Dlhodobo mám na nič manželstvo

happymama_happykid
31. dec 2020

Je tu nejaká dobra duša, ktorá má totálne na prd manželstvo,dlhodobo..? A rieši to?
Ako sa k tomu postaviť. Mame spolu 3r syna. Sme spolu 12 rokov. A posledne cca 2 roky je to postupne horšie a horšie. Nehadame sa. Nekricime. Riešili sme naše problémy viackrát vážne. Parkrat menej vážne. Môj muž nechce nič. Nechce druhé dieťa. Nechce so mnou spávať. Nevie ci ma ľúbi.. Navyše je ku mne skoro denne odmerany. Krúti nad všetkým čo spravím hlavou, nervny je zo mňa, všetko skritizuje, jedným slovom milého slová na mňa nemá.
Viackrat naše rozhovory viedli k rozvodu. Boli to nesilene rozumne rozhovory. Nevedeli sme jednoducho nájsť spoločnú cestu. Za cca rok a pol. Navyše posledný pol rok je to zle, nerozpevaame sa spolu okrem otazok výchovy.
Nejdem tu teraz riešiť vztah.ale skôr to, že ako ste vy alebo by ste vy riešili ďalšie kroky?
Mne ako prvé napadlo poriesit oddelené bývanie. Výchovu a nakoniec aj rozvod. Mate nejakú takúto skúsenosť?
Ako ste poriesili deti..? Najlepšie pre dieťa..? Aby som vedela na čo všetko sa pripraviť a ako reagovať. Aspoň zhruba. Ďakujem pekne..

sonnenshein
31. dec 2020

@happymama_happykid Odporucam postupnost:
1. Podat ziadost o rozvod a starostlivost o dieta po rozvode
2. Dohodnut sa na starostlivosti o dieta do rozvodu (styk, vyzivne)
3. Dohodnut sa na rozdeleni majetku (ostane byvanie Tebe, jemu, alebo ho predate a poriesite si byvanie kazdy zvlast?)

Ked budete toto mat dohodnute, da sa riesit aj zvysok. Napriklad - ak Tebe ostane byvanie, manzel sa moze odstahovat s tym, ze sa jeho zvysene vydavky zohladnia v nizsom vyzivnom, atd.
Vela sily, a neboj sa, ked sa na to budes pozerat spatne, ani zdaleka to nebude takze strasne, ako sa to teraz javi.

sense
31. dec 2020

My sme sa od lúčili a neskôr rozvod, ohľadom dcéry sme sa dohodli... Mala 7rokov... Otec býva necelý km od nej takže môže byt s nim denne...

happymama_happykid
autor
31. dec 2020

@sonnenshein
Mysleli sme najprv že každý preč z nášho bytu.. Ale javí sa to komplikovanejsie na čas.. Mozno časom.
Tak som vymyslela bývanie ostane mne s tým ze on moze miesto výživného platiť časť bývania..
Snáď na to pristúpi.. Malý zacal chodiť pred 2 mesiacmi pri bydlisku do MŠ.. Tak nerada by som ho ťahala odtiaľ preč..

Ale ďakujem za rady 😊

happymama_happykid
autor
31. dec 2020

@sense
Ako ste sa dohodli co sa dcéry týka?

happymama_happykid
autor
31. dec 2020

@sense a odišiel on, alebo ty aleno ste obaja išli do iného bývania...?

kolieskova232
31. dec 2020

sestra starsia toto riesila, najskor sa odstahovala, sice sa sporadicky stretavali aj nadalej, ale to sa len utvrdili v tom, ze treba to ukoncit, dohodli sa ako deti, co dalej s nimi bude a nasledne potom ziadost o rozvod, tam sa nevedeli dohodnut kto poziada, lebo ani jeden z nich nechcel, a potom sa majetkovo vysporiadali

evalin88
31. dec 2020

@sonnenshein no ja by som pred podanim rozvodu riesila manzelsku poradnu, aj keby to nefungovalo, ak je totiz v manzelstve male dieta a ziadne zavazne problemy ako nasilie alebo nevera, sudca ich aj tak posle do poradne a konanie o rozvode preruši, alebo zastavi. Aspon u nas na OS to tak robia bezne. Cize najprv tu poradnu,potom navrh na rozvod a upp. Ked sa na pojednavani sudkyna opyta, ci bola snaha zachranit vztah, povedia, ze ano ,na poradni uz boli.

mogaa
31. dec 2020

@happymama_happykid nemôže sa kompenzovať výživné s postupným splatením za byt......výživné bude určené súdne to musí posielať, nedá sa to kompenzovať s bývaním čiže ak ostaneš ty v byte a ty ho budeš musieť vyplatiť - on musí posielať výžiné a ty jemu budeš splácať dlžnú čiastku za byt....

sonnenshein
31. dec 2020

@evalin88 Ja som manzelsku poradnu neriesila, boli sme slusne dohodnuti, takze Sud pochopil, ze to nie je rozmar dvoch prieky si robiacich ludi.

happymama_happykid
autor
31. dec 2020

@evalin88 poradňu nechce. To sa radšej rozvedie. Ak je to formalíta a podmienka pre rozvod tak asi jo no..

happymama_happykid
autor
31. dec 2020

@mogaa ale mimo súdne.. Estw pred rozvodom.. To je na dohode nie?

zuzanka.zuzu
31. dec 2020

@happymama_happykid no ak to nikde nebude papierovo, tak kludne 🙂 ale akonáhle to budete chcieť dať "na papier" tak na tomto sa dohodnúť nedá, výživné sa nedá započítať s ničím

happymama_happykid
autor
31. dec 2020

@zuzanka.zuzu oukej.. Ved to som si myslela.. Ale ved je to jedno ako..

sense
31. dec 2020

@happymama_happykid jasom ostala od odisierl lebo sme sa tak dohodli... Kvôli dcére aby nemenila prostredie...

sense
31. dec 2020

@happymama_happykid dcéra ostáva u mne, a neobmedzený styk s tým ze keď mam voľno v práci je u mňa, inak ju môže mať vždy po dohovor eso mnou alebo keď chce ísť ona ku nemu... Je s ňou 2 dní v týždni aj na spanie a vidí ju prakticky denne... Takú sme mali dohodu, pri rozvode dala sudkyňa ale aj to ze aj sa náhodou nedohodneme tak ma nárok byť s ňou 2 dní v týždni aj keď ona navrhovala každý druhý víkend ale keď videla ze nám obom záleží na dieťati tak to dala 2 dní v týždni s tým ze mi musí dať 2 týždne dopredu vedieť... Ale s tým ze niečo tam byt musí ale ze u nás dvoch nemá pocit žeby sme sa mstili jeden druhému cez dieťa... Takže je to aj na papieri... Ale v podstate to co sme si my dvaja dohodli

sonnenshein
31. dec 2020

@sense Styk neobmadzene je uplne v poriadku, tiez to tak mame, a funguje to bez problemov uz 12 rokov.

sense
31. dec 2020

@sonnenshein ani nás ako vás neposielal nikto do poradne ani nehľadal dôvod prečo... Keďže sme šli s normálnou dohodou...

drzaopica
31. dec 2020

@happymama_happykid nezazila som, ale....najprv by som chcela zit odlucene, az potom rozvod.Mozete zistit, ze ste mali iba ponorku zo seba.Vas vztah aj, ked s Vami samozrejme nezijem mi nepride na rozvod.
Preco muz odmieta poradnu?vela ludmi zamava narodenie dietata ste spolu roky....niekedy treba len vychladnut a nie problemy riesit mlcanim.

drzaopica
31. dec 2020

@happymama_happykid vy ste vy.Mate ine moznosti, pracu, ine dieta, zavazky.Nepytaj sa druhych daj na papier ako to chces ty, a muz a hladajte kompromis.ziadna zena a chlap este nevedia co ich caka doteraz boli dvaja na vsetko...kludne to, co ste si mysleli, ze bude najmensi problem sa vykluje ako najvacsi.Sestra kvoli rozvodu musela zmenit pracu nestihala by pre dieta do skolky, s tym sa odvijalo ostatne nizsi plat, vyzivne, dieta nechcelo byt s otcom dovtedy mali pekny vztah vsetky je strasne individualne

happymama_happykid
autor
31. dec 2020

@drzaopica
Más pravdu. Týmto všetkým sme si už prešli.. Trvá to viac menej takto už 2 roky. Po narodení dieťaťa to bolo super. Prvý rok a pol.. Ale teda toto... Už sme spolu nespali pol roka. A viac menej sa už nerospevaame.. Nemáme už žiadnu potrebu to riešiť..

drzaopica
31. dec 2020

@happymama_happykid tak, ked to je iste a nie je vola ani na jednej strane zlepsit to sadnite si a hladajte cestu von

sunyrose
31. dec 2020

Ja tu asi budem za zlú..., ale ja by som na vzťahu ešte popracovala. Hľadala v pokoji spolu s manželom príčinu, bod, kedy sa to začalo kaziť a nájsť nápravu. Jedno staré príslovie hovorí: Kde niet dôverného rozhovoru, tam sú zmarené plány". Treba tých pokojných rozhovorov viac, aby ste sa pohli, prejaviť pokoru a ochotu, nesebeckosť....Kde je vôľa, tam je aj cesta....najľahšie je odísť, spáliť mosty..., skúste ešte zabojovať. Skúsila by som aj manž. poradňu. Určite by som zabojovala. Tiež som si všeličím v manželstve prešla, ale neľutujem, že som to nevzdala. Pre mňa je manželský zväzok vzácny a nikdy nechcem zabudnúť na to, že sľub sme si dali "v dobrom aj v zlom". Viem, doba sa veľmi zmenila, ale nemyslím si, že k lepšiemu.....Moji rodičia sú spolu 57 rokov, ja s manželom 30 a som šťastná....Zo srdca prajem, aby vám svitli krajšie časy. Som o tom presvedčená, že záleží iba od vás - oboch.

happymama_happykid
autor
31. dec 2020

@sunyrose
Pekne si to napísala.
Mala som tie isté pohľady na vec. Avšak, ak je vôľa na oboch stranách. No, nie je. Možno je rok a pol. Ale rok a pol kazdo denného trápenia. Posledný polrok sa iba trápim.
Odmietol so mnou všetko.
Ja som mlada, chcem žiť normálne. A nepovažujem sa za osobu ktorá sa vzdáva len tak. Mame syna, viem aké to je ťažké to len tak zahodiť.
Ale neviem ako ty, ja nemám ani trochu úcty a hodnotu. Svoju hodnotu. Nemám nič. Som v jeho očiach ako handra.
Posledné roky ťahám v našom vzťahu iba ja. A to človeka vystaví tak ze si jedného dňa povie a dosť.
A žiaľ, čo je asi najsmutnejesie, dospeli sme k tomu obaja a viackrát.
Ja neviem.. Ale presviedčať niekoho aby ma začal ľúbiť.... Aby mal so mnou sex....?
Chcela som druhé dieťa.. Mam 36 rokov.. On nechce. Myskis že aku mam šancu... Ako sa cíti žena ktorá ešte s mužom spoločne plánovala potomka a zrazu nič... Ničove ničivé nič..
Keď ti muž narovinu povie ze nechce s nami tráviť čas..
Neviem ci je za čo bojovať... 🤷

janickacrazy
31. dec 2020

@happymama_happykid hmm, vyzerá to dosť beznádejne, zjavne tvoj muž už nemá o teba záujem, smutné, drž sa

kassandra25
1. jan 2021

@happymama_happykid to zavisi len od tvojho rozhodnutia, co bude nasledovat, ktory krok ako prvy. Inak, nervny musi byt, ked ma manzelku , ktora ho vytaca a inde frajerku, ktora ho teší. S tym nic nespravis. Prajem vela sily iba kvoli tebe a kvoli dietatu.

elizabet173
1. jan 2021

@happymama_happykid nemas za co bojovat, na vztah musia byt dvaja, dvaja ho musia budovat. Tiez mi chvilu trvalo, kym som pochopila, ze nestaci, ze sa snazim udrzat rodinu iba ja. My sme sa ale normalne rozpravali, na vsetkom dohodli, byvali sme spolu do rozvodu, vlastne este aj par mesiacov po nom, kym sme predali dom. Do ziadnej poradne nas nikto neposielal, bolo jasne, ze svoj nazor nezmenime, rozvod trval pat minut, boli sme pred rozvodom na kave v tej istej kaviarni ako sudca 🙂. Dieta som mala podstatne starsie, styk neobmedzeny.

happymama_happykid
autor
1. jan 2021

@sense počuj ahoj.. Ako to u vás funguje presne? Vedela by si mi nejaké tipy dat? Alebo na čo si dať pozor..?

happymama_happykid
autor
1. jan 2021

@kassandra25 neviem ci ma frajerku 🤣 skor asi nie ale nečudovall by som sa keby mal..

sense
1. jan 2021

@happymama_happykid co myslíš konkretne ako to funguje

happymama_happykid
autor
1. jan 2021

@sense stretávanie otca s dieťaťom..