Dom na hypotéku a rozvod

12. júl 2021

Dom bol kupovany na hypoteku/ale uver je na neho nakolko bol kupeny este ked sme sa nepoznaliii..
Nastahovali sme sa opravili si ho a pri navyseni tej hypoteky na oprsvu domu..bol posudzovany aj moj prijem ..ako manzelky ae hypoteka je len na jeho meno....po rozvode by mi daco patrilo??
A keby som nebola v manzelstve a je to na neho tak mi tiez nic nepatri ci?sz berie do uvahy aj ze moj prijem ktory sa tam platil na energie aspon?

katkaseiner
12. júl 2021

ono si asi vo velmi zlej situacii momentalne... ak sa navysovala hypo a prispievas aj ty asi by som chcela byt aj ako majitelka....
Inak svagrovci to tak maju... maju dom ktory je na svagra ale uver je na oboch... svagor zial neplatil a teda aj svagrina bude mat problem, aj ked su teda uz rozvedeny...

simca06022011
12. júl 2021

Na toto sa treba asi opytat pravnika, myslim, ze sa budu posudzovat splatky zaplatene za manzelstva a cisto teoreticky (nie som odbornik) by ti mohol vyplatit polovicu z uhradenych splatok, to v podstate islo zo "spolocnych penazi", plus ak sa bude dat preukazat kolko sa dalo zo spolocneho do rekonstrukcie. Ale teda ja by som sa poradila s pravnikom (sa opakujem :D) .
To ze sa posudzoval vas spolocny prijem s tym velmi nic nema, ak nefigurujes ako dlznik/spoludlznik, banka sledovala prijem domacnosti/manzelov ako takych.