej nezosype sa. Preco mas pocit ze za vsetko mozes ty? Urobila si nieco drasticke ? Nevera? Dlhy ? Bola si k nemu vedome nefer kruta ? Ak nevies ani preco mas ten pocit nie je moznost ze je manipulator? Prestan sa tolko zamyslat ako to zoberie je to nieco co potrebujes a hotovo. Ved nezostanes v nestastnom manzelstve len zo strachu z reakcie toho druheho . Casto krat sa muzi nevedia otvorene rozist a tak su podvedome hnusni na partnerku aby ten drasticky rez urobila ona. Aby to ukoncila odisla a oni este mohli byt “ chudatko” opustila ho! Takze nikdy nevies Mozno to tvoj muz zoberie s ulavou. Ale Hlavne je ze to chces ty. Tak si chod za tym co v zivote chces a nehladaj dovody preco nie. Pozeraj sa na to preco ano.

nikpa
7. jún 2022

To čo teraz napíšem je škaredé a neber to ako radu len ako príklad. Kamoška si našla rozvodové papiere v schránke 🤷 bez predošlého upozornenia a náznakov. Aj taký vie byť život. No podľa mňa toto je silná káva, na mieste je povedať to na rovinu, keď už si rozhodnutá. A nepozerať na iných čo povedia lebo tvoj život žiješ len ty, nikto iný nie je v tvojej koži a nevie čo prežívas.

janickacrazy
8. jún 2022

Možno mu to nechceš povedať, lebo vieš ako bude reagovať. Vieš, že začne prosiť, prehovárať ťa, sľubovať. Preto to stále odkladas. Ak je to takto, tak by som najskôr podala návrh o rozvod a až potom mu to oznámila. Lebo inak začne robiť scény a ty môžeš podľahnúť jeho citovemu vydieraniu.