Má tento muž o mňa ešte vôbec záujem?

3. máj 2022

Žijeme spolu. Máme spolu dve malé deti. Občas mi povie že má miluje ale sú to len slová ja nič také necítim. Práve naopak cítim sa sama, ohrdnuta a ponížená. Tieto všetky pocity vo mne vyvolal on. Momentálne prechádzam depresiou a nemám chuť ďalej ísť...
Pre pochopenie: milujem ho opustiť ho nechcem. Náš deň vyzerá takto: počas práce mi nepíše iba ak sa niečo zaujímavé udeje ale otázka ako sa máme čo robíme ja s deťmi to vôbec. Predtým áno posledne ho to už asi nezáujima. Ďalej príde z práce, niekedy dá pusu niekedy nie. A ďalej už ken behá po dome, po záhrade, večer na jednom gauči vôbec s ním nie je žiadna reč. To len telefón v ruke. Niekedy keď prejde okolo mňa dá pusu niekedy nedá.
No a cez víkend je to to íste až nato že to je tak celý deň. Sex máme raz za mesiac/dva. Veľmi krátko. Spraví sa a na mňa kašle. Výhovorky od únavy po bolesti neviem čoho. Posledne sa už ani neosprchuje aby som náhodou niečo nechcela. Neviem ženy toto je môj pohľad na vec. Neviem či naozaj to takto je aj v jeho hlave. No ja už som tak zlomená že nevládzem. Rozprávať sme sa rozprávali veľa. Teda to bol môj monológ.. ja aj napriek deťom nemám chuť žiť ďalej. Posledné dni už premyslam že naozaj to ukončím ale nemám nato odvahu.. stále si predstavím moje deti bez svojej matky... ani by to urobil nebolo o tom mužovi ako o mne.. celý život som odstrkovana odcudzovana.. a teraz keď som už matka mám rodinu tak ani tu niesom ich "kráľovná" každý na mňa kašle z vysoka.

autor
3. máj 2022

Ďakujem za prečítanie...

roja01
3. máj 2022

Chápem ťa v tom, ze ti chýba objatie a prejav uznania a lásky od muža. Žiaľ aj to sa stáva, ale život ide ďalej. On nie je celá tvoja rodina. Deti ti nehovoria, ako veľmi ta ľúbia? Však tie ich prejavy lásky rodiča napĺňajú šťastím. Prepáč, ale musím ti povedať, ze sa tak ľutuješ, ze sa utápaš v žiali a žiješ ako tŕpiteľ. A čo partner a deti, ako sa cítia oni, o čom rozmýšľajú, z čoho maju radosť a čo ich trápi? Je im s tebou dobre?

autor
3. máj 2022

@roja01 neviem snažím sa v rámci mojich možnosti a síl aby boli šťastní a spokojní.. deti áno to je láska.. ale keď je človek v tom sám a všetko dusi v sebe raz ho to zožerie bohužiaľ

roja01
3. máj 2022

A čo maju robiť tie mamičky, ktoré ostali na všetko same, keď si partner napr. nasiel inú a odišiel? Ver, že môže byt ešte horšie.
Prajem ti, aby si dokázala zvíťaziť sama nad sebou a mohla byt šťastná a na seba hrdá.

podmostom
3. máj 2022

U psychológa si bola? Mala by si ísť čo najskôr. Mužovi povedz čo prezivas, že chceš so všetkým skončiť, možno ho to nakopne. A ako tvoj muž by to mal vedieť. A možno aj jeho niečo trápi, príde ti šťastný? V každom prípade nie je jediný, ak ti to nevyjde s ním, vyjde s iným. Hlavne ty máš v sebe to nastavenie zlé, že sa cítiš stále odstrkovana, zrejme to pramení z detstva, naozaj by si mala ísť k odborníkovi, inak neviem ako ti pomôcť. V prvom rade by si mala byť šťastná sama so sebou, potom sa pridajú aj iní. Inak co ja viem, aj ten tvoj chlap mi príde nejaký depresivny. Stále unavený, sex pár minút za mesiac.. Si tú dobrú náladu navzájom predávate, zišla by sa vám terapia obom. Ste ešte mladí, tie roky keď sú deti malé a žena je doma bývajú veľakrát najťažšie. Niekedy ten stereotyp vzťah postupne ubíja. Skúste to zmeniť. Život môže byť znovu pekný, aj keď sa ti to teraz nezdá.

ckocka
4. máj 2022

Najprv psychológ pre teba, potom môžete riešiť vzťah. Ty by si mala byť naštvaná, nie uvažovať tak ako uvažuješ. Neviem čo je s tvojím mužom, ale ty v poriadku nie si.

matapo
4. máj 2022

...ocividne si vo velkej depresii a co je najhorsie tvoje stastie a spokojny zivot zavisi od tvojho muza. Toto sa musis snazit zmenit ci uz na tom zapracujes sama ci s pomocou odbornikov. V zivote je tolko krasnych veci a ten zivot je tak kratky na vsetko. Mat zmysel zivota len v jednom chlapovi je strasne malo a nebude to fungovat dlhodobo. Vsetci sme len ludia s chybami a svojimi potrebami, takze naplnit do bodky druheho ocakavania je uplne nerealne. Zacni sa venovat tomu co ta bavi, zacni si zivot uzivat, tesit sa malickosti, obycajnych veci a najdi si potesenie aj v kazdodennej rutine, v hrach stravenych s detmi,... nevnimaj to ako nutnost ktoru aj tak nik neoceni. Skus byt viac samostatna a sebestacna.

20erika07
4. máj 2022

Nám velmi pomohlo sice iba 2mesacne odlucenie ale pomohlo. Presne som sa dusila ako ty, ale boli tam aj iné veci, no ziadne tyranie a nevera a alkohol takze bolo by mi luto zahodit cele roky, kvoli kašlaniu na seba vo vztahu aj napriek tomu, ze obaja sme vedeli , ze sa lubime stale ale inak to nešlo aby to hlavne moj muz pochopil. Ja som tiez vela veci pochopila. A najlepsie bolo ked som videla kamoskinych muzov ako sa spravaju k nim, za co vsetko ich drbu a ako ich maju za neschopacky ,hadky denne atd, tak som si vzdy tak povedala, ze ani ten moj nie je dokonaly ale v zivote by nebol ku mne taky, ze ake mam vlastne stastie , ze mam takeho muza akeho mam aj ked sa mi vela veci nepaci co robi/nerobi, ale ako zenu si ma vazi a nehlada na mne denne chyby a podobne.

ovaaa
4. máj 2022

Začala by som sebou, vyčlenila by som si na seba čas, deti nechala s mužom.Obnovila kamarátky a začala sa rozmaznávať hoc aj cvičením, kinom, kozmetikou, oblečením, prechádzkou...čokoľvek čo má robí šťastnou a čo mi nespôsobuje stereotyp. Muž bude vnímať zmenu, možno sa nakopne. Ďalej by som zaviedla rodinný deň v sobotu napr. výlety, prechádzky....ak by on nemal záujem išla by som sama s deťmi prípadne s kamoškou s detmi, jednoducho každý potrebuje zmenu vzduchu. Uvidíš sama, či sa časom zapojí alebo bude radšej na mobile. Sex bohužiaľ je vec chuti a túžby, proste chlap to potrebuje, teda ak ti už nezahýba... takže začala by som sa cickať, žiadne prosenie...ak nezaberie tak by som sa otvorené spýtala, či si mám hľadať milenca lebo v celibáte v manželstve rozhodne nebudem.

standusina
4. máj 2022

No suhlasim s tym ze pokial ty sama v sebe zvadzas boj tak to treba riesit s odbornikom. Pokial vidis veci negativne a neviem co, chlapom niekedy treba na rovinu povedat kde vidis problem, mozno on to tak ani nevnima.

makova333
4. máj 2022

Prosin, ihned vyhladaj psychiatra a spolu s nim aj dobreho psychologa. Depresia sa da riesit a rovnako sa da riesit spracovanie pravdepodobne postrsumatickej stresovej poruchy, ktora vznikla v detstve.

vsauce_
4. máj 2022

Nemá aj on nejaký problém, o ktorom nechce hovoriť? Niektorí ľudia dusia v sebe veci a potom sa to veľmi odzrkadľuje na ich živote a živote ostatných. Nemusia si ani uvedomovať, ako veľmi tým môžu ublížiť ostatným. Píšeš, že ho stále miluješ aj napriek tomu, že nemáš u neho podporu a prejav lásky.
Skús si vyhradiť čas pre seba, prísť na iné myšlienky ako len myšlienky o vzťahu. Ak cítiš, že potrebuješ odborníka, vyhľadaj ho a ak bude naozaj dobrý, pomôže ti ako ďalej.
Píšem to z pohľadu človeka, ktorý pred rokom zažíval veľmi silné depresie a bol to boj aj pre náš manželský vzťah. Manžel sa snažil, ale potom som už na ňom videla, že bol unavený zo všetkého a hlavne z pohľadu na manželku, ktorá sa nedokázala postaviť asi z postele.
Držím palce a dúfam, že sa to vyrieši. Určite nájdeš v živote radosti, ktoré ťa naplnia a dúfam, že sa nájde riešenie aj pre váš vzťah. Hlavne sa postaraj o seba, aby si sa cítila zase dobre ty. Dopraj si toho dobrého čo najviac 🙏🏻

danica2711
4. máj 2022

sorry, ale toto sú patetické, hysterické blbosti. Ak si myslíš, že sms počas pracovnej doby znamená lásku alebo ak ťa nenapĺňa to, že tvoje deti sú spokojné a šťastné, urýchlene vyhľadaj odbornú pomoc. Si príliš zameraná na seba, ja,ja ja, mne neprejavujú lásku, ja necítim... skús trochu rozmýšľať nad tým, čo cítia tvoji najbližší, či ti náhodou muž neprestal prejavovať lásku preto, že to od neho stále vyžaduješ...

sabca99
4. máj 2022

@danica2711 hmmm to mi príde celkom pravdepodobné. Mnoho krát je to tak, že človek vidí len seba a nechce vidieť to, prečo sa to vlastne tak deje a nepripustí si, že ak by niektoré veci proste robil inak, celé by to bolo inak

dadula_15
4. máj 2022

@danica2711 možno niečo na tom je, možno by mala sa viacej práveže aj sama sebe venovať aby muža to k niečo povzbudilo. Ono je to ťažko radiť, keď človek nepozná obe strany, keď nevie ako to reálne je.

krisbar
4. máj 2022

precitaj si knihu 5 jazykov lasky. si typicky adept pre jazyk "pozornost" a ked ju nemas tak ta to dostava do takejto "depky". mozno tvoj muz ti uplne inak dava najavo lasku, len ty ju hladas v tom ci dostanes sms a pusu ked ide okolo.
ako pozri..ak mas depresiu - treba to riesit s psychiatrom, ale mozno len nedostavas dostatok pozornosti a preajvuje sa to potom takymito pocitmi.

germaniawerks
9. máj 2022

Ak chceš byť pre svoje deti a partnera kráľovnou, no táto túžba je nenaplnená, tak si medzitým nájdi dáke hobby. A buď viac sexi, tým sa to zlepší.