Dieťa nemá ešte ani rok a ja rozmýšľam o rozvode

3. júl 2020

Zaujímajú ma skúsenosti žien, ktoré boli nešťastné v manželstve a mali pri tom malé dieťa a rozviedli sa. Moje dieťa nemá ešte ani rok a o rozvode rozmýšľam pomaly od narodenia. Čím ďalej tým viac som rozhodnutá pre rozvod, no stále je tu ALE..
Bojim sa ako to bude znášať dieťa, hlavne keď bude väčšie a bude mu chýbať otec.
Muž si ma neváži, nemá o mňa záujem, je závislý na porne, internete, hrách, alkohole (táto závislosť je ale najmenej vážna). Každý deň mi nadáva, ja už radšej mlčím, nechcem sa hádať pred dieťaťom. Všade je po ňom svincik, nic po sebe neodlozi, nic v dome nespravi, aj dieťa postrážiť na minútku kym ja idem na záchod je pre neho problem. Zo sprchy musim letiet do troch minút von, inak mi uz vybuchava na dvere a nadava kde som tak dlho.
Je teraz na služobke a ja som pochopila ze sa mi žije jednoduchšie bez neho.
Áno, je tu problém, ze som zvyknuta na nejaký zivotny štandard a teraz som na rodicaku bez prijmu, snažím sa rozbehnut svoj biznis, ktory ma bude este nejake peniaze stat.. peniaze nemam nasetrene ziadne, pretoze celé manželstvo sme zili z mojich penazi a muz si svoje peniaze v hotovosti uklada bokom na investície mimo Slovenska, ktore nie su napísané na neho,.. pripadne jednorazovo velke vydavky, ako auto ktoré je naposane na firmu..pri rozvode nie je sanca dokázať ze tie peniaze, investície ma.. čiže finančne blba situacia

klarissa25
3. júl 2020

Ja fakt nerozumiem zeny ktore su ochotne byt s takym clovekom kvoli dietatu. Osobne si myslim ze je to len vvyhovorka lebo nemaju na to odist od neho.. Ako moze byt pre dieta dobre, vyrastat v takom prostredi?

veverickav
3. júl 2020

No tak si poloz otazku- co ti je teraz prednejsie- normalny zivot tvojho dietata alebo biznis a manzelove prachy . Lebo toto v ziadnom pripade nie je normalne a v Živote by som nechcela aby moje deti vyrastali v takomto prostredi. Mas za muza chrapuna po kazdej strane. Ja by som sa nanho vysrala, pobalila sa a hladala moznosti ako by som to dala sama. A nech ti pekne plati alimenty. A biznis by som riesila keby bolo dieta vacsie a ty by si uz mala novy zivot.

viera
3. júl 2020

Ahoj, je dokazane ze do 3rokov si dieta nic nepamata z detstva..Cize pre teba super sprava...Ze dieta to mozno bude vnimat iba ze tam zrazu nie je....Ale cirkus robit urcite nebude, pretoze ma teba...Ty si jeho PRVORADA mama...Ano dobre si si odpovedala .....a to ALE vyhod .....Rozved sa!...Pretoze podla popisu sa aj tak casom rozvedies a cim skor tym lepsie pre teba ako aj pre dieta.....A hlavne nezabudni dat svojmu muzovi "mastne" vyzivne na dieta....

autor
3. júl 2020

Ženy, v každom prípade vam ďakujem za názory.. ale ako uz byva zvykom, nie je to take jednoduche... Sud mu nenariadi dostatocne vysoke vyzivne.. kedze oficiálne ziadny prijem a majetky nemá. Prežívať z rodicaku si neviem predstaviť, v žiadnom prípade. Pracovať remote z home officu tiez velmi nie, keďže pri dieťati nestiham ist ani na záchod.. ano, pre rozvod da sa povedat rozhodnutá som.. len po praktickej stranke to nemam domyslene

klarissa25
3. júl 2020

Chuda dieta. Ked takto rozmyslas..

extempore
3. júl 2020

Aha, čiže na jednej strane je tvoj muž hentaký, onaký... na druhej strane si od neho existenčne závislá... blbá situácia. Ale načo si s nim mala dieťa ked je taký?

viera
3. júl 2020

Boze zena, k tomuto nemam komentar....Ja som mala tiez hajzlika ako sa patri...Realne vykazoval malo a pritom skutocna situacia bola UPLNE ALE UPLNE ina....Ty budes ten co sa stara o dieta...Tebe bude zverene...On ked bude mat horucku ho ofukovat nebude...Ked pojde do skoly ty mu budes zabezpecovat veci, tak mysli nato, ze ty budes HLAVNY ZDROJ VYDAVKOV...Tak z neho vybucham vela, hlavne, ked viem, ze je to........Ja som mala pravnicku na sude, povedala,ze ked toto odklepne sudkyna moje vyzivne, tak som profik🙂...No a odklepla...Pretoze som tam mala aktualne vydavky, aktualny od a po z popis co dieta potrebuje...A ten cely vydavok som dala pol na pol....Sudkyna sa ma k tomu este par veci opytala, odpovedala som a bum....On rezignoval...A este nieco ty asi sa OZAJ nechces rozviest....Vies ako sa hovori, kto chce kam pomozme mu tam....A zivot je kratky nato aby som sa zaoberala a trapila a zila taky zivot s clovekom, co ma nerobi stastnou....

ssandyy
3. júl 2020

@klarissa25 ja skôr nechápem ženy na čo si robia dieťa s takým debilom. Veď to pomaly už každá rodina je rozvratena. Každé decko bez otca.

zuzanka.zuzu
3. júl 2020

ja nechápem ženy, ktoré dotujú manželstvo a potom majú holú r*ť... však MUŽ je živiteľ rodiny, tak načo sa hráte najskôr na hrdinky? lebo potom ste situáciou nútené vyplakávať, čo je už neskoro...

stela01
3. júl 2020

Neviem ako si mohla dopustiť ostať Ty bez finančnej rezervy ? Dávať mu prachy aby si kupoval niečo na koho meno ? No nič toto už nezmeníš .
Evidentne nieje doma nonstop . Nosí peniaze domov a Ty máš štandard .
Máš Čas na to aby si si vytvorila rezervu dala niečo bokom vytvorila si “biznis “ a išla s dieťaťom časom preč . Ťažko sa ide s igelitkou nikam .

joysi
3. júl 2020

@stela01...niečo k tomu ako môže žena ostať bez peňazí....ja som bola vydatá 12 rokov....ex kúpil starý byt...ja som zo svojich peňazí prerobila a nakoniec som ostala s dvomi deťmi v podnajme...nie všetko je len "čierno-biele"

maciatkolulu
3. júl 2020

Počkaj, cely čas ste žili z tvojej výplaty, prečo???? Aby si odklad a investoval? Aby si kúpil auto na firmu? Komu niet rady.

kittykat22
3. júl 2020

@klarissa25 nebud zla

ckocka
3. júl 2020

@kittykat22 Nie je zlá, inými slovami hovorí presne to čo autorka.

kittykat22
3. júl 2020

Najlepsie riesenie je najst si pracu - nie home office. Normalne v kancli a idealne nejake dni home office. Syna dat do sukromnych jasiel/skolky do 3r a potom prehodit do statnej. Prenajat si byt a ist. Neskor ale budes musiet riesit, kto bude doma s chorym dietatom - pretoze deti byvaju chore, niektore velmi casto a ty musis do prace. Budes potrebovat bud rodinu alebo chuvu ktora s nim ostane. Je fajn ze hladas riesenie, ta situacia ktoru mas je zla, a nie je to vhodne prostredie na vychovu syna. Odist hlava nehlava je taka ista hlupost ako ostat. Dobre premyslene riesenie a sposob ako odist je najlepsie riesenie. Co sa tyka dietata chlapci casto kopiruju svojich otcov. Netrvalo by dlho a syn by sa k tebe zacal spravat skaredo. Pretoze by to videl u otca. Vidim to v okoli.

kittykat22
3. júl 2020

@ckocka aky ma dovod jej pripominat, ze jej rozhodnutia niesu najstastnejsie? Myslim, ze podporit ju v rozhodnuti odist a pomoct najst riesenie bude pre nu lepsie.

ckocka
3. júl 2020

@kittykat22 Má to význam, pretože v tých rozhodnutiach stále zotrváva.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stela01
3. júl 2020

@joysi a tak každý sa učí na vlastných chybách , teraz by si to už neurobila ? Či ?

stela01
3. júl 2020

@joysi napr keď vidím čo sa deje v okoli ... mám deti ... nemyslím si snáď že ja som ina , výnimka ?! Môže sa stať čo kolvek napr úmrtie . Ako mám ošetrené že auto čo sa kúpilo za moje ostane komu ? To by som v živote nedovolila predsa .

ckocka
3. júl 2020

A hlavne keď vidím kolko ludí sa rozvádza/rozchádza a žena zostane s dieťaťom sama. Možem veriť, že ja to budem mať inak, ale viera je ničím nepodložené presvedčenie.

bekky01
3. júl 2020

Ja som sa rozvádzala keď mi deti mali 1 rok a 2 roky. Dala som ich do jasiel a ja som šla do prace. Žijeme fungujeme a je nám bez ex lepšie.

evkamotka
3. júl 2020

Financne to vyriešis, ak das dieta do sukromnych jasli a ty pojdes do prace. Rodicak je do 3r 350e,s pridavkami 370e,to ti na ne vyjde max s malym doplatkom. Prip teda ten prispevok od statu okolo 250e ked das dieta pod 3r do jasli a ty ides do prace

klarissa25
3. júl 2020

@evkamotka no načo by chcela prispevok na jasné 250 ked môže mať 350 e RP, teda ak pobera ten vyšší samozrejme

brezza
3. júl 2020

@evkamotka rodicak je 270 € alebo 370 €, pridavky okolo 25€. Prispevok sa neoplati, necha si rodicak

kittykat22
3. júl 2020

@ckocka diskusiu otvorila pretoze ma zaujem o zmenu.

ckocka
3. júl 2020

@kittykat22 Ale zmena podla jej predstáv je nerealizovatelná.

evkamotka
3. júl 2020

@klarissa25 no ved jej pisem aj tu moznost

kittykat22
3. júl 2020

@ckocka toto je posledna odpoved k tebe. Pretoze nasa natahovanie je uplne mimo diskusiu, a je k nicomu. Ale odist od partnera a zobrat so sebou ani nie rocne dieta, nie je jednoduche rozhodnutie a nepozerat sa na peniaze, je nerozumne. To nie je hura akcia na par hodin. Neviem ci si niekedy bola v pozicii alebo poznas niekoho kto to rozhodnutie spravil. Vali sa s tym kopa problemov. Zobrat sa len tak a bezhlavo odist je ten isty nerozum ako ostat. Nerozumiem ako konstatovanie ze jej rozhodnutia su zle, jej akokolvek pomoze.

eliska13
3. júl 2020

Neviem poradiť, ale určite nerozmyslaj štýlom, že keď bude dieťa väčšie bude mu chýbať otec.Ved nezomiera, bude ho mať na víkendy, prázdniny, chlapci aj tak viac prilnu k mamám toto si zbytočne robíš negatívne emócie a výčitky.Nezostavaj niekde kde to nefunguje len z tohto dôvodu.Financne to máte rozdelené hrozne, ale to už nezmenis.Tvoj muž žije nezodpovedne niečo sa mu stane a nemáte nič.
Počkala by som neviem kto Ti platí ten tvoj biznis a šetrila, keď sa dá....vyriešiť vieš len to, že nezijes preto, aby si si ničila život s takým clovekom.Aky bude mať syn vzor?Ako si mohla dopustiť takú nevýhodnú situáciu pre teba?veď ty vlastne si financovala všetko sama podľa toho čo píšeš a on si odkladá a investuje.Si psychicky a finančne týraná😦verím, že práve kvoli tomu synovi to spravíš časom....