Manžel ma nemiluje a nechce so mnou žiť

dagi4444
21. sep 2021

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Som už zúfalá.
S manželom sme spolu 7 rokov, z toho necelý rok manželia. Mame 14mesacnu dcérku. Od razu prišiel za mnou s tým, že má nemiluje a už asi nechce aby sme boli spolu. Že nemá žiadnu chuť o nás vzťah bojovať. Odprisahal mi, že nikto iný v tom nie je. Dokonca šiel aj k psychologovi, nakoľko sám nechápe, prečo sa tomu tak stalo. Zatiaľ mal len jedno sedenie. Veľa sme sa rozprávali, presviedčala ho nech bojujeme, nech skúsim akoby začať od začiatku. On vraj nemá vôbec žiadnu chuť bojovať. Bývame ešte v spoločnej domácnosti, ale vraj tu ostal len kvôli malej. Odrazu sa ku mne správa ako k cudzej osobe. Veľmi si prajem náš vzťah zachrániť, nakoľko ja svojho manžela naozaj milujem.
Prosím, máte niekto podobnú skúsenosť ? Ako ste to riešili ? Ďakujem za každú radu.

mata1001
21. sep 2021

Nestačí, ked chceš bojovať za vzťah len ty. Z tvojich slov to vyzerá tak, že on sa už rozhodol. Nechaj ho, nech prve kroky spraví on...

marseillefan
21. sep 2021

Určite je v tom iná žena...

marci987
21. sep 2021

Ano ,je v tom ina zena

pribinak
21. sep 2021

Keby mi muž povedal že má nemiluje, asi by som si odplakala svoje, ale už by som ho nechcela.
Z toho čo píšeš, on si už asi svoje veci premyslel. Neviem či má zmysel bojovať

1angelika
21. sep 2021

je pod tvoju úroveň ho prosiť keď ti to takto podal. Kašli na neho! Možno sa sám spamätá. A povedal Ti to len tak, žiadne náznaky neboli skôr?

dagi4444
autor
21. sep 2021

@mata1001 mám s ním ostat v jednej domácnosti a čakať čo ďalej urobi, alebo odísť ?

dagi4444
autor
21. sep 2021

@1angelika keby sme nemali dcérku, tak to dokážem urobiť. Takto mám pocit že moj život je na konci, neviem čo bude takto ďalej s malou s nami

kittykat22
21. sep 2021

@dagi4444 a mas kam ist? Mas peniaze? Nemate hypoteku? Otazka co s tym dalej zalezi aj od toho, ake mas moznosti. Ja by som ti doporucila ostat kde byvas a poziadat manzela nech sa odstahuje. Pravda je aj ta, preco by si mala nieco menit - tebe je dobre. Ked chce, nech meni manzel. Bude to lepsie pre teba a hlavne pre dieta. Oooh taketo vrtochy ked clovek so sebou stiahne celu rodinu su skvele 🙄🙄🙄

ivangeline
21. sep 2021

Ak v tom nie je skutocne nic ine konkretne,tak je velmi nezrely na vztah. Zrazu nie je iskra? Zamilovanost? Nevidi zmysel? A predtym bol v com,ak ho videl? Nezmenilo nieco dieta a ta sup sup svadba? Nieco je pod povrchom..

h2
21. sep 2021

@kittykat22 Prečo by ona mala niekam ísť?!

dagi4444
autor
21. sep 2021

@1angelika vôbec žiadne náznaky. Mali sme krásny a pevný vzťah podľa mna. Toto prišlo z ničoho nič. Aj som mu to povedala, ale on tvrdí že to pociťoval už dlhšie. Ale je zaujímavé že ja som z neho vôbec nič necítila, fungovali sme úplne normálne

kittykat22
21. sep 2021

@h2 nehuc, dopisala som tam, ze by mala ostat 😅

1angelika
21. sep 2021

@dagi4444 hmmm, neviem si to predstaviť fakt, držím ti palce, aby sa to nejako vyriešilo no po tomto už bude stále niečo visieť medzi Vami keby ste aj ostali spolu..muselo sa niečo stať, možno mu zamotala hlavu nejaká iná..

dagi4444
autor
21. sep 2021

@kittykat22 mame byt, ale bol by zbytočne veľký len pre nás dve. Mame na neho hypotéku, to by som sama nezvládla platiť. Čiže museli by sme ho predať a každý sa nejak zariadiť po svojom

mata1001
21. sep 2021

@dagi4444 no podla toho čí je byt/ dom...ak spoločný, dohodnite sa...verim tomu, ze ked mu teraz povies, ze sa s nim chces rozist/rozviest tak mu vypadnu oči z jamiek, lebo predpokladam, ze to nečaká.

dagi4444
autor
21. sep 2021

@ivangeline už som na neho až nahnevaná. Pretože dcéra aj svadba boli plánované, nič nebola náhoda. Spolu sme si pomaly budovali cely život, všetko sa zdalo dokonale, nemali sme nejaké vážne problémy napr s peniazmi, práveže žili sme si naozaj pekne.

qetka
21. sep 2021

V minulosti som tu par podobnych prispevkov citala. Skor ci neskor kazda autorka napisala, ze v tom bola ina zena. V podstate si asi ani nepamatam pribeh, ktory by neskoncil tak. Velakrat muz odprisahal, ze v tom nikto nie je, lebo bol zbabelec to priznat. Bola by si vynimka, ak by tvoj muz ziadnu “zenu, ktora mu rozumie a chape ho” nemal. Velakrat bola ta situacia vtedy, ked bolo male dieta, zena sa muzovi venovala menej a ten si nasiel butlavu vrbu, miesto toho aby zene pomohol a mohli spolu travit viac casu :(

h2
21. sep 2021

@qetka Tiež si myslím. To, že prisahal, môže znamenať akurát tak to, že ešte spolu nespali. Ale nejakú už má minimálne vo výhľade. Veľa vzťahov sa dočasne zhorší pôrode dieťaťa, ale páry to zvyknú ustáť. Ak on takto rezolútne končí, zaľúbil sa do inej. Či už s ňou niečo má, alebo nie.

diewcatqoo
21. sep 2021

@dagi4444 dufam, ze mu nerobis sluzku za ten cas, co sa on k tebe sprava ako k cudzej

21oktober
21. sep 2021

@dagi4444 ja ti to poviem takto , na to aby si získala svojho muža spať , je sa potrebné od neho vzdialiť, tým myslím prestať to s ním riešiť a nech sa s tým vysporiada sám . A ver tomu že on sa s tým vysporiada veľmi rýchlo , lebo zistí že tu je zmena ( u teba ) a minimálne riadne zneistie. Ak má niekoho ďalšieho , tak s tým neurobíš nič a určite sa mu nepros. Jednoducho ľudovo povedaná " vysrať sa na to " a žiť si svoj život ďalej s malou.

ciusinka
21. sep 2021

Zazila som nieco podobne, my sme boli spolu 12 rokov, z toho 8 manzelia + 2,5 rocny syn..V jeden den mi zagratuloval k 8. vyrociu svadby a na druhy den mi povedal, ze uz ma nemiluje a nechce uz byt moj manzel..A samozrejme, ze v tom bola ina zena, kolegyna s deckom..Aj ked to samozrejme popieral, ale nie som sprosta a od zaciatku mi to bolo jasne..Takze ja som ho proste vyhodila, bolo mi to luto kvoli malemu, ale tak mam zase nejaku hrdost..Odvtedy sa snazil uz niekolkokrat vratit, vzdy, ked aktualne nikoho nema, s dotycnou damou im to samozrejme nevyslo..Ale cesta spat uz neexistuje..

midori123
21. sep 2021

@dagi4444 ahoj. Uplne ti rozumiem, stalo sa mi presne to iste. Akurat ze my sme uz mali starsiu dceru. Ja som bola z toho hotova, znicena. Nepomohla ani manzelska poradna a ani psychologicka pre mna. Trvalo to nieco vyse dvoch rokov! Dva roky sme zili este spolu ako spolubyvajuci a mna to paradne nicilo! Dnes mat znovu taku istu situaciu, riesim to hned a radikalne odchodom. Bud on alebo ja. Tiez sa dusoval ze v tom nie je nikto iny a bla bla bla. Platonicky v tom bola ina zena. Nasiel ju na soc. sietach kdesi v prdeli na opacnej strane Slovenska. Bola vydata a mala 2 deti. Od muza odist nechcela, vraj bol chory ci co, takze preto ex zostaval doma a nikam nechodil. Tym padom som mu verila ze v tom nikto iny nie je a bojovala o zachranu manzelstva. Bolo to samozrejme uplne zbytocne, ale na to som prisla az po dvoch zbytocne zabitych rokoch, ktore mi uz nikdy nikto nevrati!
Odid od neho, alebo posli prec jeho, no nezostavaj v tomto vztahu-nevztahu. Nema to vyznam. A cim skor tym lepsie.
To das, uvidis❤️

nelinka888
21. sep 2021

uf to je hrozné, keď je v tom iná žena

katkati
21. sep 2021

Never mu, že v tom nie je iná žena.

kittykat22
21. sep 2021

@dagi4444 mozno by bolo najlepsie nerobit teraz nic. Ziadne unahlene zavery a stahovanie. Manzelovi povedz to, co citis - ze si nahnevana s cim prisiel, pretoze ste planovane mali svadbu a dieta a on pride s tym, ze mu to za rok a pol nevyhovuje. Daj mu cas do konca roka nech sa rozhodne ci chce ostat alebo skutocne chce odist. Ak nezmeni nazor tak do toho casu treba najst riesenie delenia majetku, predaj domu a co dalej. Bolo by idealne, keby sa na ten cas rozhodnutia odstahoval a platil na dom, teba aj dieta + si zabezpecil vlastne byvanie a naklady. Otazka je, ci to bude mozne ked mate hypo. Ak je v tom ina zena je mozne, ze ho to do konca roka prejde -pretoze zakazana laska rychlo vyprcha ked nabehne realita a ak v tom zena nie je - mozno muz ked zisti ze ta straca aj s dcerou, a spocita si, co to bude stat vsetko platit 2x - tak je mozne ze sa velmi rychlo vrati.

beabelisova
21. sep 2021

Mozno sa to v nom uz dlhsie zbieralo, mam kamaratku, ktora tiez takto vztah skoncila. Postupne asi po 8 rokoch tak precitla, ze uz ju to nebavi, ze proste uz ju nepritahuje priatel, ze uz si nemaju co povedat, tak odisla, proste nejako sa to v nej zlomilo.

anig
21. sep 2021

@dagi4444 z vlastnej skúsenosti ti poviem,že je v Tom iná žena.Mne síce nepovedal manžel,že ma nemiluje,dokonca aj prisahal,že iná v Tom nie je,všetko zhodil na mňa,že sa neviem správať 🤮 až niekoľko mesiacov po Tom,ako ma vyhodil z domu sme prišli na to,že on celý čas mal milenku,ktorej evidentne sa nepáčilo,že spolu žijeme naďalej ako manželia....moja rada:rozmýšľaj vysoko prakticky,city a bolesť daj momentálne mimo(až keď poriesis praktické veci môžeš zapojiť aj city a bolesť),nedaj sa oblbnut rečami typu,že sa dohodnete a budete spolu dobre vychádzať,všetko ohľadom majetku,starostlivosti okolo dieťaťa máj na papieri a podpísané!Neustupuj mu,ja som tak ustupovala a on to,že som ho milovala neskutočne zneužil,nemám majetok, dokonca ani deťom nedal vlastné veci...takže preto ti radím,že teraz svoje city ku nemu nedávaj do rozhodnuti,ale uvažuje dopredu a hlavne prakticky.Drzim tebe a tvojim dieťaťu palce,neboj sa,zvládneš to!

tosomja
21. sep 2021

Nemusí v tom byť iná žena, môj bývalý muž má tiež rázom prestal ľúbiť. Tiež v noci nespaval, lebo mi to nevedel povedať, až sama som sa ho spýtala, že či má inú. Nemal, ale povedal, že on nevie čo ku mne cíti, ale láska to už nie je, no zase si nevedel predstaviť že bude sám. Ja som rozhodla za neho. Odišla som. Do dnešného dňa nemá nikoho. Už sú to 4 roky.

ewka0012
21. sep 2021

velmi zvlastne, pripada mi to tak,ze je v tom niekto treti,aj ked on tvrdi ze nie.asi ti nechce ublizit. asi by som ho viac sledovala,pozrela mobil a tak. po roku manzelstva dost blbe ked mate male dieta. je to od neho dost nezrele. uz ma za vas zodpovednost a neda sa len tak utiect z manzelstva. ale nechcela by som zit s niekym kto ma nemiluje.nechala by som ho tak, nevsimala si ho,zila si svoje, ci sa nespamata, alebo zacni chodit von, stretni sa s kamaratmi, daj mu dovod ziarlit, ci ho to neprejde. lebo niekedy v manzelstve moze mat clovek takyto pocit ze uz nemilujem,ked pride stereotyp a hlavne dieta ,ze nemate cas uz len na seba.

kassandra25
21. sep 2021

@dagi4444 ma inu. Ak nie, paci sa mu, existuje. Nechaj to tak a nevliezaj sa nim. Premyslaj, co po jeho odchode, ako chces.