Ako sa dostať z rozchodu?

4. máj 2020

Ahojte, priateľ sa so mnou rozišiel po pár mesačnom vzťahu a vrátil sa k ex, ja som z toho strašne na dne, nič nerobím len plačem a trápim sa, nechcem žiť bez neho. Ako sa z toho dostať? :(

jenetta
4. máj 2020

Prepáč ale chýbajú mi viac info. MOZEM? Tvoj vek a jeho.(nap. 20+ či 40,30+a pod.) Prečo sa s ňou rozišiel? Akou formou ste sa spoznali? (Cez známych, z prave,i nterneta pod.)Ako dlho bol s tou ex a potom bez nej? Koľko trval jeho vzťah s terajší presnejšie. 2mesiace,4,6 apod. Či hneď skočil do nového s tebou?

777januska777
4. máj 2020

Nájsť si aktivitu na rozptýlenie a na vypnutie mozgu, jeden známy začal po rozchode veľmi veľa behávať.

jenetta
4. máj 2020

Nechcen zľahčovať, ale mala som viac vzťahov. Vážnejších aj len takých pár stretnutí, aj mesačne? A niekoľkoročné? Preto mi chýbajú info o tom tvojom. U teba ide o prvý vzťah? Vážnejší či ako by si to ty opísala?

jenetta
4. máj 2020

Po 3 mesačnom som vlastne ešte studovala a nebolo to nič veľkolepé,skor nuda a ešte som študovala 2.r. na VŠ takže rýchlo prišlo aj odislo. Skôr som chcela ako veľmi ťa ten rozchod šokoval od 1-10 . 10 je najviac ako sa dalo.

jenetta
4. máj 2020

Behať je vážny ťažký šport. Musel mať už skúsenosti a behom začínať s behom po rozchode podľa neznámej info ako veľmi ťa to vzalo neodporúčam, ak si nikdy nebehala. Aké iné športy si robila,robis normálne v živote?

jenetta
4. máj 2020

Aktivity si aké robila? Ktoré predmety ťa bavili na škole? Podľa toho môžem poradiť čo skúšať.

jenetta
4. máj 2020

@777januska777 beh neodporúčam VIĎ HORE MÔJ PRISPEVOK, ak to NIKDY nerobila.

jenetta
4. máj 2020

@777januska777 EŠTE AUTOR PÍŠE ŽE NEVLÁDZE BEZ NEHO ŽIŤ. takže pochybujem že bude vládať behať. Potrebuje teraz oporu NEJAKEJ PRIATEĽKY. CLOVEK NA DNE trpí akutnou depresiu(nemusí byť hneď klinická depresia)ale ide o všetky príznaky klasickej depresie. Dobre to poznám po prvom vážnom vzťahu. Vtedy sa mi celý svet,zivot zrútil. Ani neviem ako som to prekonala.

777januska777
4. máj 2020

@jenetta ja som autorke povedala, že si má nájsť aktivitu a podotkla som, že mám známeho, ktorý si našiel aktivitu beh. To znamená, že autorka môže behať, bicyklovať, tancovať, plávať, rýchlo chodiť atď. Je veľmi veľa aktivít, kde človek vypne mozog. A nepopieram, že je to ťažké, ale ak sa z toho autorka chce dostať, tak musí niečo urobiť, keďže tu neexistuje čarovný prútik, ktorý človeka zbaví trápenia.

jenetta
4. máj 2020

@777januska777 ok prepac

jenetta
4. máj 2020

Musíš to mať teraz príšerné. Zažila som. Prešla som si tým. Aj by som viac ti o tom písala ale nechcem tu verejné o tom písať. Klikni na moje meno a napíš mi správu. A tí viac napíšem.

jenetta
4. máj 2020

Najhoršie by bolo. Keby si nemala sa komu zdôveriť. Máme, kamarátke. Možno sa aj sama uzatvára čo je normálne. Záleží od povahy.A preto to najhoršie ak budeš na smútok a pocity zo zlyhania sama. Stačí ak máš niekoho komu len povieš čo sa deje. Nesmieš to tajiť tomu komu najviac doverujes v rodine medzi priateľmi. Napis aspoň SMS správu že si sa rozišla
Dúfam že máš niekoho.

Je to šok, obrovský emočný nápor. Ale keď to nikomu nepoviem , smútok budeš prežívať o to intenzívnejšíe. Pri rozchode je plač normálny. až vyhnutný. Nedá sa to preskočiť, zažila si šok. smútenie,plac je prirodzený. Tiež som v kuse plakala. Je to obdobie kedy si musíš uľaviť. SOM TU PRE TEBA. Ak máš priateľku, niekoho - A MAS POCIT ZE TO NEZVLADAS POZIADAJ HO, NAPIS MU- CI BY NEBOL TERAZ LEN A LEN PRE TEBA A PRI TEBE. Hoc na TELEFONE alebo cez SMS. NAJ ak by ťa prišiel navštíviť. Oslov ho, či by ťa nenavštívil, že nemôžeš byť sama. Čím viac ľudí, tým menej bolesti. Lebo sa ta bolesť rozdelí medzi priatelov . Neodporúčam úplnú samotu.

jenetta
4. máj 2020

POZORNOSŤ SOM VENOVALA HUDBE. Zapla klasickú hudbu a popri yom som revala osto šesť. HUDBA mňa osobne liečila hoci som ďalej revala. Počúvala som smutne pesničky a texty som našla preložené na karaoke.sk alebo na tých ceskych- gooogle- názov piesne a preklad textu a našlo mi všetky preklady. Text povodny aj preložený na polke plochy či 2/4 a video z youtube . Púšťala aj 20x dookola a revala. Neskôr som prešla na fb a našla stránku s pozitívnymi citátmi, resp. Citáty o láske. Neskôr o sklamaní - že si ťa muž nezaslúžil a podobne. Nejak krokmi dňami týždňami som na fb našla pozitívne citáty a tie MA NUTILI ROZMÝŠĽAŤ pozitívne. NEJAK Neskôr to rýchlejšie išlo s už má to tak nebolelo keď som čítala a čítala. Od vtedy ma zaujalo že čítanie má uklidnuje. Zašla som do knižnice a čítala som plno kníh ako prekonať rozchod. Prvý boli akoby mi prasklo srdce na crepiny. A keď sa hojilo, bolelo to akoby som mala 200 stehov na každom kúsku srdca.

jenetta
4. máj 2020

Na konci som zistila že rozchod PREBUDIL VO MNE KREATIVIRU. Bolo to najatraktívnejšie obdobie pre moju osobnosť. OBJAVILA SOM V SEBE POCAS ROZCHODU ĎAĽŠIE NOVE KONÍČKY. SPOZNALA SOM VLASTNE NOVU OSOBU . Teda, prežila som akési znovurodenie. NOVE "JA". Čítala som aj mnohé veci o rozchode- 4 fázy. 1. Neprijatie - nedokázala som prijať že odišiel. A ANI SOM to nechcela aby to bolo reálne. Vracala dom sa k začiatkom. Stále som mala pocit že ma niekto klame že už nie je pri mne. 2. Nenávisť - nadávala som v duchu naňho, čo si dovolil ku mne. Že si len tak odišiel. Že som ho nemala nikdy stretnúť. Že ma oklamal. Podviedol. 3. Pomalé prijímanie reality- tu som bola ako blázon- smiech sa striedal s placom že mi chýba a zasa má ovládal gnev a zlosť že to bol bastard. Smiech,plac,zlost. 4. Taka riadna Zlosť má nejak prešla ale už som si uvedomovala VIAC POCIT SLOBODY. Začala som si užívať oslobodenie od puta k niekomu. Prežívala som prvé úžasné pocity slobody a naviazanosti voči nejakému EXOTOVI čo MA ZVEZOVALI S NEVNINALA SOM ZE SOM VUAC MYSLELA NA PARTNERA AKO NA SEBA. Nakoniec som ostala po prvom vzťahu strašne dlho sama. NETÚŽILA SOM DLHO SKORO VÔBEC POTREBU ZASA MAŤ NA KRKU CHLAPA. zistla som že bez chlapa zlé ale bez neho ešte lepšie. Teda dlho s chlapom nie som. Vzdy sa vytratim, zasijem - potrebujem mať čas pre seba. Nedokážem bez toho normálne fungovať. Ao HOVORIM ,s s chlapom fajn, ale bez neho ešte lepšie. Muzi sú presne ako podľa knihy z Marsu a ja z Venuse. Až na to, čo tam píšu, tak nie len chlapi sa potrebujú na cas schovať od reality ale platí to aj pre mňa. Vyhovuje mi že nespime vedľa seba. Je tam aj dôvod že chrape. A ja musím zaspávať v absolútnom tichu.

janetinka27
4. máj 2020

vacsina z nas si presla bolestivym rozchodom,niekto sa z toho otriasol rychlejsie,iny potrebuje viac casu.mne prvy rozchod trval dlhsie,navyse som ani nepoznala dovod rozchodu po takmer roku a urobil to cez sesternicu.
mne pomohli vesele pesnicky,podpora priatelov,konicky,skola. byt medzi ludmi,ktori maju tiez trapenia a to vacsie ako ja. neskor som uz prijala,ze zivot s nim by bola riadna chyba.aj vtedy som to vedela,ale nedokazala som to prijat a byt vlastne rada ze to skoncilo.pride cas,ked budes stastna ze odisiel.isiel za byvalou. to znamena ze nemal to s nou v sebe ukoncene.taky clovek ani nemal ist do noveho vztahu.ocenis ze to skoncilo,lebo taky vztah by bol trapenie.
vzdy si pritom spomeniem na telenovelu esmeralda,ako ten adrian nedokazal odist od graciely. lutovala som tu auroru,s ktorou to tahal a pritom miloval gracielu. poplac si,najdi si konicka,maluj,spievaj.rob veci,ktore si s nim nerobila,aby si nespominala na to,ako ste veci robili spolu.

jaskolka
4. máj 2020

Chyba vek, to, či to bol prvý vážny vzťah, ake problémy tam boli,co trebárs robila predtým, ako sa stretli. Z prvého príspevku to pôsobí, že autorka je mladučká a nevie prejsť prvé sklamanie, preto je zúfalá. Malo informácií,aby človek nejako poradil

lenuliatko84
4. máj 2020

@jenetta ta ma najskor 17

deti95060810
4. máj 2020

začni oslavovať že si sa zbavila hlupáka...

leuchtturm
4. máj 2020

najdes si ineho. Tento nebol ten pravy, ked ta opustil.

autor
4. máj 2020

@jaskolka mam 20, nebol to prvý vážny vzťah ale veľmi som sa na toho chlapa naviazala, neviem si predstaviť ze uz s nim nebudem tráviť čas, neviem prestať plakať, on sa vrátil k bývalej lebo mu chýbala

amelia000
4. máj 2020

No ak to nebol tvoj prvy vztah, vies, ze sa to bude opakovat pri kazdom chlapovi, az dokial nenajdes muza s ktorym ostanes (alebo on s tebou :D). Ja som si vzdy dala wellnes po rozchode a zmenila farbu vlasov. Neviem ako, ale mne to brutal pomahalo :D Proste nieco na tych radach asi bude, ze chod do obchodu, kup si nieco pekne...zmen uces :D

leuchtturm
4. máj 2020

o 20 rokov sa budes len cudovat, preco si plytvala energiou na takych...

jaskolka
4. máj 2020

Tak hoci momentálne to vnímaš len čierne, ber to, že ti urobil sluzbu, keď mu chýbala ex, tak zrejme k tebe toho veľa necítil, úprimná láska tam nebola. A takého chlapa ti netreba. Viem, že to znie tvrdo, ale skutočne to preboli, si mladučká, je možné, že ešte prídu rozchody v budúcnosti. Vyplac sa, vynadaj v duchu tomu chlapíkovi, zjedz hoci aj vedro zmrzliny, zavolaj kamoške, pripadne mame sa zdover, vyzaluj, zapni peknú komédiu. Cvic, venuj sa sebe, chod do prírody, ono to postupne časom prejde, z vlastnej skúsenosti viem, že čas všetko prelieci. Potom si zober z toho aj poučenie, že netreba hneď po pár týždňoch sa brutálne viazať na niekoho,až do zbláznenia. Určite sú veci, co si robila aj predtým, tak sa vráť k tomu. A sústred sa na to, že to nie je jediný muž na svete, po čase príde iný 🙂🙂🙂pre ktorého budes skutočne ta milovana, nie len náplasť po rozchode s jeho bývalou

helena1982
4. máj 2020

zrejme ten vztah za to nestal, ked toto urobil a myslim, ze ani tebe by nemal stat za trapenie, za preplakane noci 🙂

acrobaleno
4. máj 2020

Plot twist: Autorka prebrala chlapa a ten sa po čase vrátil k ex. :D:D

blondtana
4. máj 2020

Prešla som si rozchodmi aj po mesiacoch, aj po rokoch, najhoršie to bolo po 10 rokoch, lebo človek má s tým druhým prežitý kus života, vžitý v rodine toho druhého, priateľstvá s jeho priateľmi. Čuduj sa svete, ale tiež som začala behávať, cvičiť, zašla som ku kozmetičke, kaderníčke, zmenila farbu vlasov, ale najviac pomáhalo sadnúť s kamoškou na kávu a zákusok, stiahnuť pritom fľašu vína a ponadávať na chlapov a ešte si kúpiť niečo pekné na seba a povedať si "to by čumel, ale má smolu" 😉

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
clarke
6. máj 2020

Kúp zmrzlinu zavolaj kamarátky a ponadavjte naňho pozrite nejaký film dajte si vínko... Však koli jednému kretenovi sa žen prestane točiť... Ty si zaslúžiš o dosť lepšieho a neboj ten pravý na teba stále čaká... Skus knihu a hudbu fakt pomáha a cvičenie... Rob nejaké aktivity zamestnaj sa a rozvyjaj seba.. Začni tým ze budeš mat rada samu seba a ver ze ten chalan neskôr olutuje ze o také pekne dievča prišiel a ty už oňho nebudeš štát lebo budeš silná a budeš obklopená ľud i ktori ťa majú radi a ktorí ťa podržali a po držia